PHO - Bladder Cancer Advocacy Network


https://www.inspire.com/groups/bladder-cancer-advocacy-network/discussion/cis-and-blue-light-cystoscopy-after-6-bcg-treatments/

Kommentar fra Facebook:
"Hei. Nå er jeg usikker på om jeg er noe i grenseland for hva som er greit å poste. Dette er samtaler på ett forum for personer med NMIBC, hvor de diskuterer Cysview og alternativer.
Det er en fornøyelse å være med å eie noe som er så viktig for mange."


Jeg har klippet ut dette fra Photocure Investors på Facebook. Håper ikke jeg går for langt siden jeg ikke har spurt om jeg kan spre dette videre....
Redigert 15.09.2018 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
NilsAB
15.09.2018 kl 09:50 6736

Til Focuss og dere andre opplyste!
Nede i denne tråden det er linket til står det en del kommentarer om inflammasjon og at det kan være vanskelig å skille kreft fra inflammasjon i blæren under blålys undersøkelse... Til og med en påstått uttalelse fra ett sykehus’s innkjøpssjef at det er en av grunnene til at de ikke har skaffet seg utstyr fra Photocure...
Frantzen
15.09.2018 kl 10:08 6691

legger ved en link for de som vil se hvordan blålys fungerer i praksis . 80 tusen som får blærekreft i usa hvert år , og ca 700.000 lever med blærekreft i usa

https://www.utsouthwestern.edu/newsroom/articles/year-2018/blue-light-technology.html
Frantzen
15.09.2018 kl 10:09 6685

legger ved en link for de som vil se hvordan blålys fungerer i praksis . 80 tusen som får blærekreft i usa hvert år , og ca 700.000 lever med blærekreft i usa

https://www.utsouthwestern.edu/newsroom/articles/year-2018/blue-light-technology.html

NilsAB

Det som er interessant for oss aksjonærer er at utsetting av scopes i USA er akselererende, og en uttalelse fra et enkelt sykehus endrer ikke på dette.
Dette er første gangen vi hører om en slik problemstilling på 8 år med Hexvix/Cysview, og det betyr vel at `smaken er som baken`..
Det store flertallet vil ha det beste, og da teller det lite for helheten at en eller flere er skeptisk på feil grunnlag.

Fase III slår i hjel enhver dommedagsprofeti fra en som for alt vi vet kanskje også synes at folk blir penere etter å ha passert 100 år, eller at det er borkastet tid å tøye ut etter lengre fysiske anstrengelser.

Blant menneskeheten er det alltid noen som tikker seg ut, og språket er relativt og kan brukes til alle vinklinger.
Redigert 15.09.2018 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
focuss
15.09.2018 kl 10:16 6666

NilsAB
Slik jeg leser det så kan blæra vare betent etter behandling med cellegift (BCG) og at BLC Cysview bør utsettes 3-4 uker til betennelsen er over. Ellers så viser det at som Bellete sa, at pasienter oppsøker sykehus som har BLC Cysview. Dette med falske positive har jeg sett tidligere og fikk inntrykk av at det hadde med erfaring å gjøre.
Redigert 15.09.2018 kl 10:29 Du må logge inn for å svare
kreinh
15.09.2018 kl 10:16 6602

Gode erfaringer med blue light cystoscopy sprer seg:

"I have been told by my husband's urologist that blue light cystoscopy is best for viewing CIS, but that BCG treatments inflame the bladder and therefore interfere with it's efficacy. So, blue light cystoscopy after BCG treatments may not be helpful. I called the Cysview people and they told me the same thing.

Cliffsider, you gave me important information about Cysview in an earlier post and I really appreciated it. I didn't even know what it was until you told me about it. My husband is going for a second opinion at an NCI hospital next week. It's the Moffitt Center in Tampa Florida. I was shocked to have them tell me that they don't have blue light cystoscopy available there at the present time. They are hoping to have it in a few months. The doctor there also told me that blue light cystoscopy is not very useful after BCG treatments due to BCG inflammation. As far as I know, the Moffitt Center has a very good reputation with bladder cancer, so that really surprised me. Needless to say, I'm pretty confused.

cbutler1311, it seems like your doctors think blue light will be very useful, even just 3 weeks after BCG treatments. Thank you very much for sharing that update. It means a lot. I certainly need to do more research about this. I'm thinking now that maybe we need to go to a different NCI hospital for my husband. From your experience, it seems that blue light cystoscopy is pretty important to spot CIS regardless of BCG inflammation. I wish you and your husband the very best. There are plenty of people with CIS on this discussion board who have kept their CIS in check for many years by staying on top of it. Sounds like you and your husband are doing a great job with that. Good luck!"


