PEN Tunisia-skepsisen og PEN


Ser hva som skrives angående PEN og Tunisia-skepsisen. Saken er vel den at de som her lufter sine meninger, egentlig vet forferdelig lite om forholdet der nede, samt noe om de helt eksakte planene til PEN. Mitt utgangspunkt er derimot at det i PEN-styret faktisk finnes noen temmelig kompetente personer. Tro det eller ei, men disse er til de grader mer kompetente enn både mimsa, polion og fluefiskeren (og resten av forumet) til sammen. Disse sistnevnte, er ikke engang som amatører å regne i forhold til nevnte kompetanse.

Ut fra ovennevnte, og ut fra at noen er bedre i stand til å ta de riktige vurderingene/beslutningene enn andre, er jeg temmelig sikker på at første melding hva angår Tunisia vil være av det positive slaget. Her er faktisk både Sveaas og polion helt på linje.
Jajaja
22.11.2018 kl 14:45 3042

Mimsa, du er kvalifisert for dagens tittel:
En mindre begavet tulling og skrytepave som liker godt å framheve seg selv foran andre med dikt og løgn!
Etter litt dikt og løgn "bakgrunnsstoff", tror Mimsa at han lett kan beskylde sine omgivelser for f.eks. ..å skylde på andre!!! LOL. Mimsa har åpnet kjeften igjen = det meste blir absurd. Har du drukket igjen eller er dette bare din innebyggede natur? Mimsa, du kjenner ikke min snitt-inngangsbillett! Mimsa, si etter meg: "Jeg kjenner ikke Jajaja's gjennomsnittlige inngangsbillett og kan derfor ikke uttale meg om tap/gevinst. Jeg Mimsa, har heller ikke noen dokumentasjon (fra forumene her) på at Jajaja har gitt noen investeringsråd. Jeg Mimsa har derfor dikta opp, slik at det skal se ut som mine omgivelser er de som må unnskylde seg for meg." Det klarer du neppe, kjenner vi deg rett så kommer gjentatte tøvete løgner som svar..
Jada jeg har både solgt og kjøpt og solgt og nylig kjøpt igjen - og kjøper ganske sikkert igjen.

Mimsa's løgnaktige innlegg vil også ved neste anledning bli påtalt.
Redigert 22.11.2018 kl 16:24 Du må logge inn for å svare

Hellothere

Hovedemisjonen ble jo kraftig overtegnet. Var ikke med selv, men jeg tror at alle over minstebeløpet på
100 000 Euro fikk aksjer.
Redigert 22.11.2018 kl 14:55 Du må logge inn for å svare
polion
22.11.2018 kl 14:55 3006

Mimsa: Hvor i all verden tar du all toskeskapen fra? Du antar og konkluderer i øst og vest, uten dekning over hodet. Kan eks.vis ta tak i følgende:

«Forstår godt at Polion og Jajaja er frustrert for sine store tap å må prøve å legge skylden på andre og komme med en masse andre bortforklaringer».

• Store tap? Mesteparten av mine PEN har en snittkurs på NOK 4,06. Jeg har dog kjøpt meg opp i ettertid, men snittet er fremdeles uhyre lavt i forhold til dagens kurs og jeg ligger fremdeles inne med ca. 100% gevinst. Tap?
• Legge skylden på andre? Vennligst dokumenter hvor jeg har forsøkt å legge skyld på noen.
• Bortforklaringer? Jeg bortforklarer intet, ref. mine innlegg der jeg redegjør for hvorfor jeg tenker og handler som jeg gjør, hvilken ekspertise jeg støtter meg på og hvorfor jeg det gjør.

Mimsa, du sitter løsere på pottekanten enn du noen gang har gjort. Trives du i situasjonen, eller ? I stedet for et godt råd, kommer jeg denne gang med en direkte forespørsel til deg. Jeg har nemlig en IQ-måler som jeg skal kalibrere og i den forbindelse trenger jeg en «markør». Får jeg nullstilt måleren, regner jeg med at den skal være god som ny igjen. Stiller du opp, eller?

