OSEBX: 2 streker i chartet - og du ser LYSET!


Jeg har tatt en SEN dusj. Så har jeg fylt et glass vin i påvente av at "håret skal tørke".
Greit å ha noe å skylde på når man koser seg og har på Radioresepsjonen med sin "fjortishumor" i bakgrunnen! Humrer av tullet!
Så har jeg tegnet 2 linjer i det logaritmiske chartet til OSEBX.
DERETTER så jeg LYSET!

For en tid tilbake skrev jeg en tråd om et mulig teknisk brudd i hoveddiagrammet.
Bruddet kom og det forverret seg - før det etter hvert kom en pos rekyl til dagens nivåer.
Når jeg nå tegnet 2 streker så jeg med ett lyset - etter en noe uforklarlig stigning.

1. Chartets negative brudd kom i oktober - da følgende fallende linje ble brutt: Topp juni - via topp juli - via 2 bunner - til dagens.
2. DAGENS nye linje: Stigende fra topp v/840 i jan - via 3-4 naturlig bunner og TIL den toppen vi så for 1-2 dg siden - før fall.
(linje 2 kakket OSEBX i skallen - og tilbakefall).

Kursen ligger i dag i en LITEN kile like bak skjæringspunktet mellom disse to VIKTIGE linjene.
Det blir mest trolig fortsatt stigning dersom OSEBX først bryter opp og OVER lj 2. Visa versa dersom lj 1 først brytes på vei ned!
Deretter (vel, tidligere....) registrerte jeg at olja hadde falt 2% det "siste døgnet" - noe som IKKE lover ikke bra for fredagen.

Så har jeg i bakhodet den smått kaotiske finanssituasjonen som med ett har dukket opp i Italia.
Statsbudsjettet som innen fk tirsdag må godkjennes av EU. Faller ikke dette på plass KAN det etter hvert bli økonomisk kaos innen EU.
Italia har unionens ca 3. største økonomi - og ringvirkningene blir BETYDELIGE dersom dette eskalerer til to steile fronter.

De aktørene som styrer børsen i stor stil er nok vel kjent med disse fundamentale forholdene - så det skal bli spennende å se hva som nå skjer fram mot helga + i starten av kommende uke. Om de store begynner å selge seg ned - eller om det hele kun blir registrert med et skuldertrekk?

Tegn de to linjene i eget logaritmisk chart (med tegneverktøyet i 71 dg chart) - og se hvem av de to som først får brudd! Kan være lurt!

Hilsen Hammers.........nå med tørt hår, tomt vinglass - og to øyne som lengter etter MØRKE!
Fevang
06.12.2018 kl 01:47 2263

Takk for henvisning til podden!

Rakettene var ikke så spenstig akkurat. Det var FKRAFT - YARA - TGS.

Ellers var futtene for USA var grønne hele onsdagen, men nå er de ganske så røde.


Jeg synes det ser dårlig ut framover. Tror det kan vise seg å være mye fallhøyde igjen. 2019 har jeg heller ikke noe tro på. Trøsten får være at vi sikkert får noen fine hopp oppover i blant. For meg ser det ut som om veksten i verdensøkonomien har toppet ut og er på vei ned.


Hvis ikke OPEC kommer med solide kutt kan vi vel bare glemme noe prishopp i olja også. Akkurat det kan bli avgjørende i alle fall de nærmeste dagene.
Redigert 06.12.2018 kl 02:03 Du må logge inn for å svare
kjello4
06.12.2018 kl 04:59 2193

Fevang: US-future fikk flash-crash etter arrestasjon av Huawei CFO. Det ble gjennomført 7 automatiske 10-sekunders markedsstopper for å skape ro. S

Nesten merkelig at vi akkurat snakket om slike her inne i går ettermiddag!

https://www.zerohedge.com/news/2018-12-05/carnage-continues-us-futures-crash-re-open-after-huawei-cfo-arrest


Wall Street Journal skrev tidligere i år at amerikanske myndigheter undersøker om Huawei har brutt sanksjonene mot Iran ved å videresalget utstyr fra det amerikanske IT-selskapet Hewlett-Packard. USAs justisdepartement har ikke ønsket å kommentere pågripelsen.

