Photocure: Ibsen øker salget av Hexvix.

jon-
PHO 25.10.2018 kl 10:33 9829

Ibsen la fram resultat av Q3 i dag.

Salget av Hexvix har økt med over 15%, det går rette vegen.
focuss
26.10.2018 kl 21:16 3504

Og veksten levert fra Ipsen kommer uten kostnad for PHO. Også har vi Norden da hvor PHO selv skal vise hvordan de kan kapitalisere på fase 3 studiet.

Jada, jada flexiscope salget har nok floppet. PHO ekspanderer i USA, men det skyldes ikke at Cysview benyttes ifm BLCC teknologien. Nå benyttes visstnok Cysview som biodrivstoff og får glødepluggene til å gløde ekstra mye og gir derved bedre motoreffekt. Har du ikke hørt Esso sitt nye slagord? Putt en Cysview på tanken! ;-)) Shell svetter! ;-//

Nei, slapp av. Kan du legge sammen en pluss en så skjønner du hvordan dette går. Men dersom bekymrer deg, slik visse andre tydeligvis gjør, så er der jo bare å realisere sine PHO aksjer og sette pengene i banken. Derved kan man sove godt igjen om natten. Noe dritt å ligge med så mange bekymringer. God helg!
Redigert 26.10.2018 kl 21:39 Du må logge inn for å svare
Baltus
26.10.2018 kl 22:14 3366

Som ganske så ny nisseaksjonær gleder jeg meg til Jul! De sure kirsebærene ligger til modning i sterkere saker og smaken kommer til å bli fortreffelig. Denne nissen har gjort alle forberdelser og festen kommer til å bli lang og god. :)))
pafo
27.10.2018 kl 07:04 3196

Bra innlegg som bekrefter att det satses i Europa og. Lengden for tiden til tilbakefall er det som betyr
någet. Og der finnes ikke någet som kan vise til liknande resultat som BLC.

Positivt fra Ibsen. Peker fremover. Vanskelige tider på Børsen, men helsesektoren øker og vil vokse.
Jadaok
28.10.2018 kl 15:28 2648

se på feks denne https://www.saintfrancishosp.com/our-services/cancer-care/urology-cancer-center

Can Anyone Get Blue-Light Cystoscopy with Cysview?

Blue-Light Cystoscopy with Cysview is recommended for anyone whose doctor suspects or knows that his or her patient has bladder cancer lesions based on a previous cystoscopy

What is a standard cystoscopy?

Standard cystoscopy is a test that allows your doctor to look directly inside your bladder with a scope. A cystoscopy may be used to help find the cause of symptoms, to treat or monitor conditions. Cystoscopy lets the doctor inspect your bladder lining very closely for any abnormal growths or suspicious areas. The entire procedure is done under standard white light.

Vi har snakket om det før her på forumet, men jeg klør meg fortsatt litt i hodet vedrørende det. Er det slik at første cystoskopi er alltid med kun hvitt lys, og dersom man finner kreftceller så kan man bli tilbudt en ny cystoskopi runde, men da først kan man tilby blåttlys? Når det er slik at blåttlys oppdager flere kreftceller enn hvitt lys, så kan jo den første diagnostiseringen, om den er negativ, være feil. Det er jo helt meningsløst å ikke da bruke blått lys ved første cystoskopi ved mistanke om kreft, ikke sant? Eller har jeg misforstått noe? Takk for eventuelle svar.
SomSa
28.10.2018 kl 16:53 2560


Allerede har PHO straffet Ipsen. Ipsen begynner å svette når salgstallene fra USA begynne å komme i 2019.

