OSEBX: 2 streker i chartet - og du ser LYSET!


Jeg har tatt en SEN dusj. Så har jeg fylt et glass vin i påvente av at "håret skal tørke".
Greit å ha noe å skylde på når man koser seg og har på Radioresepsjonen med sin "fjortishumor" i bakgrunnen! Humrer av tullet!
Så har jeg tegnet 2 linjer i det logaritmiske chartet til OSEBX.
DERETTER så jeg LYSET!

For en tid tilbake skrev jeg en tråd om et mulig teknisk brudd i hoveddiagrammet.
Bruddet kom og det forverret seg - før det etter hvert kom en pos rekyl til dagens nivåer.
Når jeg nå tegnet 2 streker så jeg med ett lyset - etter en noe uforklarlig stigning.

1. Chartets negative brudd kom i oktober - da følgende fallende linje ble brutt: Topp juni - via topp juli - via 2 bunner - til dagens.
2. DAGENS nye linje: Stigende fra topp v/840 i jan - via 3-4 naturlig bunner og TIL den toppen vi så for 1-2 dg siden - før fall.
(linje 2 kakket OSEBX i skallen - og tilbakefall).

Kursen ligger i dag i en LITEN kile like bak skjæringspunktet mellom disse to VIKTIGE linjene.
Det blir mest trolig fortsatt stigning dersom OSEBX først bryter opp og OVER lj 2. Visa versa dersom lj 1 først brytes på vei ned!
Deretter (vel, tidligere....) registrerte jeg at olja hadde falt 2% det "siste døgnet" - noe som IKKE lover ikke bra for fredagen.

Så har jeg i bakhodet den smått kaotiske finanssituasjonen som med ett har dukket opp i Italia.
Statsbudsjettet som innen fk tirsdag må godkjennes av EU. Faller ikke dette på plass KAN det etter hvert bli økonomisk kaos innen EU.
Italia har unionens ca 3. største økonomi - og ringvirkningene blir BETYDELIGE dersom dette eskalerer til to steile fronter.

De aktørene som styrer børsen i stor stil er nok vel kjent med disse fundamentale forholdene - så det skal bli spennende å se hva som nå skjer fram mot helga + i starten av kommende uke. Om de store begynner å selge seg ned - eller om det hele kun blir registrert med et skuldertrekk?

Tegn de to linjene i eget logaritmisk chart (med tegneverktøyet i 71 dg chart) - og se hvem av de to som først får brudd! Kan være lurt!

Hilsen Hammers.........nå med tørt hår, tomt vinglass - og to øyne som lengter etter MØRKE!
Fevang
06.12.2018 kl 01:47 4440

Takk for henvisning til podden!

Rakettene var ikke så spenstig akkurat. Det var FKRAFT - YARA - TGS.

Ellers var futtene for USA var grønne hele onsdagen, men nå er de ganske så røde.


Jeg synes det ser dårlig ut framover. Tror det kan vise seg å være mye fallhøyde igjen. 2019 har jeg heller ikke noe tro på. Trøsten får være at vi sikkert får noen fine hopp oppover i blant. For meg ser det ut som om veksten i verdensøkonomien har toppet ut og er på vei ned.


Hvis ikke OPEC kommer med solide kutt kan vi vel bare glemme noe prishopp i olja også. Akkurat det kan bli avgjørende i alle fall de nærmeste dagene.
Redigert 06.12.2018 kl 02:03 Du må logge inn for å svare
kjello4
06.12.2018 kl 04:59 4396

Fevang: US-future fikk flash-crash etter arrestasjon av Huawei CFO. Det ble gjennomført 7 automatiske 10-sekunders markedsstopper for å skape ro. S

Nesten merkelig at vi akkurat snakket om slike her inne i går ettermiddag!

https://www.zerohedge.com/news/2018-12-05/carnage-continues-us-futures-crash-re-open-after-huawei-cfo-arrest


Wall Street Journal skrev tidligere i år at amerikanske myndigheter undersøker om Huawei har brutt sanksjonene mot Iran ved å videresalget utstyr fra det amerikanske IT-selskapet Hewlett-Packard. USAs justisdepartement har ikke ønsket å kommentere pågripelsen.

