Pho - CMS Complexity adjustment

PHO 02.11.2018 kl 16:29 14287

Det blir foreløpig ingen endringer for neste års refusjonsordninger fra CMS ved bruk av blålys-cystoskopi i såkalte "outpatient"-settinger, altså poliklinikker etc. Begrunnelsen fra CMS er at kodene for det CMS omtaler som tilleggsbehandling utover kodene for grunnbehandling ikke oppfyller krav om brukerfrekvens som må være minimum 25 behandlinger i året "nationwide".

Dette skyldes jo at de fleksible cystoskopene kom først i år, og at CMS derfor ikke har data på bruksfrekvens. Det vil også si at de neste år vil ha en overbevisende mengde data på bruk, og at en utvidet Complexity Adjustment da vil komme for alle tilleggsbehandlinger utover de som alt ligger i systemet.

Når jeg leser dokumentet får jeg også forståelsen av at alle prosedyrer med bruk av blålys vil være dekket for et grunnbeløp, men at det i det første året med bruk av fleksibelt cystoskop med blålys vil bli noe dyrere for pasientene som mottar behandling utover "grunnkoden" enn det vil bli etter det første året. Men jeg er bare en smånisse og kan ha forstått dette feil. Et privilegium da er jo å kaste ballen videre: Har jeg forstått dette riktig, og hva betyr dette for Pho?

Min antakelse er at det neppe betyr noe særlig for en sterk vekst, som vil komme uansett fremover.

Linken for å laste ned dokumentet finnes på denne siden: https://www.federalregister.gov/documents/2018/11/21/2018-24243/medicare-program-changes-to-hospital-outpatient-prospective-payment-and-ambulatory-surgical-center
Direktelink til dokumentet: https://s3.amazonaws.com/public-inspection.federalregister.gov/2018-24243.pdf
Redigert 02.11.2018 kl 18:36 Du må logge inn for å svare
03.11.2018 kl 11:22 3439

Når en nå velger å trekke inn NBI kan det kanskje være en ide å se litt om hva som har blitt skrevet og linket her om det fra tidligere:

https://forum.hegnar.no/archive/thread/2427459/view
focuss
03.11.2018 kl 11:32 3417

Oregon
NBI er ikke noe nytt, da det er det som frem til nå har vært i bruk sammen med hvitt lys cystoscopy. Det refereres til et arbeid utført som en doktor avhandling. I USA har det vært utført store studier som grunnlag for FDA sine vurderinger, noe som resulterer i at BLC Cysview for en sterkere anbefaling fra FDA enn NBI. Det har vært gjort større studier som viser at NBI faktisk ikke er bedre enn hvitt lys. Det er en grunn til at de større signalsykehusene innfører BLC Cysview som SoC så det er klart det er en bekymring for Olympus. At dette doktorgrad studiet ligger til grunn for Marshalls aktivitet tror jeg kan fullstendig utelukkes.
03.11.2018 kl 11:33 3388

focuss,
Helt enig, komplett avsporing
pafo
03.11.2018 kl 11:34 3363

Dette er gammelt nytt artikkelen du referer til er fra april 2017- Og NBI søkte og fikk avslag på refusjon og er
ikke rekommendert heller. Så de er ikke ett bekymmer.
03.11.2018 kl 11:48 3323

Denne artikkelen i Urology times oppsummerer på en overbevisende måte om blålysets fortreffelighet over NBI - narrow band imaging. Konklusjonen her er at NBI ikke forbedrer resultatene nevneverdig over hvitt lys. Se side 2 i artikkelen: http://www.urologytimes.com/genitourinary-cancers/point-stand-alone-white-light-cystoscopy-thing-past

"Narrow-band imaging (NBI) also aims to improve detection of bladder cancer and is both easy to perform and widely used. However, results from comparative studies do not show a consistent benefit for achieving improved tumor detection using narrow-band imaging versus white light cystoscopy, Dr, Konety noted.

“Results of a very large randomized trial comparing 12-month recurrence rates following transurethral resection of bladder tumor using NBI or white light indicate that NBI did not lead to a more complete transurethral resection,” he said, referring to a European Urology study published in 2016.5

“Hence, it is unclear if NBI truly improves upon WLC,” Dr. Konety added.

