Strongpoint nr 8-18 /// Q3 Presentation ///


"Presentasjonen holdes på Hotel Continental, Stortingsgaten 24/26 i Oslo, klokken 08:15."
Link til webcast: http://coxit.net/strongpoint/Webcast/index.html

Ut fra kursutviklingen siste tiden blir talla drita dårlig, bare å krysse fingra :p
Redigert 18.10.2018 kl 16:45 Du må logge inn for å svare

Jeg fant ikke nicket ditt på ST, the1nonly. Det var stort sett bare katteklore og jeg som skrev om PSI der, enere STRONG. Hvis du fortsatt har konto der send meg en PM. Og om du ikke vet hvilket nick jeg har der så ble det opprettet i 2005 og jeg er veldig glad i mat på kvelden.


Nå er jeg spent!!

Gikk du på kne med ring og roser, Colllin., Kjærlighet er det viktigste i livet.. Du må dele med oss om det ble ja! Jeg regner med det, men man vet aldri med disse kvinnene,)

Og har du fått ja, så skal ikke du være på mobilen/dataen denne kvelden. Nyt hvert sekund!!

Ikke mulig å sende PM her? Er jo helt fantastisk system!

Hadde nok et annet nick på stocktalk, begynner å bli noen år siden sist jeg var der, og var nok ikke så veldig aktiv der heller. Får ikke gjort noe på Stocktalk nå uten abb. ser jeg. Og som sagt - ca 15 år i PSI/Strong. Husker jeg fikk bra betalt da PSI solgte Captura eller noe slikt - Utrolig hvor fort man glemmer :-)
Igjen - skulle vært flinkere med notater.

Kortsiktig trader er ikke meg - må nok bli bedre der sett i ettertid. Spesielt siden jeg er i andre selskaper hvor jeg ikke har tenkt å være i 15 år, hehe :-)
Men håper jeg får igjen for min langsiktighet i Strong.

Det har mange her fortjent også!

charlieshiin? For Kjeltringen kan det ikke være. Trikker'n er vårt petimeter og leksikon her nå. Velkommen. Jeg håper du bidrar på tråden vår. En av de få seriøse trådene på HO, men med rom for litt utenforsnakk i helgene samt tips om andre aksjer jeg liker. Så skal vi ikke se oss blinde. Jeg gjør det ihvertfall ikke en gang til. Jeg har brennmerker ennå etter å ha stolt på en ledelse som ikke kunne forutse embargo i Iran i 2007(?).Jeg er svært komfertabel i SP. Og mer etter gårdagen frokost på Continetal.Og nei, forkosten var bedre før. Nå er det spart inn også på det:( Jeg liker høye smørrød på hvit loff. Hahah, Et brett med rekesmørbrød kan de koste på seg for oss som kommer dit). Just kidding, JT.
Du ble nygjerrig nå, altså charlieshiin. Ta et 14 dagers prøveab! Tror det eksisterer og(e) er gratis der på ST.
Redigert 21.10.2018 kl 01:13 Du må logge inn for å svare

tunnktee
Enig at konkurranseforhold må komme foran aksjonærer
MEN
Hvor mange ganger har vi sett børsmeldinger som sier nettopp at .... avtale landet ,..... bla bla bla så og så mye eller strategisk viktig etc ... kan ikke spesifisere
Vi har jo sett det på cit vesker

Hvor vanskelig kan det være nå da?
tunktee
21.10.2018 kl 01:36 2952

Er ikke uenig med deg Norviking, så skal ikke motsi deg mere.
Er mest opptatt av at ledelsen får ro til å jobbe. Nå har vi fått egen IR person, så da bør meldinger gå til Nilsen og han er forhåpentligvis forberedt på at der vil komme litt henvendelser.

