OCY - Aker: bekrefter samtaler om Dhirubhai


AKER:KONSTRUKTIV DIALOG MED LISENSPARTNERE IFM DHIRUBHAI-1 -ERIKSEN

11:33
Oslo (TDN Direkt):

Bruk av FPSOen Dhirubhai-1 er ett av flere alternativer som Aker Energy vurderer på Pecan-feltet i Ghana, og dialogen med lisenspartnerne er konstruktiv, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker til TDN Direkt.

Ifølge ham har den Ocean Yield-eide FPSOen visse fordeler, blant annet er fartøyet tilgjengelig og det kan være behov for mindre ombygning enn alternativer.

-Men dette er ikke en beslutning som tas internt i Aker. Dette involverer lisenspartnere og myndigheter, så derfor er det viktig å etablere flere alternativer (..) Det beste alternativet vil bli valgt, i eller utenfor Aker, utdyper han.

-Hvordan er dialogen med lisenspartnerne?

-Den er veldig konstruktiv, sier han til TDN Direkt.

Aker Energy vil starte boring av en avgrensningsbrønn på Pecan denne måneden.

-Det pågår nå forberedelser til boreoperasjon. Det er fortsatt noen elementer som gjenstår å avklare, deriblant noen myndighetsgodkjenninger, men så snart dette er på plass er Aker Energy klar til å starte boreoperasjonen sammen med Maersk, sier Eriksen til TDN Direkt.

Aker opplyste i dagens kvartalspresentasjon at datterselskapet Aker Energy har utsatt levering av utviklingsplan prosjektet i Ghana til slutten av mars 2019. Planen skulle opprinnelig bli sendt inn i 2018.

-Planen for utvikling og drift har vært utsatt tidligere, men vi jobber for å levere en god plan innen utgangen av mars 2019, sier Eriksen.

perstefan.praesterud@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70
© TDN delayed
milk
08.11.2018 kl 17:48 1360

Litt frem i tid,men helt greit for meg. Bare trivelig å sitte long i et utbytteselskap med gode utsikter for bedre inntjening :-)
inva
09.11.2018 kl 06:00 1143

Ser ut som at en eventuell oppstart for Dhirubhai-1 i Afrika er et stykke unna:

Ghana-oppstart kan bli utsatt til etter 2021
Kjell Inge Røkke og Akers oljesatsing i Afrika går for full maskin, men arbeidet med å ferdigstille utbyggingsplanen tar lengre tid enn planlagt. Planen om en produksjonsstart i 2021 kan også ryke.

Verdens børser presses nå av stadig sterkere dollar. Men dette er bra for alle nordmenn som eier OCY. Verdien av EBITDA-backloggen på 3,5 mrd. USD og utbyttene vi mottar øker. Dollaren står nå i 8.50. Dersom FED fortsetter hardkjører kan den fort gå i 9 kroner.

Silberman
Redigert 12.11.2018 kl 19:45 Du må logge inn for å svare