Tviler på at Marshall har satt en short i Pho basert på en doktoravhandling. Og jeg tror ikke noe på at CMS mener NBI er sammenlignbart med blålys. Til det har blålysteknologien alle tall på sin side. Se bare denne publisert i august: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29859728

"RESULTS:
Overall, 1,632 separate samples from bladder resection or biopsy were identified from 641 BLC procedures on 533 patients: 85 (16%) underwent repeat BLC (range: 2-5). Sensitivity of WLC, BLC, and the combination for diagnosis of any malignant lesion was 76%, 91%, and 98.5%, respectively. Addition of BLC to standard WLC increased detection rate by 12% for any papillary lesion and 43% for carcinoma in-situ. Within the WLC negative group, an additional 206 lesions in 133 (25%) patients were detected exclusively with BLC. In multifocal disease, BLC resulted in AUA risk-group migration occurred in 33 (6%) patients and a change in recommended management in 74 (14%). False-positive rate was 25% for WLC and 30% for BLC. One mild dermatologic hypersensitivity reaction (0.2%)."

Blålys økte for eksempel oppdagelsesraten av carcinoma in-situ med 43%(!), og 25% av pasienter som hadde blitt klarert av hvitt lys, fikk påvist svulster med blått lys. Dette er tall som er langt bedre enn det NBI kan vise til.
Redigert 03.11.2018 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
Oregon
03.11.2018 kl 12:05 3272

«Problemet» ( for PHO) slik jeg ser det er at NBI ikke trenger injeksjon en time før og de trenger da heller ingen egen refusjon for det da sykehusene sparer pengene som hexvix/cysview innebærer.
Avhandlingen ble holdt 31.08.2018 og bygger på en serie av publikasjoner ( det er slik doktoravhandlinger er lagt opp) der den publikasjonen fra 2017 inngår. Mener at PDD salget har sviktet litt i Danmark siden 2017; men kan ikke tallfeste det. At Frankrike tok bort refusjonen for PDD i nyere tid har også undret meg mye og bidratt til at jeg har letet etter forklaringer.
Men ser ingen grunn til å forsvare hverken det ene eller andre, men jeg har ikke forstått hvorfor ikke PDD salget har økt mer. Og felles for det meste av dokumentasjoner for PDD er sammenligninger med white light der jo PDD er betydelig bedre og uten at noen har sett seg til siden ( white light og narrow band imaging er to forskjellige ting).
Og Olympus er et betydelig konsern som stadig forbedrer teknologien da de ikke bare jobber mot blære, men også har betydelige markedsandeler innenfor endoskopi generelt.
Men det skal også sies at jeg har forventninger om økt salg i US, men foreløpig er jeg litt mer usikker på hvor stor veksten blir.
Redigert 03.11.2018 kl 12:19 Du må logge inn for å svare
03.11.2018 kl 12:07 3253

Det jeg ville vise til var at Photocure ikke skygger av veien for å vinne frem med sitt produkt ved å forsøke påvirke CMS til ikke å gi produsenten av NBI en styrket refusjonsordning på linje med den Photocure har fått for Cysview. Morsomt å se så direkte arbeidet de gjør med regulatoriske myndigheter.
03.11.2018 kl 12:21 3200

Det er ikke noe problem for Pho med NBI når den teknologien gir mer sykdom enn blålys. En smånisse ville i alle fall ønske å leve lengst mulig, med minst mulig redusert livskvalitet og smerte.
Redigert 03.11.2018 kl 12:22 Du må logge inn for å svare
pafo
03.11.2018 kl 12:50 3127

Sykhusen spar ikke penger de får betalt for cysview. Og Frankrike hadde tidsbegrenset refusjon på 5 år
de tok den ikke vekk. Men Ibsen jobber med en ny egen spesiell refusjon på Hexvix da Franske
helsevårdsmyndigheter sterkt rekommenderer Hexvix. Men nær franske forsikringselskap innser
att blålys er billigare og bedre i lengden, så vil de nok att det blir brukt. Det er i stort sett de som betaler.
Og Olympus har jo 70 % av cystoscope markedet i dag og vil jo gjerne selge mere scope.

