WRL - Operational Update

Kingen
WRL 20.12.2017 kl 08:09 25477

PRESS RELEASE
20 December 2017

WENTWORTH RESOURCES LIMITED
(Wentworth or the Company)

Operational Update

Wentworth, the Oslo Stock Exchange (OSE: WRL) and AIM (AIM: WRL) listed
independent, East Africa-focused oil&gas company, is today providing an
update to shareholders.

The Company is pleased to confirm that December payments have been received
from Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC) and Tanzania
Electric Supply Company Limited (Tanesco) totalling $2.5 million net to
Wentworth for gas sales during the year. The receipt of these payments is
further evidence of TPDC and Tanescos commitment to continue to settle
invoices on a regular monthly basis.

The Company is also pleased to report that gas delivery has commenced to the
countrys newest power facility, Kinyerezi-2 for commissioning of the first
two of six gas turbines. Kinyerezi-2 is expected to add 36 MMScf/d to the
national daily gas demand once it becomes fully operational during 2018.

We continue to maintain 2017 full year production guidance of between 40 and
50 MMscf/d.

Muligens Wrl kunne tatt av skikkelig hvis de får samme omtale som NAS-nemlig at de ikke.....kommer til å gå i konkurs 2018. I wrl har vi mye høyere krav på triggere for å lage en kursboost.
bjay
02.01.2018 kl 09:53 8872

Prosjektet WRL har tatt lenger tid enn mange forutså, og denne forsinkelsen har kostet "krefter" for mange. Det har naturligvis ført til en lavere kurs i en lang periode. Vi kan forhåpentligvis se frem mot lysere tider når det kommer til produksjon og inntjening. Det vil igjen medføre høyere kurser over tid.

Likevel, så er det viktig og huske at mange investorer og fond har likviditet som en av hovedkriteriene for investeringer. Mange store fond investerer konsekvent ikke i Small Cap. Uansett situasjon i aksjen/selskapet. Ser man på WRL så er de pr i dag ikke aktuelle for noen av de 2 nevnte kategoriene. Det finnes selvfølgelig unntak, og det kommer garantert inn flere større aktører om WRL presterer bra fremover. I tillegg er det ganske tørt generelt i markedet når det kommer til og investere i Small Cap om dagen. Så da må man skille seg ut fra en haug av andre selskaper, om man skal få noe oppmerksomhet. Bucketlist er feks et bra steg i forhold til nevnte oppmerksomhet. Så får vi se om det skjer i løpet av Q1.

Selve begrepet med det å være illikvid er jo noe helt annet enn det som ofte menes i å beskrive cashflowen i hvor mye handler det er i et selskap på børs. Wrl er jo mindre illikvid enn norwegian. Norwegian har en enorm gjeld og lever enda mer enn wrl på lånte penger. Markedet for flyselskap er noe av det tøffeste av alle bransjer. Så når et meglerhus skriver at de ikke tror NAS går i konkurs 2018 så er det i seg ikke særlig positivt. Men de fleste selskaper som apellerer om å være størst låner jo penger for å korte ned på tiden for å vokse naturlig raskt. Det er et sjansespill som er en del av markedsøkonomiens oversettelse i dag. Bitcoin har liten relevans idag, men spås å være den nye valutaen i fremtiden. Det kan gott hende at det utvikler seg noe annet, men det bryr seg ikke markedet seg i så lenge det beveger seg så store beløp inn og ut i bitcoin. I vår tid skal helst verdisettelsen av selskaper være slik som "har et potensial som kan gå hvor høyt som himmelen"
WRL og mange andre gambler ikke i den ligaen. Men illikvid? hm.....
icebear
02.01.2018 kl 10:52 8792

Da mangel på oppmerksomhet er en av de store utfordringene til selskapet, kan jeg ikke forstå at de ikke bruker mere tid i Norge. De burde vært her minst 1 uke i måneden for å markedsføre seg ovenfor meglerhus/investorer. Jeg har tro på at ansikt til ansikt oppfølging gir bedre resultater enn på telefon.
bjay
02.01.2018 kl 13:05 8829

Jeg snakker om ilikvid aksje, dvs antall aksjer som omsettes pr dag i snitt.

