Melding nå. PDC Machine Inc og Nel Hydrogen saken er løst


Yes! Dagens gladmelding. Bra jobbet Nel. Dette var fantastisk gode nyheter lørdag morgen. Saken er avsluttet ved et forlik. Det bli ingen rettssak mot Nel.
Nel aksjen vil stige rett opp mandag morgen på denne svært gode melding idag kl 09.32
Les meldingen her:
http://news.cision.com/nel-asa/r/nel-asa--settlement-agreed-on-pdc-compressor-claim,c2631335
Redigert 29.09.2018 kl 10:02 Du må logge inn for å svare

Riktig det. Leste litt på dette igår. Skattemyndighetene skal ha veldig gode grunner for å nekte bruken av dette. For NEL sitt vedkommende bør den posten som ligger der kunne benyttes når den dagen kommer. Beløpet er stort men ikke urimelig stort utifra verdien på selskapet når den tid kommer. Det satser vi skjer ila av 2020...kanskje før
30.09.2018 kl 12:50 2503

m73102,
Saken har vært kjent lenge i markedet og er nå ute av verden, ingenting er mer gledelig.
Dette er overhodet ikke en melding som gjør at noen bør selge sine aksjer i Nel.
Vi snakker mest sannsynlig om et sånn sett mindre million beløp, dog vil det kunne påvirke q3 resultatet ifølge Løkke.
Jeg har ikke annet ankepunkt enn at det var litt synd at Nel gikk så hardt ut i starten og avfeide søksmålet og heller ikke ikke gjorde noen avsetninger. Det betyr at saksøker hadde en sterkere sak enn Nel ville antyde og se fra starten av. Dersom ikke hadde det ikke blitt et forlik.
Nel og PDC har hatt et forretningsmessig forhold helt fra første gang saken ble meldt og fram til nå, intet ble endret fra da.
Det fortalte meg den gangen at det hele var storm i et vannglass, men helt ubegrunnet var ikke søksmålet.
Anywhere
30.09.2018 kl 13:26 2417

Jeg snakker ikke om urettmessige oppsigelser og ugler i mosen, men en haug med saker der kranglete ansatte besørger øding av masse ressurser ved å engasjere advokat for å betvile oppsigelsen. Det billigste blir ofte et forlik da slik kan koste mye krefter og penger uansett....
Sann
30.09.2018 kl 13:58 2328

Jeg mener også det var riktig av Nel å velge et forlik fordi de ikke kan vite utfallet av en rettsak hvis motpart har delvis rett i sine anklager. Det betyr også at kompensasjonens størrelse reflekterer de anklager motpart kan ha rett i. Når Nel samtidig påpeker spesielt at dette vil påvirke q3 resultatet tror jeg derfor dette er av en betydelig størrelse. Ja det er positivt at denne saken avsluttes men likevel ikke positivt hvis det får en betydelig innvirkning på resultat i q3. Er positiv til Nel og aksjen men savner fra enkelte en mer balansert og adekvat positivitet fra tidligere hausenick og dagens arvtagere.
Nikko
30.09.2018 kl 14:00 2326

Grunnen til at jeg solgte meg helt ut på fredag hadde ingenting med Nel å gjøre. Jeg har kjempetro på selskapet og vil inn igjen hvis den får en dupp og jeg føler meg komfortabel med aksjemarkedet.

Vanligvis vil den få en dupp etter 2-3 dager med bra stigning.

Det som imidlertid gjorde at jeg solgte meg ut, var en sammensetning av en del uro i markedene: Italia er i ferd med å gå på en politisk smell som gir et stort press på euroen og på aksjemarkedet, særlig da det italienske, naturligvis. Dette kan imidlertid fort spre seg til hele EU-regionen.

Så har vi Brexit utfordringene. Ser at Toyota truer med å stenge ned hele bilproduksjon i Storbritannia. Brexit uten avtale kan få store konsekvenser for aksjemarkedet i hele EU.
Så har vi handelskrigen mellom USA og Kina. Den går mot en skikkelig opptrapping kommende uke. Det ser ikke ut som om Kina vil fire. De truer med enda kraftigere tiltak mot USA.

Summen av alt dette gjør at jeg ikke finner aksjemarkedet komfortabelt akkurat nå. Selv om Nel er gull, så har det alltid vist seg at ved nedgang i aksjemarkedet generelt, så er ikke Nel skånet. En inngang på 3,55 er min ønskedrøm :-)

I mellomtiden koser jeg med en solid gevinst på mine aksjer i Nel. Med pengene på konto :-)

Lykke til med investeringene alle sammen,

PS. Jeg glemte den politiske situasjonen i Norge, med den usikkerheten som Krf skaper om dagens regjering. Akkurat nå vet vi ikke hvilken regjering vi har om 6 uker. Politisk usikkerhet er ikke noe aksjemarkedet liker.
Redigert 30.09.2018 kl 14:14 Du må logge inn for å svare
really
30.09.2018 kl 15:48 2135

Det er umulig å vite om meldingen er positiv for selskapet når en ikke kjenner beløpet. Det er alltid positivt med redusert usikkerhet, men denne har en pris. De har gitt en profit warning og det kommer vel frem etter hvert hva det kostet. Løkke har tidligere sagt at det ikke ble noen kostnad av betydning. Er beløpet betydelig har han påført seg selv en ripe i lakken. Er det stort har han et forklaringsproblem.