Og de er helt overens om att blåhvite scope er det som gjeller. Men de har ikke tillgang til
cysview i USA. Da det er en godkjenn kombibehandling med Karl storz scope i USA,
og førøvrigt den ende.

Til de som tror på TA
Mest sannsynlig vil støtten på 47,9 få kjørt seg til uka. Neste støtte er da rundt 42....ikke mye men noe. Etter det havner vi i området 35-37, til gjengjeld er det et sterkt støttenivå, som absolutt BØR holde. Iallefall i denne omgang.

Shorten til Marshall kan fort vise seg lukrativ. Pengene formelig renner inn der.

Og....merk hva som vil skje. Smånissene kommer til å rope og skrike om hvor kjekt det er med et kraftig kursfall, slik at de kan «laste» mer. Slår aldri feil, og skjer alltid når pengene renner ut.

Angående BLC vs NBI.

https://www.renalandurologynews.com/bladder-cancer/the-role-of-enhanced-cystoscopy-in-patients-with-nonmuscle-invasive-bladder-cancer/article/795129/

Den store forskjellen på BLC og NBI er deteksjon av Carcinoma-in-situ (CIS) og recurrence rate. CIS er flate celler som ikke er fullt ut utviklet ennå. For å holde blærekreft i sjakk er det viktig med early detection. NBI har ~25% økt detection vs BLC 43% når det gjelder CIS.

Det andre er recurrence rate. Det virker å være en gåte hvorfor denne er mye bedre på BLC. Det har vært snakket om sekundære effekter ved Cysview + Blue light som fører til celledød. Foreløpig bare påvist in vitro. Einarsson snakker om dette i en av podcastene. Veien for å få dette bevist vil være lang å gå og sannsynligvis koste mye penger, så kan ikke markedsføres med en slik effekt på en stund.

Det er klart en stor fordel at NBI ikke koster noe ekstra og ikke må injiseres en time før. Men så må man stille seg selv spørsmålet: om man selv en gang i fremtiden ble diagnostisert med blærekreft - hva ville valget falt på? For min del er det en no-brainer, basert på det jeg vet pr i dag.
03.11.2018 kl 13:07 3035

Hohoho! En smånisse må le! For en svart, svart verden du lever i DTT! Vi smånisser tror uken over ett blir en fest. Nesten som jul : ))
03.11.2018 kl 13:11 3012

DTT,
Han er dessverre virkelig ute å kjøre, påstår at han er aksjonær i PHO, det er ikke mulig å tro på med et slikt innlegg.
Fikk noen seriøse svar fra han iforgårs, men det var visst et blaff.
Så nå blokkerer jeg karen igjen så jeg slipper å lese innleggene fra en av de største nissene på forumet.

Det virker som om DTT henger i et horn på en eller annen vegg, og ikke kan komme seg ned på grunn at alt skjegget som har klistret seg fast i hornet.

Litt morsomt med en original stornisse på forumet også :-))
Redigert 03.11.2018 kl 13:33 Du må logge inn for å svare

Alt kan skje, men jeg tror vi får en oppgang mot Q3, og at pres av Q3 vil gi ytterligere oppgang.

Den største oppgangen i inneværende år kan komme med utvidet refusjon for Cysview i månedsskiftet november/desember.

Fra et docmartin-innlegg lenger oppe i tråden:

"Det ovennevnte gjelder altså for TUR-BT/rigid cystoskopi. Det som i mine øyne enda ikke er avklart er refusjon for fleksibel cystoskopi. CMS har innstilt på å gi refusjon, og jeg tror den endelige avgjørelsen kommer i månedsskiftet november/desember. Det er da CMS legger ut sin quarterly update for refusjon med gyldighet fra Q119. I tidligere quarterly updates er det nesten hver gang blitt innført liknende koder som den CMS foreslo for Cysview i mai i år."
Redigert 03.11.2018 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
focuss
03.11.2018 kl 13:52 2868

BLC Cysview vs NBI

On average, patients' anxiety decreased after surveillance cystoscopy, and most patients reported that they considered BLC “worthwhile” and were willing to pay out of pocket for it.