Det er vel kun rep emisjonen som henger i en tynn tråd. Hovedrmisjonen på 16,10 er jo fullført, er den ikke?
Er_mi
22.11.2018 kl 15:00 2979

Hallaisen medaksjonærer,

Lite perspektiv.

Var inne i PEN for noen år siden fra NOK 4 og noen kroner opp, for deretter å kjøpe meg inn igjen på 17,95 nå i høst. Veldig takksom for mange bra innlegg gjeldende PEN- både de som er i grunnen positive og de som er negative. Uansett hvilken mening man har om det fundamentale så bør vel alle kunne være enige i at PEN er en aksje med høy risiko og veldig høy volatilitet, og i tillegg så er det en small cap deluxe med veldig lav likviditet. At en slik type aksje kan få skikkelig juling da alle verldens markeder samt verdensøkonomien befinner seg i en ekstremt usikker periode etter mange år med rekordhøy oppgang, burde da ikke komme som en overraskning for noen- uavhengig av om man tror på det fundamentale i PEN eller ikke. Jeg har altså selv tro på det fundamentale i PEN, men jeg skjønner godt at en slik aksje med så lav likviditet nå faller som den gjør ettersom PEN simpelthen ikke er guld. Folk flest putter rett og slett ikke pengene sine i en oljeknøtt med virksomhet i Afrika når man ønsker og ta ned risikoen i sin portefølje eller beskytte sine besparinger. Dette er common sense.

I tillegg til det urolige markedene den siste tiden, så har altså oljeprisen falt nærmere 30%, og de fleste oljeanalytikere har nå begynt å ta ned estimatene for oljeprisen i 2019. Hvis en aksje som PEN under disse forholdene hadde gjort det bra, så hadde vært veldig merkelig. Energi-indeksen i USA har den siste måneden til og med gjort det dårligere enn teknologi-indeksen, og alle vet jo hvor dårlig FAANG har gjort det... Selv Aker BP, et vekstselskap med solid produksjon i et av verdens tryggeste oljeområder og jevnlige utdelinger, er ned 30%. Og så lurer noen på hvorfor PEN er ned så mye? Noen prater til og med om shorting og manipulasjon?

Personligen er jeg selvfølgelig skuffet over mitt nåværende papirtap i aksjen. Jeg burde åpenbarligen ventet med å kjøpe meg inn igjen- men min (og for eksempel Kistefoss) horisont er ikke den nærmeste måneden, eller måneden etter det. Hvis ikke verdensøkonomien krakelerer fullstendig (noe som selvfølgelig kan skje), så vil det være et marked for PEN å få solgt den oljen som skal produseres med gevinst. Denne produksjonen vil ta seg vesentlig opp de neste to-tre årene, og oljeprisen vil helt sikkert gå opp og ner. Mitt bet er at oljeprisen stort sett vil være høg nok til at PEN tjener penger på oljen som skal produseres (ellers ville jeg solgt meg ut). Dette betyr ikke at jeg tror PEN-kursen skal til himmels med det første, det er lang ifra sikkert at oljeprisen og de globale markedene har truffet bunnen enda. Jeg er mentalt forberedd på at aksjen kan gå ner på 12-tallet, eller enda lavere. Min personlige strategi er da å kjøpe meg opp enda mer, hvis jeg tror verdensøkonomien ikke står for et skikkelig krakk.

Det virker også som at folk også glemmer at PEN fortsatt er den overlegne vinneraksjen på Oslo børs de siste 12 månedene. Det sitter fortsatt en god del investorer med enorm gevinst i PEN som sannsynligvis vurderer å gå i cash eller gjøre andre allokeringer. Det kan være viktig å huske på at store fond og annet somm investerer på bred basis ikke altid er så opptatt av alle detaljer i PEN. Når de tar en beslutning om å redusere risiko, gå ut av olje, eller rett og slett gå fra aksjer til rentefond eller obligasjoner så vil de redusere innehavet i PEN helt uavhengig av om BWOs sine boreplaner på Dusafu ser bra ut eller ikke, eller om prosjektet i Tunisia lover godt. Dette vil da få veldig store utslag i en aksje som PEN, sammenlignet med en aksje som Equinor grunnet likviditeten.

