Philly Shipyard med order vilken dag som helst...


Intressant artikel i The Inquirer Daily news

Hoppas att det faller väl ut, både vad gäller de två tankskeppen och upphandlingen av isbrytarna.

"Nerbovik is busy making other plans in the meantime. He said a deal on the commercial side — to build two product tankers — could come through "any day now," and that it would provide two years' worth of work. (The shipyard and the unnamed potential buyer signed a nonbinding term sheet in July.) Later this fall, he's planning for the shipyard to bid on a contract for a cadet training ship for the U.S. Maritime Administration."

.....

"If the Coast Guard orders more icebreakers — it could order up to three on this contract, and as many as six in total — that could result in a workforce of 1,500 to 1,800 at the shipyard"


http://www2.philly.com/philly/business/philly-shipyard-coast-guard-polar-icebreakers-20181022.html
Redigert 22.10.2018 kl 15:21 Du må logge inn for å svare

Takk for link stefang.

Virker på ordlyden fra Nerbøvik som om denne kontrakten på 2 tankskip er en done-deal og at det kun er formaliteter som gjenstår før signering av kontrakt. Hvis så er tilfelle så blir det artig å se hvem motparten i denne avtalen er. Amsc eller Kinder Morgan muligens?

Alt kan selvfølgelig skje og phly har skuffet aksjonærene mange ganger den siste tiden, men det virker som sjefen sjøl var mye mer positiv i dette intervjuet enn hans skriverier var i siste kvartalsrapport.

"Skoleskipet" som phly skal by på iløpet av høsten kan bli et spennende prosjekt for verftet. Kostnaden av dette skipet er beregnet til 350 musd. Jeg regner sansynligheten for at dette skipet blir bygget som stor, dette på grunn av tanken om at skipet skal fungere som kombinert skoleskip og bistandsskip ved naturkatastrofer. Dette er noe som har blitt høyaktuellt den siste tiden og har vært et mye brukt argument for Jones-act loven sin validitet. Vi får bare se om det blir phly som vinner anbudet.

Info om skoleskipet: https://gcaptain.com/u-s-maritime-administration-seeking-shipyard-to-deliver-new-national-security-multi-mission-vessel/

Uansett hadde nok isbryter-kontrakten vært den saftigste å få landet for verftet. Potensialet ved kontrahering av flere enn det første skipet burde utløse en helt annen aksjekurs enn den vi ser idag.

Selskapet trades til kurser som er under slaktepris og nest største eier har nylig kjøpt mer aksjer. Her tror jeg snart ting skjer.

Denne saken bidrar også til mitt syn på at verft innen Jones-act nisjen går en lysere fremtid i møte.

link: https://gcaptain.com/aeolus-energy-planning-jones-act-compliant-fleet-of-offshore-wind-vessels/
kentove
26.10.2018 kl 13:47 2849

blir spennende å høre guidingen på q3... tallene vet vi jo vil bli dårlige, men så stille som selskapet er skal det bli godt å høre hva de tenker fremover
kentove
29.10.2018 kl 14:31 2720

6 av 7 aksjene mine opp.... philly ned... en melding før tirsdag eller en god guiding håpes på, har sett veiarbeidere som jobber kjappere enn selskapet ;)

Da var første containerskip levert: https://www.marinelink.com/news/first-alohaclass-ship-delivered-matson-443415

Og topp 20 øker beholdningen jevnt. Tro om vi får melding om ingått kontrakt på 2 tankskip før kvartalsfremleggelse på tirsdag?
kentove
02.11.2018 kl 14:56 2559

har penger, veldig god tilgang på ny kapital, så ser ikke bort ifra de bygger skipene for egen regning, evt lager et nytt Philly tankers/bulk/annet underselskap de eier en viss prosentandel av.... bør komme noe matnyttig på q3 får man håpe..

Glipper disse kontraktene også? Nerbøvik har vist seg ganske upålitelig

Ser vel ganske håpløst ut dette? Eller er det håp i hengende snøre?
Winter
31.01.2019 kl 20:21 1604

Hva sier Nerbøvik idag da, nå har det gått tre måneder siden "any day now".

Det begynner å bli smått med aksjer til salgs. Kommer en bra kontrakt vil aksjen gå raskt mot hundre
Redigert 01.02.2019 kl 09:03 Du må logge inn for å svare

Helt greit resultat i Philly. Bare cash-beholdningen tilsier høyere kurs. Og dessuten kommer eiendeler og penger fra Philly Tankers som utgjør en vesentlig sum
At de ikke får kontrakter i løpet av første halvår virker også ganske usannsynlig.
Redigert 07.02.2019 kl 09:31 Du må logge inn for å svare

Pengene brennes i høyt tempo. De to planlagte tankskipene blir selvfølgelig ikke nevnt og man kan dermed se bort fra at de noensinne blir bygget. Ingen ny partner til å samarbeide om isbryter prosjektet. Kontrakt på skoleskip blir inngått i q2, ikke i Januar som tidligere var planen, men det skal vel godt gjøres av Nerbøvik å dra den fisken i land. Men på den andre siden så bygger de visst relasjoner til motparter innen militær/forsvar segmentet. Kan man lese mellom linjene at dette innebærer å sende noen emails og ta noen telefoner til diverse instanser? Blir artig å se hva ledelsen har fått i lønn når årsrapporten kommer.

