Strong. En utbomba aksje med overskudd og utbytte. nr. 7 2018


Handel, enten det foregår på nett eller i butikken, er en del av framtiden.
Likeså kontanthåndtering.
Aksjeprisen i Strong gir deg nå godt over renter i lånte penger i bank. Med antagelser om dobling av aksje-prisen det nærmeste året.
Og antagelig er selskapet sikrere en banken, i en urolig verden.
Ikke luftige bioaksjer, men godt fundert arbeid og markedsøkning i en bransje alle bruker w.w.
En trygg investering man kan låne penger for å kjøpe!
Hvor ofte er det tilfelle?
Med godt etablert salgsapparat i mesteparten av verden, med mange egenproduserte løsninger og produkter.
Hjemmeside:
https://www.strongpoint.no/

Nærmeste Q, med ny leder, vil vise retning.

Forrige tråd:
https://forum.hegnar.no/thread/11289/view
Redigert 16.10.2018 kl 13:38 Du må logge inn for å svare

Casiasia
Har ikke noe spes program spikret da vi vil bestemme litt etter vær og vind. Meldinger vi ser her hjemme tyder på lite sol og mye regn for tida. Aner ikke om dette stemmer.
Ikke problem for meg å tilpasse et tidspunkt som passer deg. Hadde vært hyggelig med litt erfaringsutveksling.
Overogut
01.10.2018 kl 17:17 3966

Da kom jeg meg faktisk i pluss i Strong aksjen! Noen flere som ligger på pluss siden?😅
Fortsatt mulighet for tap, men satser på en lang opptur for StrongPoint nå!😄
Casiasia
01.10.2018 kl 17:21 3969

Trenger ikke bekymre dere for regn, vanligvis en kort byge på ettermiddagen. Kan i perioder være overskyet, men deilig hvis man ikke har dratt til Singapore for å bli brun. Her er jo det et tegn på at man er fattig, dvs du jobber utendørs.

Tar kontakt via forumet når planene for mitt opphold er klart.
Overogut
01.10.2018 kl 17:29 3966

Casiasia og Russebuss; hva i huleste er det dere gjør her på forumet!? Hva med å prøve snapp shatt eller lignende??!
HrDuck
01.10.2018 kl 17:34 3951

Grindr? :-)

Litt utenomsnakk må jo være lov da :-). Kos dere på tur.
Collin
02.10.2018 kl 08:49 3672

G: disse går på radio vs IR på Pricer sine. Det betyr i praksis høyere strømforbruk og hurtigere utskiftninger. God morgen forresten i nok en spennende dag for aksjen vår.
lynx
02.10.2018 kl 13:20 3510

Dette er en av de hyggeligste trådene på HO. Men får likevel assosiasjoner til orkesteret på Titanic, det fortsatte å spille selv om skuta sank.

He he
Forskjellen er vel at der var det nok ikke så mange som hadde noe særlig tro på at det skulle gå oppover igjen
Collin
02.10.2018 kl 14:49 3413

lynx: ja, du kan så si. Vi er på full fart til å gå under nå. ;) Du vil ikke tro hvor mange runder jeg har gått med meg selv i det siste. Tar jeg og flere med meg på denne tråden så feil av tingenes tilstand? Jeg skal la være å svare så mye på spørsmålet i denne omgang annet enn å innrømme at alternative investeringer har definitivt vært bedre så som PHO. Som jeg selvfølgelig solgte til fordel for å laste mer STRONG på 9-tallet... Ja, jeg har tatt feil. Markedet deler så absolutt ikke min oppfatning av tingenes tilstand. Spørsmålet er hvor lavt priset denne skiten kan bli, eller om vi får et av gjennombruddene som vi har ventet altfor lenge på? 960 kofferter til Sberbank. Signalisert økning i salget i APAC. +++ Vi vet alle det forbakenliggende. Så det åpne spørsmålet: hvorfor? hva er det vi ikke ser? eller kanskje retter sagt: vi ser som de andre ikke ser?