Kina har derimot reagert kraftig og sier landet «med fasthet motsetter seg og på det sterkeste protesterer» mot pågripelsen

– Meng brøt ingen amerikanske eller canadiske lover, heter det i en uttalelse fra landets ambassade i Canada. Kina har levert en skarp note til USA og Canada og «ber dem umiddelbart rette opp den feilen som er begått og gi Meng sin personlige frihet tilbake».

Ambassaden sier den vil følge saken tett og gjøre det den kan for «å beskytte kinesiske borgers legitime rettigheter og interesser».
Norwege
06.12.2018 kl 06:49 2131

Arrestert 1.des..... Dette har nok noen store visst og solgt på de siste dager. Slikt kan fanges opp i TA og vise vei for oss vanlige. Man ser hva markedet gjør, ikke bare hva vi blir fortalt de vil gjøre. Blir overrasket om Sissener får sine 890 innen nyttår, som det sto igår.
Jeg følger med litt på et amerikansk forum og de trader kun i futtene. Det er klart at de kan manipuleres, og igår var det svært lite volum der og nesten paddeflatt hele dagen til de stengte.
Nå vet alle om katta i sekken og kanskje vi får se litt krasjtendenser idag, som futtene antyder. Stoplossras kan gi kraftige bevegelser.
Spennende dag.
Imprex
06.12.2018 kl 08:36 2058

Hehe kjello4...av og til går det troll i ord. Klart negativt at finansdirektør i giganten Huawei havner i kasjotten. Så en reaksjon ville kommet. Det som gjør det litt "skummelt" er måten aktører kan overdramatisere bildet ved å i scenesette et flash-crash. Fallene blir større enn nødvendig. Er forsåvidt ikke i mot robothandling, men kanskje det burde vært bedre mekanismer enn bare markedsstopper underveis. Bare noen tanker: Hvor skal grensene for manipulering av markedene gå? Hvor lett skal det feks være å gjennomføre stop-loss raid? Sånn jeg ser bildet fremover blir stopp-loss nærmest risikosport. Regner med daytrading har blitt glemmesak for de aller fleste investorer i en vanlig menneskekropp. Hvor flyttes neste grense? Hvor vanskelig vil det bli i fremtiden for menig mann og kvinne å operere på børs uten å være "dopa" på hardware og software?

Edit: sjef rette til finansdirektør
Redigert 06.12.2018 kl 09:24 Du må logge inn for å svare
Imprex
06.12.2018 kl 08:48 2043

Norwege. Du mener nedgangen fra 3.desember vill TA fanget opp om man fulgte med. Kunsten da må være å fange opp om nedsalget gir signaler om noe betydningsfullt eller alvorlig er på vei. Klarer du det feks? Hvordan finmasket kan man gjøre TA? Ut i fra opplysninger som lå ute for oss vanlig dødelige skyldtes nedgangen mindre tro på samarbeidet mellom Kina og USA, tvil om kutt i oljeproduksjon, rentebanen ect. Men hvordan merker man at finansdirektøren i Huawei er arrestert og at her kommer det en skrell i tillegg? Jeg bare prøver å forstå.

