GIG - tyngste løftingen ok , og den sterkeste sesongen infront.


GIG overasker og leverer bedre enn forventet :)

* Kjøp anbefales, spesielt på nivåer under tre kroner *

https://www.dn.no/avisen/dn-2018-08-15/28

Gaming Innovation Group omsatte for over 350 mill. i andre kvartal
Spillselskapet øker inntektene med 39 prosent fra året før. – Vi skal bli det største fullservice-selskapet i Igaming, sier direktør Robin Reed.

Eivind Langdal
– Med brorparten av den tunge løftingen bak oss, og den sterkeste sesongen foran oss, forventer vi å se vekst i både omsetning og resultat i de kommende kvartalene, samtidig som vi jobber mot vårt mål om å bli det største fullservice-selskapet i Igaming-industrien, sier administrerende direktør Robin Reed.

Omsetningen i andre kvartal 2018 ble på 36,9 millioner euro for Gaming Innovation Group (GIG), som er en økning på 39 prosent fra samme kvartal i 2017. Det kommer frem av kvartalsrapporten, som ble lagt frem tirsdag.

Les også:
Vant 54 millioner på nettgambling – siden har han lastet tungt hos Riulf Rustad
Omsetningen tilsvarer 351,8 millioner kroner i dagens kurs.

Ebitda – inntjening før renter, skatt, avskrivning og nedskrivning – ble på 1,7 millioner euro – 16,2 millioner kroner til dagens kurs – ned fra 1,9 millioner fra andre kvartal i fjor.

GIG er notert på Oslo Børs, men er basert på Malta. Selskapet har en plan om å bli listet på Nasdaq Stockholm. I skrivende stund har GIG en markedsverdi på tre milliarder kroner.

Satte rekord i fjor
På samme tid i fjor omsatte GIG for 26,6 millioner euro, noe som etter datidens kurs tilsvarte i underkant av 250 millioner kroner. Det var da et rekordkvartal for selskapet.

GIG
Gaming Innovation Group (GIG) er et norsk spill- og teknologiselskap med hovedkvarter på Malta og holdingselskap i Delaware, USA.
Totalt har GIG 750 ansatte fordelt på Malta og avdelinger i Danmark, Norge, Spania og Gibraltar.
– Vi fortsetter å ekspandere i hurtig tempo. Vi har gjort viktige affiliate-oppkjøp i 2017 som fremmer vår evne til å generere trafikk, samt øker aktivitet og volum til vårt økosystem. Samtidig som vi lanserer nyskapende Igaming-tjenester, jobber vi oss nærmere målet om å bli det ledende Igaming-selskapet fra Norden, sa Robin Reed i fjor.

Totalt hadde selskapet en omsetning på 120,4 millioner euro i 2017, som tilsvarer 1148 millioner kroner til dagens kurs.

Les også:
Vollvik doblet – vil selge spillsatsing i 2019
Selv om selskapet hadde en økning i omsetningen fra i fjor, var det ikke nok til å slå seg selv fra første kvartal i 2018, hvor inntektene ble på 37,3 millioner euro, altså 355,6 millioner kroner til dagens kurs.

Bruttofortjenesten ble på 30,5 millioner euro, altså 290,8 millioner kroner til dagens kurs.

Les også:
Spillselskaper tjener milliarder på omstridte forundringspakker – Youtube-stjerne har brukt «minst et femsifret beløp»
– Jeg er stolt over at vi har klart å få sterke resultater i samme tid som selskapet har vært under en periode med økende regulatorisk press, og, samtidig, klart å få til en økende grad av innovasjon og ekspansjon i verdikjeden, skrev Reed i en rapporten for første kvartal.

Uenig med Finanstilsynet
I fjor sommer ble GIG kritisert av Finanstilsynet for dårlig regnskapspraksis.

«Etter Finanstilsynets vurdering har GIGs regnskapspraksis for virksomhetssammenslutninger og kjøp av grupper av eiendeler vært av lav kvalitet, noe som har medført flere vesentlige feil og utelatelser knyttet til innregning, måling og noteopplysninger av disse transaksjonene,» skrev Finanstilsynet i en melding.

Les også:
Finanstilsynet ber Element «utvise særskilt aktsomhet» i sin markedsføring
Ifølge finansdirektør Tore Formo i GIG var selskapet uenig med Finanstilsynet om hvordan man definerer eiendeler.