Blir spennende å se hvordan kursen utvikler seg til uken når folk har fått sovet på presentasjonen 🙂

Leif
Var ikke sarkasme i fra min side nei. Tror ikke Strong-kursen skal lengere ned uansett hva som skjer i markedet. PCIB er nok mer utsatt selv om det dem jobber med ikke påvirkes av konjunkturene. Tror begge aksjer skal opp.
Collin
21.10.2018 kl 11:35 2812

Det var kanskje litt sært å dele at man skal fri på børsforum?, men men det gikk da godt. Jeg anser flere av dere her inne for å være en del av den utvidede venneflokken og en eller to som gode venner etterhvert eller holder på å bli det.

Dere vet hvor dere har meg henne i Strong og jeg sitter sta og tror på kontrakt(er) fremovover. Hvorfor? Fordi vi har en porteføljen av produkter som er "må ha". Produktkvalitet er helt i ypperste klasse. Software og integrasjon er best. Kundeservice og utbygget nettverk er vanskelig å kopiere her i hjemmemarkedene. Må si at ITAB har tatt innersvingen på Strong i Norge. De rulles nå ut over alt. Var innom Rema 1000 på Majorstuen i går, og der var det selvsat ITAB kasserpunkter, men resten var Strong. Har STRONG priset seg ut kanskje? Eller at ITAB bare har omsetning og tjener egentlig ikke penger?

Butikkene sliter med marginene og er nødt til å gjøre noe for å bli mer effektive.
Netthandel er genialt. Jeg er den første som tar det i bruk, med eller uten Strongaksjer. Hvem liker å bruke 40 minutter på å tråle opp og ned butikkhyller? Det eneste hinderet jeg ser, er kapasitet på skapene og at mange vil handle samtidig på en fredags ettermiddag?
Vi har vellykket pilot i Italia folkens, kunden selv skal stå på en scene å presentere det de selv kaller suksesshistorie. Det kan da ikke bli bedre?

Med ønske om en god søndag.

All historikk og fornuft tilsir at også STRONG selvsagt vil bli berørt av markedsuro. Hvorfor skulle STRONG være immun? Lav omsetning er heller ikke noe fordel i urolige tider.
Rijeam
21.10.2018 kl 12:23 2737

Har själv använt Willys clickandcollect från strongpoint ett antal gånger och måste säga att det är helt fantastisk att slippa gå inne i affären. Har pratat med ansvarige för click and collect i Willys butiken och han trodde inte på det från början men han sa att det blivit till en Succé.
Butikens problem är att ofta är det fullbellagt men att de funderar på att utöka till 36 skåp.
Collin
21.10.2018 kl 13:03 2689

Rijeam, så kult å høre. Det betyr at nysalg kanskje går rett på flere skap? Spørsmålet er vel ikke om, men når Willys kommer med nye ordres? Hva tenker du?
Rijeam
21.10.2018 kl 13:37 2621

Helt klart är att Willys satsar fullt ut och andra kommer att följa efter. Kostar endast 49 skr för att slippa gå in i affären och köa. Bara att åka till click collect rummet trycka koden
Och då öppnas luckorna beroende på vilka varor som man köpt och skulle man inte förstå det så visas det även på pekskärmen. Helt klart en premium produkt! Willys i staden där jag bor har använt den i ca 6mån och jag frågade om de haft problem med den. Först sa han nej men kom på att en lucka inte öppnade men att de ordnade det på distans från support Strongpoint.
Collin
21.10.2018 kl 13:59 2578

Det med 49 kroner er vel kun om handler når det er mest trøkk? Jeg ser det koster 0 kroner på enkelte tidspunkt. Det var en måte jeg ikke tenkte på for å spre handel utover i tid. Når en tidsluse begynner å bli full, kan man ta betalt så vil folk velge neste tidsluse som kan være gratis. Men, det må nok flere skap til når denne type handel øker.
LeifH
21.10.2018 kl 14:08 2533

Tid blir mer og mer kostbar for folk flest, snart er det det mest kostbare man har. Da vil folk spare tid, og krefter med e handel i en stresset hverdag.

"Butikens problem är att ofta är det fullbellagt men att de funderar på att utöka till 36 skåp."


