Gevinstsikring og tvangssalg i Pen.


Fryktsomme og overbelånte tullebukker fortsetter nedsalget i Panoro. Aksjen er nå mer attraktiv enn på lenge. Investeringscaset er mer enn intakt og det vil komme mange positive nyheter på løpende bånd. Oljeprisen er mer enn høy nok som den er til at oljeselskapene vil tjene grovt med penger.Sannsynligheten for at oljeprisen vil stige ytterligere er høy jfr sanksjonene mot Iran og avtagende og ulønnsom skiferoljeproduksjonen i USA ( på lott sikt)

Det er jo nå man har en gylden mulighet til å kjøpe Panoroaksjen med en betydelig rabatt.

Man må ha kontroll over følelsene sine dersom man skal handle med aksjer.........., og selvfølgelig magamål når det gjelder å lånefinansiere kjøp av aksjer.
Bmwi8
31.10.2018 kl 22:48 4701

75kr var fryktelig billig da
mimsa
01.11.2018 kl 00:22 4609


Jajaja,

Din tulling!!! Dersom du ser litt nærmere på dine uttalelser er det du som starter synsingen, og beskylder meg for å være besserwisser. Da må du tåle svar på tiltale. Du antar at jeg sitter å grubler på hva jeg skal si, som om jeg har ingen rett til fortsatt å være skeptisk. Jeg har fortsatt svært liten tro på Tunisia prosjektet, mens du hentyder at jeg tar feil fordi jeg ikke komenterer nyheten. Med en sån uttalelse må jo du være ganske sikker på at der blir funn siden du insinuerer at jeg nærmest burde skamme meg for nå er alt såre vel igjen etter at aksjen gikk opp for første gang på ei uke. Det er ingenting mer i dagens meldingen enn at de har tenkt å sette igang borring. Kom tilbake å sleng med leppa den dagen de har funnet noe drivverdig, da skal jeg muligens ta deg på alvor.

"Mange? I hovedsak Mimsa som har avskrevet Tunisia som "et rent tapsprosjekt", og kanskje 1 til som uttaler skepsis. Noen ganger er det slik at slike "besservissere" får gehør slik at det tuller på seg med enda flere deltakere i det lille "koret". Det har ikke skjedd ennå. I dag sitter de antagelig og tenker på hva de nå skal si, helt stille så langt - i dag"
Alby
01.11.2018 kl 09:29 4418


Polion

Da må du beklage, den var så god at jeg mer trodde på en spøk fra deg 😂😂

Har egentlig gitt opp å forstå aksjekursen til PEN. Den holdes i fast grep av shorterne og traderne på lavt volum. Fastholder at dette grepet ”unødvendig” har senket kursen med minst NOK 3 – gitt man tar en referanse mot BWO og i E&P segmentet. Det må bli opp til markedet å korrigere for dette.

Hva som imidlertid er det aller viktigste nå er hvordan oljeprisen utvikler seg. PEN kan leve godt med dagens oljepriser. Men absolutt en fordel om den blir liggende rundt $80, som er den generelle oppfatningen i markedet og en pris OPEC synes finne passende. Det ”pumpes” per i dag på Dussafu olje i en størrelse rundt 12.500 fat per dag og med BW Adolos kapasitet på 1.35 mill fat, vil det ta ca. 3 måneder å fylle henne opp. 72 timers testen på Dussafu ble unnagjort 21. september. Tar man slutten av september betyr dette at det kan bli lifting ultimo desember. Oljeprisen har absolutt betydning gjeldende for desember måned. Dette sammenfaller bra med OPECs møte 6. desember. Dvs. Skulle oljeprisen få et kunstig lavt nivå, vlir det trolig bli bestemt på OPEC møte at prisen korrigeres opp.

