Delisting fra OB

Mr.A
WEN 08.11.2018 kl 13:30 21297

Hei, er det noen som har forstått hvordan "neistemmer" til delisting fra OB skal behandles. Ut i fra meldinger fra selskapet virker det som man på et eller annet tidspunkt blir "tvangsinnløst" til gjeldende aksjekurs 1.10.18. Virker helt urimelig på meg. Fair price var nevnt, men hva er det. Noen som har peiling?
Videre er det nevnt at WEN forblir på OB "inntil videre".
Mvh
A.

Kokken Tor
Fakta er at wrl aksjonærene har blitt holdt for narr med tanke på Tembo.

Så kan en spørre seg selv hvorfor et selskap som wrl har drevet med løgn i alle disse årene. Og om wrl slipper lett unna med dette også.
Redigert 17.12.2018 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
Symphony
17.12.2018 kl 10:34 3607

benreddik

Overdriver du ikke nå? Jeg og mange her har hele tiden gjort det klart at det var MB som var grunnen til å gå inn i selskapet. Tembo ble sett på som en bonus, Var det ikke også slik at selskapet uttrykte at om de ikke fikk med seg partner på Tembo ville de legge det bort og glemme det. Dette fordi at de da ville anse potensialet for ikke være godt nok og at ledelsen hadde tatt feil?

Bonus?
La meg minne om begreper som "game changer", "3. benet", "milliarder av oljefat", "funn i verdensklasse", "stor interesse blant majors", "farm out rett rundt hjørnet" o.s.v.

Selskapet er så uetisk, at det grenser vel bort i andre begreper, eller paragrafer som det også kalles.

Mr. Jerking har vel så langt ikke bidratt med annet enn
a) Støy og tomme ord
b) Kursfall (og opsjoner i egen favør)

Og selv så rimelig som aksjen angivelig er, så bruker verken Roe eller Jerking en eneste krone av egen lomme til aksjekjøp.

Moz som var STORE GREIER er nå kokt ned i ingenting.

Selv etter flere presentasjonsrunder hos investorer, så er omsetningen på AIM omtrent null. Det at omsetningen tar seg opp når WEN er delistet fra OSE, er bare sprøyt og bortforklaringer. Selvsagt er ikke caset WEN betinget av om aksjen er notert på OSE eller ikke.

Jeg tror de fleste er enig i at kursen hadde vært + 3 kroner om ikke Mr. Jerking hadde kommet på banen. Når er den rundt 2 kroner.
Så får det være opp til enhver å vurdere verdien denne "ryddemannen" har skapt for aksjonærene (vs. egenverdier i form av opsjoner)Det er vel den tidligere ledelsen som burde klandres for Tembo, det var jo bare ikke hold i det som ble presentert. Derfor så man aldri noe konkret informasjon der, og det så man jo også av at ingen farmet inn.

Ligger kursen på samme nivå til sommeren kan vi sikkert klage, men ellers bør han vel få tid til å gjennomføre det som skal gjennomføres. Så langt virker det som om han har gjenomføringsevne. Nå har han ryddet opp i mye gammel moro, så spørs det hva han kommer opp med fremover.
Mdg1
17.12.2018 kl 15:37 3423

For meg hadde det vært helt greit at de la alt annet enn Mnazi på is og bare ble et rent utbytteselskap med ca 1 kr i utbytte hvert år frem til ca 2040. Bedre med 20-30 kroner i lomma pr aksje i løpet av 20+ år enn at de roter bort pengene på andre ting.
Redigert 17.12.2018 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Den beste investeringen Wen kan gjøre er vel å kjøpe egne aksjer fra paranoide nordmenn i januar/februar. Kursen går sikkert under 1,20 når millioner av aksjer skal ut.
Det skal i hvert fall jeg gjøre. For øvrig moro og se at de som aldri har hatt aksjer er de som sutrer.....

fremogtilbake
Sikkert ulikt syn på akkurat det. Ryddegutt ser jeg mr. Jerking blir kalt.
Personlig er jeg av den oppfatning av at det er bare tøys og tull han har brukt tiden på, og denne såkalte "handlingskraften" har ikke medført annet enn støy og kursfall.
Endre kontoradresse, varsel om emisjon, annotering på OSE, og noe sprøyt om at omsetningen kommer når handelen på OSE er stoppet.
Det er vel i korte trekk det man sitter igjen med, foruten opsjoner til egen fordel da.

Du kan jo selv se hvilke effekt denne presentasjonsrunden har hatt. Null tiltro om man skal oppsummere.
Det er forøvrig verdt å nevne at dette er en jobb som Katherine skulle gjort for lenge siden!