– Vi benyttet samme prinsipper som andre selskaper i samme bransje i utlandet som har gjennomgått lignende oppkjøp som oss, sa Tore Formo.
anderix
05.11.2018 kl 10:04 5299

en god mulighet for å fylle på med litt flere?:-)
boreren
05.11.2018 kl 10:29 5201

GIG er en merkelig aksje. Jo flere flotte nyheter, jo mer salgsvillig blir aksjonerene. 🤣🤣

Hvordan er det mulig å gå rett i minus etter alle gode avtaler siste dager.

Det er noen som slavisk følger "sell on news"....
NY-I-GIG
05.11.2018 kl 10:56 5095

Som tidligere nevnt, så er vel ikke handelsmønsteret i GIG aksjen helt A4, og har ikke vært det på lang tid.
Riktignok hadde RSI steget en del, men det burde være rom for mer stigning i chartet og spes før en Q rapport, og dagen er ikke over, husk det :-)
Men om jeg selv ville kjøpe hele eller deler av GIG, ville jeg selv heller ikke likt at kursen dro i vei så alt for høyt før jeg plasserte mitt bud for oppkjøp.
Så teorier på fallet, det er lett å finne - Dramatisk, neppe :-)

Helt naturlig at endel selger ut dagen før kvartalsresultat, dette kombinert med at aksjen har steget mye de siste dagene og endel gevinstsikrer. Mange nye avtaler, men de fleste får først effekt i 2019.
Warom
05.11.2018 kl 11:06 5046

For snart 3 måneder siden, så fikk jeg dette svaret på mail fra RR(publisert tidligere på egen tråd)
Synes det var litt greit å lese den igjen, og vi må vel kunne si at de har tatt tak i dette med kommunikasjon ut mot markedet ;)
Forøvrig virker det meste "å gå etter planen".

Hei xx,

Pga. anbefalinger og god skikk så velger jeg å ikke kommentere kursen. Men det gir jo seg selv at jeg er minst like misfornøyd som deg med utviklingen.

Det er særs uvanlig at et seriøst børsselskap kommenterer kursen. 'Markedet har alltid rett' og vi må fokusere på jobben med våre objektiver, formidle disse til markedet etterhvert som vi når(eller ikke når) dem. Følgelig har vi et ansvar for å dele informasjonen på en god måte og følge opp våre aksjonærer for at de skal forstå våre prioriteringer. Jeg tar selvkritikk på at vi ikke har løst sistnevnte jobb på en god nok måte, for i en periode hvor vi har oppnådd flere milepæler og sist levert vårt sterkeste rullerende 12 måneders resultatet og omsetning, har kursen gått motsatt vei.

I mitt brev til aksjonærene i årsrapporten manet jeg til tålmodighet. Jeg viste til behovet for å transformere virksomheten i takt med de regulatoriske vindene som blåser over spill bransjen, og E-Commerce. Dessverre er dette arbeidet ressurskrevende og kommer på oppløpssiden av vårt veikart for å ekspandere horisontalt ut i hele verdikjeden i vår bransje. Vi har nå lansert GIG Sports og vi er live med Hard Rock i USA. Vi nærmer oss som kjent første lansering av in-house utviklet spill, på vår egen teknologiske infrastruktur og software.

Tiden med investeringer og fokus på horisontal utvikling kan således etterfølges av 'monetisation' og vertikal lønnsom vekst. Dette betinger selvfølgelig at vi har lykkes i å skape skalerbare og attraktive produkt og at vi klarer å konkurrere i kategoriene. Om så tror jeg potensialet i selskapet er høyt all den tid dette følgelig vil gi potensielle synergieffekter utover underliggende isolert lønnsomhet i hvert område. Det vil også gi oss flere ben å stå på for å trygge selskapet mot de raske endringene man står ovenfor i vår bransje.

i GIG har vi lagt bak oss 20 kvartal hvorav 19 har hatt rekord omsetning. Som nevnt over så hadde vi ved Q1 det høyeste rullerende LTM resultat og EBITDA. Vi har sertifisert våre tjenester i den tøffeste og mest krevende regulatoriske jurisdiksjonen i USA og vi har entret den største iGaming vertikalen i form av Sportsbetting. Det er en tøff satsning og som toppleder er det trist å se kursutviklingen men jeg har selvfølgelig tro på planen vi følger. Nå går vi inn i den sterkeste sesongen for iGaming og da må vi bli langt flinkere til å kommunisere vår plan, både i form og hyppighet.

Mvh.