På den annen side er det ikke sikkert at dette blir nødvendig, for markedet kan ikke vite hvordan USAs oljesanksjonering mot Iran vil slå ut. Det vil bli struping av Irans export, men mest trolig blir det uansett en sterk reduksjon i export, som innledningsvis Saudi Arsabia er bedt om å supplere. Markedet bør betvile landets evne til å ta alt alene. Russland vil trolig trø til og det synes være gjengs oppfatning nå at oljeflyten er tilstrekkelig i markedet. Men dette er før man med sikkerhet kan si hva som blir konsekvensene av oljesanksjoneringen mot Iran. Dette vites trolig ikke før tidligst i neste uke.

Det vil bli mindre ledig olje på markedet, det spørs bare hvor mye. USA er forventet vil gi unntak for selekterte land, helt eller delvis.

“India and the US have broadly agreed on a waiver. India will cut import by a third, which is a significant cut,” a source said.

https://economictimes.indiatimes.com/industry/energy/oil-gas/us-agrees-to-grant-india-waiver-from-iran-sanctions/articleshow/66454042.cms?utm_source=twitter_amp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharebuttons&from=mdr

Mitt standpunkt er fremdeles at president Trump har ordnet seg slik at det ikke blir noe fart i oljeprisen før etter mellomvalget, 6. november. Først da vil markedet kunne se de reelle kreftene som styrer oljeprisen. For Panoros Q3, 13. november sammenfaller dette bra. Ingen vet per i dag hvordan Saudi Arabia vil stille seg dersom USA militært og strategisk innser at den grusomme feiden i Jemen bare må bringes til full stans. Får demokratene makten i representantenes hus, kan også Saudi Arabia settes under ytterligere press.

Oljeprisen vil fluktuere, særlig pga. geopolitiske hensyn. Fra første lifting i desember på Dussafu vil imidlertid oljeprisen ha største betydning for verdien PEN skal ha.


Redigert 01.11.2018 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
polion
01.11.2018 kl 10:19 4269

Alby, det er helt i orden og absolutt ingen sure miner fra min side. Sånn generelt, synes jeg at alle seriøse og troverdige analyser skal og bør publiseres. Like mye som på meg selv, tenker jeg selvsagt også på mine medaksjonærer. "La viktig info komme hele folket til gode", bør være et godt motto.
Imprex
01.11.2018 kl 10:47 4207

Jeg tenker som deg at kursen er i et jerngrep nå. I dag er volumet lavt og slik sett er trenden som forventet med tanke på det fundamentale som er kjent. Geopolitiske faktorer og oljepris vil skyve oss i alle retninger. Oljeprisen er så vidt under der OPEC ønsker å ha den, 75-80 dollar. Intervallet der inntjening og etterspørsel balanseres. Olja kan bikke litt lavere, men det blir kortvarig og av mindre betydning tror jeg.

Slik jeg ser det er aksjekursen til PEN i et slags limbo akkurat nå. Inntil Q3 er sluppet pluss punktene du har nevnt og nye analyser ligger på bordet, er det antagelig ingen som klarer å sette riktig pris på PEN.

Imprex
01.11.2018 kl 10:53 4181

Polion. Kjærkommen analyse, men er det ikke litt nærme Q3? Hvor gammel er analysen, før eller etter melding ang Tunisia? Norsk eller utenlandsk?Tillater meg å vise til Swedbank´s BWO analyse av 29 okt, som gjengitt tidligere her på forumet:

Swedbank oppgarderer BWO. Ser frem til ressursoppdatering på Tortue i Dussafu.

• We upgrade BW Offshore from Hold to Buy following recent share price weakness, with an unchanged TP of NOK68. The share is down 16% since our downgrade and 25% since the top in September, with the case still intact. We continue to see solid deleveraging as the key characteristic of BWO, and with several triggers in the next 6-9 months, we believe it is again a good opportunity to jump on this story of impressive cash flow.
36% upside after recent soft performance
BWO’s share price is down 16% since our downgrade two months ago, and down 25% versus its September peak. It is also among the weakest Norwegian oil service names over the last month. Although BWO gained from a very strong share price development in late summer, we find the recent underperformance to be unwarranted.