1- 27.09.2011
Photocure har inngått et strategisk samarbeid med Ipsen for kommersialiseringen av Hexvix i Europa og resten av verden utenom Norden og USA.
https://e24.no/boers-og-finans/photocure/photocure-med-avtale/20103430

2- Norway, 19 August, 2015
Photocure announces Biosyent as exclusive partner for Cysview® in Canada
https://photocure.com/news/cysview-partner-in-canada/

3- 22 May, 2015
PHOTOCURE ANNOUNCES EXCLUSIVE PARTNER ( Juno Pharmaceuticals) FOR HEXVIX® IN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND
https://photocure.com/news/hexvix-partner-australianz/

Hvem skal få/kjøpe salgsavtalen for Japan, Sør Korea, og Singapore?
sulzrox
28.10.2018 kl 17:04 2540

Bruk av blåttlys tar meir tid, dermed kan du få sjekke fleire med hvit lys. (får sjekket fleire og koster mindre)
Sjansen for at du ikkje oppdager noen kreftsvulstene med hvitt lys kontra blåttlys er nok liten. (har ikkje sett statistikk på dette)

Men har du først fått påvist kreft er det viktig å bruke blåttlys slik at du er sikker på at du får bort alle svulster. Derfor er det logisk at du i oppfølgings marked alltid bruker blåttlys. Men ikkje i screening.
Redigert 28.10.2018 kl 17:05 Du må logge inn for å svare
focuss
28.10.2018 kl 17:23 2504

Det ser jo ut som at de tross alt har tatt BLCC i bruk til diagnostisering som kommer i tillegg til TURBT og Surveillance markedet. Fase 3 studiet var jo rettet mot Surveillance men siden det ble også godkjent for gjentatt bruk kan det også benyttes til First Diagnosis. Hvordan de vil gjøre det om det blir hvitt før blått, bare hvitt, eller bare blått tror jeg er opp til det enkelte sykehus å vurdere. Synes det virker ulogisk at de konkluderer bare med hvitt. Der har de statistikken mot seg.
focuss
28.10.2018 kl 17:27 2487

Har pasienten CIS, den farlige flate, så er det høy sannsynlighet for at den ikke oppdages med bare hvitt.

Om jeg ikke husker feil så var det 20-35% av kreften som ikke ble oppdaget i hvitt lys under overvåkning av tilbakefall, men som ble oppdaget med blått lys. Om man velger å bruke hvitt lys på første diagnose uten å finne kreft, så bør man rimelig kjapt finne årsaken til plagene til pasienten. Finner man ikke årsaken til plagene som i utgangspunktet sendte pasienten til sjekk, så må det være straka vegen til ny sjekk med blålys og cysview for å se etter kreft en gang til. Da har man utført to undersøkelser, det er dyrere enn èn. Jeg tror at det vil være mulig for photocure å ta visse markedsandeler i første diagnose markedet. Dette er på ca 2.5 mill undersøkelser årlig

Usikker på hva du mener. Statistikk på wt vs bl er det jo nok av f.eks her: https://www.urologiconcology.org/article/S1078-1439(18)30135-2/fulltext

Der ser man også at BLC har en rolle å spille i pre-diagnostic/initial screening:
"Among patients with positive or suspicious cytology within 8 weeks of BLC who had no lesions seen with WLC (111 total), BLC detected an additional 58 malignant lesions in 36 patients (sensitivity 97%). On the other hand, in patients who had negative cytology and no lesions with WLC (150 total), BLC was able to detect 35 new malignant lesions (sensitivity 83%)."

Kort sagt så er det uforsvarlig og uetisk å ikke bruke blc når det er tilgjengelig. Det er bevist gjennom grundige studier.
Derfor kommer blc til å bli en suksess og standard prosedyre.
Og Photocure er de som med 99% sikkerhet blir markedskongen
sulzrox
28.10.2018 kl 18:10 2377

TURBT og Surveillance blåttlys ingen diskusjon fra meg på det.

Jadaok lurte på følgende:
Vi har snakket om det før her på forumet, men jeg klør meg fortsatt litt i hodet vedrørende det. Er det slik at første cystoskopi er alltid med kun hvitt lys, og dersom man finner kreftceller så kan man bli tilbudt en ny cystoskopi runde, men da først kan man tilby blåttlys? Når det er slik at blåttlys oppdager flere kreftceller enn hvitt lys, så kan jo den første diagnostiseringen, om den er negativ, være feil. Det er jo helt meningsløst å ikke da bruke blått lys ved første cystoskopi ved mistanke om kreft, ikke sant?

