USA og oljeprisen lover dårlig for tirsdag på OSE


Etter at olja snudde opp en periode i dag og ting så noenlunde greie ut, har kvelden blitt et dystert skue for dem som håper på drahjelp på OSE i morgen:
- olja er nå under 70
- USA er ned over 2% over hele fjøla, og US futures er nesten like råtne
- går også Asia dårlig i natt kan vi få det tungt i morra

Det kan virke litt pussig å ta opp dette under en farmaticker, men heller ikke farma er fristilt fra slike negative megatrender.
I tillegg er det selvsagt litt urovekkende at NANO sank godt under 70 igjen i dag - FØR markedet råtnet ned i kveld

Årsaker til markedsnervene nå?
Trump skylder på fake news, men internasjonale analytikere risser opp et mer komplekst bilde.
Det er ikke noe poeng å gå i detalsjer , men forklaringene tenderer til å preges av ståsted:
- her på berget er brått synkende oljepris alene nok til å senkie OSE betraktelig
- i USA er bl.a. rentebekymringer en kronisk kilde til børsuro
- i Østen er div. handelskonflikter en urofaktor
- osv.

I sum:
Skal aksjene på OSE klare seg i morra, må de komme opp med individuelle forhold som trumfer markedsdepresjon.
Jeg har ventet på en ny, generell markedskorreksjon en stund, og sitter derfor ikke så tungt lastet. Men tungt nok til at jeg ikke liker kveldens bilde.

Vi får bare satse på at dette ikke er begynnelsen på en ny børstrøkk, i praksis en third wave av kraftige korreksjoner i høst.

Redigert 12.11.2018 kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Titleist
12.11.2018 kl 22:36 6941

Bla bla bla.
Hvorfor advarte du ikke mer på ATH?
Oljeprisen falt pga en latterlig tweet fra Trump og vil snart skyte opp igjen.

Sikkert litt rødt i morgen, men kan også ende opp. Mye tull fra USA om dagen..

Er Nano et oljeselskap? Hmmm den var ny
omans
12.11.2018 kl 22:43 6851

Nano for liten, nano for stor.
Panis
12.11.2018 kl 22:44 6783

Hvorfor i all verden legger du ut info om oljeprisen under Farma og på NANO ticker? Hører ikke det mer hjemme under en ticker på Olje og Energi?
Redigert 12.11.2018 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
heilo888
12.11.2018 kl 22:58 6679

Oljeprisen har absolutt null betydning for prisingen av biotek-sektoren på sikt.
Kongen
12.11.2018 kl 23:16 6494

Hvorfor la du ikke denne under bgbio tickeren? Du blir litt for lett å gjennomskue. Igjen....

Nano kan godt gå ned til 30 på kort sikt for min del.
Så lenge dataene holder seg som de er så er det kun snakk om tid før vi som sitter long får betalt. Hvor kursen er på veien dit bekymrer meg lite. Sikkert værre for de som har lånt cash men. Da får jeg dems til en billig penge når de må selge.

"Jeg har ventet på en ny, generell markedskorreksjon en stund, og sitter derfor ikke så tungt lastet. Men tungt nok til at jeg ikke liker kveldens bilde.

Vi får bare satse på at dette ikke er begynnelsen på en ny børstrøkk, i praksis en third wave av kraftige korreksjoner i høst."

Dessverre ikke alltid, men faktisk ganske ofte så snus ting på hodet i kjølvannet av slike nedganger. Morgendagens future kan være klart opp, og får markedet til å glemme nedgangen i kveld. Men det må medgis at med fallende oljepris på kjøpet så er nok oddsene litt svake for en positiv utvikling i morgen. Når det gjelder NANO så var jo motstanden formidabel ved 67-68 kr, og det gjenstår å se om dette nivået nå kan by på tilsvarende støtte når aksjen blir utsatt for press nedover. ASH er neppe glemt av markedet, og er bokstavelig talt like rundt hjørnet nå.
omans
13.11.2018 kl 00:51 6134

Ts skriver om noen bekymrede selvfølgeligheter, og skulle han få rett i noe som på papiret ved stengetid i usa er 90-100% sannsynlig om man har tatt brevkurs 1 aksjemarked for dummies, blir det selvskryt å høre :)

Olje fortsatt i nedtrend, men det er trolig grunn til å anta at dette er i aller siste fase. Usa kan reagere opp i morgen, komplettere OHS på sp500 for dernest å teste 2820 igjen.

