PHO- Det er et lederansvar å holde markedet informert


https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/10/Aksjen-kan-bli-veldig-bra-eller-veldig-daarlig

Det er et lederansvar at ledelsen på vegne av sine eiere sørger for at markedet vet hva selskapet driver med. Joda vi vet det sendes kvartalsrapporter og børsmedinger når noe er nytt. Hjelper ikke så mye så lenge det er lenge siden markedet gadd lese slikt fra Photocure. Photocures ledelses ansvar er også å ivareta sine eieres interesser.
Legoland
05.10.2018 kl 17:16 4341

focuss,
aa vise saa mye dummhet er ikke straffbart, bare pinlig. Regner med at arbeidsgiveren viser liten begeistring for en slik "analyst" i stallen.

Denne pinlige saken bekrefter egentlig et spørsmål som jeg og flere har stusset over. Hvorfor er aksjen så billig, og hvorfor er ikke finansfolket "all over it"?
Jo, når vi ser på kunnskapsnivået i artikkelen så er det kanskje et speilbilde av hvordan pho fremstår for "utsiden" ? Her har vi til og med en som lever av aksjemarkedet og som attpå til får skrive en artikkel på et stor finansnettsted, og likevel har han ikke fått med seg noe som helst!
gunlove
05.10.2018 kl 17:21 4339

'- Bør investorer kjøpe aksjen på dagens nivå?

- Aksjen tok perfekt imot på 50 dagers glidende gjennomsnitt, og reagerer opp i dag. Det er teknisk sterk oppførsel. Ja, hvis du er bevisst selskapets risiko, avslutter Johannesen.'

Dagens kurs på ca kr 50,- blir altså vurdert som gunstig, bevist på risiko, utifra at man da ikke vet sikkert om fase 3 studie blir vellykket eller at det kommersielle ikke er på plass :) Hva vil denne analytikeren si når fase 3 er ferdig (som alle burde vite før man skriver en artikkel), et fantastisk resultat, det kommersielle bygges opp, FDA godkjent og allerede tatt i bruk? Hva vil da analytikeren si om dagens pris??
05.10.2018 kl 17:33 4304

Jeg undres over at artikkelen fortsatt ligger til allmenn beskuelse.
Mange har tatt direkte kontakt med Hegnar, minst en har snakket direkte med journalisten og flere har fått vite at CEO Dahl følger opp saken.
Hvordan kan dette tolkes?
Er økonomen virkelig så uvitende, eller er det hele et bestillingsverk for om mulig holde kursen nede litt til?
Jeg bare spør for jeg klarer ikke se noe annet fornuftig som skulle å gjøre at artikkelen fortsatt står som den gjorde opprinnelig.
Eller det journalist Jacobsen som lager saus av hele artikkelen?
Redigert 05.10.2018 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
focuss
05.10.2018 kl 17:37 4297

Billionæren og Gunlove.
Enig med dere. Hvis kunnskapsnivået i markedet er representert med Nordnet analytikeren så er PHO en mange dobling kandidat bar ved at markedet blir informert. Derfor synes jeg ledelsen bør tenke igjennom hva de kan gjøre for at markedet blir informert. Jeg har tidligere vært innom tanken med en Capital Market Day. Synes forøvrig de burde vurdere en markedsførings reklame kampanje i Norge. Sikkert mange Norske pasienter som ikke har hørt om Cysview og åpenbart mange investorer. I Norge burde de ta 100% av markedet men tror det mangler mye på det.
Alternativet er å gå den lange veien, å levere bedre og bedre økonomiske resultater, men det reagerer ikke pasienter på. Norske pasienter burde sørge for at de kommer på sykehus hvor BLC Cysview praktiseres. PHO bør vise initiativ til å bidra til det. Det vil også være en god ting å ta med ut i verden at vi har en høy markedsandel hjemme.
focuss
05.10.2018 kl 17:47 4254

Gunlove
Analytikeren mener som du skriver at prisen er spennende ut fra hans forståelse av status. Justering av kurs fra hans virkelighets forståelse til faktisk virkelighet bør gi en oppjustering av verdi med 100 kroner per aksje til 150 kr/aksje. Da hadde det vært en sammenheng mellom prising av PHO mot annen norsk biotech.

Mads har enda ikke fått med seg essensen, men bare beklager.


MadsNordnet
17:12 kommenterte Photocure
Hei alle investorer i Photocure, jeg ser det er kommet endel kommentarer på min artikkel på hegnar. Det er forståelig, og det som ikke kommer godt nok frem er at jeg snakker om farmasi/biotech sektoren på generelt grunnlag.

