Er dette begynnelsen på slutten for Element asa...??...


Det virker rett og slett som at selskapet er på veg til å gå opp i liminga:

PERFORMANCE

(1) En masse lovnader, utsettelser, nye utsettelser, stillhet og nye lovnader i en fishy coctail....

a) Asset Backed Token - som skulle gi tilgang til betydelig med ikke utvannende kapital og som ble først lovet innen utgangen av des-17, så i løpet av første kvartal, så ble den strukturert til en utility token som ikke gir tilgang på betydelig kapital så ble den meldt å være i sluttfasen i juli hvor ting skulle være på plass i august og sept så helt stille - alt hva de har levert i løpet av over 1 år siden token ideen tok form (okt-17) er et WP som er estimert til å ta maks noen mdr å lage....

https://www.elementasa.com/news/2017/signs-agreement-to-develop-asset-backed-digital-token

b) Etter 3/4 år kom omsider WP med tilhørende tidsestimat for å lande avtaler med andre gruveeiere i tillegg til å gjennomføre PRE-TGE og Ordinær TGE:

https://newsweb.oslobors.no/message/454866

c) Siste oppdatering sa som kjent ikke noe som helst om Token delen som vi har ventet på i over et år, men en ny ide ble presentert - et ikke gjennomførbarbart Mindoro eventyr som vi kan påregne blir utsatt, og igjen utsatt frem til det igjen blir stille også her...

https://www.elementasa.com/news/2018/planlegger-semi-industriell-test-produksjon-med-crsm-teknologien-i-kina

d) Kapitaltilgang på midlertidig hold gjennom utsatt transje3 som igjen betyr at man ikke får gjort opp for eierandeler i CMT så tidlig som mulig som igjen ville ha blitt mye rimeligere og ikke minst så stopper det muligheten for å kunne etablere asset backed tokens fordi man ikke møter kravet om proof of asset…

https://newsweb.oslobors.no/message/463077

e) AMI er godt på vei til å bli et nytt Mindoro hvor man er gått vekk i fra en fullverdig pellets produksjon som skulle gi inntekter til å gjelde produksjon av konsentrat som skulle finansiere det kostbare pelletsutstyret til igjen å kun gjelde prøve produksjon av pellets for bruk i markedsføring som de allerede utførte i 2017 og som ikke gir noen inntekter og kun utgifter...

https://ambershaw.ca/news

f) En fullverdig produksjons lisens er blitt til en stadig utsatt og forsinket midlertidig og begrenset lisens for igjen å gjenta noe som senest ble gjort i fjor....

https://www.elementasa.com/news/2018/ambershaw-har-gjennomført-interagency-panel-briefing-og-forsetter-arbeidet-mot-adex-tillatelse

-------------------------------

LEDELSEN

(2) Styreformann Beitnes sin historiske scamkarriere tatt med buksa nede og måtte betale millionbøter for uregelmessigheter og ulovligheter :

https://www.dn.no/aksjer/aksjehandel/bors/oslo-bors/storaksjonarer-fikk-aksjerabatt-pa-98-prosent-dette-er-ikke-bra-ikke-bra/1-1-5711127

(3) Søksmål med basis i beskyldninger fra den Svenske Pensjonsmyndigheten som insinuerer nye og gjentagende uregelmessigheter og ulovligheter ifb.m tap på 800m fremsatt i en rapport av ingen ringere enn KPMG som ikke er noen hvem som helst og av samme grunn bør man ta det de skriver på alvor....

https://www.dn.no/marked/element/falcon-fund/lars-christian-beitnes/bors-topp-varslet-om-kjempesoksmal/2-1-478908

(4) EGF ifb.m revisorbytte....

https://newsweb.oslobors.no/message/464204

(5) Finansdirektøren melder sin avgang.....

https://newsweb.oslobors.no/message/464304

--------------------------------

Alt dette sett i sammenheng trigger alt annet enn godfølelsen - eller hva mener folket?
Redigert 23.11.2018 kl 03:52 Du må logge inn for å svare

Kan det vara fullständig konkurs som blir meldt? Det måste vara 2-3 kr aksjen i verdier per aksje fra dödspiralen i boet. Hur ser det ut på gjeldsidan?