Ingenting tyder på børskrakk akkurat nå, da må med det mere til. Regner med en sideveis bevegelse før et forsøk på julerally settes inn.
Korsar
13.11.2018 kl 06:24 5780

Jeg snakker ikke om "børskrakk", men "markedsnerver", og dermed volatile tilstander. Dette har pågått i flere uker nå, og det skal lite til før man får svært nervøse dager.
Jfr. gårsdagens USA (mest rente- og sentimentstyrt) i kombinasjon med raskt svekket oljepris. Alt som OSE ikke liker.
Jeg har imidlertid vært aktiv i Asia i natt, og der lysner det litt nå, dog blandet:
- Shanghai litt opp faktisk, Hang Seng (Hongkong) litt ned, men Japan kraftig ned.
- oljefallet ser ut til å ha stabilisert seg/snudd litt opp
- det mest positive er at US futures har snudd opp atter en gang, ikke utypisk for det sterkt volatile USA for tiden

Med foreløpig retningsløst Kina gjenstår å se hva OSE vil preges av, det positive i US futures og stabilisert oljepris, eller det svært negative Japan.
Tipper analytikerne vil se for seg litt svak/nervøs åpning før det snur mer oppover utover dagen.
USA har egentlig gode selskapsresultat å vise til for tiden, men holdes foreløpig nede av diverse makrofaktorer.
Det skal derfor ikke så mye til før vi like pene opp-dager som vi i går hadde bjørnetilstander.

Siden dette er en NANO-tråd: Blir spennende å se om aksjen holder fortet/tar seg litt inn igjen etter gårsdagens sene fall under 69.
Siden vinden har løyet der ute, bør fokus igjen rettes mer mot det selskapsspesifikke, og da er jo den lokale hop aldri i tvil: Rett opp :-)
Ha en fin børsdag.

Aldri interessert meg i å lese grut, men har fått med meg at dere innimellom snakker om at man må ned for å tette hullet på forrige topp, nå bunn. Om du sier det er en bunn på ca 68 da er vel en liten tur ned dit helt perfekt. Så spretter vi opp imot himmelen igjen...

I går kveld skrev jeg at "Dessverre ikke alltid, men faktisk ganske ofte så snus ting på hodet i kjølvannet av slike nedganger. Morgendagens future kan være klart opp, og får markedet til å glemme nedgangen i kveld. "

Ser ut som markedet har snudd litt på en femøring også denne gangen, som så ofte før, og så får vi se hva som skjer når den virkelige handelen starter i USA utpå ettermiddagen. NANO viser grei evne til å holde seg over sitt nye støtteområde, men vil ganske sikkert være sårbar hvis det blir knall og fall på børsene. Gjelder å holde seg flytende frem til ASH.
13.11.2018 kl 09:38 5125

Vet ikke, nå tror jeg de som følger olja har glemt at det blir radium om porteføljebedriftene i ettermiddag. Så mistenker det snur opp igjen.
Akkurat som olja påvirker biotek, antar jeg podcasten radium påvirker olja. ^^

Ser frem til en spennende podcast idag. Burde være mye å kommentere nå.
Korsar
13.11.2018 kl 09:57 4991

Vel, da slo NANO tilbake første trussel om å falle gjennom støtten på +/- 66 (omvendt formasjon av motstanden på 65-67).
Svært uklare tekniske signaler om hvor det bærer videre i dag. Hovedtrend 1 års glidende gjsnitt (ned) er fremdeles ikke endelig brutt gjennom noen dagers støttekjøpt opptur, men det skal mye dårlig karma til for å RASKT dytte aksjen ned gjennom 65 (topp på mitt prognostiserte trendrom). Aksjen bør heller jobbe seg nærmere 70-tallet - ikke minst siden jeg nå sitter med en pen bunnfiskepakke :-)

Edit: Å ta en kvikk trade nå er å satse på en volatilitetstopp på 1, max 2 dg og betyr ikke at det forventes at aksjen på flere dagers sikt bryter med mitt antatt trendsjikt videre. Utlagt: Får vi en kvikk over 71 selger jeg igjen, slik jeg gjorde rett før helgen. Ikke de store marginene, men en fin øvelse i å holde hånden tett på aksjen.