Konklusjon; alle her på forumet kan ha rett. PEN kan godt falle videre de nærmeste månadene, samtidigt som den om 12-24 måneder kan være priset til 30+ NOK (hvilket foreløpig er mitt bet). Det ligger ikke noen motsigelse i det.

Re hellothere
Fortrinnsemisjonen som ble satt på 16,10 er konkludert så den gjennomføres som meldt om tidligere. Det er kun rep. emisjonen som muligens ikke gjennomføres.
Paypal
22.11.2018 kl 15:33 2895

re Er_mi
Fornuftig innlegg ! Vi som kjenner aksjen vet at den før eller siden gir stor gevinst. Men, -som du skriver, andre tenker annerledes om Afrika. Selv tror jeg mye på synergieffektene av dealen i Tunisia. DNO hadde åpenbart ikke den muligheten som PEN har klart.

Ellers har jeg fylt opp med det antall aksjer jeg muligens kan få i rep. emien til en pris som er 2 kr. lavere. De fleste burde benytte den muligheten fordi det er ikke sikkert at kursen er høyere enn 16.10 ved avslutningen 20.12.

Ja jeg tegnet på 16,10... ikke sjakktrekk kan du si nå i ettertid. Pengene blir ikke trukket før GF er gjennomført og det er vedtatt.
Redigert 22.11.2018 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
MC Axel
22.11.2018 kl 15:58 2840

PEN has been punished to much! everything below 16,10 NOK is not acceptable. PEN is only a shadow of a company, what it only was a year ago
icanfly
22.11.2018 kl 16:01 2858

Så heldig er du nok ikke :)
Emisjonen blir satt om den godkjennes i egf, og det gjør den helt sikkert.
icanfly
22.11.2018 kl 16:03 2858

Det var lurt å tegne seg, men du skulle solgt i rallyet de påfølgende dagene.

Vannvittig hvor mye og fort aksjen har falt..
mimsa
22.11.2018 kl 16:13 2827

For å legge dette dødt en gang for alle fra min side (lover!!);

1) Du har nok rett, jeg burde ha brukt papirgevinst istedet for tap, siden jeg ikke hadde grunnlag til å vite din inngangsverdi. (men regner med at det svir alikeval at brorparten av papirgevinsten har forduftet siste par månedene, og noe som forklarer ditt sinne, som du faktisk bør prøve å gjør noe med)

2) Bortforklaringen er at du hevder at alle andre har bedre kunskap enn meg. Jeg har i månedsvis advart mot fallet som ville komme, og bortsett fra FF er det ingen andre som har vært i nærheten av å analysere dette bedre enn meg her på PEN tråden. (At jeg mener at Tunisia-investeringen er et feilsteg,er jo bare en liten del av hvorfor jeg mente at aksjen ville falle, selv om det har vært mye av mitt focus her på tråden. Dersom du tar et lite tilbakeblikk på det geo-politiske og den vedvarede veksten i aksjemarkedet, burde det vel i etterpåklokskapens navn ha vært klart at noe var i emning. Det er svært mange av dere her på PEN tråden som har ignorert dette, samt at du som mange andre har havnet i en euforisk grådighetstilstand der de kritiske spørsmålene ikke har blitt stilt. Angående Tunisia beslutningen tror jeg, uten å være sikker at det er gjort en altfor dårlig risiko analyse av den rådende geo-politiske situasjonen, samt den interne situasjonen i landet. Jeg er overhode ikke i tvil om at jeg er en dverg i forhold til Torstein Sandnes og mange andre her på HO foraet om at når det kommer til kunskaper om olje og oljeleting/boring etc. Men, når det kommer til praktisk tenkning og sundt bondevett er det tydelig at jeg og FF ligger langt forran deg, Jajaja og Alby.