Prøve å svare på hvorfor det ikkje blir brukt blåttlys på første diagnose.
Det har men pris og tid og at det ikkje har vært studie på blåttlys sammen med den første diagnosen. Det som ein må ha statistikk på er hvor mange er det som har kreft men som ikkje blir oppdaget med hvittlys.

Har ein pasient på første diagnose 10 kreftsvulster og kun 5 blir oppdaget med hvittlys, kontra 10 oppdaga med blåttlys. Har det ingen hensikt å bruke tid å penger på blåttlys siden dette er første diagnose.

Men når denne pasienten med 10 kreftsvulster skal behandles, må ein bruke blåttlys for å oppdage alle 10 svulstene. Da holder det ikkje lengre å oppdage kun 5 svulster.
I oppfølging er det viktig å ikkje oversjå noen svulster og her har vi fase 3 studien som statistikk.

Trur dere dette forstår viss dere vil. Vi har jo diskutert dette tidligere.


sulzrox
28.10.2018 kl 18:25 2343

2.1. Study populations
Following IRB approval and informed consent, consecutive patients from 9 different referral centers undergoing TURBT using both blue light (BL) and white light (WL) during cystoscopy and biopsy/resection, were enrolled in a registry starting in 2014. Inclusion criteria included adult (>18 y old) patients with suspected or known NMIBC based on a prior cystoscopy or imaging, patients undergoing repeat resection for restaging or recurrence, and those who had positive urine cytology but no apparent lesion. Exclusion criteria were gross hematuria, porphyria, and known hypersensitivity to hexaminolevulinate or aminolevulinate derivatives, patients who refused catheter insertion, had pure upper tract or prostatic urethral lesions or were lost to follow up. Patients were generally scheduled for BLC at least 6 weeks after any prior bacillus Calmette-Guerin (BCG) immunotherapy or intravesical chemotherapy, as well as previous TURBT.

Du skjønner sikkert hvorfor du ikkje kan bruke denne som statistikk for første diagnose. Ikkje samme pasientgruppe.
focuss
28.10.2018 kl 18:38 2312

Som du sier, det er ikke gjort studier for å avdekke hvor mange feil diagnoser man gjør ved first diagnosis ved ikke å bruke BLCC. Jeg tror heller ikke det er nødvendig heller, men det blir tatt i bruk likevel. Dette fordi fase tre studiet åpnet for gjentatt bruk og det finnes ingen grunn til at erfaringene fra surveillance ikke kan overføres til first diagnosis. Jeg antar at nå i starten kan dette praktiseres ulikt fra sykehus til sykehus.
Redigert 28.10.2018 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
sulzrox
28.10.2018 kl 19:05 2253

Hadde vært interessant å sjå ein statistikk på hvor mange som blir videre sendt for TURB etter første diagnose.
Det må vel finnes. Noen som har ein slik link?

Det er mindre enn 1 av 10 men for å vite det sikkert må vi vite hvor mange som ikkje er til TURB for første gang.

Edit
Fann det.
I US og Europa er det ca 200 000 nye tilfeller hver år. Og med ca 5 millioner til første diagnose skal det bli noe slik som 1 av 25.
Redigert 28.10.2018 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
clanz
28.10.2018 kl 20:17 2133

Er det ikke en slik statistikk dere er ute etter? bortsett fra at dette er for suveilance...