Kina har derimot reagert kraftig og sier landet «med fasthet motsetter seg og på det sterkeste protesterer» mot pågripelsen

– Meng brøt ingen amerikanske eller canadiske lover, heter det i en uttalelse fra landets ambassade i Canada. Kina har levert en skarp note til USA og Canada og «ber dem umiddelbart rette opp den feilen som er begått og gi Meng sin personlige frihet tilbake».

Ambassaden sier den vil følge saken tett og gjøre det den kan for «å beskytte kinesiske borgers legitime rettigheter og interesser».
Norwege
06.12.2018 kl 06:49 4344

Arrestert 1.des..... Dette har nok noen store visst og solgt på de siste dager. Slikt kan fanges opp i TA og vise vei for oss vanlige. Man ser hva markedet gjør, ikke bare hva vi blir fortalt de vil gjøre. Blir overrasket om Sissener får sine 890 innen nyttår, som det sto igår.
Jeg følger med litt på et amerikansk forum og de trader kun i futtene. Det er klart at de kan manipuleres, og igår var det svært lite volum der og nesten paddeflatt hele dagen til de stengte.
Nå vet alle om katta i sekken og kanskje vi får se litt krasjtendenser idag, som futtene antyder. Stoplossras kan gi kraftige bevegelser.
Spennende dag.
Imprex
06.12.2018 kl 08:36 4274

Hehe kjello4...av og til går det troll i ord. Klart negativt at finansdirektør i giganten Huawei havner i kasjotten. Så en reaksjon ville kommet. Det som gjør det litt "skummelt" er måten aktører kan overdramatisere bildet ved å i scenesette et flash-crash. Fallene blir større enn nødvendig. Er forsåvidt ikke i mot robothandling, men kanskje det burde vært bedre mekanismer enn bare markedsstopper underveis. Bare noen tanker: Hvor skal grensene for manipulering av markedene gå? Hvor lett skal det feks være å gjennomføre stop-loss raid? Sånn jeg ser bildet fremover blir stopp-loss nærmest risikosport. Regner med daytrading har blitt glemmesak for de aller fleste investorer i en vanlig menneskekropp. Hvor flyttes neste grense? Hvor vanskelig vil det bli i fremtiden for menig mann og kvinne å operere på børs uten å være "dopa" på hardware og software?

Edit: sjef rette til finansdirektør
Redigert 06.12.2018 kl 09:24 Du må logge inn for å svare
Imprex
06.12.2018 kl 08:48 4259

Norwege. Du mener nedgangen fra 3.desember vill TA fanget opp om man fulgte med. Kunsten da må være å fange opp om nedsalget gir signaler om noe betydningsfullt eller alvorlig er på vei. Klarer du det feks? Hvordan finmasket kan man gjøre TA? Ut i fra opplysninger som lå ute for oss vanlig dødelige skyldtes nedgangen mindre tro på samarbeidet mellom Kina og USA, tvil om kutt i oljeproduksjon, rentebanen ect. Men hvordan merker man at finansdirektøren i Huawei er arrestert og at her kommer det en skrell i tillegg? Jeg bare prøver å forstå.

Edit: sjef rette til finansdirektør
Redigert 06.12.2018 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Norwege
06.12.2018 kl 08:54 4271

Oslo børs er tett som ei sil og det er ingen grunn til å tro at det ikke er slik i USA og Hong Kong.
Møtet var konstruktivt sa de i helgen, men i kulissene er det bråk.
Noen vet noe alltid, men jeg ønsker ikke fremstå som noen konspirasjonsskeptiker. Jeg bare nevnte det som et eksempel og en tanke.
Dette kan uansett lage krøll i forhandlingene mellom Kina og USA og sammen med endel andre faktorer her nå, så begynner ting å snøre seg sammen.
Imprex
06.12.2018 kl 09:20 4249

Regner med du mente konspirasjonsteoretiker...Foretrekker å være skeptisk til konspirasjoner. Håpe det ikke snører seg for kraftig til nå. Nok en rød dag på OSE i alle fall. Kjedelige tider er det i hvert fall ikke. Lenge siden jeg har lært så mye på kort tid. Med litt flaks og god forvaltning blir det forhåpentligvis både avkastning og visdom av det hele.
Norwege
06.12.2018 kl 09:53 4225

Er mobil, så ja. Teoretiker var riktig 😄
Big money får nok nyhetene på golfbanen(f.eks denne søndagen).
Vi har et knippe investorer i Norge, som alltid er på rett plass til rett tid......