Edit: sjef rette til finansdirektør
Redigert 06.12.2018 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Norwege
06.12.2018 kl 08:54 2028

Oslo børs er tett som ei sil og det er ingen grunn til å tro at det ikke er slik i USA og Hong Kong.
Møtet var konstruktivt sa de i helgen, men i kulissene er det bråk.
Noen vet noe alltid, men jeg ønsker ikke fremstå som noen konspirasjonsskeptiker. Jeg bare nevnte det som et eksempel og en tanke.
Dette kan uansett lage krøll i forhandlingene mellom Kina og USA og sammen med endel andre faktorer her nå, så begynner ting å snøre seg sammen.
Imprex
06.12.2018 kl 09:20 1999

Regner med du mente konspirasjonsteoretiker...Foretrekker å være skeptisk til konspirasjoner. Håpe det ikke snører seg for kraftig til nå. Nok en rød dag på OSE i alle fall. Kjedelige tider er det i hvert fall ikke. Lenge siden jeg har lært så mye på kort tid. Med litt flaks og god forvaltning blir det forhåpentligvis både avkastning og visdom av det hele.
Norwege
06.12.2018 kl 09:53 1949

Er mobil, så ja. Teoretiker var riktig 😄
Big money får nok nyhetene på golfbanen(f.eks denne søndagen).
Vi har et knippe investorer i Norge, som alltid er på rett plass til rett tid......

Men, nå tilbake til TA

Mvh N
kjello4
06.12.2018 kl 20:06 1841

I går omtalte jeg en potensiell HS i oljen slik: "Kanskje er olje er verd å følge med på i times. Et scenarie er opp mot 62,4 som en mulig høyre skulder i en HS. Sier ikke at dette skjer, MEN om dette utvikler seg, OG halsen på 60,80 trues, så kommer 59 raskere enn toget :)"

Det tok 12 timer, og viste seg å bli et skoleeksempel: https://imgur.com/fqiUMmu
Imprex
06.12.2018 kl 20:19 1808

Følger du TA'en din slavisk ved investeringer? Tilsynelatende treffer du godt. Må bli noen slanter i pluss eller hur?
kjello4
06.12.2018 kl 21:41 1737

Slavisk? Tja. Jeg har en tendens til å være for rask, både inn og ut. Jobber med det. Tror det dreier seg om å ha en krystall-klar plan. I morgen vil jeg f.eks ta penger av bordet om jeg ser 820 (slik jeg omtalte her inne). Antakelig 1/3. Kanskje 50%. Dette er også ekstra begrunnet i en teknisk indikator jeg har hatt god lykke med en periode. (en tilpasset IBS-strategi for 3 dagers lav/høy) http://jonathankinlay.com/2016/06/the-internal-bar-strength-indicator/

Jeg er ingen investor. Da hadde jeg kjøpt et fond og ikke tenkt mer på det. Men jeg sitter ikke foran skjermen hver dag heller. I det siste har jeg skrevet ned tankene mine her inne. Det krever en viss konsentrasjon og saklighet. Fordelen er at da kan jeg bare bla bakover og se hva jeg tenkte. Baksiden er at jeg viser alle mine feil også :) Så tro meg, å være konkret på mål er ikke lett. Men min erfaring er at man raskt lager unnskyldninger til seg selv om man ikke tenker før man handler.

Om TA: Oddmund Grøtte, som sikkert er kjent for de fleste, har en side (og flere bøker om markedspsykologi) som mange burde lese. http://www.quantifiedstrategies.com/how-to-make-money-daytrading/

Dobbeltbunn bekreftet i US i dag, for Dow Jones?
Rett opp nå da tenker eg.
Imprex
06.12.2018 kl 22:11 1680

Takk for tips og betraktninger. Sakligheten og grundigheten blir satt stor pris på fra min side i hvert fall. Her blir det lesestoff som førjulspresang til meg selv. Det å være konsekvent og følge en strategi har jeg erfart er vanskelig ja. Det er en øvelse jeg seriøst må trene på. Børsen er full av distraksjoner. I tillegg kommer man av og til i fare for å geni-erklære seg selv når det går bra. Heldigvis og dessverre får man som regel kjapt bakkekontakt igjen. Forøvrig, kan se ut som vi unngår 820 i morgen;) Hentet seg inn over dammen i kveld. Så får vi se hvor lange neste opptur varer. Timer eller dager?
Fevang
06.12.2018 kl 23:03 1619

Årsaken til snuoperasjonen i USA sies å være at FED ble skremt av fallene på børsene - og følgelig vil være forsiktig med å sette opp rentene. Kanskje ikke helt uventet?