Robin

URGENT!

Blir det "Julekvelden i heimen" opplevelse i morgen - Q3 ?

Kraftig omsetningsvekst for GIG
Gaming Innovation Group omsetter for betydelig mer, men lønnsomheten er ikke på plass ennå - Q2 / medio august rapporten.

Robin Reed: "Selskapet venter å få en omsetning i helåret 2018 på 155-162 millioner euro og en ebitda på 16-20 millioner euro."
Min kommentar: Tipper 4 - 6 millioner euro ebita Q3
Omsatt siste i morgen mellom 3,50 - 3.90.

"- GiG har investert betydelig for å utvide på tvers av alle segmenter innen iGaming. Vi bygger en komplett plattform der ethvert selskap som driver seriøs iGaming-virksomhet ønsker å være. Med de tyngste løftene bak oss og den sterkeste delen av året foran oss, bør vi se vekst i både inntekter og fortjeneste i de kommende kvartalene, samtidig som vi jobber mot vårt mål om å bli den største fullservice-aktøren innenfor iGaming-industrien, sier Robin Reed, konsernsjef i GIG. Selskapet venter å få en omsetning i helåret 2018 på 155-162 millioner euro og en ebitda på 16-20 millioner euro."

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/08/Kraftig-omsetningsvekst-for-GIG
-------------------------------------
Edit:
Legg til siste rapporteringene etter Q2, og vurder hvor stort kursløftet blir i morgen, når Q er presentert :)
Redigert 05.11.2018 kl 11:25 Du må logge inn for å svare
NY-I-GIG
05.11.2018 kl 11:58 4875

Om det blir julekvelden i morgen det vet jeg ikke, men at GIG nå virker sterkere og bedre rustet enn noen gang, det er det ingen tvil om i mine øyne.
Så for meg er ikke morgendagens Q rapport en "make eller break" men derimot et Q på veien mot noe stort, for det kommer GIG til å bli om man tar heynsyn til det som er kommunisert i senere tid.
Om ikke i morgen, uken etter eller den neste måneden bringer kurseksplosjon, så vet jeg at det er nok av ++++ i ryggsekken til at jeg skal bære med meg alle mine GIG aksjer i ryggsekken i lang tid fremover.
At GIG for alvor er i ferd med å settes på kartet, kan det være liten tvil om med ISO sertifisering, HR avtale på Casino og Sportsbetting, GIG Games med mer.
Proof of Concept spør du meg.

Ønsker alle lykke til med Q i morgen, og i tiden fremover :-)
bokaj70
05.11.2018 kl 12:14 4811

Det er ikke proof of concept i forhold til værdien af selskabet før vi ved hvad GiG tjener på de aftaler.

Man kan på ingen måde klage over nyhedsstrømmen de sidste måneder, men det vigtige er også at de får styr på omkostningerne. Det er det jeg er mest spændt på i morgen.
Ikke at jeg forventer mirakler fra Q til Q - hvis blot de leverer i forhold til guiding og viser nogle fornuftige initiativer, så er det positivt. Jeg er forsigtig optimist.
Warom
05.11.2018 kl 13:08 4681

Med dagens kurs så "frykter" jeg ikke morgendagen. Mye skal gå galt i forhold til guiding om man skulle få ett fall under 3 igjen.
Jeg kjenner RR normalt som "edruelig" i forhold til guiding og med unntak av at han meldte 2017 revenues på 120MEUR uten oppkjøp(noe han måtte inkludere etterhvert) så tror jeg han var passelig forsiktig når han guidet 2018.

Jeg kan ikke forstå noe annet enn at markedet burde være fornøyd om guidingen holder(det burde jo være godt innpriset). Leverer de over så kan det jo bli en hyggelig dag.
Mine forventninger strekker seg i første omgang til Q4-18 som jeg tror kan bli ganske så greit, men deretter Q1-19 som jeg tror blir kanonbra.
ge-ge
05.11.2018 kl 13:28 4609

Warom: "Mine forventninger strekker seg i første omgang til Q4-18 som jeg tror kan bli ganske så greit, men deretter Q1-19 som jeg tror blir kanonbra."