Motforestillinger kan komme på grunn av vegring mot å investere i nytt utstyr. Men man skal ikke underestimere makten/betydningen av pasient erfaringer som sprer seg...
Redigert 15.09.2018 kl 10:22 Du må logge inn for å svare
ITinvest
15.09.2018 kl 10:38 6525

Det er jo når pasientene begynner å velge bort sykehus som ikke har dette produktet att skiftet kommer fort, virker som vi er i den fasen nå.

Amerikanere er vel i større grad vokst opp med att de må ta slike valg selv, ikke som oss hvor staten tenker for oss
kreinh
15.09.2018 kl 10:46 6526

Der er du inne på noe vesentlig med det amerikanske markedet, ITinvest. Store pasient fora som har makt/påvirkningskraft.

Dette støtter min teori om at scopene og Cysview ganske raskt vil "selge seg selv".
Pasientene vil oppsøke sykehusene som kan tilby Cysview, dermed tvinges sykehusene til å handle
Redigert 15.09.2018 kl 10:55 Du må logge inn for å svare

Det er jo interessant hva den ene pårørende skriver:
" I called the Cysview people and they told me the same thing."

Hun har altså ringt til Photocure i USA for å få råd. Dette illustrerer to ting, slik jeg ser det
- Amerikanske pasienter/pårørende har et aktivt forhold til å søke de beste behandlinger og sykehus som kan tilby den.
- Det har en stor verdi å ha en lokal organisasjon. Ikke bare rent salgsmessig, men også fordi dette etablerer en tilstedeværelse som kan være nyttig som enkel pasientkontakt, noe som indirekte vil være salgsdrivende.

Redigert 15.09.2018 kl 11:17 Du må logge inn for å svare
ITinvest
15.09.2018 kl 11:28 6334

skal ikke i denne denne sammenhng undervurdere av internett, å inhente kunnskap i dag er mye lettere for pasienter i dag, enn før dette kom.'
Nyeheter spres mye raskere og pasienter stiller krav ut fra det.

kreinh

Takk for fin tråd og link! Dette er jo svært interessant! I denne linken får man et innblikk i hvordan pasienter i USA med blærekreft, og deres pårørende, gjør mye selv for å finne best behandling og diagnostikk. Det virker som at BCG cellegift gir betennelse i blæren og at det er individuelt hvor lang tid det tar før betennelsen forsvinner. For å redusere sjansen for falske positive funn burde man vente til betennelsen er borte. Slik jeg leser det er det sannsynligvis hovedsakelig økonomiske årsaker til at ikke flere sykehus har skaffet seg BLC/Cysview. Pasientene virker imidlertid villig til å reise betydelige avstander i USA til et sykehus som kan tilby dette, ettersom pasientene oppfatter at dette er den beste metoden/behandlingen. Hvis jeg har forstått dette riktig så er jo dette gode nyheter som bekrefter at pasientene tar grep for å få BLC/Cysview. Da vil jeg tro at sykehusene må følge etter og tilby dette.
Redigert 15.09.2018 kl 11:44 Du må logge inn for å svare

Dette bekrefter vel bare det Bellete var inne på i Q2 presentasjonen?At sykehusenes økonomi var en utfordring for å skaffe seg skop/Cysview, og at sykehus som ikke har BLC/Cysview mister pasienter til sykehus som har dette?

NilsAB
Cysview hadde tidligere en begrensing med at man måtte vente 90 dager etter BCG/chemo behandling.
16 februar i år så ble den begrensingen fjernet. Det er ikke sikkert alle er oppdaterte på det.
Se side 6 her: https://photocure.com/globalassets/investor-relations/presentations/2017-pres/pho-4q-2017-pres-final.pdf“Prior treatment with BCG therapy appears to have no effect on BLCC accuracy. Many patients receive BCG treatment and it is important to note that the benefits of BLCC can be seen in this patient population as well“, says Siamak Daneshmand, MD, Associate Professor of Urology (Clinical Scholar) Director of Urologic Oncology, at the University of Southern California Institute of Urology and study investigator.
https://photocure.com/news/cysviewhexvix-at-siu/


Er forøvrig ikke noen tilhenger av å dele diskusjoner fra pasientforum her på et investorforum....
Redigert 15.09.2018 kl 11:53 Du må logge inn for å svare

BenteBazooka

Takk for oppklaring rundt ventetid etter BCG.

Har sett at noen antyder ca 50.000 dollar for et komplett flexiscope.
Hvis dette stemmer så høres det ut som lommerusk for en klinikk som ønsker å være oppdatert på den beste metoden for å avdekke/oppdage blærekreft.

