Nikola med NEL annonserer truck for Europa med norsk navn


Testing skal foregå i Norge allerede i 2020, NEL beholdes som leverandør

Reserven: ja det er spennende tider nå, og mer spennende blir det nok fremover. Vi vil få se hva som skjer.

Det var som jag trodde att Nikola skulle presentera en hybrid. Det är mycket smart, då kan man öka eller minska andelen batteri, efter vad marknaden kräver.

Reserven
05.11.2018 kl 21:35 2979

InvestorXYZ:  "Det var som jag trodde att Nikola skulle presentera en hybrid."

Kan du dokumentere den påstanden (les: løgnen)?
Reserven
05.11.2018 kl 21:36 2950

Skal NEL levere alle hydrogenstasjonene Nikola planlegger, er ethvert kjøp av NEL for under NOK 10 milliarder, et RØVERKJØP.

Tøysekoppen :)

Når var en FCEV ikke en hybrid?

Hybrid i den forstand at de har batteri og hydrogen. Ikke slik vi snakker om hybrid her på berget (fossil+el).
Hemsen
05.11.2018 kl 21:56 2770

Ved et slikt scenario er det da gitt at selskapet glipper fra oss alt for tidlig, uten at hverken ledelsen eller resterende aksjonærer har noe de skulle sagt? Spør fordi som dere skjønner dette har jeg ikke noe greie på. Har sittet med aksjer i selskapet i flere år, og håpet på mange gode år til😀
Framtia
05.11.2018 kl 22:02 2717

Hvor store inntekter trengs årlig til å forsvare en kurs på 13 kr aksjen...? 3-4 mrd. kroner burde holde for et selskap uten gjeld og dekningsbidrag på 25-30%...Hva med inntekter på 10-15 mrd kr pr.
år bare for USA/ Canada nettverket!? Så kommer Europa, Asia og Australia i tillegg. Jeg minner om at Australia er et kontinent alene og vil trenge et eget nettverk på linje med USA...! Dette er bare viss vi ensidig fokuserer på Nikola og deres samarbeid med Nel...
Hvilken kurs vil forsvares med inntekter i den størrelsesorden? Jeg tror Nel vil "legge på" seg 800-1000% de neste 4-5 årene! Hva som skjer deretter og frem til Nel virkelig får fart på skuta, vet vel ingen...Caset Nel blir også litt uvisst, med bakgrunn i alle "nye" oppdukkende markeder...Skipsfart, tog, industri, P2G, luftfart etc...
En ting er sikkert og det er at vi vil være vitne til noen spennende år fremover...
Reserven
05.11.2018 kl 22:10 2627

Hemsen:
"Ved et slikt scenario er det da gitt at selskapet glipper fra oss alt for tidlig, uten at hverken ledelsen eller resterende aksjonærer har noe de skulle sagt?"

Er dessverre redd for det!
Framtia
05.11.2018 kl 22:21 2511

Noe får meg til å tenke på Clearstream Banking og deres bakmenn...Hva har de visst, som andre ikke har!? De har lastet målrettet i flere måneder allerede og de virker ikke å slutte med handelen... Har de bare hatt utrolig teft og tro på NEL? Jeg tror i alle fall posten som blir større og større, vil gjøre noen søkk rike! Hadde vært spennende å se hvem som skjuler seg bak CB...?

Reserven
05.11.2018 kl 22:26 2457

 
Hvem er «gribben» som vil ha klørne i NEL?

Holder en knapp på tyske Siemens, et stort konglomerat som driver på med mye rart, derunder elektriske systemer, energitransport, og skinnegående transport (tog, trikker, T-bane).

I løpet av de nesten 35 årene jeg har bodd i Tyskland, har Siemens flere ganger vært i søkelyset til forskjellige tyske myndigheter, for bl.a. skatteunndragelser, svarte kasser, bestikkelser og kartellvirksomhet. Alltid sluppet unna med skrubbsår, bøter, og litt utveksling i [topp]ledelsen.

Redigert 05.11.2018 kl 22:27 Du må logge inn for å svare
Reserven
05.11.2018 kl 22:30 2413

Framtia, hørt om industrispionasje? Norske firmaer er generelt altfor naive når det gjelder industrispionasje. Er informatiker med spesialisering i sikkerhet. Tipper at «gribben» vet alt NEL og Nikola vet :(
Hemsen
05.11.2018 kl 22:30 2401

Med dagens info og selskapets lange horisont er det ikke lenger grunn til å fore dem med billige aksjer. Hold på aksjene folkens. Mine får de ikke før de blir ristet ut av lommene mine.
Framtia
05.11.2018 kl 22:41 2302

Jeg har ikke foret noen med mine aksjer...De er å regne som antikviteter allerede, eller verneverdige om noen vil...Jeg har en plan om å selge dem dyrt og da mener jeg 10 gangen...viss vi noen ganger kommer dit😅?

ser noen fabler om melding før børsåpning. Det tviler jeg på, da hadde det blitt meldt samtidig som Nikola slapp nyheten.
Men dette er MEGET gode nyheter, NEL+Nikola blir sannere og sannere.
Framtia
05.11.2018 kl 23:53 2088

Jeg er også i tvil om dette er noe å børsmelde, men på linje med deg er dette bare en enorm bekreftelse på et langt "ekteskap", hvor positivt det enn måtte være😅
Nel slutter heldigvis ikke med sin offensive tilnærming til nye markeder og kunder av den grunn, noe som trygger det fundamentale i Nel! Ikke bestandig lurt å satse alt på ett kort, uansett hvor bra det tilsynelatende er😃
tommbakk
06.11.2018 kl 00:02 2055

Fantastisk nyhet! Og klart Nel er i vekst. Innen 10 år kan dette ha blitt et fantastisk eventyr.