3) Jeg har ingen IQ måler hjemme og har heller ingen ønske om det. Jeg klarer meg godt uten. Du trengen vel en for å ha bekreftelse på ditt store intelekt. Muligens trenger du den justert for at du har tuklet så mye med den så så du kunne opnå en noralverdi av IQ som de fleste av oss andre besitter.

Lykke til Mimsa

Jeg spør sikkert dumt men kan vel ikke selge de før jeg har fått aksjene og betalt for de vel?

Altså jeg tegnet for x kr i hovedemisjonen og minstebeløpet. Jeg fikk tildelt x antall aksjer (mange som tegnet). Oppgjøret skjer i desember og blir trukket fra kontoen.
Redigert 22.11.2018 kl 16:14 Du må logge inn for å svare
MC Axel
22.11.2018 kl 16:19 2816

Mimsa

If you have noticed , all oil related companies have been falling on the exchanges around the globe and PEN is one of them

Simple


Bare for å gjøre det helt klart. Jeg påstår ikke at Tunisia aldri kan bli bra for PEN. En ting har jeg nemlig lært etterhvert, og det er å ikke være skråsikker på noenting. Det burde gjelde oss alle. At store aksjonærer og ledelse kjøper seg opp er ikke noe garanti for suksess. Det er vel bare å nevne APCL hvor det ble foretatt en emisjon på 7 -tallet hvor mange store navn deltok. Nå er kursen ett og et halv år etterpå 0,65. Altså en nedgang på 99%. Børsen er vanskelig generelt og oljeleting spesielt. Afrika gjør det ikke lettere. Det er noe som heter Afrikarabatt og det er ikke bare en myte. Dessuten er mye rett og slett snakk om flaks. Vet at mange er av helt annen oppfatning om dette. Skal jeg komme med et råd så det at man aldri skal gå all-inn i slike selskaper(kanskje ikke ellers heller).

Lykke til!
Redigert 22.11.2018 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
d12m
22.11.2018 kl 18:03 2659

Jepp. Q4 blir fin inntektsmessig
polion
22.11.2018 kl 19:27 2536

Mimsa: Fortsatt mye retorikk og selvsagt også mye renspikka toskeskap:

ref: "noe som forklarer ditt sinne": Sint? Over hodet ikke, jeg er like lugn om PEN skulle gå ned enda et par kroner. Har en 2-års horisont, og innen den tid regner jeg med at mye skal skje.

ref: "Bortforklaringen er at du hevder at alle andre har bedre kunskap enn meg": Jeg har vel aldri hevdet dette, du får eventuelt dokumentere denne dumheten. Det jeg hevder er at det for meg er naturlig å støtte meg på en som har solid hydrokarbonerfaring, en som har førstehånds kjennskap til Tunisia (i forhold til oss) og en som viser for all verden sin tro på prosjektet ved å kommitere seg for en hel haug med aksjer på kr. 16,10. Sett opp mot nevnte kapasitet, er og blir mimsa en pissemaur. En pissemaur, intet mer og intet mindre.

ref: "ingen andre som har vært i nærheten av å analysere dette bedre enn meg her på PEN tråden": Du har kommet med dine antagelser, ikke noe annet. Poenget mitt er nevnt ovenfor - amatøren mismas antagelser sett opp mot en PEN-kapasitet sine analyser/vurderinger. Hvem bør vi støtte oss på og hvem bør få tilliten? Svaret er gitt, og det er definitivt dette jeg har sagt noe om.

Flua: Ofte enig med deg, og selvsagt enig i at man skal holde seg unna garantier og skråsikkerhet. Hva man selv mener vil bli det mest sannsynlige utfall, bør alltid den avgjørende faktor.
Alby
22.11.2018 kl 21:26 2402

Kan vi i disse tider risikere at det vil kunne komme et bud på hele selskapet ? Andre vet hva Pen sitter på av verdier og med et bud på 20,- kan det fort skje ??