Jeg tror det er mange som kommer til å bli skuffet over mr. Jerking fremover. Hadde han vært så "gullgutt" som noen hevder, så hadde han aldri begynt i WEN, men i helt andre og større selskaper, med mer pondus.
Den som lever får se, men så langt er fyren mer enn støymaker enn "ryddegutt".

JimJohnny,

jeg er enig i at vi må vente og se på hva resultatet til syvende og sist blir. Kan godt være at han ikke får det til, men jeg mener det er for tidlig å si ennå.

Når det gjelder flytting av kontor, restrukturering av selskapet og avlisting i Norge, er det tross alt styret og de større aksjonærer som har bestemt dette. Jersing har fått jobben med å gjennomføre det, men det er ikke han som har bestemt det.

Ellers er det endelig bra at Tembo er avblåst. Tror nok at en del av grunnen til at selskapet var priset der de var tidligere, var på grunn av urealistiske forhåpinger om Tembo og en farmout der. Nå er i hvertfall den vekk - og bra er det så lenge de aldri kunne legge frem noe konkret, teknisk holdbart materiale som kunne overbevise noen tilstrekkelig til å farme inn. Det har selvfølgelig Jersing også sett, og derfor har de nå tatt avgjørelselen de burde ha tatt for lenge siden.

Jeg hevder slett ikke at Jersing er en gullgutt, men det var sannelig ikke Bury heller. Men man skal ha rett person for rett selskap, og det er også viktig å ha rett person for den størrelsen selskapet har. Vi kan godt være enige om at det selskapet nå gjør, burde vært gjort for lenge siden. Så langt har han vel vært ombord et halvt år, og har ryddet opp i mye (selv om noen kaller det støy i stedet for rydding). Selv er jeg forholdsvis positiv fremover, og tror det har vært sunt for dem å få en ny ledelse. Om det blir en suksess for aksjonærene, gjenstår jo og se. Vi kan ta en prat om akkurat det igjen til sommeren - kanskje jeg kommer til å gi deg rett, men jeg håper og tror jo at dette er en ny giv.
Redigert 17.12.2018 kl 20:38 Du må logge inn for å svare
Outsider
17.12.2018 kl 23:38 3190

Tror ikke vi skal frykte emisjon på disse nivåer - det vil ikke de store aksjonærene godta - så ta det helt med ro. Trenger dette selskapet mer penger i kassen vil de selvsagt først teste bankmarkedet og etterhvert obligasjonsmarkedet. Gjeld er som alle vet langt rimligere enn EK (høyere avkastningskrav på EK enn kostnad fremmedkapital) og er langt å foretrekke fremfor emisjon. Selskapet fremstår i realiteten uten gjeld (utestående fordringer overstiger både lang og kort gjeld) og kassen fylles. Caset begynner rett og slett å bli bankabelt opp til visse nivåer om forholdsvis kort tid..
Mdg1
18.12.2018 kl 09:00 3059

Det er rett. Fordringer overstiger lån og kreditter og de har snart 200 mill på bok utenom dette.

Det er ikke behov for emisjon. Der emot så er det flere som ikke ønsker å være med over til AIM- det er greit og det skjønner jeg jeg. Det jeg engster meg for er at Wen skal bli enn mer anonym i et større marked og ikke få den likviditet som de fleste mener er grunnen til at så få går inn. Det er jo vanskelig å komme seg ut som vi ser.
Symphony
18.12.2018 kl 09:57 2978

40something

Isåfall faller grunnen bort den dagen selskapet tilbyr fordelaktig utbytte.
plaff
18.12.2018 kl 12:00 2899

Vi har helt klart blitt servert en rekke påstander det i ettertid viser seg det overhodet ikke var belegg for å komme med. Så kan en tolke det på ulike måter med tanke på andre uttalelser og fremtidige uttalelser.
plaff
18.12.2018 kl 12:09 2879

Jeg sliter litt med å se hvordan selskapet skal ekspandere uten emisjon/utvanning. 200 million er jo ingenting. De hadde ikke fått Tembo for 200 million, vanligvis.

Da er det i såfall veldig spekulative og uavklarte assets med risikoen og kapitalkostnader som medfølger.

Jeg ville hatt tørt krutt klart til en emisjon, ellers risikerer en å tape så godt som hele investeringen. Om vi i det hele tatt får delta vel og merke.