Bankmanden fikk rett. PwC har trukket sitt kandidatur som revisor.
Ny revisor er pålagt å konferere med forrige revisor om det er noe som tåler imot at de bør påta seg oppdraget. Svaret er gitt.
Her lukter det Beitnes lang vei.
Kurs under 1 blank på mandag.
tommbakk
23.11.2018 kl 18:43 3496

Du skjønte at jeg ikke har noe 30-kroners kursmål her...? Ikke sant?

Jeg tror Element er konkurs innen 2 år. Spørsmålet er hvilke krumspring Beitnes har gjort også i Norge bl.a omkring avtalen med B.O.

Jeg sover heldigvis godt til tross for et tap. Og får bare ta lærdommen over grådigheten av å spekulere i et selskap hvor troen på det var vekk. Dyr lærdom.

Men at dette er en drittaksje, kun drevet av hype (som det riktignok er lite igjen av nå), det burde være åpenbart.

Men, å debattere med deg og dine like, er jo håpløst.
Hektar
23.11.2018 kl 18:56 3442

PwC som har mer enn nok kapasitet til å håndtere dette sier nei til betalt arbeid. Jeg tror det må være etiske grunner inn i bildet her. Heh... Spent på hvordan hausserne vinkler dette for å få det til å se positivt ut. Det blir ingen lett oppgave for, beklager å si det, ting ser unektelig kjipt ut...

Dere som aksjonærer burde nekte plent å godkjenne noe som helst før dere får en direkte, offisiell uttalelse fra PwC om hvorfor de trakk sitt kandidatur. Er det snakk om kamuflering av godtgjørelse til styreleder? Eller er det pga søksmålene servert mr Sortebill Beitnes i dag at de ikke vil assosieres med dette? Får håpe og tro det er sistnevnte og at han ikke presterer å stikke av med BO-pengene eller gi seg selv aksjer til 98% rabatt.
Redigert 23.11.2018 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
23.11.2018 kl 19:27 3322

Trakk CFO seg av etiske grunner? Lurer på om det ligger en bombe her, som allerede har gått av på kammerset. Beitnes ute ila helgen?
FAR100
23.11.2018 kl 19:35 3294

tror han er snart historie

han sitter i white november fund... hvis du følgt med i timen rundt disse transjena og kursfallet, så er det nok en liten hint om fremtiden. sa noen økokrim?
Hektar
23.11.2018 kl 19:47 3246

Jeg vil gjette at i virkelige markeder, istedet for molbobørsen i Oslo, ville den banditten ha fått forbud mot å sitte i styre for et børsnotert selskap etter forrige svindel. Men gud bedre så mye kronasjer han har fått huket inn på lettlurte allerede så har det intet å si.

Jeg ville tro at med normale aksjonærer ville både Beitnes og Grue blitt hivd på dør snarest, selv om de garantert får med seg flere titalls millioner i ryggsekken. Ingenting de sa de skulle oppnå har blitt gjennomført. Ikke en eneste ting har de fått til. Unntatt å stille selskapet sånn at innleide sier nei takk til betalt arbeid. Det er søren meg godt gjort. Er ikke bare vanlige skurkestreker man ser overalt andre steder det er snakk om her.
Yess
23.11.2018 kl 21:27 3042

Revisorene faller som fluer i ELE.
Hvilke er det neste «lik» som dukker opp i «ELE-lasten»?

Håper noen ihverksetter granskning rundt alle forhold ved avtalen med BO og styrefomannens rolle, nå bør aksjonærene samle seg og få fjernet Beitnes og få inn en styreleder med integritet.

Og det bør gjøres NÅ!
ELE har ingen tid å miste.
børst
23.11.2018 kl 21:57 2972

Et tulleselskap, pyramidespill, på grensen til svindel. Tjente en tusenlapp denne våren, da aksjen ble voldsomt opphausset og kryptovaluta fremdeles var populært.
Hammers
23.11.2018 kl 22:08 2948

Det vi nå ser i ELE med revisor så vi også i NSG. Revior nektet der å godkjenne deres regnskap - og ble skiftet ut med en "snillere"!
Dette hjalp selvsagt ikke - og NSG er nå historie.

Det samme kan lett komme til å skje i ELE. Akkurat som det gjorde i selskapets forgjenger: INTEX Rescorces
En annen fellesnevner mellom NSG/ELE er denne gambleren Rikard A Storvestre. Han var NSG'ernes store håp . NÅ ELE'ernes håp!
Tapte haugevis av penger i NSG og hoppet på ELE i jan. Lastet visst tungt opp (kr 4) - og også her ser han MILLIONER smuldre bort.
Snakker vi her om en lettere utgave av Idar Vollvik?