Redigert 13.11.2018 kl 10:10 Du må logge inn for å svare

Enig i at NANO i øyeblikket befinner seg på et nivå hvor det kan bikke begge veier, men har som sagt en viss teknisk støtte. Spørsmålet er vel om det for tiden er en del utenlandske investorer som lirker seg over på innsiden. Småspekulantene fortsetter nok å selge, men her kan det være snakk om reell interesse for aksjen i kulissene. Vil nok uansett se en viss tilbakeholdenhet til over ASH ihvertfall.
Korsar
13.11.2018 kl 10:29 4759

dr.,
du skal ikke være altfor sikker på at ikke oppsiden ved ASH er informert om og tatt ut allerede :-)
Mitt bunnfiskeprosjekt akkurat nå er basert på at støttekjøperen (med oppdrag å redde kursen) henger på som en klegg fremdeles.
Gir han en sjangs til å presse opp en gang til før håndkleet kastes inn - jeg er en godmodig fyr.
Redigert 13.11.2018 kl 10:30 Du må logge inn for å svare

Korsar
Først og fremst er det mDOR som vil vise mer positive tall ved ASH enn det vi har kunnet se til nå. Så kan man selvsagt innvende at det er forventet, men det er nå tross alt en forskjell på hvordan markedet forholder seg til antagelser og "svart på hvitt". Uansett kan jeg ikke se at så veldig mye positivt er innbakt i kursen for øyeblikket - tross det lille bruddet opp.
Oregon
13.11.2018 kl 10:43 4644

Korsar: Jeg fisket 20.000 NANO aksjer på litt over kr 50 for noen uker siden pluss litt til på en høyere kurs og nå lyser 350.000 i pluss på kontoen. Mener du med det du skriver over ( ASH) at gevinsten bør sikres ut nå?
Jeg har et kursmål på kr. 80 til nyttår på NANO og har i utgangspunktet tenkt å sitte videre for klarer ikke å se så mye nedside foreløpig.
Korsar
13.11.2018 kl 12:14 4453

Oregon,
her på forumet har jeg talt for døve ører om prising av NANO i 2 år. Men markedet mener faktisk at 2,5 mrd kroner er ganske mye for et selskap som ventes å kunne bekrefte om ting går som ønsket om et par år. Når man ikke forstår dette, blir det alle disse tulledebattene i stedet. Man nekter også å innse at markedet mener å ha stort sett priset inn en forventet "normalleveranse" på ASH.
Mitt viktigste budskap er derfor at du må vurdere selv og ikke høre på det gjentatte vrøvlet fra haussekorpset. 80 er ikke urealistisk, men bryter med mine mål for perioden, Men jeg er som kjent ikke Jesus, bare noe som ligner når det gjelder vurdering av NANO-kursen :-)

Ikke glem: At kursen gikk over 70 nå var basert på vedvarende (og lett identifiserbare) støttekjøp fra 62 og oppover. Støttekjøper driver på fremdeles, men synes å tape mot markedstrykket/overordnet trend. Jeg solgte bunnfisken min nesten like raskt som kjøpt i dag da jeg så at støttekjøper begynte å slite.

