...


Huff Huff


Redigert 13.12.2018 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
Bjørn72
05.12.2018 kl 17:04 3125

spent på morgendagn om disse parasittene klarer å kapre mye aksjer under 20 kr , når skal detter svinneret slutte, og hvorfor kommer det ikke flere innside kjøp,. lattlige nivåer ikke et dritt er priset inn av nyheter . blir totalt opgitt.

nei, dette er ikke gøy..

AXA med et nesten ubenyttet obligasjonslån på nærmere en milliard + finansieringskrutt på to milliarder til. Vart noe av shortsen kjøpt tilbake fra vettskremte høns i dag?
Vi skal heller ikke glemme en stadig større finansieringsstrøm. Imorgen bør vi vere tilbake på tjue tallet.
Redigert 06.12.2018 kl 22:59 Du må logge inn for å svare

Spetalen sa jo nettopp noe om å bli en vinner på børsen.Og noe av det viktige han sa var å ha tolmodighet og å være langsiktig.Tenk slik no og finn roen.Dette går nok over som vanlig.Har vært på O.B. siden 87 så det har blitt en del nedturer i karrieren.Jeg selger ikke NU i hvert fall.

Om AXA kan vi si som ble sagt under striden i KRF. Det er bedre å sluke en kamel enn å bli spist av en krokodille. Kjøp av porteføljer kan være gode og dårlige kjøp. Gratis er det ikke, og egenkapitalen svinner hen. Ei heller vet vi om det vil generere mye eller lite cash.
AXA må vise seg som mer potent før kursen går. Det er som bonden som kjøper såkorn. Slår slåtten feil hjelper det ikke om kornet var billig.
Manyla
07.12.2018 kl 02:16 2799

Jeg sitter dønn stille, jo rødere tallene mine blir jo staere blir jeg. Har ikke tenkt til å hive 16k ut av vinduet fordi jeg er utålmodig (minusen). Planen er å få minst 16k i plus. Er bare utrolig frustrerende å plukke en så plagsom aksje som førstegangscase. Spesielt når man så det stige 30% rett etter kjøp, for så å aldri nå samme høyde igjen. Har angret noen ganger på at jeg ikke har solgt underveis for å kjøpe meg inn igjen på lavere nivåer. Men slik er børsen. Satser på en strålende Q4 👍

Fin driv i AXA i dag.

Selv tradet inn 125.000 i Golden Ocen og mest AkerBp. Siste røkk nå, så nå tar jeg helgen. Tenk om AXA gryna kunne stengt på 20 eller mer, da skal fruen få noen fine bobler fra øverste hylle i kveld.

SS

Hadde vært hyggelig :-)

Jeg sitter stille jeg også, har fortsatt ståltro på at disse kommer selv om jeg sitter minus med 170k i AXA, pluss et minus på 130k i B2H... sånn er det å være amatør :)

Riktig god helg alle AXA og B2H venner!

Amatør ??

Nei, dette handler IKKE om å være amatør. Det at B2H, og AXA skulle falle ned hit, tror jeg INGEN hadde sett for seg, utenom djevlene i LLP fondene.

Jeg satt selv i desember 2017 på møte med Anton Berg, hvor man ble rådet til å handle inkasso og AXA/B2H, noe jeg har bildebevis på, og alle har lest om alle anbefalinger og kursmål i AXA og B2H.

Det er neppe noen som hadde sett for seg dette. What goes down, goes up.
Inkasso vil finne sin oppdrift, og da går det fort, fortere enn KNM Helge Ingstad sin oppdrift.....!

Når man ser hvilke råd som er gitt fra 10.okt av stjernene i media, så er jeg rystet, og vil si at vi "amatører" har bedre teft enn gjengen med spisse brune lakksko, og dresser har.

SS
Lilleulv
07.12.2018 kl 15:07 2512

Får håpe shorterne har vett på å dekke seg inn nå, og at dette er siste dagen vi ser 19 tallet!
Lilleulv
07.12.2018 kl 15:08 2505

og da mener jeg ikke at de bør få dekket seg inn på 19. Let them pay!!!!

Takk for det gf!

Det var godt med en selvpålagt pause, og det var godt å komme tilbake også.

Du vet, noen av oss forsvinner ikke for godt selv om det går nedover. SS står med rak rygg uansett, men kunne nevnt flere navn her som på samme måte som kapteinen på Costa Concordia forsvant først i land (foræder) stakk utav forumet på samme ynkelige vis, og dere vet hvem jeg mener.
Starter med "S" -- "T" - "L" og kunne nevnt flere. Flere av disse skulle bli pensjonister 30 år før tiden ved å kjøpe AXA på 2,80 Tipper den pipen har fått en annen låt nå!SS
Redigert 07.12.2018 kl 15:34 Du må logge inn for å svare

Jeg har lest veldig mange av innleggene på AXA trådene i det siste halve året. Jeg ser at shorterne får skylden for at denne ikke går mer. Pr. i dag er det ikke shortet for mer enn 46 MNOK om man ser på posisjoner over 0,5 %. Det er selvfølgelig mer, men dette burde ikke være skyld i nedgangen. For egen del er jeg ikke short i AXA.

