SSO - dobler strømproduksjonen i Q4


Etter gode tall i Q3 og gode fremtidsutsikter, er det interessant å se at selskapet vil gå gjennom en total forandring gjennom Q4 - og begynner å vise retningen selskapet nå går i - på vei inn blant de største aktørene globalt.

Status inngang Q4:
I produksjon og under O&M kontrakter: 357 MW
Under bygging: 1057 MW
Backlog: 338 MW

Ved utgang av Q4:
I produksjon og under O&M kontrakter: 716MW - opp 100+%
Under bygging: 697MW + forflytting fra backlog(Malaysia, Argentina og Ukraina er aktuelle her)
Backlog: 459 MW(121 Ukraina lagt inn) - de som flyttes over til bygging + nye annonseringer (kan bli noen og kan bli mange)

På lønnsomhetssiden vil Construction levere omtrent som i Q3 tenker jeg. Development kan levere salg som vil bokføre betydelige gevinster - salg av utvalgte assets er antydet i Q3 fremleggelsen). Både i Honduras og SA sitter de på høyere andeler enn de trenger innfor forretningskonseptet. O&M er allerede guidet opp for Q4, i tillegg vil vi få betydelige oppgang i PP - Honduras produserer hele kvartalet, Gurun i Malaysia produserer fra medio oktober, så kommer Brasil inn i løpet av november og de to resterende i Malaysia sannsynlig innenfor desember.

Godt innlegg av plutokrat. Støttes 100 %. Optimist, du må være saklig og basere deg på fakta.
S

optimist68 skrev Skjerp deg!!!
Attention, Optimist68:

Konstruktivt svar!
Imponerende!

Du har altså ikke noe å komme med som understøtter påstandene dine, enda du fikk sjansen til å redegjøre for deg, men makter det ikke - det var som forventet, for det finnes ikke grunnlag for dem og de kan herved avsannes.

Jeg registrerer det og avskriver herved alt du kommer med i dette forumet som oppdiktet fjas og vås og vil anbefale alle andre å gjøre det samme.

Case closed!
Redigert 28.01.2019 kl 14:51 Du må logge inn for å svare

Attention, Optimist68:

Ikke særlig fornøyd med svaret nei!

optimist68 skrev: "Nordea ser positive effekter av q4 som pareto forsøkte så godt de kunne å snakke bort".

Snakke bort? På hvilken måte? Gi nå et konkret eksempel i stedet for å referere ut i det blå! Nøyaktig hva står det som klassifiserer som å snakke bort fakta?
Det du sier nå er at du generelt ikke liker analyser som ikke ser noen spesielle triggere i positiv retning (tilsynelatende uavhengig av hvorvidt slike eksisterer eller ei).

optimist68 skrev: "Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)"
+ optimist68 skrev som svar på mitt spørsmål: "Jeg refererte kun til pareto sin analyse av sso etter q4. Den sa at de ikke så noen spesielle triggere av positiv retning som ikke allerede var sagt og innbakt i kursen.".

For det første: Når du sier "Noen meglerhus", hvilke da? Eller mener du "Et meglerhus"? Jeg kan ikke se du har hold for uttalelsen i det hele tatt. Og hva for spesielle triggere i positiv retning mener du eksisterer som ikke allerede var nevnt i Q4 eller som alt er kjent fra før men så er underslått i Pareto sin analyse? At "solen skinner?". Seriøst???

Når det gjelder hva som er bakt inn i kursen, må du regne med at alt som det er fornuftig å ta med (+ litt til, og for enkelte + litt for mye) allerede er det - det er det vi investorer driver med: Vi investerer med tanke på hva som kan bli, ikke hva som allerede er. Merkelig om det skulle være positive triggere som ingen andre har sett, bortsett fra deg, hverken Pareto eller oss som følger selskapet og andre investorer, og spesielt rart er det når heller ikke du konkret kan si hvilke triggere dette er - du bare ønsker det var enda flere som kunne nevnes, liksom...