Men, nå tilbake til TA

Mvh N
kjello4
06.12.2018 kl 20:06 4116

I går omtalte jeg en potensiell HS i oljen slik: "Kanskje er olje er verd å følge med på i times. Et scenarie er opp mot 62,4 som en mulig høyre skulder i en HS. Sier ikke at dette skjer, MEN om dette utvikler seg, OG halsen på 60,80 trues, så kommer 59 raskere enn toget :)"

Det tok 12 timer, og viste seg å bli et skoleeksempel: https://imgur.com/fqiUMmu
Imprex
06.12.2018 kl 20:19 4105

Følger du TA'en din slavisk ved investeringer? Tilsynelatende treffer du godt. Må bli noen slanter i pluss eller hur?
kjello4
06.12.2018 kl 21:41 4040

Slavisk? Tja. Jeg har en tendens til å være for rask, både inn og ut. Jobber med det. Tror det dreier seg om å ha en krystall-klar plan. I morgen vil jeg f.eks ta penger av bordet om jeg ser 820 (slik jeg omtalte her inne). Antakelig 1/3. Kanskje 50%. Dette er også ekstra begrunnet i en teknisk indikator jeg har hatt god lykke med en periode. (en tilpasset IBS-strategi for 3 dagers lav/høy) http://jonathankinlay.com/2016/06/the-internal-bar-strength-indicator/

Jeg er ingen investor. Da hadde jeg kjøpt et fond og ikke tenkt mer på det. Men jeg sitter ikke foran skjermen hver dag heller. I det siste har jeg skrevet ned tankene mine her inne. Det krever en viss konsentrasjon og saklighet. Fordelen er at da kan jeg bare bla bakover og se hva jeg tenkte. Baksiden er at jeg viser alle mine feil også :) Så tro meg, å være konkret på mål er ikke lett. Men min erfaring er at man raskt lager unnskyldninger til seg selv om man ikke tenker før man handler.

Om TA: Oddmund Grøtte, som sikkert er kjent for de fleste, har en side (og flere bøker om markedspsykologi) som mange burde lese. http://www.quantifiedstrategies.com/how-to-make-money-daytrading/

Dobbeltbunn bekreftet i US i dag, for Dow Jones?
Rett opp nå da tenker eg.
Imprex
06.12.2018 kl 22:11 4013

Takk for tips og betraktninger. Sakligheten og grundigheten blir satt stor pris på fra min side i hvert fall. Her blir det lesestoff som førjulspresang til meg selv. Det å være konsekvent og følge en strategi har jeg erfart er vanskelig ja. Det er en øvelse jeg seriøst må trene på. Børsen er full av distraksjoner. I tillegg kommer man av og til i fare for å geni-erklære seg selv når det går bra. Heldigvis og dessverre får man som regel kjapt bakkekontakt igjen. Forøvrig, kan se ut som vi unngår 820 i morgen;) Hentet seg inn over dammen i kveld. Så får vi se hvor lange neste opptur varer. Timer eller dager?
Fevang
06.12.2018 kl 23:03 3965

Årsaken til snuoperasjonen i USA sies å være at FED ble skremt av fallene på børsene - og følgelig vil være forsiktig med å sette opp rentene. Kanskje ikke helt uventet?

Og det er bra, da kan dansen rundt gullkalven pågå et 1-2 års tid til.
Norwege
07.12.2018 kl 12:53 3781

Legger ved en link. Regner med det ikke er fake news. Om det stemmer, så er det vel neppe bullish....

https://www.google.com/amp/s/nypost.com/2018/12/06/ny-stock-exchange-let-morgan-stanley-make-after-hours-trade/amp/

Edit 17.33-Dødskryss og langt ifra oversolgt spx. Kan ramle laaangt ned denne.

Tradet så fint idag, men ble opptatt i jobb og ble liggende med labber i minus(dog de er fortsatt pent i pluss for uken)
Regner med de blir mer verdt senere, så det er ikke noe stress.
God helg sålenge 🙂
Redigert 07.12.2018 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Norwege
07.12.2018 kl 20:08 3685

Ouu. Ser litt svart ut for de over dammen....
Urquel9
07.12.2018 kl 21:06 3633

OSE - opp som en løve ned som en skinnfell - på mandag, tenker jeg.
Fevang
07.12.2018 kl 22:23 3598

For noen år siden var Alcoa en av bjellesauene i USA. Nå ser den slik ut:
Endring siden nyttår -46.37%

Så NHY har greid seg flott i forhold med - 35,62% på tross av problemene i Brasil..