Jeg ser ikke for meg aksjen plutselig blir tatt tak i på AIM. Jeg håper jo selvfølgelig på det da, så jeg får en unnskyldning til å komme meg til h... ut.
Mdg1
18.12.2018 kl 12:53 2841

Reverse takeover er nøkkelen. WEN kan tilby noe kapital og god pengeflyt. De har i underkant av 200 mill på bok ved årsskiftet, men vil generer omtrent det samme hvert år fremover. Dette vil helt sikkert bli sett på som atraktivt for en partner. Tror ikke det skjer noe før de har fått forlenget avtalen til 2041, slik at de kan planlegge for økt produksjon til 120 - 180 mcf. Da vil de bli enda mer attraktiv i form av enda bedre pengeflyt.

Så nøkkelen nå blir å få forlenget avtalen om leveranse og få økt baseline fra 80 mscf til for eksempel 120 mscf. Dette forhandler de om nå.
Redigert 18.12.2018 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
Symphony
19.12.2018 kl 20:24 2615

I mitt hode skal wen være en aksje for børsuro. Det var iallefall dette som fikk meg inn i aksjemarkedet etter finanskrisen. . Dette fordi jeg har vært skeptisk i mange år. Flere år nå og hvor jeg har tatt feil så det holder.

Aksjemarkedet er vanskelig.
ken-guru
19.12.2018 kl 21:44 2567

Blir det kraftig nedtur, vil tvangsalg fint kunne halvere dagens kurs, da det ikke finnes ikke kjøpere i dagens marked.
Redigert 19.12.2018 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
Pirato
20.12.2018 kl 10:04 2449

Styreleder forsynet seg med aksjer for et par måned tilbake. Da er det jo lite sannsynlig for at det kommer en ny emisjon. WEN klarer seg ganske bra med tanke på at de fleste oljerelaterte aksjer har falt kraftig den siste tiden. WEN falt som følge av delistingen. Når den er unnagjort vil aksjen stige igjen. Triggere som ny avtale frem til 2041, utvidelse av produksjonen til 120 mmcf og reverse takeover kommer til å sende aksjen rett til himmels.
icebear
20.12.2018 kl 10:16 2435

Nå kan man kjøpe rundt 100t aksjer på OB opp til 2,05 for så å selge de til rundt 2,3 på AIM. Burde ver en grei gevinst

Så hvorfor gjør ingen det da?
Muligens for at det ikke er noen flere kjøpere på AIM til tross for høyere Ask-Bid
icebear
20.12.2018 kl 10:28 2428

Hvordan kan man se ordredybden på AIM? Noen med en link?

Etter hva jeg har skjønt så er de fleste handlene avtalt utenfor auksjon mellom meglere. Litt som i gamle dager. Da blir ikke ordredybden så relevant

I en normal aksje ville varslet M&A-strategi vært en kurstrigger, men ikke i denne. Det hadde vel hjulpet om vi ikke hadde hatt hovedaksjonærer fra helvete (ser da bort fra SC, som er ny og kjøpte en god del på høyt to-tall, og McBean som nylig kjøpte 500K) som bidrar til å utvikle strategi for selskapet, men er helt uinteressert i å økte aksjebeholdningen selv når kursen er svært mye lavere enn underliggende verdier.

Med mindre WEN skulle bli kjøpt opp, vil en eller annen form for sammenslåing hvor WEN er overtakende selskap, selvsagt nødvendiggjøre emisjon. Det er en ærlig sak å være redd for at WENs ledelse er så spektakulært inkompetent at en slik emisjon gjøres til dagens eller lavere kurs, men i så fall mangler man enhver tillit til selskapets ledelse som er nødvendig for å innta og beholde en langsiktig posisjon i selskapet.
Mdg1
20.12.2018 kl 11:17 2416

Ta det med ro. Blir ingen sammenslåing før forlenget avtale og to nye brønner på Mnazi. Så skal aksjekursen opp først også. Bare å slappe av her.

Jeg slapper ikke av, men er mer slapp og oppgitt. det betyr at jeg ikke orker enten selge eller kjøpe mer. Men visst er det lov å bli irritert over at penger på gata er så kjedelig at så få bryr seg. Brexit vil sikkert ikke gjøre London mer intressant hva gjelder nye investorer til tross for at vi nå er et chanalisland selskap. Jeg tror ikke at ledelsen klarer å skrike ut budskapet om at WEN tjener mer penger enn Mcap på 1 år uten å bruke PR som har flere følgere enn de har nå.
PerPutt
20.12.2018 kl 11:41 2372

Utbytte snarest mulig er mitt forslag..
Pirato
20.12.2018 kl 11:51 2355

Er ikke det sånt at WEN aksjer kjøpt på OSE kun kan selges på OSE og ikke på AIM?
CaFu
20.12.2018 kl 12:18 2309