BLC Cysview
A multicenter, prospective randomized study of patients who underwent BLC with HAL in addition to WLC vs WLC demonstrated a significantly reduced recurrence rate at 9 months (47% vs. 56%, p=0.026) in patients who underwent TURBT using BLC. Similarly, a meta-analysis demonstrated that patients who underwent BLC with HAL had a significantly reduced overall recurrence rate at 12 months compared with patients who underwent WLC only (34.5% vs 45.4%, p=0.006).

NBI
A recent meta-analysis of single-center studies demonstrated that the pooled additional detection rate of NBI for NMIBC was 9.9% (95% CI: 0.05-0.14) per patient compared with WLC, and the pooled additional detection rate of NBI for CIS was 25.1% (95% CI: 0.09-0.42) per patient.10 However, 2 recent prospective randomized studies did not show any significant difference in 1-year recurrence-free rates overall between patients who underwent NBI in addition to WLC versus WLC only, although 1 of the studies (Naito et al., 2016) did demonstrate a significant difference between NBI and WLC among patients who were at low risk for recurrence (1-year recurrence rate WLC: 27.3% vs 1-year recurrence rate NBI: 5.6%, p=0.002).11,12 Therefore, since NBI does not appear to be as effective as BLC in preventing recurrence, especially in higher risk patients, the 2016 AUA guidelines on NMIBC provide a conditional recommendation that clinicians may consider NBI in patients with NMIBC to increase detection and decrease recurrence based on grade C evidence.2


https://www.renalandurologynews.com/bladder-cancer/the-role-of-enhanced-cystoscopy-in-patients-with-nonmuscle-invasive-bladder-cancer/article/795129/
Redigert 03.11.2018 kl 13:54 Du må logge inn for å svare

Jeg forstår situasjonen akkurat slik ValueInvest beskriver den i innlegget kl. 23:36, 2. november.

Ingen endringer for TURBT, og surveilance faller under andre bestemmelser. Dette er jeg rimelig sikker på at Kjetil Hestdal har presisert flere ganger (survelance/flex-delen).

Likevel det er ingen grunn til å ikke fortsette å jobbe for best mulig refusjonsordninger, også for TURBT.
Nå vrker TURBT-delen uansett å gå relativt bra, selv med dagnes ordninger, og jeg tipper vi kanskje kan få den etterlengtede guidingen på torsdag nå som dette er avklart. Og der får vi helt sikkert noen solid økninger fra de gjeldende tallene.

Kanskje vi dipper under 50 i løpet av uke, hvem vet, men på fredag er mitt tips at vi får nytt solid moment. Blir en spennende uke !

Regner dessuten med at dette blir redegjort for på kvartalspresentasjonen på torsdag
pafo
03.11.2018 kl 14:03 2801

Det blir ikke rett refusjon gjeller for TURBT rigide eller flexiblescope og poliklinisk det er det som er vitsen.
Og oppfølgning der du samtidigt fjerner en kreftcell er refundert. Da det blir TURBT.

DTT
Ikke vet jeg hvor du har det verst, men det må være vondt å ha et slikt svartsyn du DTT blottlegger gang på gang. Og det verste er jo at du sikkert mener at ditt svartsyn ikke er noe annet enn realistisk. Tar jeg ikke mye feil har du allerede fylt opp skap og skuffer med Jod- tabletter, hermetikk og vannflasker.
Lykke til! Nå er det ikke lenge igjen ti» solen snur og det får mot lysere dager. Det hjelper godt på humør og livsglede for de fleste av oss.
:-))
focuss
03.11.2018 kl 21:11 2403

Min foreløpige forståelse

Det gis altså anbefalinger fra myndigheter om hvilken type behandling som skal benyttes. Styrken i anbefalingen defineres som følger:

A) High
B) Moderate
C) Low
D) Very low

TURBT
For TURBT har ingen A, men BLC Cysview har den beste som er B. NBI har C. Altså BLC Cysview representerer sterkest anbefalte behandling for TURBT

Surveillance
BLC Cysview innstilt på A. Bekreftelse senere i høst.


REFUSJON
TURBT:
Bra refusjon men kan alltid bli bedre. Ingen endring

Surveillance
Andre regler gjelder en dokumentet referert til på denne tråden.


Redigert 03.11.2018 kl 21:31 Du må logge inn for å svare

"Surveillance
BLC Cysview innstilt på A. Bekreftelse senere i høst."