Hovedpoenget i artikkelen, som jeg håpte skulle komme frem bedre var at jeg er positiv til aksjen og deres produkter i markedet. Beklager om noe litt uklart, men som sagt var mitt budskap at jeg på generelt grunnlag er positiv til selskaper som bidrar til fremgang mot kreft og helseproblemer, det ganger oss alle!

Riktig god helg til alle:)

/Mads
Legoland
05.10.2018 kl 17:50 4239

Ingen blir profet i eget land. Det förste grepet PHO skulle ta er aa faa 100% refusjon ved bruk av Hexvix i Norge. Men heller ikke noske helsemyndigheter kjenner materien, saa hvorfor skal en "analyst" kjenne den?
Redigert 05.10.2018 kl 18:00 Du må logge inn for å svare
focuss
05.10.2018 kl 17:58 4213

Legoland
Det viser at PHO har en jobb og gjøre som har vært forsømt på hjemmebane.
focuss
05.10.2018 kl 18:03 4189

Nå virker det jo som ar Dahl skal ta et initiativ for å rette opp Nordnet skandalen.
Legoland
05.10.2018 kl 18:18 4137

"MadsNordnet
17:12 kommenterte Photocure
Hei alle investorer i Photocure, jeg ser det er kommet endel kommentarer på min artikkel på hegnar. Det er forståelig, og det som ikke kommer godt nok frem er at jeg snakker om farmasi/biotech sektoren på generelt grunnlag."

Har lest uttalelsen enda en gang. Her er det ikke snakk om en sektor, men aksjen PHO. Det er lettere aa komme med viss vass enn aa innrömme egne feil. I stedet for aa utfordre lesernes intelligens hadde det värt mer redelig aa innrömme at det som var ment ikke ble skrevet. God dag mann. Ökseskaft.

Artikkelen er så horribel at den uopplyste delen av markedet har blitt villedet.

Jeg synes unnskyldningen fra Mads rimer dårlig.
Hvis man ikke har snøring på et aksjeselskap bør man ha vett nok til å ikke offentliggjøre en artikkel i media om det.

Redigert 05.10.2018 kl 18:29 Du må logge inn for å svare

Kommunikasjon til finnansmarkedet bør ny ceo ha høyt på prioriteringslisten.
Hvis han begynner i stillingen sin nå i oktober, har han lov til å kjøpe aksjer før etter Q3 som legges frem 8. November?
Jeg lurer fordi jeg mener det er noen regler som sier at insidere ikke kan kjøpe når de vet noe som ikke markedet vet?

Jeg forventer at ceo gjør et betydelig kjøp og at dette børsmeldes den 9. November.
gunlove
05.10.2018 kl 20:10 3964

Grøss og gru for en 'unnskyldning'. Dette er ikke å legge seg paddeflat som er der Mads burde ligge.

Mads sier han snakker generelt, men i artikkelen skriver han kun om Pho, fase 3, kurs, risiko, kommersialisering etc. Man kan ikke snakke generelt når man kun snakker konkret. Ifølge Mads handler altså ikke denne artikkelen om Pho, men om alt av selskaper innen biotek. Mads har dog rett i en ting, som han i all sin uvitenhet ufrivillig har konkludert med, Photocure er grovt underpriset. Den risikoen som Mads bekymret seg for er mer eller mindre borte.
Gode muligheter til å grafse til seg billige aksjer fra mandag kl 09.00.
Redigert 05.10.2018 kl 20:11 Du må logge inn for å svare

JaJa.
Denne Mads har svensk tastatur - så da er han vel svensk.
Jeg synes det er mer interessant å henge ut Nordnet enn Hegnar og Photocure. Ikke særlig bra reklame for Nordnet å la en slik tulling bli fremført i fri dressur.
Jadaok
05.10.2018 kl 21:28 3850

Artikkelen er helt nonsens. For et par uker siden ga han en bredside til europris. Da lå kursen på 20. Han ble godt motargumentert av sjefen i europ, Wibe. Nå er forøvrig kursen opp 10 % siden hans knallharde dom over europris. En skikkelig amatør Nordnet har fått tak i. Ikke tørr bak øra i det hele tatt.
Redigert 05.10.2018 kl 21:29 Du må logge inn for å svare