Vi ser vel at det bygges et industrikonsern med egenutviklet teknologi innen flere felt, og med en mulighet for salg i hele verden da kundegrunnlaget er meget stort.
At det bygger seg opp veldig mye serviceinntekter som er mer eller mindre faste, og at det er store muligheter for at omsetningen kan både dobler og firedobles etter hvert som verden legges for våre føtter.
Når dette skjer er det fremdeles bare 44 mill aksjer å dele overskuddet på, og det er sannsynlig at de lykkes i så stor grad at utbyttet på sikt kan bli flere kr pr aksje pr år.
Det hadde vært moro om dette hadde skjedd allerede for noen år siden, men det kommer til å skje en eller annen gang. Strongpoint har ikke tenkt å gi seg med det første!
Og selv om de skulle ville gi opp eier de så mye spennende at det er oppside selv i å stykke opp og selge ut.

Godt innlegg, PSI - Investor.

Collin, takk for info, men jeg tenkte primært på non-food applikasjonen. Har Pricer en slik enhet ? Synes det finske designet var elegant og interessant.

Takk Grantchester!
Setter pris på dine innlegg!
Ja setter jo i grunnen pris på de aller fleste innlegg her!
Og så synes jeg det ser ut som om HITit er aktiv i større grad enn han var en stund, og det er supert!

Ha det fint i dag!
Selv skal jeg ha møte med NAV for å ta i mot en kandidat som ønsker å prøve ut sin restarbeidsevne etter sykdom, og så er det ut i skogen en tur i det fine været, det blir en fin dag!
Collin
03.10.2018 kl 09:22 3009

PSI: jeg har selv hatt uføre i jobb. Liker å gi folk sjanse. Godt å se at andre også tenker det samme. Om vedkommende er ufør går det an å søke om å få utbetale opp til 1G i lønn så vet du det. Lykke til.

Edit: ok, så drar jeg oss opp denne gangen. Noen må vise at kjeften holder tritt med pengene.
Redigert 03.10.2018 kl 09:46 Du må logge inn for å svare

He he det er bra! Men folket vil ha mindre for aksjen enn de kan få som vanlig.

Har hatt flere på tiltak og til utprøving, som oftest er det bare positivt. Synes det er en form for samfunnsansvar som man MÅ ta når man kan. Skal folk ha en sjans må noen gi dem det. Nå er de helt nede på 2 ukers tiltaksperiode, det synes jeg er håpløst lite ærlig talt, når det er snakk om en entreprenørbedrift som har veldig mange ulike oppdrag får vi jo kun utprøvd et meget begrenset område. Ja ja, nå er det altså det med skogen og greier, kjøpe pølser så er vi i gang!
03.10.2018 kl 13:59 2818

Har sans for den utover vendte CG. Artig med teksten på maskinen som forklarer hvorfor den er vendt slik den er også. Flott budskap om hygiene:-)
Casiasia
03.10.2018 kl 14:21 2792

Får ikke linket artikkelen, men ligger på apac LinkedIn. Samarbeid med NEC. Ganske fancy. Nok et bevis på at Strongpoint er et selskap i endring.

While #ecommrce delivery is constantly evolving, there is a prevailing challenge to ensure authorized dispensing of sensitive & age controlled products to end customers.

#Strongpoint is proud to be in collaboration with NEC Corporation of Malaysia Sdn Bhd to showcase a concept of delivering sensitive, and age controlled items using secure identity verification. This concept was on display at #NEC's Smart City Forum 2018, recently organized in Kuala Lumpur.

Participants at the event were pleasantly surprised with this use case of facial recognition technology that was accurate and precise. We believe the application of this concept extends beyond loss prevention or last mile delivery.

Could this be the next step in Retail Technology?

#smartcities #selectncollect #lossprevention #agecontrol #lastmile
#StrongpointApac
Collin
03.10.2018 kl 14:33 2774

NEC+ny tobakkslovgivning+s&c+self checkout+alders id. Dette kan virkelig få ballen til å rulle. Strongpoint er først ute på dette også. Tydelig at markedet ikke vet hvem NEC er spør du meg. Det er ingen smågutt. Stor tillitserklæring til Strong.
Redigert 03.10.2018 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Collin
03.10.2018 kl 17:54 2651

Det ER fantastisk bra Viking. Er de i seng med NEC, så er jeg virkelig imponert. Det kommer ikke av seg selv. Bare om det er en liten sannsynlighet for samarbeide her burde skyve kursen opp 10% i dag, men som vanlig sover markedet og gjesper over et sinnsykt potensiale. For det er det i APAC-land.