Det fine med C.& C.-produktet, er at hvis/når det slår igjennom vil det gi økt behov for et stadig større antall/utvidelser. Og jeg vil tro at ikke det bare vil bli i kjøpesentra det da vil være interesse for produktet. - Men i alle tette boområder/blokker. Dette vil redusere kostnader ved utkjøring for både generelle nettkjøp og matvarereleveranser.

Produktet KAN bli en enorm game-changer , - hvis det slår igjennom.


Kanskje det vil bli slik, i nye og gamle boområder, at det ikke er bare lademuligheter for elbil som vil være med å øke prisen på boligen. - Men at det er er C.& C. i området. ;-)
Redigert 21.10.2018 kl 15:08 Du må logge inn for å svare

Gassern
Jeg kan ikke forstå hvorfor det ikke skal bli en suksess ?
Å drive utkjøring er dyrt , tidkrevende og stiller store krav til kjøretøy som skal ha både kjøl og frys etc pluss de skal bruke store mengder drivstoff , dekk , forsikringer , skader, vedlikehold og ikke minst mannskap.
Tenk også fokuset på utslipp og ikke minst bompenger.
De som driver slik distribusjon MÅ hente inn denne kostnaden et sted.
Det kan delvis gå på marginene og noe kan hentes inn på store innkjøp men jeg tror likevel dette er en distribusjonsform som begrenser seg til slutt.
Folk må være hjemme å ta imot . Det er tunge løft og mange trapper. Vi har en tøff vinter med is og snø. Fastkjørte biler . Brukne bein og sykemeldinger. Ødelagte matkasser osv osv.

Matkjedene kjemper om kundene
Den som gjør det enkelt for folk å plukke opp når det passer dem , feks til og fra jobb etc i stedet for at kunden skal sitte hjemme å vente på et bud som er forsinket vil helt klart etter mitt syn vinne mange kunders gunst.

Er det noen som er i nærheten av Strong sin løsning ?
Her må vi SP kjøre på før konkurrentene våkner.
Husk
Vi har både soft og hardware for skapene .
De er ferdig utviklet og vi trenger bare finslipe produktet der der er nødvendig.
Og vi har CUB for plukkere.

Jeg tror på suksess
Redigert 21.10.2018 kl 15:43 Du må logge inn for å svare

Gratulerer Collin!

Moro å høre at skapene er populære hos Willys!
Jeg tenker at når jeg er innom Rema på vei hjem fra jobb så er det alltid masse folk der, det hadde vært genialt å bestille fra jobben og bare dra innom og hente. Men aldri om det hadde vært nok med 24 skap. De måtte nok fort hatt 48.
Sylfest
21.10.2018 kl 17:47 2304

Hyggelig at tonen her på Strong tråden på HO har kommet tilbake til gamle takter igjen :-). Mitt inntrykk er at resultatet de to siste kvartal har vært betryggende, spesielt dersom vi ser bort i fra ekstraordinære utgifter/valuta etc... Vi (Strong) bør nå være rigget for oppang, først og fremst resultatmessig, deretter også kursmessig. Har lenge vært skeptisk til netthandel av matvarer, matkasssr etc, da jeg har hatt stor glede av å finne veldig gode tilbud under handlerunden min. Dette vil jeg sikkert fortsette med, men i tillegg har jeg i dag supplert med å handle haugevis av 10 kroners tilbud fra Meny sin nettbutikk. Passet på å også betille ukens middag og endel ferskvarer som krever kjøl. Varene hentes på Meny Strømmen i Strongpoint sine skap. Gleder meg til å hente varene til avtalt tid i morgen ettermiddag. Se Menys nettbutikk her: https://meny.no/varer
Redigert 21.10.2018 kl 17:51 Du må logge inn for å svare