Nei, slik er det ikke.
Pirato
20.12.2018 kl 12:30 2297

Prøvde å legge ut noen aksjer på London Stock Exchange via DNB Markets, men fikk ikke legge inn ordren. Ifølge DNB kan de kun selges på OSE.
icebear
20.12.2018 kl 13:49 2233

Her er ting forklart. Slik jeg tolker det bør man overføre aksjene til CREST om man skal selge/kjøpe. Alternativ 2.
https://wentplc.com/wp-content/uploads/2018/11/181130-WEN-Letter-to-Shareholders-Holding-VPS-Interests-FINAL.pdf
Mdg1
20.12.2018 kl 14:02 2214

Helt rett, de må overføres til en konto for salg i utlandet. Så er det bare å selge ivei.
Jakal
20.12.2018 kl 14:29 2175

Hei, nå er jeg litt lat, men spør likevel: Er det overhodet noen omsetning av aksjen på AIM?
Pundet har vel holdt seg noenlunde OK (håp om ny folkeavstemming??), så det kan jo være en løsning for salg. Uansett, gitt senere måneders utvikling på fossilbaserte aksjer har Wen holdt seg rimelig bra. Sånn sett kunne det være fristende å selge seg ned for å omdisponere til en av rekylkandidatene (eks Qec). Men på litt sikt bør Wen være et bunnsikkert kort, bare ledelsen ikke fristes til å benytte likvidbeholdningen til risiko-investeringer. Nå bør kurspleie være et hovedfokus.
Redigert 20.12.2018 kl 14:47 Du må logge inn for å svare

Det er gått 2 store poster i nov. Utenom det er det mindre og mange dager i mellom handler. Og de fleste handelene er oppgjort mellom meglere på forhånd utenom synlige ordredybder. Jeg ser ikke helt hvordan man selv skal kunne få den samme tilnærmingen som på OSE der vi selv kan selge og kjøpe i oyeblikket mot aktuell ordredybder. OSE virker mer moderne og tilrettelagt for daytradere og retailers på den måten. Dette står det ikke særlig mye om på FAQ gitt at dette handler mer om handler på AIM og ikke WEN spesifikt.
Redigert 20.12.2018 kl 14:59 Du må logge inn for å svare
Mdg1
20.12.2018 kl 15:46 2164

Ellers er lav oljepris gunstig for WEN. Om de skal forhandle med en partner som produserer olje eller har noen attraktive prospekter vil man kunne få et hyggelig bytteforhold om oljeprisen er lav. Siden Wen leverer gass til en fast pris blir selskapet ikke påvirket av fallende pris på olje.
Kingen
20.12.2018 kl 16:18 2175

Fra Malcy sin blogg i dag.

Wentworth Resources
Comment on Wentworth which also got lost in the South Western railways disaster that was Monday…

Wentworth has finally announced that it has relinquished its Tembo block in Mozambique. This comes as no surprise as whilst it had shown some potential it was no longer a place where one could do business, a view shared by other potential partners in the oil industry. WEN has also exited the country and after the market has settled down after all the recent changes in domicile etc will move on, from what I have seen of CEO Eskil Jersing 2019 should provide interesting on the corporate front.
Worth
20.12.2018 kl 18:10 2104

Er vell ingen av oss aksjonærer som er imponert over kurs utviklingen i WEN den siste tiden, men det tynger veldig på når den skal delistes og samtidig er det surt børsklima.. samtidig null kjøpere for å plukke aksjene på OSE. Det skjer nok lite før februar da WEN er strøket, samtidig hadde jeg håpet at de større investorene hadde plukket brann salget nå. Vi snakker om at PE er på 2 for WEN, noe som burde være attraktivt. Men mulig vi må sitte til det meldes utbytte/salg av selskapet. Men det skjer nok ikke før PSA er forlenget på MB, og de har borret et par brønner for å øke produksjonen til 130++ scuffs. Bare å holde ut å ha en god jul selv om papirtapet begynner å bli veldig stort ;)
alph
20.12.2018 kl 19:14 2061

Må det bores nye brønner for å øke til 130 scuffs da? Kan de ikke bare åpne opp for flere soner i eksisterende brønner, og med det øke produksjonen?
kveithau
20.12.2018 kl 19:55 2029