Doblet beholdningen i dag på 50 blank...
SomSa
05.10.2018 kl 21:51 3791


Det er ikke noe feil med Phto´s markedsføring etc. Mads Johannesen er en artig fyr og tidligere kan ha vært en forum-troll, er en blogger for Nordnet og skriver dette om seg selv, han har ikke spart på ord :

Baserer investeringene mine på kvantitativ analyse av stabile selskaper med solid direkteavkastning og god inntjening på lang sikt. Liker spesielt selskaper som har vollgraver og bransjer der inngangsbarrierene er store.
Har tidligere swing tradet og veddemål med relativt kort horisont kan fortsatt forekomme.
Prøver å kommentere og grunngi alle mine investeringer. Dette vil jeg kommunisere ut på Shareville og Nordnetbloggen......

http://blogg.nordnet.no/author/madsjohannesen/

I min tid som privat investor har jeg vært aktiv på ulike forum, alt i fra gamle stocklink til hegnar-online, men det er ingen som er i nærheten av Shareville. Her får jeg tilegnet meg kunnskap fra dyktige brukere, samt at jeg selv prøver å bidra. Kunnskapsdeling gjør alle bedre, og jeg gleder meg til å lese, lære og bidra videre for at vi sammen gjør Shareville enda bedre i tiden fremover.
http://blogg.nordnet.no/dette-er-min-shareville-portefolje/

Jeg er 28 år, og har jobbet som management consultant for en rekke børsnoterte selskaper i inn- og utland i overkant av fire år og har i tillegg til dette over 14 år bak meg som investor med egne midler, blant annet på Shareville.
http://blogg.nordnet.no/jeg-er-nordnets-nye-investeringsokonom/

Oregon
05.10.2018 kl 23:48 3664

Nok en verdensmester med bakgrunn fra bl.a.Hegnar forum og diverse andre fora. Slike verdensmestre er av erfaring kanskje ikke særlig i stand til selvkritikk er nå min tolkning av artikkelforfatteren.
thepower
05.10.2018 kl 23:54 3651

Ok guys it's time to come clean. I AM MADS 🤩
hvasa
06.10.2018 kl 00:04 3634

Or it's time to get mad, on Mads 🤩
Redigert 06.10.2018 kl 00:05 Du må logge inn for å svare
thepower
06.10.2018 kl 00:08 3623

Mads is only 28. I have forgotten mire than he has learnt. Poor kid. For some strange reason I imagine Mads loves the sound of his own voice.

What annoys me is the guy at Hegnar not doing a quality check. I sent him an email and he has not replied.
bravi
06.10.2018 kl 09:35 3400

Tittet litt på Hegnar.no i morges. Artikkelen står fremdeles, helt uforandret såvidt jeg kan se.
Dette er ikke bra.

Det holder ikke å bare fjerne den skandaløse artikkelen. Hegnar.no bør komme med en ny artikkel der de beklager feil-informasjonen.
Jeg har heller ikke fått noe svar på mailen til Stian Jacobsen
focuss
06.10.2018 kl 10:14 3336

Ledelsen kan ikke bare sitte å se på at verdier ødelegges fordi selv analytikere i finansmarkedet ikke aner hva selskapet driver med.
pyrrhos
06.10.2018 kl 10:21 3311

Er enig ned Legoland at forklaringen til investeringsøkonomen er syltynn. Innholdet i artikkelen er ikke bare skadelig for Selskapet Photocure og deres aksjonærer.

Artikkelen er så svak at den skader også Nordnet og Finansavisen. Alle burde være interessert i å rette opp dette asap.
heilo888
06.10.2018 kl 10:56 3246

Jeg har også kommentert feilene i artikkelen ovenfor Hegnar, men har noen kontaktet Nordnet ang. artikkelen?
heilo888
06.10.2018 kl 11:03 3235

Ser nå på TekInvestor at Mads fra Nordnet har svart tilbake og delvis beklaget artikkelen.
06.10.2018 kl 11:04 3225

heilo888,
Gå inn på Shareville som gjest på ticker PHO så vil du se at denne Mads beklager, men det er så tynn suppe at hadde jeg hatt skjegg hadde jeg nok revet det av i min frustrasjon.
Saken kan forøvrig følges på Facebook gruppen, Photocure Investors
SomSa
06.10.2018 kl 11:36 3173

Mads Johannesen vet godt hva han sier og hvordan han formulerer seg, tidligere har han vært aktiv skribent på hegnar-forum. Og vi vet hvordan folk formulere seg etter at de har kjøpt/solgt eller de skal selge/kjøpe aksjer i et selskap. Man kan spekulere om han har hatt andre hensikter med dette og i så fall må finanstilsynet kobles inn.