Uttdrag av artikkelen som ble postet av Bjørns1

Bemanningsløse kassapunkter vil berøre flere tusen ansatte, skriver DN.
Meny-sjef Vegard Kjuus tror at vi får se mer teknologi i butikkene og at kundene i større grad vil få informasjon på mobilen under handlerunden.
Men han mener imidlertid at det vil ta lengre tid enn fem år.
- Utfordringen er at dette er for dyre løsninger. Den krever en chip i alle varene, sier Meny-sjefen til avisen.
Coop-sjef Geir Inge Stokke tror at det går raskt i retning av bemanningsløse kasser, men tror i likhet med Meny-sjefen at det vil ta tid.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veeeeeel
Jeg vet ikke om jeg er enig i at det trenger ta tid
Se Wurth Norge for feks !
Her skriver dem :

Åpningstid 24 timer, 7 dager i uken – 365 dager i året!
Hvordan:

• Døren låses opp med kort
• Varene legges i pose
• Produktene er merket med RFID-etiketter, slik at det blir automatisk registering av varer når man forlater containeren
• Skjermen kan brukes til merking av ordre med navn eller prosjektnummer


Dette gjør du for å få tilgang:

• Søk om kort i butikken som betjener containeren
• Kontrakt skrives og butikk utsteder kort

Se også film her:
https://www.wuerth.no/selvbetjent-butikk-okern/

Redigert 21.10.2018 kl 21:48 Du må logge inn for å svare

En ting som er litt moro
For en tid siden så var det CashGuard som ofte var det store samtaleemnet her inne.
Vi ble jo sett på som noen raringer som snakket om cash.
Ingen forsto at vi heiet på dette "avleggs" systemet som håndterer kontanter
Vel
Vi heier jo fortsatt på CashGuard som fremdeles har sin plass i porteføljen hos Strong
Store deler av europa , Asia etc vil fortsatt bruke cash i lang tid
Men vi
Ja vi her på forumet
Eierne av StrongPoint har faktisk dreid samtaleemnet mer og mer over til teknologi , software , self check out systemer , hentepunkter etc
Her ligger StrongPoint bra an foran mange konkurrenter
Vi eier teknologien selv , både soft og hard
VI samarbeider om ansiktsgjenkjennelse til mange slags formål , bla alderskontroll ved kjøp av snus , øl etc

Jeg tror
At StrongPoint har så mange baller å spille nå at det vil bli et selskap som kommer seilende opp som en av de mest fremadstormende selskapene innen sin bransje.
Det artigste er at StrongPoint faktisk håndterer sine produkter med en fabelaktig profesjonalitet.

Dette må bli bra gutta :)


Tror du skal sjekke aksjonærregisteret en gang til jeg Stifinner :)

Aksjonærregister?
Sier kun at du høyst sannsynlig jobber i Wurth, jeg, og at du reklamerer for det ovenfor. Det var kun en kommentar til reklameinnlegget ditt. Ikke mer enn det.
HrDuck
21.10.2018 kl 23:20 2005

Gratulerer Collin, du får ha samme langsiktige syn på ekteskap som investering så vil det gå dere godt :)

Og så synes jeg det bør gis en stor honnør til Viking for et godt innlegg om selskapets utvikling. Selskapet er mye mer en Cashguard og dette oppsummerer du glimrende.
Nå skal det jobbes gjennom litt mer selgere den nærmeste tiden og så kan vi løfte blikket mot gode utsikter og ny teknologi som vil prege en av de viktigste sektorene i verdensøkonomien.

Veldig godt innlegg, Norviking. Du lister enkelt opp grunnene hvorfor jeg kjøpte aksjer i STRONG.
Redigert 21.10.2018 kl 23:52 Du må logge inn for å svare
100%OSE
22.10.2018 kl 09:13 1847

Ingen innside kjøp på fredag. Lover godt med tanke på nyheter fremover...
Collin
22.10.2018 kl 09:18 1831

100%: ja om vi hører på hva JT sa på presentasjonen så gjør det kanskje det? Han sa jo at ledelse og styre så absolutt bør ha aksjer og i neste setning sa han på et generelt grunnlag at det kunne være hindre for at de ikke får kjøpe nå med tanke på at de er en prosjektorganisasjon.
Vi får vente i spenning å se. Jeg tror på kontrakter, som dere vet. Begynner vel å bli lei av høre det? Hehe.
JosMag
22.10.2018 kl 09:19 1829