Klart det kan dukke opp, så og si ut av det blå, slike triggere, det gjør det hele tiden, men de oppstår i hvert fall ikke som et resultat ut fra fanasifostre hverken hos deg eller et meglerhus.

optimist68 skrev: "Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)"

Jeg er sterkt kritisk til udokumenterte påstander og som man ser så rakner de også når man går de nærmere etter i sømmene.

Scatec Solar er et godt nok case i seg selv om man ikke skal bidra på en slik måte at godsnakket om selskapet ikke holder mål og derfor kan skade inntrykket også av de fakta som blir presentert her inne og som egentlig taler for seg selv uten at noen trenger å blåse det ut av dimensjoner. Scatec Solar vokser, vi som har fulgt selskapet lenge vet det, men det har ingen hensikt å tro man kan skyve hele kursen foran seg slik som du driver på. Kom heller med noen meningsfylte bidrag, noe fakta, og frastå fra å sette deg til doms over analyser du mener er for nøkterne uten å kunne peke på noe eksakt annet enn at du synes de kunne vært bedre - det vil si: Lagt til noen positive triggere som ingen allerede kjenner til?! Hallo! Finne på noen altså? Eller hvis du mener jeg er hard og urettferdig mot deg, så kan du bevise din rett ved å poste analysene du er misfornøyde med, bevise at noen eksisterende positive triggere er utelatt fra dem og ikke tatt med i beregningen. Men dette kan du ikke. Du er på sterk gyngende grunn her og bør lære av deg: Ikke kom med påstander du ikke kan underbygge med dokumentasjon, og det gjelder enten målet er å baise eller å hause, og uansett hva for en aksje det gjelder.

Dette forumet led lenge under brukeren "Scatec" og alle hans alias som ødela enhver fornuftig diskusjon her inne med overoptimistiske påstander og direkte løgner og dernest i motsatt retning, påstander om død og fordervelse om selskapet, vås om absolutt alle sider ved selskapet. Prøv, vær så snill, ikke å fylle tomrommet etter ham, nå da vi endelig etter mange år ble kvitt ham her inne.

Det var da voldsomt til "mas" . Jeg refererte kun til pareto sin analyse av sso etter q4. Den sa at de ikke så noen spesielle triggere av positiv retning som ikke allerede var sagt og innbakt i kursen. De endra til Hold og derfor syns jeg det var litt tamt utifra rapporten gitt av sso. Nå kom Nordea på banen idag og gir sin vurdering. Håper du er fornøyd med svaret!

Intradags all time high blåste netopp langt forbi 82,80. Må si den plutselig fikk fart på seg gitt. God dag :)

optimist68 skrev: "Nordea ser positive effekter av q4 som pareto forsøkte så godt de kunne å snakke bort."
optimist68 skrev: "Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)"

Attention, Optimist68:

Igjen stiller jeg deg spørsmålet som du har unngått å svare på ovenfor:
Kan du gi konkrete eksempler på dette eller er det bare noe du selv dikter opp?
Redigert 28.01.2019 kl 12:21 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av Plutokrat
Daggers
28.01.2019 kl 11:42 933

I dag blir det All Time High
RT 82,80

Nordea øker kursmålet til 94 kr. De ser positive effekter av q4 som pareto forsøkte så godt de kunne å snakke bort
Cronos
27.01.2019 kl 09:40 1160

Nei, de har ikke en massiv backlog. Backlog nå er på 225 MW.

Men kanskje du tenker på pipeline? Men den er igjen ikke like sikker.... SSO pleide før å attribuere en sannsynlighet på 50% på den.

og det hjelper på nå som FED annonserer at de vurderer å stanse QT..

alt hjelper på.

;)
canarias
26.01.2019 kl 19:41 1285

Solen vil skinne på oss Scatec Solar eiere i overskuelig fremtid
Redigert 26.01.2019 kl 19:41 Du må logge inn for å svare

Kan du gi konkrete eksempler på dette eller er det bare noe du selv dikter opp?


Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)
Redigert 26.01.2019 kl 02:12 Du må logge inn for å svare
JosefK
26.01.2019 kl 00:48 1493


Jeg tror det er greiere å høre på hva de sier. Det blir mer pivate avtaler.

Hvor har du India fra? Ingen signaler om at India er et marked Scatec har vurdert.
Hvis du ser på prisene for anbudsrundene i India, så har de hittil vært veldig lave.

Lenke eller annen info å vise til?

kjøpte SSO ei` uke før Statoil(Equinor) kjøpte aksjene sine i november ifjor,hihi.

;))

Gratulerer med et godt kv 4 SSO ere !
Mitt korte eierskap på et par døgn lønte seg.
Har tro på miljøselskaper i disse tider, men
avventer en lavere inngang ved en seinere
anledning...
Tbra
25.01.2019 kl 11:48 1104

Det er litt meir usikkerhet i verden nå enn tidlegare ,de forplanter seg gradvis i aksjemerked.
bokaj70
25.01.2019 kl 11:33 1129

De har jo en massiv backlog, som du kan regne lidt på.

Hvis ikke du tror at backlog bliver til noget og foretningen ikke bliver større end i dag, så har du ret. De fleste vil være uenige - derfor kursen.

Pareto forventer 7 kr i cashflow per aksje i 2021-22 . Man trenger ikke vente i 15 år for å ha det moro. Men det blir gigantisk når den tid kommer ;-)

Det er høy byggevirksomhet som gir de store tallene på bunnlinjen i Q4, ikke PP og O&M.
De virkelig store inntektene ser vi når andeler/hele anlegg blir solgt eller om 15-20 år når anleggene er nedbetalt og fortsatt produserer strøm.
Legg aksjene i skuffen og vent...

med 584MW i produksjon,er vi nå oppe i rett under ei krone i utbytte..


hvordan utbyttene vil se ut etter 3500MW i produksjon vil bli spennende å se,-OG oppleve!

;)

Javel ? Stort sett skiner sola og strøm er ett livsviktig gode. Mer sikre inntekter finner du knapt.
Tbra
25.01.2019 kl 08:10 1450

Gode resultat ,men dyr aksje . PB. ca 3,5-4 . Usikkre markeder.
ruda
25.01.2019 kl 07:57 1487

Bingo123 skrev Wow
Tror dette vil være en av de beste investeringene på børsen i 2019

Dette så vakkert ut folkens!

Ha en strålende god Helg!

;)

Gratulerer til alle scatec sol eiere !! Pareto hadde rett i sin positive analyse. Her bør vi tilbake til 80 kr igjen

Tror det blir en skuffelse for mange i morgen; forventningene er skrudd alt for høyt og det uten særlig konkret og sikkert grunnlag - litt som fjæra som ble til ti høns. Tror også en del allerede har skjønt det - eller ant det - og derfor har kursen allerede dalt ganske så mye i forkant av resultatfremleggelsen.

Jeg tror det blir rødt i morgen; mulig jeg tar feil, men heller altså til at tallene ikke er så gode som mange har innbilt seg eller latt seg innbille.

Tilfeldighet at kv4 resultatene slippes på siste
dag av øk.toppmøte i Davos? Stor fokus på
miljø...
Eller har aksjeeierne vært mer opptatt av å
diskutere diameter heklepinner truser for
kommende sommer eller NAS nesestyver ?
Redigert 24.01.2019 kl 22:07 Du må logge inn for å svare

Svaret på om Pareto har rett ang cash flow får vi morgen. Tror ikke på kr 2,5 i overskudd for året 2018.
Hvis Scatec oppnår et slik resultat Pareto predikerer må det være fordi de har bokført store inntekter fra D&C i Q4.