Triggers: updated reserves, refinancing, contract extensions
We see three important triggers for the BWO share over the next 6 to 9 months. First, a potential updated reserve estimate on the Tortue area of Dussafu is expected in Q4 (potentially at the Q3 presentation on 20 November).


Legges Swedbank´s kurmål for BWO på NOK 68 til grunn, viser dette et avvik fra dagens kurs (NOK 52.90) på 22%. Gjøres samme øvelse for PEN og med Teodor´s kursmål på NOK 23 og Arctic´s på NOK 25, viser dette et avvik på henholdsvis 32% og 37%. Dette avviket skyldes etter mitt syn spesielt shorternes og tradernes aggressive adferd. Dvs. min på stand om at aksjekursen i seg selv har falt alt for mye for PEN – et unødvendig fall på NOK 2-3, så finner man samme trend hva angår dagens aksjekurs vs. kursmål.

PEN har falt forholdsmessig vesentlig mer enn hva som strengt tatt oppleves for øvrige E&P selskap i markedet.

Igjen, dette får markedet selv finne ut av og korrigere.
Redigert 01.11.2018 kl 11:12 Du må logge inn for å svare
Spitzer
01.11.2018 kl 11:28 4110

Tulleanalyse.

Bør legge ved link eller henvise til kilde - ellers er det ikke noe å lese annet enn som et tulle-/humorinnslag.
polion
01.11.2018 kl 12:16 4020

Imprex, takker for interessen og for at du prissetter en god analyse - mistenker deg for å være PEN-patriot og aksjonær. Og som svar på det du spør om; tett opp til Q3 med hensikt (en taktisk manøver), analysen er sylfersk og etter Tunisia-meldingen. I tillegg er den på norsk slik at jeg slapp å bruke google-translateren. Du finner hele analysen på finn.no

Hvilken sylfersk analyse er det snakk om? Uten direkte link er dette snakket irrelevant.
polion
01.11.2018 kl 12:34 3961

Sylfersk og sylfersk fru Blom, alt er relativt. Er eks.vis 37 timer sylferskt ?
Alby
01.11.2018 kl 13:01 3916


Finn.no ? har de sider med børsstoff ?

Alt er bare tull og tøys Alby. Tenkte om det var en analyse man ikke hadde fått med seg, men garantert ikke hva det vrøvles her om. Ikke annet enn tidtrøyte.

Ad short posisjonen: Tror ikke det er mange aksjene som det fås tak i. Vi får se 15:30 i dag om posisjonen er endret. Med så lavt volum og reell handel skal det holde hardt om ikke aksjekursen blir skrudd betydelig oppover ved inndekning.
Redigert 01.11.2018 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
polion
01.11.2018 kl 14:25 3756

Alby, ja det er mye bra man kan kjøpe på finn.no. Siste gang kjøpte jeg både en brukt kommode m/3 skuffer og så denne PEN-analysen som nå i ettertid kanskje viser seg å være altfor god for dette forumet. Løyp og kjøyp !
d12m
01.11.2018 kl 18:29 3563

"Har egentlig gitt opp å forstå aksjekursen til PEN. Den holdes i fast grep av shorterne.."

Kanskje er jeg litt stygg nå, men det der med å skylde på shortere når kursen ikke gjør "som den skal" må jeg le litt av. Hørte det samme omtrent daglig på diskusjonsfora som omhandler Fingerprint. Viste seg at det ikke var shorterne den gang heller, gitt.

Tror vi kommer lengre ved å akseptere at verden ikke alltid er rosenrød og at noen ganger så står kurs i ro/synker uten at shortere spiller en hovedrolle. Hva med at det er god, gammeldags usikkerhet preger kursen?
d12m
01.11.2018 kl 18:31 3560

Når det gjelder oljeprisen så får vi se, men jeg mistenker at Trump spiller et lite spill bak lukkede dører pga det kommende valget. Etter det er gjennomført så vil en gjerne oppleve annen utvikling enn akkurat nå..

d12m

Du må gjerne klippe og lime fra mine innlegg, men det forventes ay dette gjøres basert på den setting de ble publisert. Jeg sier ikke at det er unaturlig at PEN aksjen har falt ikurs. jeg sier den har falt vesentlig for mye.