Og det er bra, da kan dansen rundt gullkalven pågå et 1-2 års tid til.
Norwege
07.12.2018 kl 12:53 1427

Legger ved en link. Regner med det ikke er fake news. Om det stemmer, så er det vel neppe bullish....

https://www.google.com/amp/s/nypost.com/2018/12/06/ny-stock-exchange-let-morgan-stanley-make-after-hours-trade/amp/

Edit 17.33-Dødskryss og langt ifra oversolgt spx. Kan ramle laaangt ned denne.

Tradet så fint idag, men ble opptatt i jobb og ble liggende med labber i minus(dog de er fortsatt pent i pluss for uken)
Regner med de blir mer verdt senere, så det er ikke noe stress.
God helg sålenge 🙂
Redigert 07.12.2018 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Norwege
07.12.2018 kl 20:08 1319

Ouu. Ser litt svart ut for de over dammen....
Urquel9
07.12.2018 kl 21:06 1265

OSE - opp som en løve ned som en skinnfell - på mandag, tenker jeg.
Fevang
07.12.2018 kl 22:23 1220

For noen år siden var Alcoa en av bjellesauene i USA. Nå ser den slik ut:
Endring siden nyttår -46.37%

Så NHY har greid seg flott i forhold med - 35,62% på tross av problemene i Brasil..

Selv beholder seg ekstremt lav eksponering i markedet.
kjello4
08.12.2018 kl 07:50 1102

Psykologien er ikke alltid vår venn, eller? Vi har alle letet med lys og lykte etter et naturlig sted å "fange kniven". I bakhodet vårt ligger enda tanken om opptrend. Og da var det kjøp alle dipper som gjaldt.

På kvelden torsdag hadde US et fint reversalstikk, etter verdens simpleste FED-triks. Alle visste at OSE skulle opp fra start i går. Det eneste man ville ha bekreftelse på, var at OPEC kom med kuttet sitt. Om Oljen stiger skal jo OSE opp..... Så da OPEC kom på banen med perfekt regi, fordampet alle kritiske tanker. Poff! Olje opp 5% og OSE opp 3% på ca 2 timer.

Vi har alle visst om dette kuttet en uke. SA og Russland gikk i media under G20 møtet. Og oljen steg på det. Vi hørte Russland komme med sitt bidrag senere i uken. Vi vet at SA er dønn avhengige av en oljepris rundt 70 for å få sitt budsjett til å gå opp. De sliter økonomisk og har lånt masse penger for å fortsette sitt ansvarsløse sløseri. Så når kutte-bekreftelsen kom, burde det ikke overraske noen. Snarere mener jeg det burde være potensiell nedside om kuttet ble mindre enn vi trodde.

Slike lettelsesrally er det som skal til for at OSE skal falle videre. Husk at det er de som feiler som danner retning. De hadde ingen fundamental begrunnelse for sine kjøp. Bare en teknisk tanke om å tjene lette penger. Nå blir det i alle fall tap for alle som kjøpte over 840.

For oss andre som ikke rakk/ville/kunne delta på festen en sen fredagskveld, så er det en klar lærdom. Vi er, ref US sine bevegelser, i en definert nedadgående trendkanal. Fra nå av, og en god stund frem, er det selg styrke som gjelder. Det er særdeles høy belåning der ute. Folk selger ikke fordi de har lyst, men fordi de må.