Hvor kan jeg lese om dette?
focuss
03.11.2018 kl 21:33 2349

Hyper
Jeg har oppdatert. Leter etter det du spør om. Leste at de hadde foreløpig A coding og skal bekreftes i høst. Trenger å finne ut om A coding er det samme som anbefalingsstyrke. Snøffelen vet det sikkert.
Redigert 03.11.2018 kl 21:36 Du må logge inn for å svare
focuss
03.11.2018 kl 21:41 2330

Fra Snøffelen

"Jeg tror imidlertid at med surveilance-studiet på plass, og i alle fall når registery studiet er på plass så vil tyngden og resultatet av de gi Cysview evidence grade A. Og da som eneste behandling av ALT som "tilbys" NMBIC-pasienter.

Det blir selvsagt en påstand, men skulle være interessant å høre en ordentlig kvalifisert vurdering av det."

Leter fortsatt.
Oregon
03.11.2018 kl 21:47 2310

Nå skal ikke jeg henge på denne tråden (og male videre på dette, det har jeg ingen glede av og folk her inne får tolke det som de vil), men konklusjonen er vel da kanskje at de vurderer dette nå litt forskjellig i Danmark ( Skandinavia ?, et par av medforfatterne jobber faktisk i Norge så noe av pasientmaterialet er mulig hentet fra Norge) og ut fra hva de gjør eller vurderer i USA. Men resultatene ( og konklusjonen) i artikkelen likestiller NBI og PDD slik jeg ser det.

Materials and Methods
A total of 171 patients were included in the study from 4 different urology departments in Denmark and Norway. Patients were scheduled for a PDD-guided transurethral tumor resection or cystoscopy-guided biopsy in accordance with Danish guidelines, on the suspicion of primary or concomitant CIS.

All patients were examined with WL cystoscopy followed by both NBI and PDD before biopsy.
Results

A total of 136 patients were biopsied due to findings with suspicion of CIS in at least 1 modality (482 biopsies with a mean of 3.5 biopsies per patient). Analysis at patient level showed that NBI and PDD had a significantly higher sensitivity regarding identification of CIS and dysplasia compared with WL (NBI: 95.7%, PDD: 95.7% vs WL: 65.2%, P < .05). Specificity was not significantly different between the 3 methods (NBI: 52.0%, PDD: 48.0%, and WL: 56.8%). When analyzed per biopsy, NBI and PDD had a significantly higher sensitivity than WL (NBI: 72.7% and PDD: 78.2% vs WL: 52.7%, P < .05), whereas the positive predictive values were not significantly different (NBI: 23.7%, PDD: 22.2%, and WL: 19.0%)
.
Conclusion

NBI was found to be a valid alternative to PDD regarding diagnosis of CIS and flat dysplasia.
Redigert 03.11.2018 kl 21:48 Du må logge inn for å svare
Durable
03.11.2018 kl 21:47 2307

Hverken BLCC eller NBI kommer til å ta hele markedet alene.

Å investere i PhotoCure er en no-brainer hvis du tror at selskapet har muligheter for å ta adskillig høyere markedsandel enn det har i dag.

Eventyret har såvidt begynt...
focuss
03.11.2018 kl 22:02 2273

Oregon
Det som FDA vektlegger er studier som er utført med metodikk og omfang som de kan bruke til å trekke konklusjoner. Basert på det så gir FDA anbefaling B til BLC Cysview og C ( low) til NBI. Studier utført av en student er ikke noe å legge til grunn i en slik sammenheng og gjøres da selvfølgelig heller ikke.

Studier viser altså at tid til recurrence for NBI ikke er annet en hva man får med hvitt lys mens BLC Cysview øker recurrence med 12 måneder
focuss
03.11.2018 kl 22:05 2260

Oregon
Du skriver"

"Nå skal ikke jeg henge på denne tråden (og male videre på dette". Hvorfor gjør du det da. Du har jo limt inn dette en gang før i dag.
03.11.2018 kl 22:09 2214

Ja, det kan du si.
Men det er enda ikke for sent å kjøpe seg inn.

Uansett hva man finner på i f t de 3 børsdagene som gjenstår til pres av Q3, så kan man ikke vente noen dipp av betydning.