Når det gjelder rep,amien kan det tenkes at den blir kjøpt opp til 16.10 for å få denne gjennomført. Pen vil vel trenge pengene ? Eller er tanken min helt absurd ?
Redigert 22.11.2018 kl 21:32 Du må logge inn for å svare
Phoenix
22.11.2018 kl 21:56 2341

Alby
Rep.emien kan bli kansellert hvis aksjeprisen er under 16,10: "Dersom Selskapets aksjekurs faller under tegningskursen vil styret kunne avlyse den etterfølgende emisjonen."
Side 4: https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=462968&attachmentId=175405&obsvc.item=1

Endelig et seriøst innlegg igjen, Alby!
Vil aksjonærene godta bud på 20 med fersk analyse fra Sparebank1 på 25? Jo, gjør noen «små» kroner de som kjøpte i emisjon da...men Panoro legger stein på stein og har flere gode bein å stå på.
oivindl
23.11.2018 kl 00:40 2180

"Det er vel bare å nevne APCL hvor det ble foretatt en emisjon på 7 -tallet hvor mange store navn deltok. Nå er kursen ett og et halv år etterpå 0,65. Altså en nedgang på 99%."

Nå roter du vel litt med prosentregningen, flue ;-)
Redigert 23.11.2018 kl 01:15 Du må logge inn for å svare

Øyvind

Ja, jeg roter litt, men poenget blir det samme. Den har falt 91,3 %

(7,5-0,65)/7,5x100%= 91,3% Mye det også.

Litt ang. Norve i offshore enery today. Fra idag

https://www.offshoreenergytoday.com/borr-drilling-reveals-a-batch-of-new-jack-up-contracts/

“Borr has also shared that the Norve jack-up, which recently completed drilling in Gabon, has won two contracts. The first is a 10 month deal with an undisclosed client, and on top of this, RoyalGet in E. Guniea has hired Norve for 2 months too. While it was not clear from Borr’s presentation when the contracts would begin, Norwegian rig brokers Bassoe Offshore show the following


Also worth noting, on the back what Borr considers favorable market conditions, the company in October decided to activate a further four newbuilds, bringing the total number of newbuilds being activated to seven. The company expects to find contract for the four rigs within the next six months.

Of these seven rigs, five are from PPL Shipyard and two from Keppel FELS. Three rigs remain warm stacked at PPL Shipyard.

Offshore Energy Today Staff


Får ikke limt inn tabellen, men er vel det samme som Borr har på sine hjemmesider. Altså på kontrakt i Gabon til 10.april.

Er på kontrakt I Vestafrika fra 1 juli 2019 til 10. april 2020. Det er nok Dussafu.
Redigert 23.11.2018 kl 10:14 Du må logge inn for å svare
oivindl
23.11.2018 kl 10:31 1825

91% fall er ille nok, på den annen side er det fortsatt nesten 90% ned til den har falt 99%.
Prosentregning er kraftige saker :-)
Redigert 23.11.2018 kl 10:32 Du må logge inn for å svare

Jo, men 10 % fra 0,65 er en bagatell. Vi må ikke bare bruke prosenter. Det er kroner vi lever av.
polion
23.11.2018 kl 11:17 1726

Minner meg om da jeg kjøpte aksjer i et selskap til kr. 1,00/stk. Det hadde faktisk ikke gått mer enn 3 måneder før jeg kunne selge samme aksjene for kr. 11,00. Det er klart at disse 10 %-ene kom godt med (aldri fattig av å ta en gevinst osv., selv om den da bare var på 10%).

Det var poenget mitt. Hadde den steget 10% fra 11 kr har du tjent 1,1 kr pr. aksje.