Hei
Jeg hadde noen spørsmål i forkant av presentasjonen. Et av de ble besvart etter presentasjonen, mens de to andre fikk jeg svar på i dag av Anders Nilsen. Bl.a. om hvordan nye 50 og 500 lapper påvirker SP. Jobben var allerede gjort i 2016/2017 slik at butikkene håndterer dette selv nå. Det andre spørmålet gjaldt antall leverte CG og vi har passert 33000 nå. Sikkert noen av dere andre også som har fått svar som dere har ventet på?

Takk HrDuck og Grantchester
Greit å få en liten oppsummering av og til å se hvor vi står hen

"snakket" med A N og han fortalte at USA ikke er noe stort satsingsområde enda
Jeg er faktisk enig med ham i at vi bør lande europa og asia nå først


Redigert 22.10.2018 kl 12:39 Du må logge inn for å svare
sulzrox
22.10.2018 kl 12:55 1741

Kontrakt eller ??
Hva med salg av SQS og eventuelt etikett delen?
Kan no også være eit større samarbeid som er på trappene?

Noen som har funne ut hvilken kjede det var som skal installere 85 stk Self-Checkouts?
Hva koster 1 stk Self-Checkouts og hva har vi i service inntekter?
Må jo bli eit knall Q4 i år.

Due to this success, the retailer decided to implement 85 StrongPoint Self-Checkouts, and is planning to complete it before the end of this year. It is likely, that in the future the Self-Checkouts are going to be implemented more widely across this retail chain.

Collin
22.10.2018 kl 13:09 1711

Si det sto "home" = hjemmemarked og i " ", så tenker jeg på Baltikum. De er veldig tidlig ute med ny teknologi der borte og jeg jobber for tiden med et softwareprosjekt sammen med folk der og i Russland. Flinke folk altså. Europas Silicon Valley kaller jeg Estland. Første landet i verden med digital stemmeseddel ved valg og resept er elektronisk og i bruk selv av bestemor på åtti.
sulzrox
22.10.2018 kl 13:19 1691

Baltikum ja det tenker eg og. 85 stk er ganske mange og det skal installeres i år. Så håper eg på ut-rulling til resten av kjeden. Og da har vi fått enda ein fot å stå på.
tunktee
22.10.2018 kl 13:22 1685

Gratulerer med forlovelsen Collin!

Satt nettopp å så på 4. kvartals tall fra de siste årene Sulzrox.
Er enig i at vi kan forvente et sterkt kommende kvartal!
Etter min vurdering (igjen konservativt) bør vi få minimum
280 mill omsetning
24 mill EBITDA.
Har da ikke hensyntatt den varslede kostnadsreduksjonen i beregning av EBITDA.

Ikke umulig at man kan legge til 20+ på den første og 10+ på den andre.

Her er noe historiske data:
Q415 310/20
Q416 307/31
Q417 259/21

Husk at dekningsbidraget har steget jevnt og trutt siden 2016. Dette kommer også frem i tallene over når man ser på 2017 mot de tidligere år.
Grunnet dårligere dekningsbidrag i 3. kvartal (noe som følge av valuta) har jeg lagt til grunn 50% i anslaget, mot 50,8% i samme kvartal i fjor.
Collin
22.10.2018 kl 13:23 1683

Det kule er at det står og tikker lisensinntekter/faste inntekter på alt slikt salg. SQS byttes ut innen 3-5 år og har vedlikehold underveis. Pricer må byttes og har også faste inntekter/service. +++.