Fond og større investorer handler ikke i aksjer som er ilikvide, det har ingen ting med fortjeneste,cashflow etc
Det er kun av den enkle grunn at det omsettes for lite aksjer til at de kan gå ut og inn i en aksje uten at det påvirker kursen nevneverdig. Vi vet jo alle hva som skjer om noen skal ut med noen millioner aksjer til en verdi 30-40m i WRL. I bluechip er dette sjelden noe problem. I WRL er det feks omsatt for ca 190.000NOK i dag, mens NAS 175m. Det er helt umulig for større aktører og gå ut og inn av en aksje som WRL uten at det får store konsekvenser for kursen.
Kingen
02.01.2018 kl 13:13 8681

Ikke til å komme bort i fra at WRL er sinnsykt lavt priset med en forventet PE på rundt 2-3 og EV/EBITDA på rundt 4,5-5 for 2018 med dagens marked cap. Ikke mye som skal til før kursen kommer, og tenker Malcy tar inn WRL i Bucket list for 2018 snart.
joergen
02.01.2018 kl 16:01 8559

ORCA nyheter
Orca Exploration Finalizes Terms for US$130 Million Investment by Swala Oil & Gas (Tanzania) plc in the Orca Group
Orca Group secures a strategic investor in Swala with international institutional and Tanzanian investor support
" Orca Chairman and Chief Executive Officer, W. David Lyons commented, “This is a transformational transaction for Orca. To the broader Orca Group, this investment is strategic in both underpinning the intrinsic value of our business and providing a platform from which to grow and diversify our company and deliver value to our shareholders. In respect of our investment in Tanzania, Orca has for some time sought the right partner for a minority stake, and we welcome Swala’s participation, and importantly Swala’s ability to attract and engage both recognized international institutional investors as well as Tanzanian investors to the business.”

https://globenewswire.com/news-release/2018/01/02/1276995/0/en/Orca-Exploration-Finalizes-Terms-for-US-130-Million-Investment-by-Swala-Oil-Gas-Tanzania-plc-in-the-Orca-Group.html

Oppriktig sagt så ser jeg ikke hva mer av triggere som wrl må eksponere for at flere får øynene opp for aksjen. Det som noen/mange har satt i tvil har egentlig fått sin oppklaring i de siste månedene. Jeg tror at vi som sitter i wrl er de samme som har spurt etter bekreftelse på at alt er i orden. De som fortsatt ikke ser etter aksjen så betyr ikke resultatene noe som helst. Det er nok slik at for å få oppmerksomhet på børs, så er ikke at resultatene skal innfri forventniger det som får kursen til å gå-muligens for å ikke rase nedover. Nei i Norge så er nok børsen litt som utvalget i matbutikken. Normenn ser ikke etter andre varer enn det de pleier å lage til middag. Vi som ikke er fornøyd med utvalget, drar til Sverige å handler i Olav Thon sine senter det vi ikke finner i Norge. Vi er utrolig flokkrelaterte. Vi (majoriteten) drar på ferie der andre normenn har vært og er positive til og ser ikke etter andre muligheter. Derfor tror jeg at vi fortsatt trenger bjellesau for at wrl skal dukke opp på radaren. En artikel på Hegnar eller FA er ikke noe som skaffer nye "investorer".

Men da er det vel et spørsmål om ledelsen gjør en god nok jobb for å selge inn selskapet? Det blir sikkert en bedring når de har flyttet i London, og har fått en ny CEO på plass. Det er jo ikke tvil om at med den produksjonen og tallene de leverer, burde de være interessante for et større antall investorer. Men vi kan ikke bare skylde på markedet, noe skyldes sikkert historikk og tidligere skuffelser, og mye skyldes nok at de ikke gjør en god nok jobb internt for å markedsføre WRL. Kanskje det har vært litt for behagelig å sitte stille og la pengene komme inn på konto?

Vil tro at bedret kontakt med investormiljøer (sammen med en farmout av Tembo) blir noe av de viktigste oppgavene for en ny CEO. Ellers burde de jo heller være private i stedet for å være børsnotert.