«Partner med NEC» som videoen sier. Store ord. Noen spesiell grunn til ikke å melde en partner avtale med NEC over børs??
Collin
03.10.2018 kl 18:32 2600

Om det er som jeg/vi tror så kommer det børsmelding. Eller er dette bare en vag greie? Enorme muligheter om Strong er med.
Redigert 03.10.2018 kl 18:37 Du må logge inn for å svare
Collin
03.10.2018 kl 20:19 2493

Bra trøkk på C&C ser det ut til.

Børsmelding om partneravtale burde komme når kontrakten var et faktum. Ikke i ettertid. Noe annet blir bare for dumt.
Collin
03.10.2018 kl 22:19 2402

Ja, det har du rett i. Hva er dette for noe da? Strong kjøper teknologi av NEC og egentlig ikke noe partnerskap?
tunktee
03.10.2018 kl 22:40 2373

Takk for lenker og info folkens!

Tenkte å se litt på hvor stor avstand vi har til en bedring i kursen.

De siste årene har vi brukt mye penger på geografisk ekspansjon. Samtidig bruker vi fremdeles mye på R&D (research and development), var vell rundt 50 mill første 3 kvataler i fjor. Har ikkje brukt tid på å finne nyere tall nå.

Vi omsetter for rundt 1 mrd per året, og vi tjener penger.
Marginene er svært gode og stigende i forhold til materialkostnader.
En resultatgrad på 6% etter skatt er ikke en usansynlig utopi.

Et slikt scenario vil altså gi 60 mill i nettoresultat, og et resultat per aksje på kroner 1,35
En P/E på 12 gir en kurs på 16,22

For å visjonere litt mere så sier jeg at vi igjen får en positiv utvikling der omsetningen stiger, og at neste år viser en fasit på 1,2 mrd (samtidig som resultatgraden har blitt bedre og er på 6%)
Da er en P/E på 15 ikke usannsynlig.

Det gir altså et nettoresultat på kr 72 mill, et resultat per aksje på kr 1,62 og en kurs på kr 24,34.

Noen som syns jeg er urealistisk og hauser for mye?

Edit: For å gjøre det klart; Jeg mener ikke at vi kan klare 6% resultatgrad for 2018. I beste fall kan vi klare det for Q4. (Eller i enda bedre fall, også for Q3)
Redigert 03.10.2018 kl 23:00 Du må logge inn for å svare

Ja vi vi hauser sikkert for mye de fleste av oss alle her, men jeg vet jeg ikke har helt feil.

SP plukker nå omtrent alle hindre for å lykkes. NEC om, det blir en skikkelig avtale. Limk litt opp på tråden. Tenk bare der, man irriterrer seg for å vente på veldig, veldig lenge, en som sjjekker som bekrefter at man er gammel nok. Har jeg slikt om veldig sjelden går jeg i kassa.
.Smil og ok! du er gammel nok til å kjøpe en øl, snus eller hva annet som er aldersbestemt.
Sukk jeg solgte Tomra på rundt 50 der de var i en ørkenvandring for noen år siden. Jeg grøsser over hva jeg hadde hatt av aksjer i STRONG om jeg var blitt der og solgt i dag og kjøpt. Tomra, er de ikke interessert i SP? Og eventuelt, hva kan prisen være ved et oppkjøp?

Forrige ukes endringer på topp 50.
Litt på hæla denne uka pga. stort arbeidspress for tiden, men her kommer'n:

Fana elektrikeren AS kjøpte 10 000 aksjer
Verdadero AS kjøpte 6 000
Swedbank AS kjøpte 5 000
MSIP Equity kjøpte 4 538
Rune Jacob Kongsrud kjøpte 4 338
J.P.Morgan Sec. PLC kjøpte 2 465
Per Einar Ugelstad kjøpte 1 100
Nordnet Bank AB kjøpte 20
Gunnar Gammelsrød klinte til, og tok 1 aksje!