"Eleven patients had histologically confirmed tumors that were identified using both white light flexible cystoscopy and BLFC. An additional three patients had tumors that were identified by BLFC only: two with Ta tumors and one with carcinoma in situ. Of the 14 patients with confirmed tumors, 11 could be managed on site with fulguration, whereas three were referred to the operating room."
Kilde: https://www.dovepress.com/articles.php?article_id=41231


Dette er et studie med 69 surveilance pasienter..11 fikk diagnose kun med hvitt lys.. ytterligere 3 med BLFC, dvs. 27% flere. Eller 4,3% av alle som ble screenet for kreft hadde svulster som kun ble oppdaget med med BLFC. (Uklart for meg om noen svulster hos disse tre ble oppdaget også med hvitt... men definitivt hadde de en eller flere som kun ble oppdaget med BLFC).

Men det viktigste infoen her er at bare 3 av pasientene ble sendt videre til operasjonsbordet... 11 pasienter ble altså behandlet der og da... Altså, kjekt å finne all kreften vil jeg tro(!) Det forsvarer fint ekstra tids- og ressursbruk med blått lys.
Redigert 28.10.2018 kl 20:26 Du må logge inn for å svare
sulzrox
28.10.2018 kl 20:53 2066

Nei. Må ha statistikk fra rett pasient gruppe
pafo
29.10.2018 kl 04:16 1785

clanz har poenget.

Det er nok så att vid diagnose har de vid misstanke om kreft, gjenom blodprøver, urinprøver og MR en aning om
vad de leter efter. En blåhvit undersøkelse tar ca 10 min lengre tid, så tiden er ikke ett problem. Men da det er viktig
att finne kreften så tidlig som mulig, som forenkler behandlingen betydligt. Så kommer det nok att bli brukt cysview
i første diagnose og, men bare der de misstenker kreft. Kan de gjøre behandlingen poliklinisk så er kostnaden
bare en brøkdel.

Så det begrenser nok hvor ofte de bruker cysview i diagnose. Men de nye flexiscopen kan brukes med eller uten
cysview, så de kommer nok att skaffe dem.Da står de fritt att bruke cysview vid behov, og det er jo første bud
for att det skall bli brukt. Men skall du helt kunne uteslute kreft vid diagnose så må du nok bruke blåhvit lys
med cysview. Enbart blålys finner jo 94 % av kreften mens blåhvit lys finner 98,5 % av kreften.

Og som sagt Amerikanske sykehus er opptatt av att kunne tilby beste mulige behandling/undersøkelse.
focuss
29.10.2018 kl 08:48 1571

Det spennende med denne diskusjonen er at utgangspunktet fra Jadok viser at BLC Cysview allerede er i gang i markedet for First Diagnosis. Det er spennende fordi det er helt logisk å ta det i bruk for denne sammenheng, men det er ikke lagt til grunn i noen analyse. Det er fordi dette ikke er omfattet av noen konkret FDA søknad men bare følger med på lasset fra godkjennelse i surveillance markedet. Og dette markedet kan bli svært stort og ha voldsom påvirkning på PHO sin vekst i kvartalene fremover. Og dette er jo også markedet Bellete viste til på Q2 presentasjonen og som vel har gått under radaren på alle.

Apropos gått under radaren. Har en mistanke om at det ikke bare er enkeltfaktorer i caset PHO som har gått under radaren. Det kan virke som om hele PHO og selskapets potensial er gått under radaren til svært mange.
focuss
29.10.2018 kl 08:59 1525

LM
Jeg mener gått under radaren for oss som følger Pho tett. Det gir jo grunn til betydelig oppgradering av kurs ved markedsandel 20%
Redigert 29.10.2018 kl 09:00 Du må logge inn for å svare
focuss
29.10.2018 kl 09:06 1497

Det morsomme her er at BLCC har vært sett på som et diagnostisering verktøy, men det er først nå det så smått brukes til nettopp det. BLC Cysview brukes nå over hele Blærekreft området:

1) Diagnose
2) Operasjon
3) Oppfølging.