For din ære limes inn et innlegg av i dag du neppe kan ha fått med deg. Skjønner du vil ha billige aksjer. Til neste gang så siterer du kanskje mine innlegg i riktig kontekst:


gunnarius
I dag kl 11:11 609

Tillater meg å vise til Swedbank´s BWO analyse av 29 okt, som gjengitt tidligere her på forumet:

Swedbank oppgarderer BWO. Ser frem til ressursoppdatering på Tortue i Dussafu.

• We upgrade BW Offshore from Hold to Buy following recent share price weakness, with an unchanged TP of NOK68. The share is down 16% since our downgrade and 25% since the top in September, with the case still intact. We continue to see solid deleveraging as the key characteristic of BWO, and with several triggers in the next 6-9 months, we believe it is again a good opportunity to jump on this story of impressive cash flow.
36% upside after recent soft performance
BWO’s share price is down 16% since our downgrade two months ago, and down 25% versus its September peak. It is also among the weakest Norwegian oil service names over the last month. Although BWO gained from a very strong share price development in late summer, we find the recent underperformance to be unwarranted.

Triggers: updated reserves, refinancing, contract extensions
We see three important triggers for the BWO share over the next 6 to 9 months. First, a potential updated reserve estimate on the Tortue area of Dussafu is expected in Q4 (potentially at the Q3 presentation on 20 November).


Legges Swedbank´s kurmål for BWO på NOK 68 til grunn, viser dette et avvik fra dagens kurs (NOK 52.90) på 22%. Gjøres samme øvelse for PEN og med Teodor´s kursmål på NOK 23 og Arctic´s på NOK 25, viser dette et avvik på henholdsvis 32% og 37%. Dette avviket skyldes etter mitt syn spesielt shorternes og tradernes aggressive adferd. Dvs. min på stand om at aksjekursen i seg selv har falt alt for mye for PEN – et unødvendig fall på NOK 2-3, så finner man samme trend hva angår dagens aksjekurs vs. kursmål.

PEN har falt forholdsmessig vesentlig mer enn hva som strengt tatt oppleves for øvrige E&P selskap i markedet.

Igjen, dette får markedet selv finne ut av og korrigere.


Redigert i dag kl 11:12

NOTE til d12m:

Når det gjelder din anførsel til oljeprisen og mellomvalget, er vi helt på linje. Administrasjonen til Trump vil komme med "Iran-dirketivet" om noen dager.

Helt klart vil oljeprisen har stor betydning for alle E&P selskap.

Det er oljeprisen på angjeldende tidspunkt for lifting som bestemmer verdien. For Dussafu må antas første lifting ultimo desember og på Aje normalt per fjerde måned. Siste ble gjort "post period August", dvs. lifting på Aje trolig i desember eller januar 2019. Dette er de to sentrale lifting-tidspunkt som trolig vil gjelde for PEN i denne runde.Redigert 01.11.2018 kl 19:53 Du må logge inn for å svare
d12m
01.11.2018 kl 20:36 3421

Heisann. Der dro du opp den andre floskelen som konkurrere med shortergrep. Nemlig at alle innlegg som ikke hyller = å ønske seg billige aksjer
Jeg har allerede de aksjene jeg ønsker meg i panoro så det kan du ta helt med ro.

Poenget mitt er at du nok kommer lengre dersom du ikke lever oå en livsløgn om at det er en stor konspirasjon der ute som holder kurser nede
Ruter8
01.11.2018 kl 20:49 3392

Synes innleggene som diskuter selskapet, med faktabaserte vurderinger der de beste innleggene.

Bare turtoe feltet i Dassafu forsvarer 14 kr i Panoro i følge analyse! Helt Kokkelimonke aksjekursen nå...