Hadde den falt 10% fra 1kr hadde du tapt 10 øre pr. aksje. Altså “next to nothing»

Redigert 23.11.2018 kl 11:27 Du må logge inn for å svare
oivindl
23.11.2018 kl 11:38 1664

Da glemmer du fullstendig å ta i betraktning antall aksjer og hvor stor sum du sitter på.
Sånn går det jo ikke an å regne.
10% er 10% enten aksje prisen er en eller ti kroner.

PEN skal holde en kort presentasjon hos SB1 Markets. Tipper det er oppkjøpet som står på dagsorden. Sikkert ikke noe informasjon som fremkommer der som vi ikke kjenner til fra før.

23/11-2018 08:00:16: (PEN) Panoro Energy - Corporate presentation at SpareBank 1 Markets, Oslo
Oslo, 23 November 2018 - Panoro Energy (the "Company" or "Panoro" with OSE
Ticker: PEN) is pleased announce Panoro's CEO John Hamilton will provide a shortcorporate presentation at a lunch on Tuesday 27 November 2018, hosted by SpareBank 1 Markets.

For those wishing to attend, please contact SpareBank 1 Markets corporate access team via email to register.

Details of the event:
Date: Tuesday, 27 November 2018
Time: 12:00-13:00 CET (light lunch will be served)
Venue: SpareBank 1 Markets/ Olav V's gate 5 /2. etasje
Contact: Corporate Access SpareBank 1 Markets corporateaccess@sb1markets.no

About Panoro Energy
Panoro Energy ASA is an independent E&P company based in London and listed on the Oslo Stock Exchange with ticker PEN. The Company holds high quality production, exploration and development assets in Africa, namely the Dussafu License offshore southern Gabon, OML 113 offshore western Nigeria and Sfax Offshore Exploration Permit and Ras El Besh Concession, offshore Tunisia.

For more information visit the Company's website at
Ekstern link: https://newsweb.oslobors.no/message/464316

Nyheten er levert av OBI.

Det er nok oivind som har rett her. X antall prosenter er x antall uansett. Det er ikke kroner og ører. Det eneste tilfelle hvor prosent regning blir tull er når tallet er 0 :-)
polion
23.11.2018 kl 12:13 1568

Så sant, så sant. Jeg tok ditt poeng med at dess mer aksjer man har i selskapet, desto høyere blir %-en. Tre ganger så mange aksjer, så har man fort 30% i stedet for bare 10%. Er det noe jeg er god på så er det %-er, hadde aldri klart meg såpass godt i aksjemarkedet uten denne spesialkompetansen.
Redigert 23.11.2018 kl 12:22 Du må logge inn for å svare
oivindl
23.11.2018 kl 12:16 1557

Sorry Polion, det var altså ikke poenget. Lurer på om du nå bare prøver å være sarkastisk, eller bare misforstod helt??
piff
23.11.2018 kl 12:20 1548

uhhh , la til kjøp en liten post på 15 k på 12.80 og fikk den . hvem hadde trodd dette etter emisjonen var satt både på kr 12.80 og 16.10 og aksjen har vært over kr 23 .
Hadde trodd det var større kjøper inntresse for papiret.
Men markede er tydelig vis drittnervøs for tiden.
polion
23.11.2018 kl 12:32 1517

Tok ditt poeng, absolutt ingen grunn for sarkasme fra min side. Men det er fredag, og da viser polion gjerne at han er i den ypperste eliteserie når det gjelder prosentregning. Eller sagt på en annen måte, blant de topp 10%-ene. Prosenten er dog selvsagt litt avhengig av hvor mange personer man måler polion opp mot.

Re piff

At aksjen nå har vært nede på forrige emisjonsnivå viser galskapen her. Med tanke på utelukkende positive meldinger og nok en emisjon på 16,10 etter emisjonen på 12,80 er vi altså tilbake på samme nivå. Irrasjonaliteten lenge leve.