Jeg opprettholder fremdeles mitt basale trendrom 50-65 framover, og 60 ved årsslutt. Jeg får for din skyld håpe at du i alle fall sikrer gevinst hvis det bærer mye nedover, og ikke blir sittende sammen med andre bitre masteklamrere og erklærer markedet for idiot i stedet :-)
13.11.2018 kl 12:50 4298

Oregon, du spør en person med svært lite fundamental innsikt i caset om hva du bør gjøre. Han er den siste du burde basere investeringer rundt. Alt han driver med her på forumet er å prøve å overtale andre til å trade som han, etter han, slik at han får bevegelser i sin favør.
Videre har han ingen evne til å sammenstille verdien av hvor NANO er i løypa og hva den burde være priset til sammenstilt mot internasjonal standard. Eller om han har, ignorerer han det og baisser på grunnlag han vet er galt.
Ta stilling til momenter i kvartalspresentasjonene til NANO, kan du matematikken til å gjøre mer kvalifiserte beregninger om muligheter for at det blir medisin vil du se det er solid oppside fra analyser. Videre kan du jo dra frem Algeta, og se hva de var priset til halvannet år før de kunne søke om godkjenning, dog må du gjøre mer undersøkelse for at en slik sammenligning skal ligge til grunne(konkurrenter, markedspotensial etc).
Korsar
13.11.2018 kl 14:01 4146

Oregon,
når du leser Studenten86 her, så antar jeg at du skjønner hva jeg mener...

Edit:
Denne tråden ble opprettet for å drøfte de rådende markedsforhold, men haussekorpset vil kun høre om (kjempe)oppgang for NANO.
Når den da synker, begynner personangrepene på dem som faktisk har forutsett dette. Man er da "baisser".

Nå under fallet er de sporløst borte de fleste, helt til aksjen har gått opp en krone igjen.
Da dukker de selvsikre opp og proklamerer realistiske analytikere for idioter, samt at de selv kan "det fundamentale"
Folk som knapt vet noe som helst om hvordan børs virker.
Hadde det ikke vært for underholdningsverdien kunne jo enkelte blitt fortørnet :-)
Redigert 13.11.2018 kl 15:46 Du må logge inn for å svare
Makraka
13.11.2018 kl 17:18 3875

Jeg synes det er på sin plass å nevne at tilbake i mars 2017 da NANO kursen sto i ca 90 kr kalte Korsar de som solgte for truseskvettere og havrenakker.
(Han eide vel aksjer i NANO på den tiden.)

Nå som selskapet har kommet mye nærmere målet og ligger under 70 kr så synes han ironisk nok at aksje kursen er for høy.
Han gikk i tillegg høyt ut og anbefalte salg av NANO aksjen for et par uker siden - da sto aksjen i 50 kr.
Når BGBIO sto i 40 skrøt han av at han hadde overtalt sønnen sin til å selge sin seilbåt for å kjøpe aksjer i BGBIO, kjipt for sønnen.

Mitt råd er, stay long, og IKKE hør på Korsar
Kongen
13.11.2018 kl 17:22 3849

Igjen, hvorfor har du lagt denne diskusjonen under en nano ticker? Hvorfor ikke bgbio f.eks der du også kommenterer like mye?

Du bommet nettopp på en 40% oppgang i nano, også mener du fortsatt at du har skills på børs korsar? Noen ganger må man vel kunne ta seg en titt i speilet?

Er vel kun dr. Stockman som sa at nano ikke skulle tilbake på 60 tallet igjen.
Nano kursen kommer til å bli herjet med frem til de blir kjøpt opp, eller begynner å tjene penger så de får et fundament å bli priset etter. Den som ikke skjønner det er en løk og burde ikke drive med børs.
Forskjellen på deg korsar og meg f.eks er at i mine regnestykker så har det ikke noe å si omtrent om jeg har kjøpt meg inn på 50 eller 70 kr. Da dette ikke vil utgjøre noen vesentlig forskjell HVIS nano blir kjøpt opp eller går hele veien selv. Jeg vil tjene godt på det.

For deg som skal trade, er du avhengig av syyykt mange gode trades i nano hele veien for å få samme avkastning som meg. Skulle nano feile helt har du tjent noen kroner og jeg har tapt det keg gikk inn med. Men det er en risiko jeg er villig til å ta og du er ikke.

Nano har aldri vært nærmere målet enn nå samtidig har det aldri vært mindre aktivitet her på forumet. Det sier meg at ASH blir bra og at stay long strategien er best.