Så du mener at short posisjonen ikke har noen som helst betydning for aksjekursen i en aksje som PEN med meget lavt volum i handelen?

Da må vi nok få lov til å være uenig på dette punkt. Det er ikke for ingenting at det fra min side til stadighet henvises til oppdatering fra Finanstilsynet, jf. short status. Det er 369.218 aksjer som skal inndekkes.

Wall Street og handelskrigen mellom USA og Kina er hva som virkelig kan holde kurser nede. Begge disse to kriteriene synes gi tegn på lettelse og lavere grad av frykt. Oljeprisen fluktuerer alltid, nå er den noe ned. Så får vi se for hvor lenge. Ikke minst hva som skjer før ukeslutt på Wall Street i morgen og oljesanksjoneringen av Iran, samt mellomvalget i USA. Mye vil bli avklart i neste uke. Alt dette før PENs Q3, 13. november.

oto1
02.11.2018 kl 01:33 3171

gunnarius

Det er helt feil..

Det er kun shortposisjoner der en aktør har over 0,5% vi får vite om
SSR får vite om alle over 0,2%, men de som ligger mellom 0,2% og 0,5% får vi ikke vite noe om.
Og de som er under 0,2% vet ikke SSR noe om heller.

Så det kan være millioner av aksjer short i PEN for alt det vi vet.

At noen mener det er ubetydelig kan vi imidlertid være enig i at de neppe har skjønt en dritt.

Shortaktørene er proffe, de selger ned kurser på minimal omsetting (gjerne 2-3 aksjer i slengen), og det kan bety MYE.
Men de er likevel et must i alle aksjer da de skaper volatilitet, en mulighet for de som klarer å se gjennom dette, og er sikkert et kjempe irritasjonselement for de som ikke klarer det.

Aksjer skal selges når de er for dyre, og kjøpes når de er billige.
Og hvis man ikke klarer å gjøre hjemmeleksen så er man ulvemat.

Det er ikke feil hva jeg viser til ifm. short og Finanstilsynet. Det er bare unyansert. Kildematerialet hvor min shorthenvisning er hentet fra sier klart og tydelig:

The table below displays the sum of current open short positions that are larger or equal to 0,5%.

https://ssr.finanstilsynet.no/

Det kun hva Finanstilsynet har i sitt register jeg har omtalt, så vi er ikke uenig om et mulig øvrig omfang.

Redigert 02.11.2018 kl 02:00 Du må logge inn for å svare
Imprex
02.11.2018 kl 02:14 3130

Mønsteret du beskriver har vært der i hele oktober. Ofte 1-2 aksjer i slengen. Ulvene er vel i ferd med å bli mette snart. Skal se at de forlater bordet i nov.13 tiden. Må være dessert tid nå.

Overrasket at inndekning på shorten ikke er startet. Var rimelig sikker at det skulle vises på gårdagens oppdatering.
Håper de brenner seg skikkelig!
rek1
02.11.2018 kl 09:13 2813

PEN blir tydligvis lagt merke til Internasjonalt.... Hyggelig lesing dette :)

TycoNy

Denne var intressant

“More upstream activities are lined up for Panoro in the Tunisian hydrocarbons market, which many consider one of the low-operating expenditure environments in North Africa, with the $2 million acquisition deal with Medco for the Hammamet Offshore Exploration Permit in which it had a 46% stake and Medco was the operator. The license expired at the end of September 2018.
In addition, Panoro strongly feels the withdrawal of U.K.'s Petrofac from the Tunisian upstream market after selling the 45 percent stake it held in Chergui interest to France's Perenco heralds the beginning of a growth period for independents in Tunisia as large oil companies train their investment eyes elsewhere.”

Det har vært turbulente tider i det siste. Både rent generelt på børsene og hva angår oljeprisen. Først ante man ikke om det var en korreksjon eller krakk. Nå synes det meste tyde på at korreksjon er rette ordet og at markedet er på vei inn i avsluttende fase. Dette forhold kan delvis begrunnes i lavere fryktindeks.