Selskapet sitter nå med så mange asset og så mye cash at her må det bare komme et bud på hele selskapet. Store selskapet vet å utnytte psykologien som herjer nå. Prisingen er knapper og glansbilder for de store så her kommer det dessverre til å skje noe og det snart. Det er mitt soleklare bet. Tipper budpremie på 30% og da er vi omtrent på siste emisjonskurs på 16,10.
oivindl
23.11.2018 kl 12:50 1452

Skjønner Polion.
Ble bare litt bekymret da du bare fikk ut 10% på denne handelen :-)

"Minner meg om da jeg kjøpte aksjer i et selskap til kr. 1,00/stk. Det hadde faktisk ikke gått mer enn 3 måneder før jeg kunne selge samme aksjene for kr. 11,00."

He he he. Men oivind du mp jo forstå at polion er % ekspert, selverklært sådan. På lik linje med det du nevner over hevder polion følgende;

"polion viser gjerne at han er i den ypperste eliteserie når det gjelder prosentregning. Eller sagt på en annen måte, blant de topp 10%-ene. Prosenten er dog selvsagt litt avhengig av hvor mange personer man måler polion opp mot".

Dette er selvfølgelig like feil som eksempelet du viser til. Prosenten er overhodet ikke avhengig av hvor mange personer man måler polion opp mot. 10% er 10%.

Ja ja, hva skal man si - blant de blinde er selv den enøyde konge :-)

øivind

Du forstår tydligvis ikke det jeg skriver. 100% økning fra 100 kr er en økning på 100 kr, mens 100% økning fa 10 kr er 10 kr.

Altså tjener du kr 100 i første tilfelle og 10 kr i siste tilfelle. Jeg vil heller ha en dobling av kursen i PEN på 30 kr enn en dobling i prisen av kursen på 10 kr. I første tilfelle er økningen da 30 kr og i den andre er den kr 10kr. Vet hva jeg foretrekker selv om den prosentvise økningen i begge tilfellene er lik.
Igjen. Det er kronasjen som teller. Må ikke se seg blind på prosenter.


Juice.

Du bommer fullstendig. Siste ord fra meg når det gjelder dette.
Redigert 23.11.2018 kl 13:19 Du må logge inn for å svare

Med en nedgang på 5-10% hver dag, går det fort.... lurer på hvor bunnen er jeg. Begynner å bli latterlig spør du meg. Må nesten være en på top 20 som dumper.. utrolig mye som har blitt dumpet den siste uken fra 17 og ned til 12-13.
Redigert 23.11.2018 kl 13:47 Du må logge inn for å svare
oivindl
23.11.2018 kl 13:49 1291

Vel, FF, hvis du bare har en aksje så stemmer jo det.
Det du sier er at en investering på 30 kr gir mer penger enn en investering på 10 kr ved dobling av kursen. Ikke spesielt kontroversielt vil jeg tro. Men da er det større investering som er avgjørende og ikke prisen per aksje.
Om du har investert kr 100 000 fordelt på tusen aksjer a kr 100, eller kr 100 000 fordelt på titusen aksjer a kr 10, vil gevinsten bli den samme.
Vil tro de fleste investerer en viss sum når de handler og ikke bare et antall aksjer uavhengig av totalpris.
Men sikkert nok mas om dette nå:-)

Markedet er en snodig sak. PEN tjener fremdeles gode penger med en oljepris på ca. $60. Netto margin på Dussfu blir da rundt $30 per produsert fat. For Tunisia vil netto margin være $20 per produsert fat med oljepris $65. Aje er så marginal foreløpig, men har med dagens oljepris netto margin på $17-18. Dette skyldes mest faste kostnader, som ved dobling av produksjon kan halveres. Dvs. produksjon fra 1 Turonian brønn ekstra. Align Research skal intervjue Stefan Oliver - CEO i MX Oil i begynnelsen av neste uke.