Men jeg synes det henger godt på greit at denne skulle ned i det siste halve året, gitt det vi ser nå. Det er ingen tvil om at de får kjøpt store porteføljer, til sikkert en rimelig kostnad. Men med stigende renter, nedgang på børsene, så smått brems i verden generelt, ikke fortsatt nedgang i arbeidsledighet, så skal det mye til for å regne hjem at disse porteføljene er gode kjøp. Det kan meget vel være sånn, men når renta stiger, og verden blir tøffere, så kan ikke jeg etter min beste vurdering skjønne at det blir lettere å få tilbake pengene og mer enn det fremover. Nedgangstider tilsier jo at mere skal til inkasso, men det betyr vel bare også at det blir vanskeligere for inkassoselskapene å få igjen pengene de har i porteføljene sine. Uansett hvor god drift de har, så må "kundene" betale for at dette skal bli butikk. Med nedgang eller stagnasjon i boligpriser også, vil jo ikke overbelånte boliglån bli lettere å betale tilbake, for ikke å si alt det andre man har av lån.

Man kan skrive så mye man bare vil om shorting, hauker, og alle mulige rovdyr og alt man ikke liker, men selskapet må tjene penger, og bevise det. Det kan helt sikkert være ett stort potensiale i dette caset, uten tvil, men da må man ha god tid. For å stoppe nedgangen må de tjene penger. Hvis ikke vil de sive nedover eller drifte sidelengs. Jeg har tro på god drift og gode folk, men de kan snakke så mye de vil, men de må tjene penger. Akkurat nå er det nærmest en opsjon på en snarlig oppgang i verdensmarkedene, at renten igjen settes ned og at flere kan gjøre opp for seg.

En annen tanke er jo at Bank Norvegian har solgt porteføljer til de. Gitt hvor ryggløse de har vært uten ett snev av god moral med tanke på utlån til folk som aldri skulle hatt det, så er jeg skeptisk til at AXA klarer å tjene penger på de. Enn så lenge handler det om teknikaliteter rundt regnskapsføringen av kostprisen på porteføljene. Begynner de å tjene penger, og kanskje også så smått utbetale utbytte (ligger nok langt frem i tid) så skal denne opp opp opp.

Så skyld på alt og alle, men det er så enkelt at selskapet må tjene penger, og akkurat de siste månedene, mener markedet at dette er blitt vanskeligere, og derfor er kursen sendt nedover. Før utbytte blir utbetalt, er det vel noen som skal ha sine opsjoner og bonuser og lån tilbakebetalt også.

Jeg har sterk tro på caset, men det kan gåt il Q4 2018, eller mange år.
anolaa
09.12.2018 kl 00:51 2216

Tydelig at du bare leser kommentarene her på forumet, og ikke sjekker hvordan selskapet går, og hvem som kjøper og kjøper. Typisk at sånne som deg kommer når kursen er bomba.
lisleby
09.12.2018 kl 08:52 2098

Bare en ting Boktransporten.
Man setter ikke opp renter fordi det går elendig i verden. Man setter opp renter f.eks i USA fordi det går vanvittig godt og det blir inflasjonspress i økonomien. Det samme med Europa, renter settes ikke opp før en ser de samme presstendensene. Så fallende priser, nedgang i økonomi og økte renter hører lite sammen. Det betyr ikke at AXA ikke har utfordringer... Men det er dog sånn at ulike bransjer har ulik momentum, og det kan ikke være tvil om at denne bransjen det siste året har vært lite populær. Da er det ekstra vanskelig for AXA som er i en situasjon hvor en ennå ikke kan vise til positive resultatet. Men det endrer seg nå raskt!
Redigert 09.12.2018 kl 08:52 Du må logge inn for å svare

Stigende renter? Er vel bare Norge som har hevet renta i land Axa holder til. Og nå ser det ikke ut til at det bli noen særlig flere rentehevinger heller. Norges bank er helt på jordet og er altfor sent ute alltid. Blir maks to hevinger før de må senke igjen

Lørdagens avis.

FYLLER OPP I SVERIGE:

FINANS:Axactor har det seneste året fylt opp maskineriet med forward flow-avtaler. Nå har selskapet sikret seg en ny slik avtale i Sverige.


«Dette blir ikke den siste børsmeldingen fra oss i år,» sa Axactor-sjef Endre Rangnes til Finansavisen torsdag. Da hadde han nettopp signert en avtale om å kjøpe en misligholdt, italiensk forbrukslånsportefølje på 10.000 krav, og et samlet utestående beløp på 70 millioner euro.

Det viste seg å stemme godt. Allerede fredag kom nok en børsmelding fra fordrings- og inkassoselskapet. Denne gangen er det undertegnet en såkalt forward flow-avtale i Sverige.