Jeg pleide å trade før, men tør ikke det nå da vi står foran en skikkelig reprising.
Oregon
13.11.2018 kl 19:11 3607

Jeg er ingen spesielt dyktig trader så det ble til at NANO beholdningen står urørt. NANO kun litt ned, og ikke noe dårlig sted å være i dag, der olje og oljerelatert fikk virkelig gjennomgå ser det ut til. Brent snuser nå nesten helt nede på 65 tallet, ser ikke så bra ut for OSE i morgen dette. Men kvelden er jo ennå ung og det skal nok heller ikke mye til før den spretter opp igjen.
Redigert 13.11.2018 kl 19:22 Du må logge inn for å svare
13.11.2018 kl 19:33 3532

Kan tipse om at 20 dagers ser ut til å bryte 200 dagers glidende snitt i morgen, et kjøpssignal, om ikke det sterkeste i sin form. Hyggelig det, så gjetter på at du er fornøyd ved børsslutt i morgen at du ikke har solgt. =)

Redigerer og tar med et teknisk bilde her som er litt gøy. 100 dagers nærmer seg å krysse 200 dager, og 20 dagers krysser begge i morgen.
https://prnt.sc/lhyf4c
Redigert 13.11.2018 kl 19:59 Du må logge inn for å svare

Radforsk Episode 64 er ute. De som er interessert. :)
Korsar
13.11.2018 kl 22:19 3266

Jaja, nå ble OSE og verden så råtten som jeg fryktet i går kveld. Og NANO utviklet seg som vanlig slik jeg foreskrev, mens haussekorpset (dere vet de som for noen dager siden hevdet at 60-tallet aldri ville vise seg igjen?? Vrææææl) krøp i skjul igjen. Der sitter de og forstår seg på "det fundamentale". Vræææææl.

Vel, over i voksenverdenen: Da gjenstår å se om OSE vil klare å bryte seg opp fra en oljepris på omtrent 65 akkurat nå.
Styggeste raske oljeprisfall på 3 år.
Jeg hører Trump le hult i det hvite hus. Og venter på om araberne snart tør å blotte brystkassen?

Langs denne Golgata skal NANO kjempe mot hovedtrenden i morra - som slett ikke er slik Studenten86 tøvprater om ovenfor :-)
Men som vanlig er jeg nøytral og holder åpent hvordan vår nå etablerte støttekjøper vil klare seg mot markedets frie spell i morra. Antar det vil avhenge av hvor mye gryn han har fått til disp. Jeg avventer rolig til jeg ser utgangen fra hoppet :-)
Redigert 13.11.2018 kl 22:23 Du må logge inn for å svare

Får vel håpe at markedet evner å skille mellom selskaper for hvem oljen er en relevant størrelse og ikke. Generelt fall påvirker alle, men utslaget bør være i den milde enden av skalaen for farmasiselskaper.
Korsar
13.11.2018 kl 22:26 3247

Farmainvestorers penger er ikke løsrevet fra generelle markedsforhold.

Men som jeg sier, bortsett fra oljetrusselen som vil prege OSE mer enn Europa ellers i morra tidlig (til ny positiv oljetrend evt. stakes ut), så trenger det ikke å bli så ille i morra, slik makro ser ut nå:
- USA sluttet nokså nøytralt
- US futures også nokså nøytralt foreløpig
- Asia usikker foreløpig
- norske krone sterkt svekket siste par dager, bra for eksport, negativt for nye rentetrusler - vi har dessverre nå en sentralbanksjef som er altfor glad i å rope om at renta skal opp framover

Ha en fin natt, med håp om at NANO klorer seg oppover så jeg slipper så mye fornærmelser
Redigert 13.11.2018 kl 22:33 Du må logge inn for å svare

Når man hører på Einarsson så blir man helt klart positiv. Han sier blant annet at Fast Track og PIM fører til en champagne fest i USA og i London. Dette er ikke blitt priset inn i Nano kjenner jeg.

Oljen faller ja, men noe sier meg at NANO vil slutte i grønt terreng imorgen. Nano har snudd trenden.