Iallefall Wall Street og signaler om handelskrigen mellom USA og Kina vitner om en viss lettelse. Så har oljeprisen falt både basert på det ovennevnte, samt at oljeproduksjonen var sky high i oktober inkl. USAs angivelige vilje til å gi unntak eller reduserte importkvoter for enkelte land. Den uvisse faktoren vil fremdeles være Kina. På mandag skal angivelig olje-direktivet (Iran) komme.

Ja, det har vært en bevisst "ramp up" fra Russland og Saudi Arabia, også fra USA i løpet av oktober. Men det er likefullt, selv med waivers, et gap på 0.5-1 mill fat olje per dag som skal tettes. Etter dette skal det veldig lite forstyrrelser eller uro til før det blir uorden og ubalanse som vil påvirke oljeprisen.

Hvilke dager vi står overfor: Her hjemme i kveld med mulig ny regjering, oljesaksjoneringen fom 5. nov. og mellomvalget i USA dagen etterpå, 6. nov. Det hele kulimineres med PENs Q3, 13. nov.

Vi snakkes på mandag!
Redigert 02.11.2018 kl 09:44 Du må logge inn for å svare

Løsner det nå? Opp 4,49👍
Alby
02.11.2018 kl 12:11 2482


Det kunne da vært fint om vi kunne ta helgen over 16/😉😉
Imprex
02.11.2018 kl 12:29 2429

Sitter å sideglor på traderen mens jeg gjør annet såkalt EDB-arbeide. Var dønn stille i en halvtime før 12:10. Interessant. "Lenge" mellom handlene. Stille før stormen? Tendensen med 1-2 aksjer er nesten ikke tilstede i dag. Er det mulighetene i Tunisia som begynner å materialiserer seg hos investorene nå?

På tide å komme seg ut i frisk luft...

Alby, vi satser på 16+ og deretter god helg!
Alby
02.11.2018 kl 12:38 2401


God helg til deg også 😎
Imprex
02.11.2018 kl 13:14 2317

Ja...volum mangler dessverre. Men mikrovolumene uteblir. Blir bare synsing, men lurer på om noen prøver å snike seg stille ut i dag. Har tatt feil før og muligens helt på jordet. Andre erfarne har kanskje sett lignende mønster i aksjer i samme situasjon.

PEN har i all hovedsak, hvis man ser tilbake på de siste 3 månedene en veldig positiv volum balanse. Volumet som har vært under nedgangen den siste måneden har vært betydelig lavere enn volumet vi opplevde opp til 23. Samtidig ser det ut til at volumet er høyere når aksjen stiger enn når den faller, bortsett fra i dag hvor volumet hittil er unormalt lavt.

Dette er i utgangspunktet positivt for det betyr at mange er villig til å kaste seg på når aksjen stiger, mens få ønsker å selge når aksjen faller.

Veldig positiv melding den 31 og spennende link over. Anbefales til alle som ønsker mer info. om satsingen i Tunisia. De skal bore en brønn som de opplever har høy sannsynlighet for kommersialitet og samtidig knytte en allerede boret brønn til eksisterende infrastruktur. Med tanke på at brønn operasjonen kjøres alene tilfaller alt volum PEN hvis de får suksess. Selv om det ikke er mange fat totalt monner det voldsomt siden de får alt volumet alene. Måtte de bare treffe :-)
d12m
03.11.2018 kl 19:49 1805

Hvor har jeg skrevet at stort ikke har betydning? Det er nettopp dette jeg prøver å påpeke. Du lager dine egne narrativ som passer deg. Confirmation bias så det synger.
Alby
03.11.2018 kl 20:19 1773


d12

Har du et mål her og kritisere gunnarius. Kutt ut. Bring litt matnyttig inn i steden.Gabon kjører åpner opp for ny lisensrunde under African Oil Week som alltid holdes i Cape Town. Årlig forekomst med det meste som kan krype og gå innen næringen. 5-9 november.

https://www.petroleumafrica.com/gabon-to-launch-licensing-round-at-cape-town-event/

http://www.africa-oilweek.com

Finner ikke Panoro på talelisten, men mulig jeg ikke har lest godt nok.