Selv beholder seg ekstremt lav eksponering i markedet.
kjello4
08.12.2018 kl 07:50 3482

Psykologien er ikke alltid vår venn, eller? Vi har alle letet med lys og lykte etter et naturlig sted å "fange kniven". I bakhodet vårt ligger enda tanken om opptrend. Og da var det kjøp alle dipper som gjaldt.

På kvelden torsdag hadde US et fint reversalstikk, etter verdens simpleste FED-triks. Alle visste at OSE skulle opp fra start i går. Det eneste man ville ha bekreftelse på, var at OPEC kom med kuttet sitt. Om Oljen stiger skal jo OSE opp..... Så da OPEC kom på banen med perfekt regi, fordampet alle kritiske tanker. Poff! Olje opp 5% og OSE opp 3% på ca 2 timer.

Vi har alle visst om dette kuttet en uke. SA og Russland gikk i media under G20 møtet. Og oljen steg på det. Vi hørte Russland komme med sitt bidrag senere i uken. Vi vet at SA er dønn avhengige av en oljepris rundt 70 for å få sitt budsjett til å gå opp. De sliter økonomisk og har lånt masse penger for å fortsette sitt ansvarsløse sløseri. Så når kutte-bekreftelsen kom, burde det ikke overraske noen. Snarere mener jeg det burde være potensiell nedside om kuttet ble mindre enn vi trodde.

Slike lettelsesrally er det som skal til for at OSE skal falle videre. Husk at det er de som feiler som danner retning. De hadde ingen fundamental begrunnelse for sine kjøp. Bare en teknisk tanke om å tjene lette penger. Nå blir det i alle fall tap for alle som kjøpte over 840.

For oss andre som ikke rakk/ville/kunne delta på festen en sen fredagskveld, så er det en klar lærdom. Vi er, ref US sine bevegelser, i en definert nedadgående trendkanal. Fra nå av, og en god stund frem, er det selg styrke som gjelder. Det er særdeles høy belåning der ute. Folk selger ikke fordi de har lyst, men fordi de må.

Og slik jeg tenker er dette ikke et problem enda. Fallet fra topp er neppe noe problem, siden OSE tross alt er opp i 2018. Det er når denne oppgangen blir borte at de langsiktige selgerne kommer. Her gjelds det å ikke la seg vippe ut for tidlig, men ha tro på hva de tekniske signalene har fortalt oss :)

God helg!
Redigert 08.12.2018 kl 07:51 Du må logge inn for å svare
Urquel9
09.12.2018 kl 13:24 3283

Det er når "folkene" med de virkelig store pengene ikke kan se lyset i tunellen og selger seg ut at vi får se de helt store skrellene på børsene, f eks fond.
Kan kanskje derfor være nyttig å følge med på hva fondsforvaltere (skjønt de vil vel aldri være åpen om hva de gjør) sier. Kan være noe å lese mellom linjene der, tror jeg:

"Hermanrud: Det er farlig, og jeg er nær ved å selge meg ut for alvor"

Men før han sa det, mente han jo også at vi ville få et julerally, som han kan selge seg ut på? :-)
Empire
11.12.2018 kl 18:31 2941

Merkelig at det enten bare skal opp eller bare ned. Det er mange gode trading ranger nå, både i indekser og enkelt aksjer. Jeg synes denne fra Karl O. Strøm er en god input.

http://www.paretosec.no/pareto-tv?itemId=Aktuelt:783
Norwege
11.12.2018 kl 19:02 2919

Men dæven å mye prosenter det blir av det. Har aldri dratt så mye på så kort tid med så lite investering som siste mmd.
Blir kjedelig med en dag med «bare» litt over prosenten i opp eller ned.....
Kjøpte litt borr igjen idag, men da pga alle innsidekjøp og spekk på at shorten der blir dekt inn snart. Den har ihvertfall gått nedover i det siste og må snart dekkes inn for året.
Nå må jeg spille litt spill med dattera mi. So long
kjello4
13.12.2018 kl 11:12 2753

Det ble nok vanskelig for de fleste å se OSE minus 1,4% etter 2 timers handel i dag :)

En kort teknisk kommentar til dette: Vi er nå ganske nøyaktig på 50% retrace av stigningen siste dager (822 til 844). Har solgt noen bjørner som et kortsiktig veddemål på at dette gikk for raskt. Ser på 837.