Jeg er enig i det som er skrevet om å velge forlik fremfor rettsak på grunn av prosesskostnadene, uavhengig av vurdering av ansvar. Her er det et tilleggselement at samarbeidet tydeligvis skal fortsette. I hvert fall en stund til Nel finner en erstatter. Om tilliten består mellom parten var det ikke et ubegrunnet søksmål.

Jeg gleder meg til kommende børsuke. De som ikke er inne i Nel kan muligens gå glipp store inntekter. Nel vil meget sannsynlig stige kommende uke, da selskapet leverer varene. Nye kjøpsanbefalinger og nye gode meldinger kan komme. Det er utelukkende en svært positiv steam Nel er inne i.
Hele H2 markedet, verdens ledende selskaper og verdens børs marked sikler på Nel.
Omsetningen på fredag var på kr 100 millioner kroner uten meldinger. Jeg husker siste det skjedde. Det var i desember 2015. Raketten tar sannsynlig virkelig av denne uken. Her er det bare å gi full gass.
30.09.2018 kl 17:09 1942

Omsetningen på fredag var på kr 100 millioner kroner uten meldinger. 

Det kom vel et par meldinger en dag eller to før fredag så omsetningen på fredag kom vel ikke helt brått på.
Nikko
30.09.2018 kl 17:39 1838

Mr. Bond: Jeg har erfaring på at når du er på det ivrigste, så synker som regel kursen. Tror nok at kursen kan passere 4,- denne uken, men tror samtidig at Clearstream klarer å presse kursen ned en 10 øring eller så. Se litt på det tekniske bildet, så vil du se at aksjen er overkjøpt og kursen kan derfor gå begge veier de følgende dager.
Jeg er ingen trader av rang, så ingen skal la mitt syn være noen fasit. Jeg prøver imidlertid å være litt realist oppi denne oppgangen for nel-aksjen.

Nikko. Hverken det tekniske bildet eller dine synspunkter påvirker Nel. Din omtale av meg påvirker heller ikke Nel sin aksjekurs. De som vil trade hardt i Nel, kjøpe Nel og de med mest kapital kan påvirke kursen.
Det er markedet som bestemmer kursutviklingen. Det massive kjøpspresset og alle nye aksjonærer som vil inn i selskapet, nye kontrakter og all positiv medieoppmerksomhet som kan drive Nel kraftig oppover.
Redigert 30.09.2018 kl 18:02 Du må logge inn for å svare
Nikko
30.09.2018 kl 17:56 1776

Hehe. Time will show
Yngvis
01.10.2018 kl 08:24 1296

I dagens FA antydes det at dette "tillitsbruddgebyret" i utgangspunktet var på 2 mill DKK. Når de nå ikke vil si hvor mye det har endt med å koste kan man jo anta at totalen er 10 ganger dette ? Vitner ikke akkurat om gode vurderinger.
m73102
01.10.2018 kl 08:46 1221

Yngvis - når det inngås forlik er det helt vanlig at innholdet ikke offentliggjøres. Jeg vet ikke hva beløpet utgjør - men hvorfor tenket du at det er på 20 mill DKK? Mener du at ledelsen ikke har gjort gode vurderinger ift inngåelsen av forliket - eller hva har du ment med siste setning? Jeg kjenner som nevnt bare saken fra media - men ut fra sakens innhold og hva som var "tvistesummen" tror jeg forliket er lavere - men selv om det skulle være på 20 mill DK mener jeg fortsatt det er bra NEL har fått forlikt saken. Det har jeg forklart nærmere for over.

Lykke til!
kelle
01.10.2018 kl 08:48 1207

Blir nok oppgang. Godt over 4 i Tyskland.

Børsmarkedet gir som jeg forventet: Nel en stående applaus.
Nel er opp +3.31% og RT på magiske 4.00. En saftig bra om setning på kr 67 millioner på 4 timer og 45 min. Dette gir muligens en ny dimensjon. Nel er nå 100 millionersomsetningsklubben. Dette er heftig.
Jeg lukter en bratt kurve rett oppover og brått har vi kr 5,- Det ligger så mange triggere i luften nå.
Redigert 01.10.2018 kl 13:51 Du må logge inn for å svare
Yngvis
01.10.2018 kl 14:57 982

m73102 - i dagens FA står det at NEL har hatt meget store kostnader tilknyttet dette forliket. Kostnader til rådgivere og interne kostnader. Da tenker jeg at vi ikke snakker om et par millioner, men godt over 10 mill. Da har man altså i utgangspunktet gjort en dårlig vurdering når man konkluderte med at motparten ikke hadde noen sak. Hadde man vurdert "korrekt" i utgangspunktet hadde man jo sluppet unna med en klase bananer, aka 2 mill DKK. Hvis info i FA medfører riktighet selvsagt. Men selvsagt bra at dette er unnagjort.
m73102
01.10.2018 kl 15:10 916

Yngvis - jeg har aldri nektet for at søksmålet har kostet NEL en del kostnader til advokater mv, det er også en av grunnene til at jeg mener det er bra at de har fått til et forlik (for å unngå ytterligere kostnader/ressurser). Jeg tror det ikke medfører riktighet at NEL kunne akseptert søksmål og kun kommet unna med å betale kr 2 mill. Erstatningssummen som ble krevd var, så vidt jeg husker, betraktelig høyere.

Fint at vi er enige om at det er bra saken er over - så får vi ev se i Q3 hva forliksbeløpet utgjør.

Lykke til! Ha en fortsatt fin dag videre Yngvis
Redigert 01.10.2018 kl 15:11 Du må logge inn for å svare