Hvilket sikkert mange av selskapene på børs burde ha vært-Private. Børs kan noen ganger være en mer usynlig posisjon enn hva mange tror.
Babb
02.01.2018 kl 20:09 8458

Husk at det er gassen som er produktet, ikke aksjen.
bjay
03.01.2018 kl 10:14 8115

Det blir vel litt øyet som ser Babb, men for WRL er det gass og evt utvikling av felt (Tembo) som er produktene ja. For investorer er hele WRL pakken en del av produktet, og det er vanskelig og ikke se til kursen når man skal vurdere sine investeringer.
Caset må tydeligvis få materialisere seg ytterligere før kursen følger etter. Det er spesielt at ett selskap prises så lavt med det vi har av info. Jeg forventer en del action når Tembo er avklart.
Det hadde vært int og vite hva de "gamle" gutta med aksjer i ledelse/styre hadde solgt seg ut på. De blir ikke yngre med årene, men regner med de har en formening om hva de kan vente seg ved ett evt salg.
Spar1
05.01.2018 kl 09:53 7602

Hei, noen som har sett på Orca transaksjonen og hva prisingen av deres eiendeler kan innebære for WRL verdier?

På stående fod lidt over 145 mUSD for WRL's 181 BCF andel af Mnazi Bay
Spar1
05.01.2018 kl 10:56 7671

Noe sånt jeg også ender opp med, dvs rundt 6,-/aksje - og så exploration upside utover det. Det er ihvertfall hyggelig å tenke på risk/reward i dette caset mens aksjekursen oppfører seg som en strandet hval.

Ja, nå går vel alt i olje/gass unntatt WRL
Symphony
05.01.2018 kl 11:49 7629

Sålenge ståa i Tanzania er slik vi tror og at selskapet holder seg til hva som ble sagt på The Thief, så strekkes strikken. For hver dag som går strekkes strikken og kursen kan bykse når som helst.

Utrolig spennende.

Symphony: Jeg ser at alle argumenter for å holde kursen tilbake er oppbrukt.Å andre siden så faller ikke wrl når kjøperne uteblir. Muligens anonymiteten rundt hvilke meglerhus som handler medvirker til det. Uansett gjenstår nå den største triggeren, og som vi ser i mange andre aksjers utvikling, at oppmerksomheten kommer ikke før volum i handlene starter. Da blir det som en lavin. NAS resultatene for desember var vel ikke så revolusjonerende. Yielden tilsier ikke større inntjening. Kostnader/sete er økt. men NAS har mange store investorer og er på radaren for mange til tross for at de og enkelte dager har et meget lavt volum i handlene.
05.01.2018 kl 15:23 7368

3. kvartal var Wrl's første med positiv bunnlinje. Det er for tidlig å klage på aksjekursen. Jeg tipper at den vil ligge over 4 kr når tall for 2. kvartall 2018 blir offentliggjort.

Kursen på det tidspunktet er forhåpentligvis ikke bare preget av gode regnskapstall, men en god farm-out-avtale og forventninger mot boring av Tembo-2 i tillegg.
Redigert 05.01.2018 kl 15:31 Du må logge inn for å svare

Hvilken bunnlinje i Pen ligger til grunn for tilliten blant aksjonæren? Jeg mener at det i Wrl etterspørres begrunnelser som ingen annen aksje
altin
05.01.2018 kl 16:13 7321

Ifølge Q3 til Dangote, vil gass turbiner startes opp nå i januar.

"Tanzania’s economy is growing well, with the World Bank forecasting GDP growth of nearly 7.1% in
2017 and similar growth forecast for 2018. A number of large infrastructure projects are driving
construction activity in the country, including the Dar es Salaam-Morogoro Railway, the Kenya-Tanzania
Railway, major road and bridge building projects and commercial housing at Dodoma.
Tanzania has 11Mta cement production capacity and our 3.0Mta factory at Mtwara is the largest and
most modern. The plant increased volumes by more than 12% to nearly 541Kt in the first nine months
of 2017 and we estimate this to have given us a market share of 14% at the end of the period. The
ex-factory price during the period was around US$63 per tonne in September.