----
Edit:
Og sånn går no dagan ....
Redigert 13.12.2018 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
Norwege
13.12.2018 kl 12:36 2722

Jeg ser også på 837. Kjøpte igjen på dette(borr), etter ut på morgenauksjonen.
Regnet med en test her og bryter det under, så er det vel videre ned, eller hurr tenker du kjell4?
Redigert 13.12.2018 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
kjello4
13.12.2018 kl 13:21 2706

Jeg forholder meg egentlig mest til retning. Nå er den opplagt ned. Om det bare er kortsiktig, er mer usikkert. Den trenden OSE er i gir muligheter for å treffe en bunn i form av en harmonisk 3-drive i romjulen. Men vi må ikke glemme at taket i denne trenden ligger nesten 2,5% over oss. Greit å ha cash om vi kommer dit også :)

Småhandel og nærsynthet intradag øker imidlertid sjansen for å bli vippet ut av det større bildet. Småpenger genereres men store summer mistes..... Æsj, vanskelig dette her.
Norwege
13.12.2018 kl 13:56 2703

Hehe. Er enig der... Skal ikke være lett
kjello4
14.12.2018 kl 17:36 2620

Tok ut 1/3 av bjørnene i dag, ca 33,75. Vi har i 3 dager beveget oss rett under øvre trend i en mulig fallende kile. Dette er en bullish formasjon, men vi må under 820 før den er etablert. Kommer vi dit planlegger jeg ytterligere 1/3 ut.

Jeg liker ikke tanken på at OSE bryter opp av den enkle trendlinjen vi nå har ligget rett under i flere dager. Har tross alt en fin gevinst som jeg ikke blir fattigere av å ta. Over oss har vi 2 gap som burde hatt fyll, øverste mot 870. Dette er for øvrig et sammenfallende mål om vi fullfører en fallende kile. Se den enkle tegningen.

https://i.imgur.com/oKov2E3.pngser ut til å muligens bli en jul uten aksjer for min del.
kjello4
18.12.2018 kl 09:47 2382

Fin morgen. Lettet alle bjørner ca 35,45. Ikke helt etter siste plan, men må stole på egne tegninger. Enkle horisontale streker er sjelden svaret i TA. Nå blir det kortsiktig trading og småpenger som gjelder en stund. Og det er det neppe noen grunn til å beskrive her inne :)

Ganske opplagte tvangssalg som traff OSE fra 0910 til 0925. (fra minus 0,6% til minus 1,6%) Det kan godt komme flere slike bølger på disse nivåene. Ingen gjør slikt frivillig. Og mange sitter tungt belånt etter 10 år med høyvann. Atter en gang er lærdommen å unngå belåning.

Jeg har fortsatt kritiske tanker til hvorfor OSE er så høy. Det er ingen fundamentale grunner til at vi skal være over US. Med dagens bevegelse er vi vel i minus for året?

kjello4
18.12.2018 kl 09:53 2378

Jeg må bare legge til at jeg nå har fått signal om "long" i eget tradingsystem. Hmm. Farlige saker. Må vurdere ca 1030. Da bør de verste salgene roe seg.
John8
18.12.2018 kl 10:03 2356

Kjell kl.09.47:

Tror du har rett i at tvangssalg er årsaken til nedturen kl.09.10-09.25!
Oljeprisen beveget seg omtrent ikke og de europeiske aksjeindeksene heller ikke, i denne perioden.
Redigert 18.12.2018 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
kjello4
18.12.2018 kl 12:01 2317

Det ble en pen oppgang fra bunnen. Jeg planlegger å kjøpe OSE i løpet av dagen. Her er begrunnelse og tanke for kjøp:

OSE gikk i siste bevegelse fra ca 820 til 803. Jeg måler retrace i forhold til dette. For meg er det nivåene 33%, 50% og 66% som teller. Ved å avvente retrace i en bevegelse, kan jeg si noe om styrken/viljen i markedet. 811,5 ville vært 50% retrace. Siden OSE i dag retracet MER enn 50% opp (gikk til 812,5), vurderer jeg at dette er positivt. (ISB-systemet har allerede gitt kjøp-signal, men dette ikke godt nok når det trender mye.)