Satser på vi slipper krakk imorgen. Nå har sso tatt hvileskjær den siste uka. Bør vel klare å holde oss rundt 75 før Equinor vil bidra til å øke kursen igjen :-)

hehehe,som jeg sier om hermanrud..enten Krakk eller Rally.

"Sjefstrateg Peter Hermanrud om Norwegian-aksjens stup: – Den kunne egentlig ha falt mer, kanskje opp mot 50 prosent.."

https://www.dn.no/luftfart/iag/british-airways/norwegian/norwegian-aksjen-faller-kraftig-etter-at-britiske-iag-gir-opp-a-kjope-dette-er-en-dramatisk-utvikling/2-1-527272

For Q4 er det økte inntekter fra Los Prados for hele kvartalet, noe fra Malaysia og litt over 1 måned fra Brasil. Altså ikke den store inntektsøkningen fra PP og O&M.
Vanskelig å vite når Scatec bokfører inntektene fra konstruksjonsvirksomheten - mye som bygges. Blir positivt overrasket hvis cash flow allerede viser 2,5 kr for år 2018.

Peter Hermanrud kan kun 2 ting om aksjemarkedet,det ene er Krakk,og det andre er Rally...

Han klarer bare ikke å få rett når han mener de forskjellige.....

men jo,det er litt av en blandet saksbehandling politisk vi ser i disse dager,,og alle ser med argusøyne mot/etter 31. mars.

Jeg har også tro Scatec Solar som langsiktig investering, men før vi skal opp til nye høyder, tror jeg vi skal langt ned - ned til 60-65 kroner aksjen eller kanskje enda lavere. Ikke grunnet selskapet, men verdens finansmarked og børsene rundt om generelt. Børskrakk i 2019 sier Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets, Norges beste strateg ifølge Kapitals ferske analytikerkåring, les hele artikkelen postet på Hegnar nå nettopp:

Bør leses uansett hvilket selskap du investerer i:
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/01/Hermanrud-frykter-boerskrakk

...og han er ikke den eneste som mener dette, bare for å ha sagt det. Det har dessuten ligget i kortene ganske så lenge.

Ifølge Pareto har SSO pr nå cash flow per aksje på 2,5 x 32 som forsvarer dagens kurs. Derfor Hold fra de. Dersom alt går etter dagens pipeline vil cash flow 2022 være kr 7 per aksje. Ved dagens planlagte 3.5 GW vil man kunne ha en aksjekurs på ca 200 om 3 år ? Dette vil igjen gi 15 år med konstant utbytte. Så kommer selvsagt nye utbygginger til. Dette må da være en aksje å ha i pensjonen sin
Redigert 21.01.2019 kl 23:06 Du må logge inn for å svare

Gjetter at samlet overskudd for året ligger på litt over 1 krone. Halvparten i utbytte tilsvarer 50 øre.
Hittil i år ligger foreløpig rapport overskudd samlet for de tre første kvartalene på 0,89 øre.

Det viktigste er å få avklart hva som skjer i Malaysia. Gurun er i gang med produksjonen, men hva med Jasin .og Merchang?

Annet må være flere prosjekter Ukraina, info om 50/60 MW anlegg Bangladesh, Pakistan er Sindh-regionen har fått internasjonal lånebistand til sol og vind samt Kazakhstan. Flere småprosjekter i Myanmar, Vietnam og Bangladesh som har vært nevnt tidligere. Kommer det mer til back log?

jonsen27
21.01.2019 kl 15:55 2646

Er det noen som har noen forventninger til Q4 rapporten på fredag?
Stalltips på 0,87 i utbytte for 2018.

Bare rart at de tidligere og på presentasjonen for investorer dagen før meldingen viser til at RedSol er på 40 MW.


Antar det som ligger her https://www.scatecsolar.com/News stemmer og har en hensikt. 4 meldinger 21.12 som vi fikk via hegnar. Vi kan vel si det blir ett spennende 2019!