Takk T: greit å være konservativ og så bli positivt overrasket. SQS 960 bør leveres i Qet, ingenting som tilsier noe annet sammen med flotte Pricer-ordres.
Redigert 22.10.2018 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
tunktee
22.10.2018 kl 13:31 1663

Noe som har skrevet noe om rullerende inntekter siden fredag?
Syns det er viktig å registrere at kurven har nådd bunnen og vel så det er. (Bunnen inntraff faktisk for 3 kvartaler siden.)
Vi er nå igjen over 1 mrd. per år, noe jeg syns er en milepel.
Med 4. kvartal tror jeg denne vil stige ytterligere og at vi lander altså trolig på minst 1040 mill for året (=rullerende)
Collin
22.10.2018 kl 13:35 1650

T: Ja, og etikettene får nok opp dampen igjen også. På tide å få opp humøret, som jeg har snakket om. Vi har en spennende fremtid i Strong. Jeg er ikke i tvil.
Hvorfor har forresten tjomsen, som ikke er meldepliktig, kjøpt såpass mye i det siste mon tro?
Redigert 22.10.2018 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
tunktee
22.10.2018 kl 14:13 1594

Faan asså!
Har blitt smittet med influensa og sitter hjemme å fryser pikken av meg.
Passer utrolig dårlig nå!
sulzrox
22.10.2018 kl 14:17 1580

Estonia innføre strengere regler på tobakk fra Juli 2019. Er vi heldige kan vi få noen større kontrakter på Vensafe men disse vil nok ikkje bli børsmeldt.

Etikett omsetningen skuffa, den må opp. Det var vel alt styre dei hadde i 2017 som har ødelagt litt. Litt skuffende at dei ikkje klarte å planlegge dette litt bedre.
hmm.. Ser det er flere enn meg som ligg på kjøperen her
Collin
22.10.2018 kl 14:18 1575

Du altså T. Du får sagt det. Hadde influensa for noen uker tilbake. Holdt på å dø. Det var ikke langt unna. God bedring!!!
tunktee
22.10.2018 kl 14:27 1561

Takk for omtanken dere to!
Tror kanskje mengden alkohol på fredag medvirket til svekket immunforsvar....

Ja, jeg og Sulzrox, har ikkje noe bedre å ta meg til.
Får du mer til 8,4/8,42 nå da mon tro?

Jeg synes den som ligger på 8,60 kan gå opp en tiøring
Det betyr nada når vi alle vet kursen skal nordover
HitIT
22.10.2018 kl 14:56 1505

Skal vi satse på at det er noe stort på gang siden insidekjøp lar vente på seg...
Collin
22.10.2018 kl 15:14 1472

Ja, det kan vi godt satse på HitIT... :)
tunktee
22.10.2018 kl 15:47 1425

Jeg skal gjøre noe som kler meg dårlig: Å klage på kursen!

Året 2017 viste et resultat etter skatt på 23 øre per aksje.
Omsetningen var nedadgående, og der var usikkerheter om fremtiden.
Kursen etter fremleggelse av 4. kvartal var omtrent 10 kroner.

De tre første kvartalene i 2018 viser en fasit på 35 øre EPS så langt i år, mot 4 øre (!) for de samme tre kvartalene fjor.
Nøkterne anslag tyder på en EPS for 2018 på over 50 øre. (Q417 var EPS 19 øre.)
Omsetningen er oppadgående, der er lite usikkerhet og mange potensielle triggere.
Kursen er 8,60.

Kan legge til at kursen for et år siden var rett under 10,-
tunktee
22.10.2018 kl 15:52 1413

(Like etter jeg la ut forrige innlegg så jeg at jeg hadde fått en porsjon aksjer. Det var ikke intensjonen å vente til jeg hadde fått aksjer for så å hause kursen.)
HitIT
22.10.2018 kl 15:55 1403

Synes tallene var gode med tanke på at hverken Joker eller Sberbank ble med i Q3.

Nå er iallefall Joker i gang:
"Norges første Joker-butikk med Pricer! Vi gratulerer Joker Tingnes på Nes i Hedmark med elektroniske hylleetiketter i forbindelse med deres re-åpning fredag 19. oktober.."
https://www.facebook.com/strongpoint.as/photos/a.568839623194354/1874777652600538/?type=3&theater

Q4 blir knall og 2019 kanon.