Tidligere var det kun brukt i Operasjon som er det klart minste bruksområdet. , hvor begge de to nye er 3-4 ganger større. Samtidig som bruken i Operasjon er sterkt økende.
Computum
29.10.2018 kl 09:13 1469

Selv på en børs som er godt i pluss ønsker noen seg ut under 50 kroner. Vanskelig å forstå.
focuss
29.10.2018 kl 09:25 1420

Og det vel grunn til å tro at vi også har vekst fra Ipsen og Norden. Samlet så leverer disse foreløpig inntekt på ca 100 mill i året som sammen med de foreløpige inntektene fra USA dekker alle kostnadene til vårt gjeldfrie selskap. Bedre posisjonert før høsting fasen er det vanskelig å komme.
Redigert 29.10.2018 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
Tobias
29.10.2018 kl 10:03 1350

Ser ut som det blir en fin stigning i aksjen frem mot Q3 den 08.november.
Kjøpsanledning dette.
SørenE
29.10.2018 kl 10:10 1329

Hej Norge

Frantzen: kanon link du graver frem !!!
Limer ind sidste afsnit som er svær opmuntrede -- stigende brug og foreslået nye retningslinjer .. fik Dere det med :-)

The use of enhanced cystoscopy both in the operating room at the time of TURBT and now in the outpatient surveillance setting shows increased detection of high-grade NMIBC. Given the new FDA approval and encouraging evidence in support of its use, BLC with Cysview will likely increasingly be used in the outpatient setting to improve the detection of tumors in patients with NMIBC undergoing surveillance, especially those with high-risk NMIBC following intravesical treatments and CIS. Prospective registries using enhanced cystoscopy (especially BLC) are ongoing. Guidelines are being proposed for use of enhanced cystoscopy for managing NMIBC, which will help guide urologists managing this difficult to treat population of patients."

"oversættelse Gog:Anvendelsen af forstærket cystoskopi både i operationsrummet på tidspunktet for TURBT og nu i overvågningsindstillingen for ambulant behandling viser øget påvisning af high-grade NMIBC. I betragtning af den nye FDA-godkendelse og opmuntrende beviser til støtte for brugen heraf vil BLC med Cysview sandsynligvis i stigende omfang blive anvendt i ambulant indstilling for at forbedre påvisning af tumorer hos patienter med NMIBC, der overvåges, især dem med højrisiko NMIBC efter intravesiske behandlinger og CIS. Prospektive registre, der bruger forbedret cystoskopi (især BLC) pågår. Retningslinjer foreslås til brug for forbedret cystoskopi til styring af NMIBC, som vil hjælpe med at guide urologer, der forvalter denne vanskelige behandling af patiente"

Det bliver ikke bedre -- god dag -- artikel er 12 september i år :-)

Dansken
Super optimist

Focuss
Ja, vi går noen svimlende år imøte! Det er så mye positivt rundt PHO at det nesten er skremmende! Men nå får vi først ta imot Q3 presentasjonen.
focuss
29.10.2018 kl 10:37 1240

LM
Man kan undres over årsaken til at PHO har gått under radaren til så mange, og mange relevante årsaker er nevnt og beskrevet her på forumet. En årsak som ikke har vært diskutert så mye tror jeg er at i perioden fra mai-17 (fase 3 studiet) og fremover har investorer med interesse for bransjen vært blendet av potensiale i andre kreftselskap på OB. Jeg tror disse andre har ment og mener at andre er mer "sexy" og fokuset på PHO har vært "ikke eksisterende". Mange har derfor ikke oppdaget at potensiale i PHO er mer en nok sexy. I tillegg en helt annen verden av realisme. Vi er imidlertid nå i en startfase på en situasjon hvor denne oppfatningen er i endring.
bravi
29.10.2018 kl 10:43 1225

Ja vanskelig å forstå kursutviklingen i Photocure basert på det som skrives her som f.eks linken til Frantzen.
Det må rett og slett være at markedet overhodet ikke har satt seg inn i caset, ref. denne Mads i Nordnet. Det er vanskelig å peke på hva som kan gå galt, utover TTT. Q3 blir spennende det er helt sikkert.