Men du, Bestinvest...sluttkurs 20 kroner imorgen?

Hvem er du og hvor gammel er du?

Altså, det hadde vært fantastisk om du fikk rett! Jeg skal spandere en flaske DYR champagne på deg hvis ditt tips går inn.

Men enn så lenge, la oss holde oss i den virkelige verden. Er det greit for deg?

Jeg ser stadig vekk at du kaster ut tilfeldige tall som ditt "tips" for aksjekursen innen bare et par dager.

Forhåpentligvis lar ingen seg rive med og kjøper aksjer basert på slik hysterisk haussing.

Kjøp aksjer etter å ha satt deg i caset, både opp- og nedsider. (Jeg personlig mener at oppsidene i NEL 5 år fremover i tid er massivt større enn nedsider og risk)

Men sånn bullshit (sorry at jeg sier det) som noe á la: "Wow! Imorgen tror jeg kursen blir...748 kroner!!!!"

La det være. Alle kan lire av seg sånt. Like lett som de kunnskapsløse baisserne her inne skriver vås for å snakke caset ned.

Uansett, imorgen tror jeg blir en ny bra dag på børsen for NEL. Tipper kursen går opp ytterligere 8-10% og at innen denne uken er omme så er kr 5 markert som et nytt gulv.

Jeg har lenge hatt kr 6 som et veldig moderat kursmål i løpet av 2019. Dit tror jeg nå vi fort kommer allerede før snøen har smeltet neste vår. Og ved (forhåpentlgvis) grønne tall når Løkke presenterer Q2-tallene, så tror jeg den virkelige festen begynner.
Toks
06.11.2018 kl 07:10 1788

Holy cow. The Nikola Tre hydrogen truck is a beast and will outperform disels. Just got done talking with customers in Europe and WOW! Orders are going to be in the tens of thousands. Couldn't be more proud of our team. Customer testing begins in Norway in 2020. Production 2023 https://t.co/aWMMoQ0lYM

Det er å se på design som ikke er anpassad för produktion. Jämför med vilken annan lastbil som helst så ser ni att det är för stora sammanhängande ytor. Vedlikehold, produksjon og reparation er ikke tatt hänsyn till.

Den saknar också skyltar bak , röda och gula, som visar om det är lastbil eller lastbil med släp. Per idag alltså inte godkänt att framföra den här lastbilen i EU.

En liten sak med en skylt tänker dere. Men det borde man fått med sig om man vill framstå som ett alternativ i Europa. Jag har pratat med min farbror som jobbar på Scania och de sa de hade skrattat gott åt bilderna igår. Nåt man kunde byggt i Lego sa de men verkar inte vara en fungerande lastbil.

Men köper man nel-aksker är det säkert ok. Man tror ju att nel ska kunna få kontrakt där det krävs utstyr som klarar förnybar elproduktion trots att man inte har det utstyr.

Sen när man tappar kontraktet pga det, helt logiskt, så säger man att det bara är blaff. Man har visst utstyr av alla möjliga slag. Forum säger att man inte har tappat kontraktet.

Rotolyzer som skulle bli en game changer fungerar inte alls. Men enligt forum så är den fortsatt en game changer. 66 miljoner minus är inga problem. Ledelsen är förtvivlad över de dåliga resultaten. Men enligt forum är det bra med dåliga resultat. Tesla använder redan sin lastbil och Nikola är för sent ute. Vi kan hoppas på 2027 kanske.

Sen har man sagt att de aldrig kommer tillåta hydrogentåg i Norge för de kommer explodera i tunnlarna. Forum säger det inte gör så mycket.

Dagen efter kommer det en tråd på forum om att nu jäklar, nu ska alla tåg i Norge drivas av hydrogen. Varför förstod jag inte. Men potentialen var viss enorm!

Så fortsätter det, dag in och dag ut. Clean tech är det absolut enklaste sättet att lura folk på pengar. Folks tro på Jesus återkomst är stark, och man säljer hus och hem för att investera i det som ger det allra minsta hopp.
meerik1
06.11.2018 kl 08:30 1502

Du, professor Baltazat. Mine investeringer i NEL har nesten tredoblet seg. Hva er det du maser etter?
abroker
06.11.2018 kl 10:09 1403

Hva blir det neste "store" for NEL?
Engangs gass-lightere med NEL påtrykk?

Innlegget er slettet av abroker
AksjeRik
06.11.2018 kl 14:20 1228

Ting er i en startfasen, prototyp og testing ! NEL har fått en veldig god start. Et fremtidig suksessfullt selskap må begynne med "noe" og det "noe" i NEL er utrolig bra. Jeg har forresten pratet med NEL angående kapasiteten de har for å kunne levere stasjoner i Europa, Asia og Australia, som kom fram på tweeten til Nikola..

Svaret fra NEL var :

"Vi har god kapasitet i dag, og kan skalere opp relativt kjapt."
Redigert 06.11.2018 kl 14:21 Du må logge inn for å svare

Posten Norge har bestilt en hydrogen-elektrisk Nikola Tre som et ledd i den grønne omstillingen av selskapet.

https://www.ntbinfo.no/pressemelding/posten-har-bestilt-hydrogendrevet-lastebil?publisherId=89771&releaseId=17856343