Så hvor kjøper jeg? Igjen de samme retrace-nivåene, men nå på intradag oppgang (803 til 812,5). Kjøp vil da være 809,4 og 807,75 og 806,23. Man kan f.eks se det litt an om det treffer de nivåene igjen, eller dele opp ordren i 3 og ligge der når/om det kommer.

Man må selvfølgelig regne om dette til BULL eller BEAR avhengig av hva man vil gjøre :)

OG til slutt, men før jeg legger ordre. Jeg er ikke villig til å være med lenger ned enn dagens lav.

Denne måten å tenke på funker ofte for meg. Kunne vært interessant å høre andre beskrive hvordan de tenker og handler?
kjello4
19.12.2018 kl 13:22 2169

Ble aldri noen BULLs. De ble for dyre. (gikk for fort opp) Nå er vinduet mitt lukket.

Holder på å ta tilbake ca halvparten av gårsdagens salg av BEARs, slik at jeg er røff 50% investert. Blir en drøy krone imellom. Hovedtanken er fortsatt en kortsiktig opptur i fht kilen jeg har lagt ut. Men det trenger ikke skje uten f.eks en bekreftelse på at gårsdagens bunn skal holde.

All or nothing er ikke noen god strategi for meg. Blir litt "lotto" over slikt. Dersom FED gir markedet en grunn til rally, så er jeg jo klar for det også :)
Hugoil
19.12.2018 kl 14:34 2126

Jeg har fått litt bedre tid og tenkte jeg skulle se hva som bor i denne voksne mannen HAMMER. Han har jo vært så flink til å være innom mine tråder for å rette på meg, og jeg vil si han har lyktes omlag halvparten av gangene.

Med startinnleggets dato kan det se ut for at han har vært inne og lest på mine innlegg 8. og 9. nov. i tråden jeg startet i høst, klikket på linken og ..så lyset.

God, eller selvgod?:
--
Hammers
20.11.2018 kl 21:19
6733
Pussig nok ikke mange som har lest denne tråden (kun ca 6-700) - eller kommentert det som ble sagt (kun et par mann).

Her ble det levert KLOKKEKLARE gullkorn ved hjelp av TO linjer i et chart, en varm dusj, et godt glass vin en sen nattetime, et snev av intellekt fra leseren - og ikke minst tiltro til den man leser!

OSEBX sto da i ca 886 - mot dagens 840.......og et soleklart salgssignal ble gitt på formiddagen - fredag den 9/11. Kun TIMER etter at TS først så lyset"....🤔! DERETTER holdt børsen seg flat den påfølgende mandag - før den på TIRSDAG innledet sitt STUPDYKK.
Altså - helt etter "programmet" - men med EN dags betenkningstid - noe som gjorde TS en smule betenkt mtp egne "evner"!

JA, bare en smule.....🤭🤭🤭!

Hilsen Hammers.......som regner med at MANGE der ute nå har tapt 1000-vis av KR på å overse denne - og ikke minst BUDSKAP
Redigert 20.11.2018 kl 21:44
Svar
Ta invest
20.11.2018 kl 21:44
6648
Må si du treffer veldig ofte Hammers ! Kred for det!
Redigert 19.12.2018 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
Norwege
19.12.2018 kl 15:24 2103

Traff planke på bunn, men solgte for tidlig.
Tok et lite borrbett igjen, men den er ræva teknisk, så jeg burde la være.
Ser etter ny bearinngang. Kn det kravbe oppover etpar dager nå mon tro, mot 860/870....?
Eller får en ta til takke med 840. Jeg går ihvertfall ikke long enda.
Hammers
19.12.2018 kl 17:17 2062

Hugo.
Jeg har NULL behov for å klikke på andres innlegg eller lese andres vurderinger for å se noe lys!
Jeg har ikke vært inne på NOEN av dine tråder på sikkert et halvt år?
På trådene til "a Nisseman" som så KJØPSSIGNALER 8 dager i uka i NANO (var det vel?), mens kursen falt fra 110 til 40.
Dette samtidig som "andre advarte og advarte"!
Dessuten har jeg NULL behov for å svare på sprøytet ditt, men gjorde nå et sjeldent unntak!