"Hans beste råd
Johannesens beste råd til alle som holder på med aksjer er at kunnskap og evne til å tilpasse alltid er nøkkelen til suksess."

https://www.hegnar.no/Nyheter/Personlig-oekonomi/2018/08/Ny-investeringsoekonom-i-Nordnet
------------
Send en e-post til hans sjef Anders Skar på Nordnet dersom hegnar journalisten nekter å redigere denne artikkelen og innrømme feil. Journalisten kan heller ikke skrive hva som helst, det finnes klageorganer for slike saker.

Anders Skar
Norgesjef for @NordnetNO. Vil at de som sparer og investerer skal tjene penger på pengene sine - ikke andre. Twitrer om aksjer, fond, børs og investeringer.

https://twitter.com/andersnordnet?lang=en
Redigert 06.10.2018 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
06.10.2018 kl 12:00 3137

Somsa,
Tror du er inne på noe, helt klart en agenda her, men like fullt og da enda mer tenderer dette opp mot det kriminelle og straffbare.
Legoland
06.10.2018 kl 12:09 3112

Syns vi saa smaatt kan legge denne traaden död siden det bare er de som er redde for stop loss den har noen interresse for. Om kursen stiger paa mandag eller först etter Q3 er uvesentlig. Personlig er jeg mer spent paa hva som skjer i TRVX kommende uke. Eller hvor lang tid det tar til PCIB faar pusten tilbake.
Aa innrömme egne feil vil bestandig väre vanskeligere enn aa fremheve egne fortrinn og det blir heller ikke siste gang vi ser noen tryne i Pho. Hovedsaken er at det er de andre som tar feil.
06.10.2018 kl 12:20 3074

Legoland,
Helt uenig.
Flere her som har satset millioner i selskapet og når en da leser en slik artikkel er det vel naturlig og berettiget at folk blir forbannet?
Denne saken legges ikke død før den er rettet opp i med renter!
Legoland
06.10.2018 kl 12:55 3030

Jeg er en av dem. Men forbannet?? Du maa läre aa leve med andres dumhet.
06.10.2018 kl 13:04 3008

Kan leve med dumhet, men er rimelig trygg på at dette skyldes noe ganske annet.
Mads er for smart til å opptre slik uten å ha en helt spesiell agenda.
Redigert 06.10.2018 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
thepower
06.10.2018 kl 17:18 2808

At the very least Mads deserves a dry slap.

I read on here that PHO was the second highest traded stock on Nordnet last month ( how can that be correct)

If so maybe Mads is using his position to get more volume for his employer. Criminal behaviour

Mads and Hegnar have a lot to answer here. Seriously, it is not acceptable and something should be done about it
06.10.2018 kl 17:48 2759

Thepower,
For the first time i agree with you.
Predator
06.10.2018 kl 18:10 2715

Som jeg skrev igår; hvem var største nettokjøper?
Eller er oppsettet slik at man har sett for seg en betydelig nedgang på mandag grunnet artikkelen som ble publisert på fredag,
og meningen var og følge opp med en kjøpsanbefaling til Nordnetkunder.
En kan undres og få konspiratoriske tanker rundt dette.
06.10.2018 kl 18:16 2700

Jeg mener og tror bestemt at en større oppgang ble bremset på fredag grunnet artikkelen.
Så håper jeg at det enten kommer en ny artikkel mandags morgen hvor de intervjuer noen fra selskapet selv eller Radforsk sin Einarsson, alternativt og kanskje det beste vil være at PHO kommer ut med en pressemelding før børsstart på mandag.
Et av disse alternativene vil medføre bred oppgang på mandag. Dersom det blir stående tror jeg fortsatt på oppgang neste uke. Dersom det ikke gjøres noe fra PHO sin side antar jeg at det skyldes at en melding kommer innen kort tid uansett som gruslegger artikkelen.
Redigert 06.10.2018 kl 18:18 Du må logge inn for å svare

Jeg tror et av alternativene kommer mandag morgen, eller at man framskynder en evt oPW.
Hvis ingen av alternativene dukker opp, så er direkte løgn om et børsnotert selskap i pressen av en så alvorlig karakter at det sannsynligvis vil bli tatt opp av en eller flere aksjonærer.
Panis
06.10.2018 kl 23:37 2414

Thepower,

Helt enig, hvordan går man frem for å gjøre noe med denne type feilinfomasjon? Finansklagenemda? Eller andre organer, vet at pressen har et eget klageorgan, focuss tar du oppgaven?