Nettopp hva jeg også tenker. Q1 og Q2-19 tror jeg blir riktig så oppløftende med de avtaler som er gjort, og det som ligger i pipelinen.
anderix
05.11.2018 kl 13:57 4532

Blir uansett spennende i morgen. Sitter relativt fullastet, men skulle det gå feil vei i morgen, blir det nok noen til;-) Lykke til!
NY-I-GIG
05.11.2018 kl 17:10 4250

Skuffende dag kursmessig short term.
Sikkert noen som selger før Q i håp om å kjøpe seg inn billigere.
Intet hadde gledet meg mer om om vi morgen kunne overraske på den positive siden, dratt frem et par ess på hånda som tok markedet litt med buksene nede, og dagens selgere måtte løpe etter i morgen 😀

Uansett er fremtiden til GIG lys og starter det ikke i morgen, så starter moroa innen kort tid (Ref warom Q4/Q1)
bokaj70
05.11.2018 kl 17:30 4206

Jeg er rimeligt enig. Mange initiativer og aftaler får først effekt i 2019 (eks. vil HR have begrænset indflydelse på revenues i Q3 ifølge Q2 rapporten).

"Frygten" for morgendagens regnskab kan være, at det lander lidt til den svage side, og at den udmeldte guiding skal hentes hjem i Q4.
Hvis Q3 minder om Q2 og RR ikke kan berolige markedet, lander vi nemt nede på 2.xx igen.

Som sagt er jeg selv forsigtig optimist og håber, RR banker forventningerne til resten af året fast med syvtommersøm. Uanset bundlinjen i Q3.
Spændende læsning bliver det i hvert fald!!

Krilan
05.11.2018 kl 17:50 4149

Ja, litt som ventet i dag, men trodde vi skulle bli "reddet" av en positiv mld. Dette blir jo bare groms i det korte bildet.
Spent på hvorfor de har valgt å ikke ha en presentasjon av Q3tallene i Oslo, håper vi får en overraskelse der :)

Slenger ut mitt gjett/håp for i morgen: Oms : 41,7 Meur / Ebitda : 5,5 Meur

Får håpe Bjarthe kommer med fasiten litt senere i kveld :)
Redigert 05.11.2018 kl 17:52 Du må logge inn for å svare
Dealsen
05.11.2018 kl 19:40 3999

Vi skal uansett til Sverige snart. Da blir det andre boller. GIG er ikke verdt reell verdi i dagens MCAP. I Sverige vil GIG bli priset på en annen måte.

Ny uke og sterke meldinger infront!
GIG leverer og ekspanderer raskt i Q4.

Ja, ser jo virkelig lyst ut dette..
anderix
12.11.2018 kl 11:08 3276

Lurer litt på hvem som selger her nede om de har tenkt å bli med videre da. Fort gjort å bli sittende utenfor når det snur opp igjen.
Dealsen
12.11.2018 kl 13:05 3113

Hva er kursen om ett halvt år og om ett år...? Den som visste det!

Der var det en som tok sats og hamstret 200 k iallefall..

Hva venter vi på i nærmeste uker? Er det noen mulige triggere før CMD?
mikael33
12.11.2018 kl 18:25 2786

GIG er overpriset ! kommer snart under 2 kr !! hold dere unna til den er godt under 2 kr !!!

Takk for utfyllende analyse.
Dogma
12.11.2018 kl 19:18 2689

Skulle vært en like knapp her:)
Krilan
12.11.2018 kl 19:21 2682

@disippelen
Kortsiktig triggere er HR lansering og div. avtaler i alle markeder.
NY-I-GIG
12.11.2018 kl 19:24 2674

Det er klart at mikael33 sin dybde analyse trumfer alt, men allikevel 😀
Det som trolig ligger først i pipeline er DGE sin monthly Update hvor Hard Rock får sin sportsbetting lisens.
Da kan GIG + HR formalisere sin avtale, og sportsbettingen kan sparkes i gang.
Denne månedsoppdateringen kan allerede komme i kveld.
Redigert 12.11.2018 kl 19:29 Du må logge inn for å svare

DGE sin månedlige oppdatering for New Jersey kommer torsdag. Frist for å registrere oktobertallene er i morgen.
TommyLee
12.11.2018 kl 22:04 2494

Bra! Da satser vi på torsdag.
niki
12.11.2018 kl 23:24 2389

Hvorfor latterligøres vurderingen og «dybde» analysen til mikael33 for GIG til under 2 kr??