På salgssiden fikk vi følgende:

Daniel Bjørnstad solgte 13 000 aksjer
Nordnet Livsforsikring AS solgte 964
Avanza Bank AB solgte 331
Under posten " øvrige investorer" var det et samlet salg på 218 043

Forøvrig har posten til Nistadgruppen blitt tilbakeført til Nistadgruppen AS igjen, fra Holding AS

Alt i alt små endringer denne uken.

Takk Elektrikeren
Jeg har vel sagt det før og jeg sier det igjen
TAKK
Du gjør en kjempejobb med å holde oss oppdatert !
Collin
04.10.2018 kl 09:04 2159

T: takk for dine tanker. Man kan jo begynne å lure på om man er helt ute å kjøre når man har en fremtidstro som du og jeg og så ser vi kursen som bare går ned. Jeg har sagt det mange ganger, det skal ikke mye omsetningsøkning til før det slår skikkelig på marginen og at vi får en real cash cow. Når det gjelder hvem som selger under "andre", det kan vel ikke være noe annet enn et diskresjonært mandat? Det selges på samme måten, dag ut og dag inn. Jeg møtte han forvalteren ved en anledning. Han var lunken da og iskald nå tydeligvis. Om det er samme da? Kan jo godt være flere dirskresjonære mandat?
Marginbilde de senere årene, legg merke til 2016:
2010 6%
2011 9%
2012 7%
2013 8%
2014 7%
2015 8%
2016 10%
2017 5%
1-2018 6%

Følgende spørsmål er samlet opp og ønskes besvart på Q:
Partneravtale med NEC i Asia. Hva går dette i?
KL/Singapore: Status og videre planer. Noen milestones?
USA/Canada: Noen aktivitet eller planer? I tilfelle ikke; Hvorfor?
Tilbakekjøp av aksjer: Hvorfor ikke benytte anledingen på disse nivåene også med tanke på oppkjøp?
Samarbeid SP/Pricer. Er det noe diskusjoner om utvidet samarbeide?
Vurderes det konkret per i dag andre selskaper for oppkjøp/ fusjon?
Hva er logikken bak å ikke ha en overordnet CSO/CMO?
Hvilke planer er det for videre salg og markedsføringen og status på dialogen med de store supermarkedkjedene i Europa?
Status C&C piloter og om kundeopplevelsene fra de eksisterende C&C installasjonene.
Utsiktene til eksisterende og nye SQS markeder.
Redigert 04.10.2018 kl 09:20 Du må logge inn for å svare

Collin
Jeg etterlyser svar fra styret om hvorfor de ikke kjøper aksjer.
Har dem ikke tro på bedriften de sitter i styret eller føler eierskap til den jobben de utøver , så bør de byttes ut etter min mening
Collin
04.10.2018 kl 09:50 2111

Viking: svært enig og dette skal addresseres. Jeg håper nye styreleder kommer på neste Q.
sulzrox
04.10.2018 kl 10:07 2087

Tilbake kjøp av aksjer. Er det kun styre som kan bestemme?
Har det noe for-seg å sende mail til styre om ønske at dei kjøpertilbake aksjer?

Styre kunne godt bestemt seg for å kjøpe tilbake eks 5 % av aksjene.
bernes
04.10.2018 kl 10:18 2073

Har sent mail for ikke lenge siden om hvorfor ikke kjøpe tilbake aksjer.
Fikk svar at det vurderes kontinuerlig...
Collin
04.10.2018 kl 11:45 2012

"Tilbakekjøp av aksjer. Er det kun styre som kan bestemme?".
Det gis en fullmakt av generalforsamlingen hvert år samtidig med at det gis fullmakt til emisjon innenfor en ramme. I Strong møtes styre og administrasjon utover styremøtene og gjennomgår mulige oppkjøp/salg av virksomhet. Dette i sum vil avgjøre om det kjøpes egne aksjer som skal brukes til dette formål. Slik situasjonen er nå, så er det vel bedre å anvende pengene til salg og markedsføring og ikke binde arbeidskapital opp i egne aksjer? Tidligere år har Strong kjøpt aksjer som deretter har blitt slettet for å forsøke å vise verdien til selskapet og samtidig få ut aksjonærer som ikke ville være med. Det var en god del den gangen også. Etterpå gikk kursen i 60-ett eller annet (med færre aksjer riktignok).
sulzrox
04.10.2018 kl 11:59 1987

#Slik situasjonen er nå, så er det vel bedre å anvende pengene til salg og markedsføring og ikke binde arbeidskapital opp i egne aksjer? #
Ja eg stoler på ledelsen i Strongpoint. (ellers hadde eg solgt meg ut)
Men eg lure på slik aksjekursen er om det hadde vært bedre med tilbake kjøp og ikkje bruke alt på utbytte.