Stay long og bli rik, ikke sant Jimmi? :)
Redigert 13.11.2018 kl 22:38 Du må logge inn for å svare
Jimmi
13.11.2018 kl 23:15 3082


Jeg har tro på champagne fest ganske snart Mr Trump :)

Nano holdt seg bra i dag, det er helt klart mange som er ute etter å bli med på festen...

Nano er litt sånn som VG, dagen blir ikke helt den samme uten;)Handelen i NANO preges av at det både er mange som ønsker å ta gevinst samtidig som det er tydelig at det er litt konkurranse om å få en fot innenfor i selskapet. Foreløpig får begge parter sine behov dekket ved den handelen som foregår i overkant av støtten, men jeg har vel en mistanke om at kjøperne etter hvert må strekke seg lengre hvis de ikke får hjelp av totalmarkedene til å holde kursen nede.
Korsar
14.11.2018 kl 09:18 2693

Det startet først svakt for NANO idag, men så ser vi støttekjøperen komme på banen igjen, først med 20-poster, så med 50.
Nå blir det spennende å se om han slår trendtrykket idag?


"Støttekjøper" kan jo høres ut som en som egentlig ikke ønsker seg aksjer, men kjøper litt for å hjelpe andre NANO-aksjonærer i en trengt stund. Slik er det selvsagt ikke. Kjøpene er reelle nok, og han avventer ikke lavere kurs ganske enkelt fordi han må kjøpe i sterk konkurranse med andre som ønsker seg aksjer. Hvis disse postene var de eneste som befant seg på kjøpersiden så hadde det vært en helt annen sak, men slik er det slett ikke.

Og mens jeg skrev flakset aksjen oppover kursstigen understøttet av høyt volum. Sjekker du hvordan det henger sammen med dette volumet så ser du at en svært liten andel består av poster på 20 og 50 aksjer. (Da mener jeg selvsagt reelt volum og ikke andel omsetningsposter).
Korsar
14.11.2018 kl 09:51 2522

dr.,
er du så uvitende om handeslogger, eller er det bare programmatisk sludder du leverer?
Først, en rekke selskaper på OSE leier til enhver tid meglerhus til å pumpe opp kursen for dem, ut fra ulike behov/motiv.
Målet til slutt er ikke å kjøre opp kursen alene, men gi markedet inntrykk av at det er kjøpstrykk og at andre også bør gå inn.
Dette er så velkjent i meglermiljø at jeg er sjokkert over at ikke flere kommenterer det som skjer i NANO nå.

Jeg gjentar: Mht NANO, så har noen siden 62 sittet og systematisk kjørt 20- og 50-post kjøp straks aksjen faller litt. Det er enkelt å gå inn og se at f.eks. disse 20- og 50-postene alltid er høyere enn omsetningskurs rett før. Utlagt: Noen bruker minst mulig penger på å kjøre kursen mest mulig opp.
Man kan spekulere hvorfor NANO-kursen får denne pleien nå. Det kan jo være at man planlegger en emisjon om ikke lenge. Eller en større investor som kom inn over 100 vil ha litt fart i å redusere tapene sine. Osv.

PS: De som kjører dette følger med på HO også: Hver gang jeg har tatt opp dette har de skiftet poststørrelse til 25, 45, osv. en liten stund. Men prinsippet opprettholdes: Mest mulig opp for minst mulig kostnad. Man må da forstå at det er ikke en velbevart aktør som systematisk ikke skjønner at han alltid byr over andre med små poster? Da er det en støttekjøper, sånn er den saken :-)
Redigert 14.11.2018 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
Oregon
14.11.2018 kl 09:55 2488

Det der var egentlig veldig barnslig skrevet av deg Korsar. Det er et hav av oljeaksjeeiere som du også kan strekke i disse dager uten at jeg ser hvilken glede det skulle gi. Jeg sitter som nevnt over ennå i NANO og er egentlig tilfreds med at jeg ikke er i olje og oljeservice om dagen. Relativt sett er nok farma/ biotec et greit sted å være inntil oljeprisen som jeg nærmest ser på som en fallende kniv ( når treffer den gulvet?); snart Opec møte; og det snur vel forhåpentligvis når det kommer flere signaler fra ledende oljeprodusenter i forkant av eller fremover mot møtet 6. desember.
Oregon
14.11.2018 kl 10:01 2463