The factory is still reliant on diesel gensets for electrical power, which results in EBITDA losses that
weigh on Pan-African margins. The installation of gas turbines has been delayed slightly and these will
now begin operations in January 2018, although the gas pipeline to feed the temporary turbines has
now been installed. In addition, we expect to be able to fire our kiln on gas from March 2018, using
the same gas supply."
Symphony
05.01.2018 kl 18:28 7239

Vet ikke hvordan det er med dere men jeg kjeder meg ikke lenger. Wrl kan bare vente fordi jeg "vet" den kommer. Nå derimot er det Trond og Trine det handler om. Gud hvor herlig det er å se at disse selvforherligende menneskene endelig får smake noe av egen medisin.

Personlig lar jeg meg ikke sjokkere av handlingene mens begge vitterlig til de grader har stått i tet 'ved å preike moral og sparke nedover.

Så nå kan de steike i eget fett, mens partiene de representerer, gradvis destrueres.

Skål!
Redigert 05.01.2018 kl 18:45 Du må logge inn for å svare
thief
05.01.2018 kl 18:45 7204

Begynt å kjøpe wrl igjen,tror denne blir en av vinnerne i 2018:)Endelig kommer penger på løpende bånd og gass-salget vil bli større og større.Ser veldig lyst ut fremover med blå tall kvartalstall og stadig mindre gjeld.Rart ikke denne allerede er godt over 3kr,men fint for de som kan kjøpe:)Tipper 4-5kr i løpet av 2018!Tembo kan jo oxo bli morsomt:)wrl burde være en av aksjene man har fremover!
thief
05.01.2018 kl 18:45 7226

Begynt å kjøpe wrl igjen,tror denne blir en av vinnerne i 2018:)Endelig kommer penger på løpende bånd og gass-salget vil bli større og større.Ser veldig lyst ut fremover med blå tall kvartalstall og stadig mindre gjeld.Rart ikke denne allerede er godt over 3kr,men fint for de som kan kjøpe:)Tipper 4-5kr i løpet av 2018!Tembo kan jo oxo bli morsomt:)wrl burde være en av aksjene man har fremover!
Symphony
05.01.2018 kl 18:51 7319

thief

Rart ikke denne allerede er godt over 3kr?

Hva legger du til grunn for kursmålet ditt?

Mvh
kveithau
05.01.2018 kl 19:13 7185

Viss vi skulle lagt til grunn nteressen ut fra antall ganger de enkelte tråder er lest så er denne WRL tråden i suveren tet blant absolutt alle aksjer. Nesten 7000 ganger er denne tråden lest/klikket inn på, så tror mange her sitter på sidelinjen og vil hive seg på når den begynner å gå, da kan vi forhåpentligvis vente oss en tsunami!

Lykke til!
thief
05.01.2018 kl 19:19 7198

aksjer pleier jo alltid(nesten) å gå før potensialet i aksjen blir realisert.Wrl er godt i rute til å bli en pengemaskin.Gjelden har de full kontroll på og inntektene blir bare større og større,så ser jo meget bra ut fremover.Så derfor syntes jeg det er litt rart at den enda ikke har begynt å bevege seg,men det kommer:)Denne har vært seig leeenge,men potensialet begynner sakte men sikkert å realisere seg nå.Så ser man på gjelden,fremtidige inntekter og andre potensielle triggere(farmout tembo),så burde wrl prises mye høyere enn dagens 3kr!Så derfor kjøper jeg,og tror vi lander på 4-5kr i 2018!Men man vet jo aldri,syntes nedsiden iallfall er minimal nå!Så får vi se om det var en riktig beslutning:)GOD HELG!
Symphony
05.01.2018 kl 19:21 7599

kveithau

Her er vi helt enige og kan lene oss helt tilbake og slappe av. Jeg gjør iallfall dette, nå som jeg ikke skal kjøpe mer. Hjemmeleksen er gjort i stort monn og dukker det opp en eller annen drittpakke, er vi unnskyldt.

Utover muligens å tape penger.
Symphony
05.01.2018 kl 19:28 7613

thief

Hadde jeg hatt ledig kapital for aksjemarkedet hadde jeg kjøpt!