ELE er fortsatt ikke et selskap å eie - uansett.
De siste børsmeldinger tyder på at dette er akkurat den type selskap som jeg har snakket om fra DAG 1 (uten at jeg vil utbrodere mer)!
Revisor EY trakket seg etter "samarbeidsproblemer" - og i går ble PwC innstilt til jobben. DE trakk seg imidlertid dagen etter - i dag!
Trolig etter et overordnet blikk på finansene - og kanskje etter en samtale med ledelsen ELLER med kompanjong EY?
Som man skjønner; HER er det STORE ugler i mosedottene!

Kanskje det samme problemet som i NSG - der det i sin tid var snakk om STORE nedskrivninger som ledelsen var uenig i.
Derfor ble crash og "samarbeidsproblemer" i NSG! Trolig den samme problematikken i ELE? Store nedskrivninger kan komme?

Hilsen Hammers
DavidM
23.11.2018 kl 22:20 2912

Hammers

ELE har et enkelt og oversiktelig regnskap.
Heller ingen høye verdier på assets så din problemstilling virker uaktuell.
Hammers
23.11.2018 kl 23:29 2829

Jeg kan ikke regnskap - og har selvsagt aldri sett ELE's.
Uansett; når 2 av de store revisorene nekter å godkjenne regnskapet - for så å trekke seg; ja da er det et misforhold mellom det partene mener er korrekt verdifastsettelse! Uansett hva det måtte være. Kanskje disse "jernmyntene"?
Altså; STORE ugler i mosedottene!

Hilsen Hammers
Redigert 23.11.2018 kl 23:29 Du må logge inn for å svare
Lille
24.11.2018 kl 00:13 2782

Nekter å godkjenne regnskapet? Best og ikke uttale seg når enn ikke vet.
Møyfrid
24.11.2018 kl 00:29 2753

Nå skyter du spurv med kanon, Hammers.

En har trukket seg, en vil ikke overta. Så enkelt og så vanskelig er det.

Men en ting kan du ha rett i, nemlig dette med "jernmyntene". Dette er ukjent farvann for revisorer, og det som ikke sto i læreboka er automatisk portforbud for denne gjengen.

Kanskje det viser seg at det er dette det handler om? Verdifastsetting, skatt, skjerming osv.

Da kanskje Herr Beitnes fremstår som et lite geni, innen festen er over :-)
Hammers
24.11.2018 kl 01:19 2720

Møyfri.
Du må lære deg begrepene. "Har trukket seg" - "Vil ikke overta" (etter at man først er innstilt til jobben).
Dette er normalt forfinede "politkeruttrykk" for den virkelige sannheten!

Tror du EY trakk seg uten grunn. Trolig KONFRONTASJON med en ledelse som sto på sine verdier - mens EY ville nedskrive!
Vil ikke overta; Trolig konfrontasjon da den samme ledelsen fortsatt ikke ville skrive ned oppskrytte verdier - e/innledende samtaler? Anerkjente revisorer vil selvsagt ikke svarte sitt gode navn og rykte på et slikt spekulativt selskap!
Et selskap som flere anerkjente økonomer bare ler av! Akkurat som man bare ler av f.eks Bitcoin.

Om Beitnes er et "lite geni" eller ei skal ikke jeg uttale meg sterkt om, men i INTEX Res var han ikke det!
Fyren er trolig et geni i det å få andre til å spytte inn penger i disse "lovende" gruveprosjektene sine. Får inn penger i tomme skall? Prosjekter som forgjengeren har konket på - og selvsagt i "langtvekkistan" - der investorene har NULL oversikt!

CFO har vel OGSÅ trukket seg!
Hvor teite er dere egentlig - når "ALLE" som har med økonomi/verdifastsettelse av selskapet å gjøre trekker seg i rask rekkefølge?

Hilsen Hammers.......som synes det er en skremmende naivitet her inne! Trolig for å forsvare egne feilinvesteringer!
Akkurat som Storvestre med SINE brølere! Han som påstår at de som solgte på Black Friday gjorde det på billigsalg! Stakkars.....!


Redigert 24.11.2018 kl 01:20 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
24.11.2018 kl 01:29 2703

Hammers.

Jeg tror, som jeg har rett til, at dette KAN skyldes akkurat det du påpeker, nemlig Bitcoin.