Enig i at det er et lederansvar å holde markedet oppdatert. Hvis ledelsen i et selskap ikke gjør dette bør man helst holde seg unna.
JosefK
07.10.2018 kl 00:01 2369


Må dere roe ned inntaket av pjoltere. Dette er helt sedvanlig Hegnar journalistikk og har null med photocure å gjøre. Ja, Hegnar suger så det holder og det virker som enhver idiot slipper til.

Boykott Hegnar og få et bedre liv. Det virker. Kursen er det likevel få her som har særlig innvirkning på. Det som hadde monnet var om photocure begynte å guide kraftigere. Enn så lenge mister jeg hverken fatningen eller pjolter glass. Og det ser ut til at det er litt igjen før drømmen om 200 skop i US er oppfylt.
Nåja, har sett at enkelte mener det kan være plassert ut 45 scope i løpet av Q3. Dersom så skulle være tilfelle bil det være utplassert 175 scope ved utløpet av Q3 og da vil nok drømmen om 200 scope bli oppfylt i god tid før nyttårsrakettene går til himmels.
Men personlig tror jeg vi skal være fornøyd om tallet er i området 160 ved utløpet av Q3. Men selv med det antallet bør det være realistisk 200 scope utplassert før nyttår.
En spennende høst.

45 ... 175 ... 200 ... 160 ...

Hva vil disse tallene bety for aksjekursen ?

Jeg vektet opp ytterligere fredag, etter den skandaløse artikkelen på hegnar.no
Jeg tror det kommer en beklagelse eller en artikkel fra f.eks Einarsson eller Pho. Kanskje også en omvendt profit warning.
Da trekkes proppen ut av flaskehalsen. Kursen stiger, medias oppmerksomhet øker, kursen stiger........domino-reaksjon.
Aksjen er etter min mening like surrealistisk billig som artikkelen til Mads var surrealistisk. Hvis markedet er like uvitende som ham er oppsiden gigantisk.

Det eneste Mads hadde rett i var at det blir enormt bra med gode resultater og markedsadgang. Bare synd han ikke engang tenkte tanken på å google litt før han uttalte seg. PINLIG !
Jeg begriper ikke at Nordnet kunne ansette en som er totalt blottet for vurderingsevne
Redigert 07.10.2018 kl 10:41 Du må logge inn for å svare
liang
07.10.2018 kl 12:33 1970

muligens en fin anledning for PHO å komme med en "omvendt profit warning" før Q3....dersom der er belegg for det da.
focuss
07.10.2018 kl 13:12 1913

Kan ikke skjønne annet enn at Nordnet må ta initiativ til å rette opp skandalen. Ikke bare med en liten unnskyldning. Kan aksjonærene saksøke Nordnet? Kan Photocure saksøke Nordnet? Kan Nordnet miste bevilling? Bør Nordnet dømmes til å betale noen ti-tall`s millioner inn i PHO kassa? Her arbeider et seriøst selskap og aksjonærer i årevis for å gi kreftpasienter et et bedre tilbud og lykkes over all forventning. Så blir man møtt med slikt sjarlatanteri fra noen som skal være seriøse i finans norge. PHO kan vurdere å la en advokat se på saken? Hva med Hegnar som setter det på trykk? Hva med deres redaksjonelle ansvar?

Fra Nordnet og Hegnar.

"Dette er selvsagt en aksje med høy risiko og store svingninger

- På generelt grunnlag er en type bioteknologiselskap som dette avhengig av positive resultater på sine studier, så de kan kommersialisere driften. Kreftforskning og da spesielt blærekreft er ekstremt viktig, og om deres produkter godkjennes og for alvor kommersialiseres ut i verden, er inntektsmulighetene store. Samtidig har man risikoen med at studiene/testene ikke gir ønsket resultat - og man vil da naturlig nok se dette i aksjekursen, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, til Hegnar.no."
Redigert 07.10.2018 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
focuss
07.10.2018 kl 13:21 1893

Hva skyldes artikkelen ?

1) Sløvhet og inkompetanse?
2) Kriminell manipulering.

Hvordan kan vi vite? Nordnett bør i det minste gå å konstantere at det desverre bare er sløvhet og inkompetanse. Er det innafor å opptre så ansvarsløst i finansbransjen? Er det normalen for Nordnet å opptre på denne måten?