Litt info om shorting gutter. For å kunne shorte en aksje må noen være villige til å låne ut aksjene sine. I tillegg er det svært strenge sikkerhetskrav i forbindelse med å etablere en shortposisjon. Det er svært få aksjer på Oslo Børs som det er mulig å shorte. Nordnet f.eks har en liste over selskaper du kan shorte. Den listen er meget begrenset og omfatter store selskaper med god likviditet. Selvfølgelig kan man forsøke å presse kursen ned med algoritmehandelen ved at man selger av en beholdning man sitter på, men det er ikke shorting.

Det snakkes veldig mye om shorting på Hegnar Online som en forklaring på kursnedgang. I de fleste tilfeller skyldes ikke en kursnedgang shorting , men andre naturlige årsaker som gevinstsikring, generell frykt f.eks pga av dårlige makronyheter eller annet. Kursnedgangen i Panoro skyldes nok paradoksalt nok de mange småsparerne som er lett påvirkelige og mangler erfaring.Frykten får lettere grep om småsparere enn større langsiktige aktører. Aksjene i slike selskaper opplever derfor høyere volatilitet. Fallet vi har sett de siste ukene i Panoro kan være en god kjøpsmulighet. Risk/reward er betydelig bedre nå enn da aksjen stod i kr 23......., men føles det slik etter at kursen har falt betydelig........ Det gjør nok ikke det, men de som har nervene under kontroll og tør kjøpe nå, kan bli rikelig belønnet. Merk at jeg sier kan........
Imprex
04.11.2018 kl 11:24 1444

Er vel ikke så mange oljemygger på den lista. Statssekretær Jens Frølich står på lista blant en haug andre prominente talere. PEN er nok i kulissene der med resten av oljeafrika.

Ganske interessant da FF. Blir spennede å se hvem som vinner budrunden. Ser mer og mer frem til Q3. Må jo være en haug med spennende info om hva som er på gang i Gabon.
Redigert 04.11.2018 kl 11:54 Du må logge inn for å svare
mini3
04.11.2018 kl 11:37 1415

Er enig i mye av det du skriver, men man må passe godt på nå, med kurs brutt ned i TA, lav omsetning, usikre utsikter på oljepris, nyheter på vei og mye småaksjonærer.
Dette er en lekker oppskrift som en større aktør vil benytte for å utløse stopp loss.
Vil ikke være overrasket om den går ned til 11-12 i løpet av uka, om oljepris går videre ned og andre oljeaksjer også faller vil garantert den muligheten benyttes for å riste ut småaksjonærer.

Skal man sitte long, sitt.
Skal man kjøpe, legg inn lave kjøpsordre.
Å selge vil jeg ikke anbefale om man ikke må.

mini3
Du tror ikke aksjen går videre opp nå med interessant utvikling med Aje og Q3 coming up?

Legg forøvrig merke til at siste topp 20 viser at topp 20 stiger
Imprex
04.11.2018 kl 12:04 1371

Hvilke utslag småaksjonærer, SL og HS formasjoner måtte gi er på sett og vis uinteressant så lenge aksjen ikke skal trades fra dag til dag. Det som ligger til grunn nå og det neste året er det som betyr noe. Og der er det mye potent stoff i pipen. Kursen har gått jokkobananas i feil retning. Det var til å begynne med stressende. Men situasjonen til PEN er mer positiv nå enn før kursfallet. Nå spilles det bare på følelser.
mini3
04.11.2018 kl 12:20 1340

Jo ved volumøkning og økning i oljepris. Men på lave volumer kan man utnytte situasjonen.
Man kan lage ett inntrykk av at noen selger ut før, men man i realiteten vil ha mer.