Ergo kan det hende det er der konfrontasjon startet.

Men dette vil sannheten fortelle. Jeg er bare så himla lei påstandene ovenfor de forskjellige selskaper uten bunn i de faktiske forhold.

Som investor burde man både kunne diskutere positive og negative faktorer, på en objektiv måte.
Redigert 24.11.2018 kl 01:29 Du må logge inn for å svare
Hammers
24.11.2018 kl 01:33 2695

Ja, for all del. Vi har alle ulike syn.
Det er uansett greit å også ha et åpent sinn - og åpne øyne! Prøve å tenke logisk ang det som skjer! Det er DET jeg gjør!

Hilsen Hammers
Tresvika
24.11.2018 kl 09:51 2529

Logikk er fint og flott det, absolutt.
Men mye på børs er langt fra logisk, både opp og ned. Du har hatt helt rett så langt angående kursfallet Hammers. Men hvor står vi om 1 eller 2 år? Kanskje er da nåværende kurs en saga blott og vi er på 2-sifret, kanske er vi på 5-øre eller konk.
Gambleren i meg klarer ikke la denne være, noe jeg tror er tilfellet for mange. Tipper det er mange likesinnede som tar sjansen nå, eller om den faller enda mer, da potensiell oppside er skyhøy og nedsiden nå sannsynligvis er liten.
Selskapet har ikke inntekter. Det har vel heller ikke så store bokførte verdier som kan nedskrives særlig.
Det de har som vi vet er(for noen) spennende prosjekter.
Deilig å gamble og vinne, drit å gamble og tape hvilket er tilfellet for samtlige Ele aksjonærer akkurat nå. Tid er x-faktoren her som for alt annet.

tommbakk
24.11.2018 kl 12:28 2394

Han har vært tilsluttet Panlegis/Verdun Group også.

De har norsk politi advart mot som regelrett svindel. (De ringer opp nystartede enkeltmannsforetak/NUF og tilbyr en rekke "obligatoriske" juridiske rådgivningstjenester...som de aldri har tenkt å levere...)

De opererer fra Malta.

Hmmmm, hvor er Beitnes bosatt...?

;)
tommbakk
24.11.2018 kl 12:32 2385

Aston Markets kan noen gjerne også søke opp litt rundt.

Beitnes med dollargliset der også? Oh yes...
Yess
24.11.2018 kl 12:46 2359

Det som er mest trist av alt i hele denne ELE-sagaen er at ELE etter all sannsynlighet kunne satt en emisjon til kurs rundt kr 5 i våres da kursen var over kr 6 og det var en positiv driv i kursen og hos aksjonærene/markedet frem mot forventingene til token prosjektet. Da kunne en kanskje utsted 60-70 millioner nye aksjer og fått inn 300-350 millioner og sikret nok kapital til drift og de ulike prosjektene (lik Hunter Group og andre selskaper på ose har gjort) ?
Da hadde fundamentet i ELE vært sikret og utsiktene/forutsetningene for selskapets fremtid og alle aksjonærene vært en helt annen.

I stedet ble alt ødelagt av at Lars Beitnes og Cecile Grue (helt uforståelig) trumfet gjennom den ødeleggende avtalen med finansgribbene BO.
Heldigvis leste jeg nøye om denne avtalen og om Betines potensielle interessekonflikter og solgte meg umiddelbart helt ut av ELE og har siden (med god grunn) vært skeptisk til hele "opplegget" med BO.

Etter min vurdering er den eneste løsningen for aksjonærene i ELE å være å fjerne Beitnes med en ny styreleder omgående og terminere avtalen med BO etter den sisteobligatoriske transjen (nr 3) er trukket opp.

RE - Heldigvis leste jeg nøye om denne avtalen og om Betines potensielle interessekonflikter og solgte meg umiddelbart helt ut av ELE og har siden (med god grunn) vært skeptisk til hele "opplegget" med BO.

* Dette er viktig og det skal bli interessant å se an utviklingen fremover. I alle fall ville det ha overrasket stort om ikke denne linken vil bli gått nærmere etter i sømmene spesielt med tanke på Beitnes sine historiske karriere innenfor den samme settingen hvor han fikk millionbøter...