Folk er livredde for å komme i en situasjon hvor de må betale liggedøgn etter f. eks et hjerteinfarkt på private klinikker i USA fra egen lommebok.
I en slik situasjon virker det ikke bare merkelig, men ikke så rent lite smålig at en klinikk må ha leasing-ordning eller avbetaling for å se seg i stand til å skaffe seg seg et BLC-scope.

Leasingordning er nok mer rettet mot legekontor og andre utenfor sykehusene. Men mener også det ble nevnt ordninger for å prøve ut utstyret uten kjøp?
liang
15.09.2018 kl 13:28 5992

Kan deler av problemet skyldes at de er låst i andre avtaler?
kreinh
27.09.2018 kl 11:00 5490

Jeg bryter stillheten... Det var i grunnen ok å slippe alle slags kommentarer ei stund.. Tror de kortsiktige har forlatt oss. Ok, vi får vente i stillhet videre til Photocure kommer med en melding da. ;-)
Frantzen
27.09.2018 kl 20:50 5161

https://www.auanet.org/.../AUA-Comment-Letter-2019-Outpatien

legg den inn i søkefeltet på googl søk på siste uke

Redigert 27.09.2018 kl 20:58 Du må logge inn for å svare
27.09.2018 kl 20:58 5132

Frantzen

Har lest brevet, og synes det er veldig positivt at de amerikanske urologene i høringsrunden for guidelines til 2019 kjemper for å få så gode refusjonsordninger som mulig fra Medicare på bruk av blålys med cysview. Håper de får gjennomslag!
Redigert 27.09.2018 kl 21:02 Du må logge inn for å svare

Franzen! Dette er jo gull!
Den amerikanske foreningen for urologer vil ha grønt lys for cysview og dett er det de mener er det viktigste i sin årlige myndighetskommunikasjon.
De ønsker høyere refusjon og en total frislipp for prosedyrer.
en "carte blanche" nærmest!
Frantzen
27.09.2018 kl 22:14 5014

Jepp
Redigert 29.09.2018 kl 12:28 Du må logge inn for å svare
rockpus
27.09.2018 kl 22:30 4981

Dersom markedet får bedre innsikt i det vanvittige og meget sannsynlige potensialet, blir neppe et mulig skuffende q3 av negativ betydning for kursen. Man skal ikke behøve mer enn et snev av logisk sans for å se hva 2019 vil bringe.
27.09.2018 kl 22:49 4932

Enig, men vil mene at annet enn positivt resultat i q3 også virker ulogisk.
Blir nok ikke noe stort pluss, men ser ikke hvordan det skal ende med minus sett i lys av q2 tallene(13 mill i engangskostnader)og Belettes presentasjon tatt i betraktning.


CMS er Centers for Medicare and Medicaid Services.

Klippet fra teksten:
"CMS’ reimbursement policies should facilitate access to this critical drug."

Critical drug. Store ord!
rockpus
27.09.2018 kl 23:09 4872

Om et q3 resultat litt på minussiden skyldes oppbygging av salgsorganisasjon i USA så blir nok det lett tilgitt..
Sydney
27.09.2018 kl 23:26 4819

American urology association sier slik jeg forstår det at det finnes 7 settinger der de kan bruke blc.hvilke? Svært interessant at de karakteriserer blc på denne måten. Dette må jo være den store influenceren i markedet og representerer 22 000 urologer..

Dette samkjørte trykket i markedet, fra såvel urologene sin side som fra pasientene sin side, presser nå BLCC teknologien frem som den nye gullstandarden for diagnostisering av blærekreft i USA.

Dette er markedskrefter vi ikke skal undervurdere og jeg tror at ketchupeffekten er i ferd med å skje. Så spørsmålet mitt er hvorvidt produsentene av BLCC utstyr vil ha kapasitet nok til unngå at der oppstår bottlenecks i utrullingen av denne fantastiske teknologien? For dette blir etterhvert noe sykehusene bare "må ha!" dersom de ikke skal risikere å miste pasienter. For vi kan allerede registrere nå, ut fra pasientene sine uttalelser, at de søker seg mot sykehus/klinikker som allerede kan tilby BLCC teknologien.

Blir spennende å være PHO aksjonær de kommende årene. Når kan vi forvente at selskapet begynner å utbetale de første utbyttene? Neppe i 2019, men jeg tror nok vi ikke skal langt inn i 2010 før de begynner å ramle inn. Og da blir nok det i et akselererende tempo, er jeg redd.......;-))
Redigert 28.09.2018 kl 07:56 Du må logge inn for å svare
SørenE
28.09.2018 kl 09:06 4479

God morgen Norge

London: rent sysning men ikke usandsynligt, min sysning går på at det bliver selve impleteringen og oplæring på sygehusene som vil blive flaskehalsen.