Og slik jeg tenker er dette ikke et problem enda. Fallet fra topp er neppe noe problem, siden OSE tross alt er opp i 2018. Det er når denne oppgangen blir borte at de langsiktige selgerne kommer. Her gjelds det å ikke la seg vippe ut for tidlig, men ha tro på hva de tekniske signalene har fortalt oss :)

God helg!
Redigert 08.12.2018 kl 07:51 Du må logge inn for å svare
Urquel9
09.12.2018 kl 13:24 903

Det er når "folkene" med de virkelig store pengene ikke kan se lyset i tunellen og selger seg ut at vi får se de helt store skrellene på børsene, f eks fond.
Kan kanskje derfor være nyttig å følge med på hva fondsforvaltere (skjønt de vil vel aldri være åpen om hva de gjør) sier. Kan være noe å lese mellom linjene der, tror jeg:

"Hermanrud: Det er farlig, og jeg er nær ved å selge meg ut for alvor"

Men før han sa det, mente han jo også at vi ville få et julerally, som han kan selge seg ut på? :-)
Empire
11.12.2018 kl 18:31 541

Merkelig at det enten bare skal opp eller bare ned. Det er mange gode trading ranger nå, både i indekser og enkelt aksjer. Jeg synes denne fra Karl O. Strøm er en god input.

http://www.paretosec.no/pareto-tv?itemId=Aktuelt:783
Norwege
11.12.2018 kl 19:02 505

Men dæven å mye prosenter det blir av det. Har aldri dratt så mye på så kort tid med så lite investering som siste mmd.
Blir kjedelig med en dag med «bare» litt over prosenten i opp eller ned.....
Kjøpte litt borr igjen idag, men da pga alle innsidekjøp og spekk på at shorten der blir dekt inn snart. Den har ihvertfall gått nedover i det siste og må snart dekkes inn for året.
Nå må jeg spille litt spill med dattera mi. So long
kjello4
13.12.2018 kl 11:12 338

Det ble nok vanskelig for de fleste å se OSE minus 1,4% etter 2 timers handel i dag :)

En kort teknisk kommentar til dette: Vi er nå ganske nøyaktig på 50% retrace av stigningen siste dager (822 til 844). Har solgt noen bjørner som et kortsiktig veddemål på at dette gikk for raskt. Ser på 837.

----
Edit:
Og sånn går no dagan ....
Redigert 13.12.2018 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
Norwege
13.12.2018 kl 12:36 295

Jeg ser også på 837. Kjøpte igjen på dette(borr), etter ut på morgenauksjonen.
Regnet med en test her og bryter det under, så er det vel videre ned, eller hurr tenker du kjell4?
Redigert 13.12.2018 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
kjello4
13.12.2018 kl 13:21 267

Jeg forholder meg egentlig mest til retning. Nå er den opplagt ned. Om det bare er kortsiktig, er mer usikkert. Den trenden OSE er i gir muligheter for å treffe en bunn i form av en harmonisk 3-drive i romjulen. Men vi må ikke glemme at taket i denne trenden ligger nesten 2,5% over oss. Greit å ha cash om vi kommer dit også :)

Småhandel og nærsynthet intradag øker imidlertid sjansen for å bli vippet ut av det større bildet. Småpenger genereres men store summer mistes..... Æsj, vanskelig dette her.
Norwege
13.12.2018 kl 13:56 248

Hehe. Er enig der... Skal ikke være lett
kjello4
14.12.2018 kl 17:36 157

Tok ut 1/3 av bjørnene i dag, ca 33,75. Vi har i 3 dager beveget oss rett under øvre trend i en mulig fallende kile. Dette er en bullish formasjon, men vi må under 820 før den er etablert. Kommer vi dit planlegger jeg ytterligere 1/3 ut.

Jeg liker ikke tanken på at OSE bryter opp av den enkle trendlinjen vi nå har ligget rett under i flere dager. Har tross alt en fin gevinst som jeg ikke blir fattigere av å ta. Over oss har vi 2 gap som burde hatt fyll, øverste mot 870. Dette er for øvrig et sammenfallende mål om vi fullfører en fallende kile. Se den enkle tegningen.

https://i.imgur.com/oKov2E3.png