Skulle det vise seg at han som innleid styreleder og som ikke en gang ville ta penger av egen lomme for å betale for innløsingen av aksjeopsjonen på 2 tallet når kursen stod i 4, men heller valgte å selge deler av opsjonen - hvis han da er personlig involvert og drar økonomiske fordeler av BO sitt engasjement så vil det nok ikke bare bli millionbøter denne gang, men vil bli fratatt alle muligheter til å kunne drive eller være involvert i alt av selskaper for all fremtid - til gjengjeld vil han kunne få fri kost og losji i årevis med kun 1 luftetur om dagen....:)

More to come….
Redigert 24.11.2018 kl 13:21 Du må logge inn for å svare
milk
24.11.2018 kl 15:46 2197

Det er sjelden jeg er enig med Hammers,vi kom litt dårlig ut... Men "hallo" Hammers har mange gode og klokkeklare poeng når det gjelder ELE . Nå må Dere våkne,når ledelsen svikter,hva er igjen da?? En flott dame med rødt hår!!!

Hammers sier "Han som påstår at de som solgte på Black Friday gjorde det på billigsalg! Stakkars.....!"
-Når en kjøper og selger i samme marked lider en ikke tap, jeg kjøpte meg inn på Torsdag og gikk glipp av den vaskemaskinen til halvpris. Jeg tror vi skal videre ned mandag, og billigsalget forsetter da mange med giret portefølje gir overheng før rekyl tilbake om berget ikke er helt tomt da.

Triggly
30.11.2018 kl 12:07 1718

Går den under krona allerede i dag?
Jeg tror det :)
Aldara
30.11.2018 kl 12:12 1703

Done...
Kastet meg ut tidligere idag m tap.
Faens jalladrit!
Lurer på hva wips mener om det som nå skjer?

Aldara,
Det er sørgelig for alle som taper penger.
Men må ærlig si at jalla om dette selskapet er nok helt på sin plass.

Full kollaps i jallaselskapet. Under 1 krone nå.
Men, fortsatt stor nedside.
Prøv
30.11.2018 kl 13:01 1595

Mange som kjøper seg inn no rundt 1. Den vil vel bli kjørt opp igjen etter hvert. Har tru kursen går opp mot GF. Så tok et lodd til i dag:)

Hvorfor skulle den gå opp mot GF. Der skal de kun velge revisor. Skal bli spennende å se om noen seriøse vil ta i dette.
Kvabb
30.11.2018 kl 13:20 1543

Som tidligere sagt, det går mot femtiøringen, ja, om ikke selskapet blir tatt av børs før den tid.

Det virker å gå troll i ord....

Noen ser ting før enn andre, mens andre virker dessverre aldri å se noe som helst - før det er for sent...
Redigert 17.12.2018 kl 12:10 Du må logge inn for å svare

det er ingenting som er endret på triggerlisten din. det er bare litt utenforliggende årsaker som blir ordnet nå og som ele ikke helt råder over.

men du shorter vel? det bør du jo gjøre...
SR99
17.12.2018 kl 15:58 1094

Største aksjonær beskriver selskapet som den mest risikofylte aksjen på Oslo børs, han er samtidig en av de mest risikovillige investorene på Oslo børs.
Det å shorte en aksje som kanskje ikke blir på børs er toppen av risikovilje.Som du pleier å si, dette ser unektelig bra ut!

alt ordner seg. bare litt bustete nå.

SR99, du solgte med stort tap her om dagen, og sitter nå og skal advare folk om selskapet? :D

Innlegget er slettet av Sorlandsinvest
SR99
17.12.2018 kl 17:43 1005

Jeg verken anbefaler eller fraråder andre hva de bør investere i, og har definitivt ingen påvirkning i det jeg skriver. Det kommer klart frem på forumet her at betydningen av risiko spriker stort og at tolmodighet kan tolkes på mange måter. Når det er sakt så er jeg komfortabel med å se utviklingen i ele fra sidelinjen, og hvis noe skulle skje og kursen får seg et løft så er det en glede å se at aksjonærene får valuta for investeringen. Selv om jeg solgte med tap var jeg klar over at dette var risiko, og gikk ikke inn med mye kapital.

Løft av betydning lar vente på seg og det ser ikke bra ut - ei heller for Auplata som i motsetning til ELE har levert i perioden med transjelån men allikevel har falt jevnt og trutt hele veien siden låneopptaket i okt-17 og skraper nå langs ATL...

https://in.tradingview.com/symbols/EURONEXT-ALAUP/
Redigert 20.12.2018 kl 00:40 Du må logge inn for å svare

Han virker å ha tatt en lang juleferie...:)