Personlig tror jeg kursen er høyere enn pr i dag ved close onsdag 07.11.2018.

03.11.2018 kl 22:13 2200

Antar vi får en lignende utvikling som etter q2.
Og det som er rart er at de som synes 51 er for dyrt gjerne betaler 65 om 1 uke.
focuss
03.11.2018 kl 22:29 2169

Det er her jeg mener det er en evidence grade A på gang. Helt naturlig med tanke på robusthet av konklusjonene i fase 3 studiet med p<0,0001. Får vi det så bør vi rett og slett ta rubbel og bit av surveillance markedet.

The use of enhanced cystoscopy both in the operating room at the time of TURBT and now in the outpatient surveillance setting shows increased detection of high-grade NMIBC. Given the new FDA approval and encouraging evidence in support of its use, BLC with Cysview will likely increasingly be used in the outpatient setting to improve the detection of tumors in patients with NMIBC undergoing surveillance, especially those with high-risk NMIBC following intravesical treatments and CIS. Prospective registries using enhanced cystoscopy (especially BLC) are ongoing. Guidelines are being proposed for use of enhanced cystoscopy for managing NMIBC, which will help guide urologists managing this difficult to treat population of patients.
03.11.2018 kl 22:47 2134

Delta bare, Oregon! Et diskusjonsforum er best når man har forskjellige holdninger.
Å bruke samme argument to ganger er du ikke akkurat den eneste som har gjort;-)
Redigert 03.11.2018 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
focuss
03.11.2018 kl 22:48 2131

Fra Q2 rapporten:

In May, the United States Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) released their preliminary
coding recommendation to establish a specific reimbursement code (A code) for instillation of
hexylaminoleviluate (Cysview) when used in physician office and other sites of care starting January 1,
2019

Det er her jeg er usikker på hva "A code " betyr. Betyr det evidence grade A?? Snøffelen vet sikkert.
Merlin
03.11.2018 kl 23:34 2059

>"Ingen endringer for TURBT, og surveilance faller under andre bestemmelser. Dette er jeg rimelig sikker på at Kjetil Hestdal har presisert flere ganger (survelance/flex-delen)."

Kan bekreftes. Hestdal har uttalt dette flere ganger. Og at de søkte om full refusjon også for TURBT fom 2019.
Dermed ser det slik ut:

Surveillance får full refusjon fom 1. jan. 2019

TURBT fortsetter med samme koding som pr. nå.

Siden begge behandlinger nå kan benyttes GJENTATTE ganger, kan en hyppigere bruk av TURBT gi økt refusjon, mest sannsynlig fra 2020, men også muligens ved forhandling før nyttår.

Det man skal merke seg er at surveillance med flexiscop veldig fort kan komme til å ta over svært mye av TURBT behandlingen. Dermed betyr refusjon for TURBT mindre. I tillegg er det klart at det ikke bare er CMS som gir refusjon. Også private Health Care Insurance vil normalt dekke best praksis.

Se for eksempel : https://axenehp.com/role-application-health-care-best-practices/

For any payment models that exist in the future it is critically important that the models are sensitive to and enable the continuous improvement of Best Practices. To be successful, effective and sustainable payer models may also need enabling legislation to further the ongoing improvement of all aspects of Best Practices.Redigert 03.11.2018 kl 23:35 Du må logge inn for å svare
CanonBoy
04.11.2018 kl 00:17 2001

Merlin: takk for god informasjon.
Betyr dette at vi faktisk får «full refusjon for surveillance» flexi scope fra 2019 ?
Jeg klarer ikke å lese det ut fra dokumentet fra CMS i går. Er det noe jeg har misforstått?
Beklager om dumt spørsmål, men er ikke alltid like lett å følge med på dette tekniske rundt CMS
pafo
04.11.2018 kl 02:54 1915

Merlin: Meget godt forklart. Og det bekrefter att egenandelen før pasienten er som godt like. Om du blir operert
med hvitt eller blått lys. Om de har tilleggsforsikring, og de fleste har det. Men som eg forstår det har en standard
undersøkelse med flexiscope og hvitt lys en fast pris som gjeller alle sykehus som har avtale med Medicare.
Der medicare refunderer minst 50 %.( Det finnes lyx sykehus som ikke bruker medicare. og de om någen
bør jo bruke BLC da bare det beste er godt nog)

Og det er vel en sånn avtale med fastpris på en BLC undersøkelse som de forsøker få med Medicare.
Og blir det en Grade A som focuss nevner, så refunderer med all sannolikhet Medicare hele beløpet.
Men gjør de en mindre TURBT i undersøkelsen så må det bli en tilleggskode for den.