Bare wrl.
plaff
05.01.2018 kl 19:44 7478

Er det nå på nyåret Malcy legger ut bucketlist, eller er det fortløpede? Jeg har ikke forstått helt greia der.
Jeg håper og tror han finner plass til WRL, så får vi se om eventuelt det gir utslag i LSE.
thief
05.01.2018 kl 19:55 7474

Tja,pleier alltid å ha noen forskjellige aksjer + en buffer i bakhånd som jeg oxo kan bruke på aksjer om nødvendig:)Akkurat nå har jeg bare noen i wrl,solgte nas i dag:)Så vurderer jeg kanskje fro,mulig Archer med den høye oljeprisen(kjøpt/solgt noen ganger der fra 8tallet og opp til 9.5-10kr).Men blir garantert noen flere wrl:)Satt lenge i iox,det lønte seg,den var oxo veeeldig tung i lang tid,men den kom som en kule!tror wrl oxo vil få en skikkelig forløsning:)!
Kingen
05.01.2018 kl 23:30 7363

Malcy la vel ut bucketlist sist gang 01.Februar 2017, og det kan ikke være mange ukene til listen for 2018 kommer. Har stål tro på at WRL befinner seg på 2018 listen etter at Malcy har skrytt WRL opp i skyene i seneste tid.

Når det gjelder kursmål for 2018, så mener jeg at 4-5 kr. er alt for beskjedent. Bare gassalget fra Mnazi Bay bør forsvare en kurs godt over dette. I tillegg har vi Tembo farm-out som ved en god deal bør booste kursen godt opp.

Ulveflokken på børsen jakter hvileløst fra selskap til selskap på jakt etter potensielle kursraketter. Det ser ut som om WRL trenger en spektakulær nyhet for å trigge interessen fra denne flokken, og en farm-out kan være nettopp denne vekkeren markedet trenger. Eventuelt kan det trigges av at Malcy tar inn WRL på bucket listen.
Det fundamentale er i hvert fall på plass, og pengene er begynt å renne inn for alvor med sterkt økende gass salg. Dette kommer garantert til å bli en av vinnerne i 2018.
Symphony
05.01.2018 kl 23:53 7453

Kingen

Kunne ikke vært sagt bedre mens vi heller ikke trenger Malcy. Litt tid, fokus bort fra tidligere forsinkelser, betalingsproblemer og til glødene økende tall !

Grådigheten vinner alltid i aksjemarkedet.

Faen, jeg må kjøpe mer!
icebear
07.01.2018 kl 14:44 7057

Med forbehold om at jeg er på bærtur.
http://www.theeastafrican.co.ke/business/Ethiopia-Tanzania-electric-trains-cargo-speed/2560-4253254-1ajud6z/index.html
We are also in the last stages of the Kinyerezi natural gas plant, which should now inject 240MW next month and reach a peak of 3,000MW by 2022.
240MW neste mnd passer da bra med denne? https://csi.energy/project/kinyerezi-ii-combined-cycle-power-plant-240-mw/
Full guffe neste måned er det jeg stusser litt på.


Redigert 07.01.2018 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
Worth
07.01.2018 kl 15:12 7143

Lovende Icebear! Ser ut som de ligger foran skjemaet med Kinyerezi prosjektet, noe vi jo vet hva betyr for oss WRL aksjonærer :-)
mortfol
07.01.2018 kl 15:24 7134

Det er en del som fortsatt er usikre mtp Tembo og drilling uten en farmout på plass.

Mailet litt med IR nå i dag og ba om en endelig avklaring på dette:

"To be clear, we are not proposing to drill the well without a partner. In the unlikely event that we are unable to secure a partner in time, we will seek an extension on the license to enable us to drill at a later date with a partner.

I hope that helps and thank you again for your continued support.

All the best
Katherine"

Hun bekrefter igjen at de er rimelig sikker på å lande en farmout avtale..

Mye som går WRL sin vei om dagen spesielt i Tanzania mtp etterspørsel etter gass.