Vel, nå er dette en kvartalsrapport, og de kan vel ikke fortelle hvor de står i kontraktsforhandlingene? Det ville være illojalt overfor motparten.
Redigert 07.02.2019 kl 10:11 Du må logge inn for å svare

Var på besøk der nede på senhøsen 2018, første jeg reagerte på er at de ikke har fått fjernet Aker navet i fra hovedkranen enda.
Det neste som ble observert, er som en faktisk også kan se litt av på bildet i fra verkstedet oppe i høyre hjørne, en mengde militære fartøy som er utfaset.
Telte ikke mindre enn 12 stk fregatter, 5 tankere og ett hangaskip som ligger rett utenfor porten å ruster, i tillegg til en del mindre fartøy.
Om de skulle komme i samarbeid med U.S. Marine å få til en skrotingsavtale av disse vil de ha arbeider i mange år fremover.
Har ikke lenger aksjer i selskapet, men var så heldig å fikk være med på oppturen selskapet hadde når Kristian satt ved roret. Håper det ordner seg, og følger fremdeles med på rapportene de sender ut. Lykke til!

Før eller siden kommer kontrakter , og der er andre områder enn å bygge skip selv om verftet er innstilt på det . Utfordringen er å ikke bruke for mye penger samtidig som en holder verftet noenlunde operativt. Kursen har vært en historie i seg selv. At den var for høy tidligere og for lav nå er vel en rimelig konklusjon.
De forventer at med likvideringen av Philly Tankers vil dette utgjøre rundt 60 NOK / aksje
Redigert 07.02.2019 kl 22:54 Du må logge inn for å svare
ArneO1
08.02.2019 kl 11:01 1044

Har de fått lov til å avvike fra kravet om å oppretteholde 200 fulltidsansatte ut året?
Dvs. at de kan velge å gå under 200 fulltidsansatte i løpet av året uten å gå i brudd med leaseavtalen?

Røkke har vist seg som en mester i omstilling av diverse foretak. Skulle det bli umulig å få skipskontrakter vil de ganske sikkert finne en annen nisje. Og der er vel ingen hindringer for det. Så vidt jeg vet har de anledning til det i forhold til avtalen.
Redigert 12.02.2019 kl 13:40 Du må logge inn for å svare

De har dessverre kniven på strupen. Det arbeidet de har tar vel slutt om en mnd eller to. Det er nok som det er sagt at en vil brenne mye penger i en omstillingsfase. Så kurser ned mot 10-15 kan fort bli resultatet
Winter
13.02.2019 kl 00:53 770

Solgt deg ut nå hartvigsen1, kanskje like greit om det er så, du er jo positiv og negativ om hverandre.

Hvis de får arbeid er jeg positiv, i motsatt fall er jeg negativ. Dette forstår du sikkert Winter
kentove
13.02.2019 kl 18:30 613

les de to siste avsnittene under Outlook i q4-rapporten, særdeles positiv ordlyd, i motsetning til q3 hvor jeg mener det var litt mer pessimistisk. Krysser fingrene for en government-kontrakt og en commercial-kontrakt, uansett har de vel 40 mill i cash etter q1 pluss noen og 40 mill fra tankers, så er uansett for lavt priset

Jeg kan tenke meg at når pengene fra Philly Tankers er utbetalt blir kursen rundt 15.- som jeg har nevnt før.
Redigert 13.02.2019 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
ArneO1
19.02.2019 kl 12:59 369

Utbetalt til hvem? Til verftet? Hvorfor mener du kursen skal ned til 15 når verftet får inn mer cash?
ArneO1
19.02.2019 kl 15:21 282

Det er klart lokalpolitikere vil ha jobber til regionen. Håper det kommer noe mer jobb til verftet snart? Kommer lite konkret fra ledelsen om hva de jobber med for å bedre dette...
kentove
19.02.2019 kl 16:04 251

står litt i q4-rapporten, bl.a at utsiktene i offentlig sektor er veldig gode, ordlyden virker veldig positiv, så vil tro de har særdeles gode muligheter for å få en eller flere offentlige kontrakter. I tillegg til annet arbeid som de søker, skriver dog at private skip ikke ser like lovende ut i nærmeste fremtid

Hvorfor spør du meg? Kanskje du og Winter kan begynne å tenke litt selv. Det var vel meningen å dele ut til aksjonærene disse pengene
Forøvrig står det dårlig til når politikerne må blande seg inn. Det vanlige er å gi ordren til de som har det beste tilbudet.
Redigert 19.02.2019 kl 19:29 Du må logge inn for å svare