Men det er først og fremst kvaliteten og resultatet på behandlingen som betyr nåt.

Dere har for mye fritid hvis dere bryr dere med dette.
Det vil overhode ikke påvirke verdien av Photocure.
Det eneste jeg fikk ut av denne tråden er at Bravi og Thepower bør selge sine aksjer, straks.
Lykke til videre 🤣
focuss
04.11.2018 kl 08:23 1765

Da konkluderer vi med skyfri himmel og gleder oss til Torsdag.
bravi
04.11.2018 kl 09:15 1689

At scoopfinder mener at enkelte må selge seg ut straks tolker jeg som at han er usikker på sin egen investering, vanskelig å se det på noen annen måte.
Foreslår at han passer sine egne investeringer og ikke lar seg påvirke av andre.

oregon jeg forstår godt at du ønsker billige aksjer rett i forkant av Q3, men du er fullstendig på ville veier.

Det er gjort masse forskning og studier på at BLC er overlegen versus NBI. Anerkjente Key Opinion Leaders (dvs de glupeste i verden innenfor fagfeltet og ikke en eller annen doktorant) har vært med på disse studiene og støtter dette synet.

AUA er også enig med dette synet i sine guidelines: BLC har evidence grade B (det finnes ingen A i guidelines), mens NBI kun har C.

Fint om du kan utdype metodikken som denne doktoranten har brukt og var dette avstemt med FDA på lik linje som Photocure sitt fase 3 studiet?
focuss
04.11.2018 kl 09:37 1645

Videre så tror vi på evidence grade A for BLC Cysview i outpatient surveillance setting ( Snøffelen). Det vil være til å gni seg i øynene av. Da rydder vi lokalet og blir der alene. Skulle egentlig bare mangle med p<0,0001. Det gir ikke Medicare rom for tvil.

Joda, torsdag blir en meget hyggelig dag! Men jeg tror at også opptakten til torsdag; mandag til onsdag kan bli artige, og ganske sikkert interessante å følge. For her vil roboter, shorteren baissere og haussere bidra til eine grosse und heidundrende vorspiel, mit lederhosen und ompa, ompa musik, viel spass!

He, he blir uansett spennende å se hvordan presentasjonen av Schneider og Bellete vil påvirke markedets interesse for PHO! Blir det opptakten til rakettoppskyting eller svalestup! Den som lever frem til neste helg får se!
focuss
04.11.2018 kl 09:50 1611

Har bare lyst til å dele en tanke om hvor billig Cysview egentlig er, hvis vi legger en pris på ca 1000 usd per kit i USA til grunn. Cysview gir 12 måneder lengre tid enn hvitt lys til tilbakefall. Konkurenten NBI gir 0. Prising av kreftmedisin prises gjerne etter tommelfinger regel: 10000 usd per mnd mDOR ( median Duration of Response). Etter dette skulle prisen på Cysview ikke vært 1000 usd, men 1200000 usd/kit. Synes PHO er snille med pasienter og helsebudsjetter.
Redigert 04.11.2018 kl 10:25 Du må logge inn for å svare
focuss
04.11.2018 kl 09:59 1594

Forklaringen på den lengre tid til tilbakefall ga Photocure grunn til å tro at det ikke bare skyldes bedre fjerning av kreftceller. Photocure vurderte det slik at Cysview også kunne ha en terapeutisk effekt. Det resulterte i at Photocure startet pre-kliniske forsøk med celle kulturer. Konklusjon. Cysview dreper med en dramatisk effekt kreftceller. Studiet var så interessant at det ble sluppet inn og presentert på AUA-18.
kreinh
04.11.2018 kl 10:05 1579

Det du nevner her focuss, er en stor driver for bruk av Cysview! Denne kjensgjerning har blitt glemt blant skogen av tråder om Photocure. Slår dette til blir det virkelig gull!
Redigert 04.11.2018 kl 10:14 Du må logge inn for å svare
04.11.2018 kl 10:30 1525

Ingen, absolutt ingen her inne kan forskuttere noe som helst ift. q3 som blir presentert på torsdag 8.nov. Men undertegnede har helt klart forhåpninger som flere andre til det som skal presenteres.