Avtalen innebærer at Axactor de neste 18 månedene skal kjøpe misligholdte lån som dukker opp i den svenske banken. Det anslås at dette vil være cirka 7.000 krav med en samlet verdi på 126 millioner euro, eller 1,2 milliarder kroner.

– Betydelig vekst

– Volumene vi nå får, kombinert med våre eksisterende forward flow-avtaler, vil generere betydelig vekst i 2019, og de kommende årene, sier Lisa Sohtell, ansvarlig for Axactor Sweden, i meldingen.

Axactor har sikret seg en rekke forward flow-avtaler det seneste året, blant annet i Norge, Tyskland og ikke minst Sverige. Senest i midten av november ble det inngått en stor avtale med den svenske forbrukslånsbanken Resurs Bank.

I den forbindelse sa Rangnes:

«Avtalene som vi nå har inngått sikrer oss kjøp i størrelsesorden 20 millioner euro i måneden gjennom neste år. Vi har tidligere sagt at vi kommer til å gjøre porteføljekjøp for 400 til 500 millioner euro, og vi kan dermed si at vi har investert for halvparten allerede, sa Rangnes.

Med den nye avtalen blir de månedlige betalingene til forward flow-avtaler enda litt høyere. Ifølge børsmeldingen er kravene som kjøpes ferske, og leveransene vil starte i mars 2019.

Helt enig i at det er ikke mange land som har økt renten. Men med avslutning og reversering av kvantitative lettelser, samt prat om at renten skal opp til normale nivåer har medført ett press på dette området uten tvil. Det er nok ganske mange banker og andre som posisjonerer seg utifra at de kvantitative lettelsene skal reduseres.

I min verden så tenker jeg at tar man likviditet av bordet blir det mer konkurranse om den likviditeten som blir igjen. Og prisen på likviditet er rente. Så en økning av styringsrenten i tillegg ville gitt en dobbelt smell tror jeg. Altså en økt styringsrente og dermed en økt pengemarkedsrente. Siden dette er varslet så kunne man legge dette til grunn, og da blir Axa ett dårligere case.

Uansett så tror jeg at sentralbankene og Trump har feilvurdert situasjonen, og nå innsett dette. Det er en mye større rentesensitivitet enn man har lagt til grunn.

Så for Trump sin del er det enten å få ned rentene, råvarepriser, eller mer handel som kan dra dette videre.

Spør du meg så kommer det en vanvittig oppgangsbølge snart hvor nær sagt alle skal investere i og alle blir genierklærte. Også når «alle» er i markedet kommer smellen. Jeg tror dagens situasjon er en korreksjon, i hvert fall i Norge og USA. Det har jo vært en lang oppgangsperiode, men det har ikke vært samme glød og positivitet som de verste periodene før slik jeg leser det. Det er når alle skal inn at stigningstakten går av hengslene. Også kommer ryddejobben etterpå. Der tror jeg ikke vi er enda.

Jeg ville ikke blitt overrasket om sentralbanken går over til å øke rentene med 0,1 % ved møtene fremover. Ikke 0,25 som er vanlig. Man øker jo rentene med 30-50% ved ett møte nå. Det er i ettertid for sensitivt for markedet.

Boktransporten.

Litt off topic, men hvordan gikk det med AkerBp ? Du hadde inngang 250 skrev du, solgt deg ut ?
Hvilke andre sitter du i ?

SS

Jeg sitter fortsatt i AkerBp uten endring på antall aksjer. Men har kjøpt opsjoner på både call 265 og put 210 med 70000 underliggende aksjer. Går det til helvete er det en maks nedside i det. Går det opp er det supert. Uansett så er disse opsjonen mer verdt nå, simpelthen på grunn av volatiliteten om dagen. Blir spennende i desember.

Har også en helt marginal post i Storebrand bank.

Den er god, svinger rimelig mye den der Akerbp, kjekt å trade, selv om man lett brenner fingrene i den. Fredag ble en svært god dag i den for min del, men våger ikke sitte over mtp alt Trump styrer med, og US volatiliteten!

Nå leser vi at Goldman S mener S&P skal opp 17% i 2019, så jeg er ikke bekymret for børsene fremmover egentlig. Tror som deg at det er korreksjon og uro nå, og at det roer seg til ny ath og vel så det, før det er slutt for denne gang.

SS

Vi får se det positive i Lørdagens FA som sier at det vil komme flere meldinger i desember, håper dette kan demme opp for et videre kursfall !!
Redigert 09.12.2018 kl 19:28 Du må logge inn for å svare

17,8 % ned siste mnd.... fysj
huff huff

Ser vi 17 blank er tiden inne for å sale hesten!

Haha. Har trådstarter solgt, da er det tid for å ri inn i soloppgangen😊

Fred Olsen E fosser forbi axa, selv om de er nede for telling... B2H likeså rett opp