Hilsen Hammers
Hugoil
19.12.2018 kl 22:08 1964

Så så, du må ikke hisse deg så opp at du overser hva null er. Her et et innlegg fra deg på den nevnte tråden. For akkurat dette innlegget tok du forresten feil ift. det som så skjedde.
--
Hammers
16.10.2018 kl 23:16
1229
Hugo.
Du har da sett BULL-signaler helt fra 140!
Som jeg tidligere har sagt - DITT chart må være speilvendt - for mitt linjechart viser ikke noe som helst av dine eventyrfortellinger.

Hilsen Hammers
kjello4
19.12.2018 kl 22:39 1903

Vær greie å ikke bring uoverenstemmelser fra andre tråder inn her, det blir så rotete.

Hmm. FED ville ikke spille på lag med Trumf likevel. Det hadde jeg ikke helt trodd etter den spake uttalelsen til Powell kun kort tid tilbake.

Da får vi kanskje en ny OSE-test nedover. Men jeg må legge til at 1.reaksjonen i US ofte er "feil". Så det kan være verdt en spekk å kjøpe evt overdreven negativ EU i morgen.
Redigert 19.12.2018 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
Hammers
20.12.2018 kl 00:20 1844

Hovedinnlegget ble skrevet da OSEBX lå ved ca 892 - og FALLET startet nær umiddelbart etterpå.

Skal jeg være HELT ærlig - så skjønner jeg knapt selv hele resonnementet fra den gang - selv etter et NYTT glass vin for å komme på
"samme nivå" som DA. Men skitt au; poenget er at den samme index'en viser NÅ 825 - eller et fall på drøyt 7%.
Akkurat DET høres ikke HELT ille ut, men i samme periode er det en HAUG med populære aksjer som har fått SKIKKELIG GRISEBANK!
Dere som er berørte vet selv hvem det er!

Uten å trekke streker i det logaritmiske chartet ser man lett med bare øynene hva som skjer. Lavere topper og lavere bunner!
Små rallies - etterfulgt av en ENDA VERRE "depresjon" - der den jevne aksjonær stadig loppes for penger.

Hilsen Hammers.......som bare kan gjenta; STOR generell forsiktighet bør vises! SÅ LANGT er det ikke noe som tyder på VARIG oppsving.
Redigert 20.12.2018 kl 00:23 Du må logge inn for å svare
kjello4
20.12.2018 kl 09:29 1728

Alle kan ha en mening om markedet. Men gode "fiskehistorier" er det 13 av på dusinet.

Jeg oppfordrer alle til å skrive hva man tror, begrunne det, og deretter hva man faktisk GJØR. Da blir det beviselig i etterkant. Feiler man er det også lettere å finne årsaken.

Selv planlegger jeg, slik jeg skrev i går kveld, å selge BEAR's nå på morgenen. I god tid før 1030, som ofte er et OK tidspunkt for vending intradag :)
dips
20.12.2018 kl 19:59 1627

"It ain`t over until the fat lady starts to sing"
Hammers
20.12.2018 kl 21:23 1551

Jeg har ikke for vane å skrive om egne handlinger, men et eller annet sted nevnte jeg for en stund siden at jeg solgte ut mine siste
aksjer den 10. og den 13. desember. BEAR og børsmas orker jeg bare ikke - for nå er det jul.

Hilsen Hammers
kjello4
20.12.2018 kl 23:02 1484

Betryggende å se at jeg også nå solgte for tidlig :)

Her er en måte å se inn i fredagen på. Men: Er det smart å fange kniv?

https://i.imgur.com/V8UmC2S.png
kjello4
21.12.2018 kl 11:59 1364

Jeg må nesten teste ut om den tellingen i chartet jeg la ut i går kveld har noe for seg. Og at det har skjedd på en fredag. Dette stemmer også med en langsiktig tanke jeg har forfektet her inne en god stund: Nemlig en harmonisk 3-drive i romjulen. Nå er også OSE vs Brent likestilte i fht okt 2017.

Så! Jeg har tatt en liten posisjon i BULL på 156,75. Jeg øker dersom OSE stiger over 798,50 intra.

OSE vs Olje: https://i.imgur.com/X8xgpWS.png
Redigert 21.12.2018 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
kjello4
21.12.2018 kl 14:45 1305

Da ser jo dette fornuftig ut foreløpig. Noen retrace-nivåer for OSE på vedlagte chart.

NB! Jeg har litt erfaring med at slik kortsiktig små-handel jeg nå bedriver kan føre til at egoet blir for stort. Mister taket /glemmer de store linjene.

https://i.imgur.com/VFm58cM.png