Dette var innledningen på meldingen fra Q2:
Oslo, Norway, 8 August 2018: Photocure ASA (OSE:PHO), today reported a revenue growth of 56% in local currency for the U.S. market in the second quarter of 2018, contributing to Hexvix/Cysview revenues of NOK 42.4 million (Q2 2017: NOK 37.6) and a recurring EBITDA of NOK 0.7 million (NOK -4.4 million). The company reiterates the positive outlook for the U.S. market with the reimbursement of Blue Light Cystoscopy (BLC(TM)) with Cysview, FDA approval of label expansion for Cysview and the launch of Cysview in combination with flexible cystoscopes in the surveillance of bladder cancer patients.

Opplagt vi kan og skal ha forventninger, ferietid eller ei. Etter dette har selskapet ansatt en Schneider som CEO, må si at jeg har store forventninger til hvor han kan bringe oss de neste årene. Kan han medvirke til at Cysview tar det meste av kaka i USA? Spennende.

Foran Q2 var kursen den 7.aug. 38,50, 4 uker senere den 7.sept. var den 61,40, det er en oppgang på 59,5%.
Jeg har tidligere ment at det ikke er usannsynlig at vi vil oppleve en lignende utvikling fra 8.nov og framover...
Noen her inne tør ikke håpe på noe positivt, andre gjør hva de kan for så tvil om selskapets standing og produkter, selv ser jeg ingen grunn til å trekke noe av dette i tvil.
PHO er nå i krysningspunktet hvor inntektene mest sannsynlig overstiger utgiftene og vil gi oss et pluss resultat og det vil fortsette framover. Jeg er også meget spent på hva signaler som kommer angående avtalen/samarbeidet med Ipsen. Denne avtalen har åpenbart ikke gitt selskapet tilbake hva en kunne håpe på og forvente.

Dersom noen fortsatt er i tvil kan det være en ide å høre hva Jonas Einarsson sier om PHO sitt valg av ny CEO og risiko eller heller mangel på risiko i selskapet i Radforsk sin Podcast nr. 60 og han vet hva han snakker om.
https://soundcloud.com/user-972208711 Snakker om PHO fra start på POD 60. Når en først er igang bør en også høre på POD 57 fra 26:56 - 35:40 .(her omtales markedsutsiktene i USA, samt surveillance, uhyre interessant og forteller om hvor stort markedet er. Einarsson kommer også inn på mulige konkurrenter. Dette er noen ekstremt vel anvendte minutter for de som er usikre på utviklingen og potensialet til selskapet samt en deilig bekreftelse for oss som tror på PHO.
focuss
04.11.2018 kl 10:33 1519

Forøvrig så kom vel egentlig ikke dette med terapeutisk effekt så veldig overraskende på Photocure. Hvis jeg husker og har oppfattet riktig så vurderte faktisk Photocure før de startet fase tre studiet om de skulle gå for godkjennelse i diagnose eller om de skulle gå for medisin. Av strategiske årsaker så falt valget på diagnose. Så endte de opp med best diagnoseverktøy som virker som god medisin som bi effekt. Kan vanskelig bli bedre.

Focuss : «vurderte det slik at Cysview også kunne ha en terapeutisk effekt»

Kan det være noen av de samme virkestoffene i Cysview som det var i Photocures salve mot hudkreft ?

https://www.nrk.no/viten/ny-metode-mot-hudkreft-1.1853156

Kremen tas kun opp i kreftsvulsten, og når området blir belyst, skapes det en kjemisk reaksjon som dreper kreftcellene uten å skade friske celler.
Det er den seks år gamle bedriften PhotoCure som står bak nyvinningen. Bedriften har flere produkter under utvikling som skal brukes i behandling av innvendig kreft i munn, svelg, tykktarm, endetarm og gynekologi. Felles for produktene er at de bygger på lys og kjemi.
Redigert 04.11.2018 kl 11:15 Du må logge inn for å svare