Korsar: Du har mye fornuftig, men det var dette jeg siktet til og som jeg synes trekker veldig ned inntrykket av deg og som du skrev i et innlegg over:

"Og NANO utviklet seg som vanlig slik jeg foreskrev, mens haussekorpset (dere vet de som for noen dager siden hevdet at 60-tallet aldri ville vise seg igjen?? Vrææææl) krøp i skjul igjen. Der sitter de og forstår seg på "det fundamentale". Vræææææl. "
Korsar
14.11.2018 kl 10:07 2440

Oregon,
hva er feil med min diagnose av haussekorpset her da? Du mener vel ikke at folk som de siste par år har vært troende til å forsvare/genierklære andre komplett inkompetente haussere med kursmål 4000+ de siste par år..., erklære markedet for "helt uvitende", æreskjelle folk som har vurdert kursutviklingen omtrent perfekt for "baissere", osv. Samtidig som de erklærer at de forstår "det fundamentale". Dette er folk som ikke vet verken fram eller bak på verken børs, medisin eller selskapsdrift.
Og jeg skal applaudere når de villeder hverandre med de tåpeligste hausseskrik?

Korsar
At noen plasserer kjøpene sine på en måte som understøtter det tekniske bildet i NANO er vel ikke mer enn man kan forvente som en motvekt mot shortere og andre som i et par år nå har brukt samme midler for alt det er verdt for å sikre seg kortsiktige gevinster. Det er tross alt et kritisk tidspunkt for NANO når man akkurat har trengt gjennom en vanskelig sperre for så å skulle etablere seg over et nyerobret støttenivå. Bare nervøse børser tilsier at man skulle få et fall tilbake nå, men det er også nok av krefter som ønsker aksjen ned, både for å kunne innløse en short på et behagelig nivå, men også for å kunne få en billig inngang selv når løpet synes å være kjørt for det. Man trenger ikke å snakke om kurser på verken 1000 eller 5000 for å mene at selskapet er håpløst underpriset, og har mye støtte å hente i det fundamentale. Bare baissere unnlater å ta dette fakum inn over seg.

Når det gjelder kurser som har vært nevnt av den ene eller andre så er det selvsagt viktig å skille skarpt mellom det man mener aksjen burde prises til pr idag basert på det som allerede er kjent, og det som er det optimale case hvis alle ting man har på beddingen (som f.eks. Archer-1 og Humalutin) skulle slå til med full styrke.
Redigert 14.11.2018 kl 10:30 Du må logge inn for å svare
Oregon
14.11.2018 kl 10:28 2366

Synes det var litt under grensen for normal standard, men nå er jo dette et anonymt forum og alle er seg selv nok og man blir ofte grepet av situasjonen og mister litt perspektivet. Men som nevnt burde du i dag gå inn på en rekke olje og oljerelaterte selskaper og virkelig få utløp for den aggresjonen du eventuelt måtte ha behov for å få ut selv om jeg skjønner at du tydeligvis bærer nag til noen NANO aksjonærer. Jeg har hengt en del inne på Photocuretrådene og har nok kommet litt i utakt med Pho aksjonærene ved å mene ting som ikke passet inn for alle hausserene før Q3. Men ser ingen grunn til at jeg skal mobbe videre der selv om jeg fikk påskrevet noen diagnoser i forkant av Q3 ( men traff egentlig ganske bra på Q3 ).
Redigert 14.11.2018 kl 10:29 Du må logge inn for å svare
Korsar
14.11.2018 kl 10:33 2347

Oregon,
det er ingen på oljeforumet som uttaler seg så uvitende arrogant og feilaktig om enkeltselskaper som på farma, og da NANO spesielt.
Olje er mitt faglige spesialområde, men på oljeforumet er der faktisk mange som har bra peiling, og den SYSTEMATISKE feilinformasjonen (haussingen) som NANO utsettes for er ukjent der. Derfor er det heller ikke nødvendig å irettesette dem som skriver der.