258 360 aksjer i min besittelse, øker litt smått om sen, er midt inne i to private bilsalg der jeg vil kaste inn alt overskudd, ca 100.000 i nye aksjer, kan godt holde seg under 2 til jeg får dette i orden.
Papirtapet er på -28,25% og -198 357,- i blanke kroner, men har sjelden vært mer rolig for en aksje jeg har vært mye minus i. Har absolutt null behov for disse pengene, så da er det bare å vente, samt plukke nå, mens kursen er SYKT lav, denne står ikke i 1,95 på slutten av neste år!
Utbytte vil komme, det er sikkert, men frykter mest at sjappa blir solgt før det.
Josik
20.12.2018 kl 22:54 1956

Salg av WEN er en mulighet og ikke en trussel. Jeg vil formode at alle dagens aksjonærer vil sitte igjen med et greit overskudd ved et eventuelt salg av sjappa. Så lenge inntektene, overskuddet og kontantbeholdingen øker samtidig som gjelden og utgiftene minker, er driften meget bra. Og man kan sikkert si mye om den tidligere ledelsen, men de har i det minste klart å lage en pengemaskin i Tanzania. At kursen kortsiktig er hinsides lav skyldes faktorer som ikke er selskapsrelatert, så jeg er også blant dem som tar den med stoisk ro. Har åpnet konto i DNB, fått tilgang til handel over børsen i London, og vil flytte noen aksjer (fra Skandiabanken) over dit etterhvert. Det var for øvrig meget enkelt.
Outsider
20.12.2018 kl 23:18 1929

Og som sikkert alle fikk med seg i meldingen fra selskapet, og som "noen av oss" annonserte noen dager tidligere - Tembo legges ned og alle investeringer tilknyttet vil bli skrevet ned i 4q. Så la det være helt klart - og ingen overraskelse at resultatet for 2018 på papiret blir blodrødt og Hegnar og andre vil lage store overskrifter over "oljemyggen" som taper millioner....og det vi bli skrevet nidviser her på forumet over enorme tap osv...Og jeg tror ikke vi har noen meglehus på AIM som vil stå opp og fortelle den virkelige historien om enorm likviditet, god og sikker inntjening (og fremførbart underskudd som forsvarer dagens aksjekurs alene og mere til..) - så ikke forvent kursmirakler i 1q. Men så er alt ryddet og klart for oppgang og de store overskrifter over hvilken fantastisk ledelse selskapet nå har fått og alt de får til... Dette blir bra - men det vil ta tid ....

Mange selskaper som leverer negative resultater og allikevel stiger i kurs og vise versa. Poenget er at vi har ikke kjøpere hverken i London(heller ikke idag 20e des) eller OSE. Så hvis noen ønsker å flytte aksjer til AIM for å kunne selge så Good Luck! Det ser ikke ut som det finnes kjøpere der heller. Det er tankevekkende.
Det betyr at det kjøpes der det er volum, om så det kun er i aksjer som kun kan bringe gevinst i short. Jeg tror at ledelsen må lanseres på markedet via andre kanaler enn via de vanlige analyseselskapene. De analyseselskapene har allerede en haug med andre selskaper som skal manifesteres via børs.
Redigert 21.12.2018 kl 00:40 Du må logge inn for å svare
icebear
21.12.2018 kl 06:52 1795

Det er ikke sikkert 2018 resultatet vil få noen betydning. Resultatet kommer nok etter 13 Februar. Da er det nok ingen norske aviser som skriver om det pluss at da er det trolig bare den harde kjernen igjen av norske aksjonærer som følger med til AIM. Det virker jo ikke som dagens AIM aksjonærer får panikk som i Oslo. De kjenner vel selskapet bedre.
Pirato
21.12.2018 kl 09:53 1692

Spiller ikke noen roller om kursen på OSE stuper så lenge den er stabil i London. Det er AIM kursen som blir den gjeldende på sikt.
Symphony
23.12.2018 kl 10:46 1340

Josik og Outsider
Ser dere ingen grunn til å frykte at selskapet foretar en emisjon på disse nivåene som følge av en 3. fot. Blir vel 2. nå som Tembo er historie. Det kan jo virke som at dette kan være noe av grunnen til at ingen vil ta i pengemaskinen?
God jul til alle.
Base
23.12.2018 kl 12:35 1286

Med et cash flow årligt på ca 110m nok giver det ingen mening at lave en emmission.
Redigert 23.12.2018 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
Symphony
23.12.2018 kl 14:38 1230

La oss si at om selskapet bestemmer seg for investeringer i milliardklassen. Ville ikke banker kunne stille krav om økt EK. EK som eventuelt måtte stilles av aksjonærene via emisjon?

Jeg kan bare ikke forstå at det ikke finnes grunner for dagens kurs og omsetning.