Slik eg ser det vil tilbake kjøp været eit klar signal til marked. (Om at markedprisen på Strong er for lavt)

Collin:
Jeg vil gjerne vite hvordan de planlegger fremtiden. Så mitt spørsmål er:
Hvilken omsetning ser dere for dere 5 år frem i tid, og hvordan skal dere komme dit?
Altså åra går jo sikkert av seg selv da, men de må ha en plan for hvordan oppnå veksten.
tunktee
04.10.2018 kl 19:53 1762

En ny observasjon fra gammel info fra meg, siden jeg ikke er en racer på å finne ny info;

Til tross for kjøpet av CUB har vi faktisk færre ansatte nå enn for et år siden:

Ansatte 2. kv 2018 1. kv 2018 4. kv 2017 3. kv 2017 2. kv 2017
per slutt 564 567 580 573 573
snitt 566 574 577 573 573

Håper dette går an å lese på diverse enheter.
Som dere ser så har antall ansatte falt med 9 stykk fra 2. kvartal 2017 til samme kvartal 2018.
Det kan se ut som kjøp av CUB medførte en økning av antall ansatte med 10-15 personer, avhengig av hvor mange som gikk ut i andre avdelinger i samme periode.
Reduksjonen eksklusiv CUB er derfor +/- 20 personer.

Jeg vil anta at mye av reduksjonen av arbeidsstokken i stor grad er fra høykostlandene Norge og Sverige, grunnet mettingen av markedet.
Regner uansett med at saken medfører reduserte kostnader uavhengig av geografiske forhold.

I utgangspunktet bør 3. kvartal kun inneholde ekstra lønn for adm.dir. i Juli. Altså én måned. (Lønn til både JW og JT)
Til motsetning hadde hele 2. kvartal ekstra lønnskostnader i den forbindelse.

Ha en fortryllende aften og en berusende helg når så langt kommer! ;)
Collin
04.10.2018 kl 20:23 1734

T: og lavere F&U i Q3. Solid avsetning i Q2. Jokeren fra et godkjent til et suverent kvartal er de 960 SQS til Sberbank.
tunktee
04.10.2018 kl 20:46 1706

Hei Collin! Er F&U, forskning og utvikling/Samme som R&D?
Vet vi det?
tunktee
04.10.2018 kl 21:02 1678

Kommer med en klarering.
Jeg mener ikke at lønnskostnadene totalt sett vil bli lavere enn 3. kvartal i fjor.
Der er tre faktorer som motvirker det.
1. Lønnsøkning.
2. Trolig høyere lønn innenfor teknologi/IT kontra salg. (Ergo, ansatte i CUB har høye lønninger enn den avgåtte arbeidsstokken.)
3. Høyere lederlønninger.
tunktee
04.10.2018 kl 21:07 1671

Litt i siget, så kommer med kvartalets første spådom. Bare til å hive seg på her!

Omsetning 222 mill
Varekost 107 m
Lønn og sos 68 m
ADK 29 m
EBITDA 18 mill
Collin
04.10.2018 kl 21:30 1666

T: ja, det vet vi så godt som sikkert.
Nå kom det dessverre noe i veien så kommer ikke på Q denne gangen. Håper noen tar ordet og setter dagsorden. Nok prat, resultater, planer og tilhørende suksess og ikke minst: innsidekjøp.
tunktee
04.10.2018 kl 21:37 1663

Synd Collin, det var jo du som skulle stille alle de gode spørsmålene!? ;)
Jeg stiller sannsynligvis heller ikke.
For mye greier her nå, så orker ikke planlegge en reise over fjellet.
Hodet går i høygir...