Denne kommer til å reprises før eller siden.
Redigert 07.01.2018 kl 15:25 Du må logge inn for å svare
Kingen
07.01.2018 kl 15:27 7043

Bra jobbet icebear. Det betyr vel da at 2 turbiner er i drift pr måned (2 i Desember, 2 i Januar og 2 i Februar) hvis anlegget er ferdig neste måned. Her går det virkelig unna, og langt foran skjema som var 1 turbin i måneden.

Jammen ikke lenge til 100 mmscf/d er oppnådd når Dangote også starter denne måneden. Snart oppstår luksus "problemet" om at ikke Mnazi Bay klarer å levere nok ihht etterspørsel.
icebear
07.01.2018 kl 15:41 7027

Mortfol
Når IR skriver dette (in the unlikely event that we are unable to secure a partner in time)((i det usannsynlige tilfelle at vi ikke kan sikre en partner i tide) så er vel det en mer eller mindre en bekreftelse på at partner kommer eller at den faktisk alt er klar. Kan vel ikke skrives klarere uten å direkte si at en er på plass.

icebear,

av erfaring er vel en farmout og partner på plass når siste undertegnelse er klar. Jeg håper jo du har rett, men siden jeg har vært i samme båt selv når det gjelder å arbeide med farm ut av lisenser, tror jeg det først når jeg ser det.

De har jo ikke så lang tid igen, og det er jo heller ingen garanti for at de eventuelt får en forlengelse på plass om det ikke kommer en farmout nå. Håper også at de snart får ny CEO på plass, det er sikkert enklere å gjøre ferdig en farmout når de har den nye ledelsen klar. Men både aksjebeholdningen min og jeg håper jo på at du har rett.
icebear
07.01.2018 kl 17:09 7077

Jeg skulle skrevet partner valgt/klar. Det er sikkert 1 tonn med avtaler som skal på plass før den endelige avtalen underskrives og offentliggjøres. Men det er jo opp til hver enkelt å tolke hva hun mener. Om det ikke kommer en partner etter det hun skriver, har hun driti skikkelig på draget. Igjen, hvordan tolke ordet usannsynlig! Slik ville ikke jeg formulert meg som IR uten å være sikker. Det vil slå tilbake på deg.
07.01.2018 kl 18:32 7027

Vi som var på "The Thief" sitter vel igjen med inntrykket av at det ikke handler om en partner eller ikke, det handler om hvem. Forhandlingskortene omhandler:

- Hvilken %-andel av lisensen WRL blir sittende igjen med.
- Hvilken kostnad WRL vil få.
- Operatørskap for lisensen.
- I tillegg forventer jeg at avtalen inneholder opsjoner/krav til flere boringer "dersomattehvis".

Geoff Bury var også soleklar på at WRL tidligere har vært for optimistiske i sine anslag og prognoser. Dette er det angivelig slutt på og WRL vil framover heller være konservative slik at framtidige nyheter vil framstå som positive og bedre enn forventningene. Når Katherine Roe går ut med informasjon så vil jeg anta at hun besitter mer (positiv) kunnskap enn hun formidler.

Josik,

kan godt være at du har rett, jeg hadde ikke anledning til å være på The Thief. Men om de har flere å velge mellom, håper jeg at de snart velger en i stedet for å spekulere i å kunne få en forlengelse. Det kommer et tidspunkt der en seriøs partner sier det er for sent til å farme inn, det tar faktisk en del tid for å få alt på plass når de gjelder boring.

Det er vel ikke snakk om at det skal bli noen særlig kostnad på WRL, og de er vel egentlig ikke organisert (eller kvalifisert?) til å¨være operatør? Fra min side håper jeg vel at operatørskapet og kostnader taes av den som kommer inn.

Med andre ord, jeg synes det e bedre å spikre en (grei) avtale snart, enn å vente (kanskje forgjeves) på noe bedre.
Redigert 07.01.2018 kl 18:58 Du må logge inn for å svare
07.01.2018 kl 19:05 7018

fremogtilbake;

Hva vet du om de ikke allerede har valgt partner(e) og sitter i sluttforhandlinger?
WRL er både organisert og kvalifisert til å være operatør. Og i følge Geoff Bury vil ikke WRL gi fra seg operatørskapet med mindre partneren er Big Oil og krever det.