Mener at markedet bør legge spesielt merke til at PEN foretar en presentasjon 27. november, i forkant av EGM 29. Denne kan ha flere årsaker. Rimeligvis er det modig av selskapet å møte de nye aksjonærene og eksisterende med avtalt emi kurs NOK 16,10 – gitt dagens kurs ligger på NOK 12-13.

Reagerte selv på en særdeles lite profesjonell og klok BWO IR fremstilling av ståda på Dussafu. BWO agerte etter mitt syn på en meget klønete måte. Investeringsbeslutningen Fase 2 på Dussafu ble fremsatt nærmest i en bisetning og oppgradering av reservene var dunkel og unyansert. Imidlertid fanget bl.a. analytiker Teodor opp forskjellen fra før BWOs Q3 og verdsatte endringen på Dussafu til NOK 2. Lite annet enn minimalt ble sagt ifm. Tullow. Bildet er langt mer komplisert enn at Tullow bare kan komme spaserende inn og gjøre krav på flat 10% andel. Det skal forhandles …. – i det minste om vederlag for BWO og PEN. Registrerer at også PEN finner denne fremstillingen av Dussafu som lite berusende og systematisk. Vil anta at selskapet har behov for å oppdatere på dette område 27. november. Videre må antas at PEN redegjør for at emi kurs fremdeles kan forsvares. Dvs. det vil trolig bli lettet litt på sløret og mulighetene.

Gitt Panoro per i dag får tilfredsstillende cash flow fra både Dussafu og OMV deal fra januar 2019, vil en oljepris på rundt $60 kunne gi selskapet gode fremtidige inntekter. Markedet forventer et produksjonskutt i Wien og OPEC møte. Et kutt vil trolig bringe oljeprisen opp mot eller over $70 – enda bedre for PEN.

Aksepterer at PENs aksjekurs basert på oljepris og det generelle børsklimaet har falt, men det blir heller ikke riktig å skjære alle E&P selskaper under en kam. Riktignok har alle felles måleparameter, nemlig oljeprisen og børsklima. Men det er fremdeles min mening at PEN har falt for mye. Imidlertid synes ikke dette å bekymre verken de nye eller eksisterende aksjonærer, ettersom det foreløpig ikke er blitt tatt grep. Dette medfører rimeligs ikke at det heller ikke vil bli tatt grep i den nærmeste fremtid, særlig etter 27. november, slik at i det minste emi kurs på NOK 16,10 er innen rekkevidde.

Sånn det er ut per i dag vil det ikke bli rep emi og følgelig må markedet innstille seg deretter.
Redigert 23.11.2018 kl 15:10 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av mimsa

Hva i huleste er det som skjer med PEN om dagen. Begynner å ligne ragnarok nå, og nå må jo veldig mange sitte med enorme tap.

Hva og når skal skje før dette snur. Få er vel tjent med dette, og det blir spennende å se når PEN kommer seg opp igjen.
piff
23.11.2018 kl 14:57 1153

Her er det bare og sitte stormen av ,tror bunnen er ganske nær, om en da ikke for en helt kollaps i oljeprisen under usd 30 da.
reprisingen vil komme den.
mimsa
23.11.2018 kl 14:58 1150

Her er den på 12.50,litt tidligere en forventet. Her er det bare å åpne lomeboka og kjøpe med begge hender. Her blir det muntlige produksjonskutt anonseringer i løpet av helgen. Tlibake på 14.50 neste tirsdag. Nå er Mimsa bull.
Jajaja
23.11.2018 kl 15:15 1095

Da har jeg kjøpt igjen! Men, hvem vet hvor lenge det må ventes ....på høyere oljepris?
polion
23.11.2018 kl 15:26 1069

Ytterligere tankegods fra %-mesteren polion: PEN er beviselig på full fart nedover. Om ikke lenge, så vil en 25%-nedgang i løpet av en dag bare tilsvare noen skarve 10-øringer. Mange prosent, men lite penger.

Brent faller som en slipestein. Forbannet ergerlig nå som vi antakelig skal ha to liftings innenfor en uke.