PS: Hvis du går inn og ser på hvordan NANO kom til 71,70 nå, kan du ta en titt på 20-postene og dets eier :-)¨
Redigert 14.11.2018 kl 10:34 Du må logge inn for å svare
Oregon
14.11.2018 kl 10:37 2304

Skjønner
Så bra utvikling på NANO ( enn så lenge), godt at jeg ikke solgte noe i går da.

Skjønner ikke at dere gidder å lese og ikke minst bry dere om hva denne krabaten sier. Når har han truffet på noe som helst?? Eller for å si det på en annen måte; når kunne han dokumentere noe av den backtradingen han gir uttrykk for??

Pr egne utsagn er han sikkert inne på full guffe fra 68 kroner i dag, for nå ser vi alle at kursen fortsetter i den retningen den har staket ut.
NANO kommer til å se tre-sifret kurs om ikke lenge, og hvis noen tenker at resepten på å hente noe ut av dette er å løpe inn og ut av aksjen, så vær så god, men hvorfor gidde når man ser at sjansen for at man blir fintet ut er enorm?

Vi snuste akkurat på 72 kroner her, som er marginalt fra toppen på en god del måneder, og når vi skyter gjennom dette nivået med litt volum, er det full åpning til 80 kroner i første omgang.

Sett dere ned og hør på Radium Podcast 64, og alle skjønner at minste motstands vei for NANO som selskap er opp. Ingen grunn til å ta ned posisjonene her.
Redigert 14.11.2018 kl 10:42 Du må logge inn for å svare

Korsar
Tror du må innse at det faktisk er noen som ønsker seg flere NANO-aksjer - og antagelig ikke bare en håndfull. Etter hvert som den erkjennelsen siger inn i markedet at det antagelig er et fåfengt håp å skulle få aksjer på lavt 60-tall i fanget så vil man kunne leve godt med å kjøpe på 70- og 80-tallet. Aksjer stiger gradvis for det tar litt tid å venne seg til tanken på et nytt prisnivå.
Oregon
14.11.2018 kl 10:47 2247

Korsar: Haussegjengen i PHO før Q3 tror jeg nok var et hakk vassere enn på NANO trådene.

Men vurderer det nok faktisk slik ( oppfattes vel som hausse, hausse) at NANO kan være et av de tryggeste steder å være også fremover selv om olje nå kanskje ser ut til å ha bunnet ut i lys av at Opec møtet skimtes i det fjerne og forventninger til balansering nok skapes allerede nå.
Redigert 14.11.2018 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
SHARE-IT
14.11.2018 kl 10:48 2243

Vi som er aksjonærer i NANO og holdt ut lenge får i alle fall glede oss over NANO utvikler seg godt for tiden, tross oljepris og US-markedet som TS på en merkelig måte knyttet opp mot NANO. Personlig tror jeg NANO med ny ledelse er i ferd med å gjenvinne tilliten blant stadig flere investorer.
Korsar
14.11.2018 kl 10:49 2238

Fra Sidelinjen,
Hva er det du snakker om?!
NANO har akkurat nå steget 0% siste 12 mnd. Det er det passivt sittende har "tjent" de siste 12 mnd.
Jeg har tjent millionsum på å trade i aksjen i samme periode. Og kan fremdeles entre for full musikk for samme kostnad som for 12 mnd. siden.
Det kaller jeg å bruke aksjen genialt og iht. suverene fortløpende vurderinger. I all beskjedenhet.

PS: Nå skjer det som systematiske støttekjøp har som overordnet mål: Markedet kommer etter med større poster. Og selvsagt er jeg, som leser dette bedre enn alle andre her på forumet, som alltid inne og ute iht. disse parametrene.
Selv om hoveddelen av min tradekapasitet nå er på å følge oljeaksjer opp. Det blir moro i den sektoren der nå etter tidenes bunnfiskeanledninger de siste par dager.
Redigert 14.11.2018 kl 10:53 Du må logge inn for å svare