Er den noe dårligere enn drømmene om «skyhigh» målene og «bunnen er nådd» uttalelsene til de fleste andre faste skribentene her inne???
Ta dere en titt i speilet...,

Imorgen kan sannsynligvis GIG kjøpes under kr. 2,20
Redigert 12.11.2018 kl 23:26 Du må logge inn for å svare

Godt å ha en rettferdighetens vokter på forumet.
anderix
13.11.2018 kl 10:40 2080

Noen som har tenkt seg til Stockholm 4 DES, på CMD? Vurderer å ta en tur;-)

Noen som ser lyset?
TommyLee
13.11.2018 kl 14:45 1792

Det er vel bare oss mest optimistiske som skimter en prikk i det fjerne :)
Vi synker stadig 2-3 prosent for hver dag. Hva kommer først? 1-tallet eller en god nyhet?
Nirvana
13.11.2018 kl 14:58 1762

Ledelsen har tydeligvis ikke spesielt troen på selskapet selv. Tipper vi ser 1,20 kr innen 3112. De største hausserne her inne er for lenge siden ute av aksjen.

Lykke til videre alle som fortsatt sitter fanget i denne møkka aksjen. Meg inkludert. Julegavene blir kjøpt inn på Nille og jysk i år.
AKKA65
13.11.2018 kl 15:00 1766

disippelen skrev Noen som ser lyset?
Ja, hva skal man si? Trodde bunnen var nådd på ca 2,50,- men sånn ble det ikke. Det å prise et børsnotert tech selskap til 1,2*revenue / 13*EBITDA hører vel sjeldenheten til, så jeg føler meg helt trygg på at vi ganske snart skal snu og sette kursen opp mot 4 tallet igjen. I mellomtiden lastes det jevnt.
Exp3rten
13.11.2018 kl 15:01 1766

Fikk denne mailen fra DGE;

Hi Xxxxx

The next release is Thursday November 15 and it will be posted our website at 2pm. Here is a link to all of our press release dates for the year:

https://www.nj.gov/oag/ge/docs/Financials/PressReleaseDates/pressreleasedates.pdf

 Kerry

 Kerry Langan

New Jersey Division of Gaming Enforcement

Public Information

(609) 317-6201
Nirvana
13.11.2018 kl 15:33 1683

Hard rock: gjeeesp....

2,7 virket som en fornuftig inngang :-)
mikael33
13.11.2018 kl 15:45 1646

gutter jeg skrev at det er på tide å selge GIG da den var 2,70kr.... det ser nå ut at vi kommer til ca 1,72kr.. desverre..

7% ja.. Har det skjedd noe?
TommyLee
13.11.2018 kl 15:52 1636

Bare å gratulere svina med robotene. De får det til.
Folk får panikk. Ned over 7%.
Her kan vi ikke komme oss fort nok over til Stockholm.
Dealsen
13.11.2018 kl 15:54 1628

Bare fem mill i omsetning! Fortsetter dette så blir vel hele GIG solgt på finn.no.
Redigert 13.11.2018 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
boreren
13.11.2018 kl 16:13 1561

Her er det mange som selger med store tap !! Kom oss over til Sverige fortere en "svint"
anderix
13.11.2018 kl 16:13 1560

Her selges det ikke en aksje, og gleder meg til 4 desember i Stockholm;-)
Dealsen
13.11.2018 kl 16:34 1473

Her selges det heller ikke en eneste aksje. Hele greia er bare latterlig og ikke representabelt med hva som burde være en riktig kurs (vil jeg tro). Vi får se om ett halvt år og om ett år. Om ikke tidligere hva kursen er.

Dette er bare trist.
For en utvikling kursmessig.
Driftsmessig er det mye spennende i sikte, men markedet trekker på skuldrene og vil ikke prise dette inn ( i alle fall ikke i det korte bilde)
Her er det vel bare å smøre seg med tålmodighet 😩
Evnt så blir vi kjøpt opp underveis.
TommyLee
13.11.2018 kl 18:27 1261

Som Akka65 er inne på, så prises den ikke som et vekst tek-selskap, men mer som det selges brød og melk.
At man det siste året har komplettert økosystemet med de to siste modulene og har fete avtaler på trappene, bryr man seg nada om.
For å sette ting i perspektiv, så hadde vel Netflix i 2016 en P/E på ca 350.

Men jeg har forståelse for at folk kaster kortene etter den vanvittige nedturen vi har hatt de siste 7- 8 månedene.
Da vi dukket under 3-tallet så satt mange av oss med minst 6-sifret tap, og vi har falt ytterligere 25%.
Så det er sikkert flere som venter til de ser heisen har snudd.
Men det kan snu fort og raskt på disse nivåene.