Spændende i alle fald.

Dansken
Super optimist
heilo888
28.09.2018 kl 10:28 4356

Det går desverre aldri så glatt som Londonmannen spår. Ikke i Nano, ikke PCIB, og nok heller ikke i PHO.

Er positiv og optimistisk på PHO sine vegne, men flaskehalser vil helt sikkert oppstå som det alltid gjør.

Dessuten er det uhyre vanskelig å penetrere det amerikanske markedet, selv med det beste produktet innen segmentet.
heilo888
28.09.2018 kl 10:34 4335

Jeg har hatt den tvilsomme fornøyelsen å ha vært inn og ut av PHO siden 1999, men er nå nøktern optimist med tanke på de kommende årene.

Utbytte har jeg imidlertid ingen som helst tro på.
Overskuddet vil helst sikkert gå til forskning og utvikling av nye produkter. Det ligger i sakens natur for selskaper som Photocure.
Jadaok
28.09.2018 kl 10:47 4303

Blir refusjonen for hospital/Turb redusert i 2019 i forhold til 2018? Fra linken over står det: The proposed 2019 complexity adjustment increases hospital payment for only 2 of the 7 applicable cystoscopy CPT codes in which Blue Light Cystoscopy with Cysview® is used (52204 and 52224). This means that only a fraction of Blue Light Cystoscopy with Cysview® procedures will be eligible for additional payment through the complexity adjustment.

Mens det for 2018 også er refusjon for kode 52214. Sjekk denne fra Edison i fjor:

The issue could be potentially resolved as of 1 January 2018 thanks to a new rule finalised by CMS that would create a new code for blue light cystoscopy, which would improve reimbursement for the procedure in most situations to a level where the cost of the product would be covered. Effectively, for CPT codes 52204, 52214 and 52224, if blue light cystoscopy is used, they would qualify for reassignment to the higher ambulatory payment classification.

Og er det ikke slik at Pho skulle få (det er foreslått) refusjon for deler av flex/surveillance. Det virker ikke akkurat slik ut i fra det som står i lenken over fra AUA.

Noen som kan oppklare? Takker


Sydney
28.09.2018 kl 11:56 4206

Ja er det noen som kan gi en forklaring på det? Det ville jo gitt pho en skikkelig nesestyver..

Sydney,
For en oversikt over de 7 prosedyrene se følgende oversikt fra cysview.com. Det ser ut til å være på størrelse av svulstene som fjernes, og det virker som om kun fjerning av de minste som gir refusjon pr i dag. Store er lettere å se, men hvordan vet man at det ikke er små i tillegg..?

Side 5:
https://s3.us-east-2.amazonaws.com/cysviewreimbursement/2018+BLC+with+Cysview+Medicare+Reimbursement+Guide.pdf
Sydney
28.09.2018 kl 15:00 4013

Vi går alle rundt å tror at cysview vil få økt refusjon fra 2019 Jmf surveillance. Men her står det vel at det er foreslått begrensninger i refusjon. Anyone??
Sjog
28.09.2018 kl 15:14 3977

52214 er den av de tre med lavest antall behandlinger, og AUA har gått i krigen for Cysview med følgende krav : “we urge CMS to apply the complexity adjustment to ALL Blue Light Cystoscopy with Cysview® procedures (CPT codes 52000, 52204, 52214, 52224, 52234, 52235, and 52240)”
Jadaok
28.09.2018 kl 16:04 3912

Ja for søren. Hvor er forslaget om refusjon for oppfølging? Og forslaget er jo en reduksjon for turb. Dette var ræva nyheter

Det står da vitterlig increase. Det betyr jo at de øker refusjonen i 2 av de 7. Står ingenting om at en fjerner noe refusjon slik jeg kan se det av innlegget. Så jobbes det for gullstandard og full refusjon over hele linjen. Skulle det skje blir jo kursmålet på 1900 konservativt. Da snakker jo en om 100 % av et 35milliarders marked, og det bare i USA. Den utregningen har ingenting for seg når aksjen fremdeles ( Utrolig nok ) trades i tosifrede beløp.
28.09.2018 kl 16:21 3862

Jadoak,
Dersom du eier aksjer i pho bør du selge nå eller lese papirene otdentlig

Det har tidligere vært påstått at behandling med BCG, som gir inflamasjoner, gir dårlig effekt av blålys i etterkant. Nå har man dokumentert at dette ikke er tilfelle. Falske positive er litt høyere for blålys, men ikke signifikant.

Det finnes urologer som er negativ til blålys. De har vunnet noen kriger, men tapt slaget. Disse er nå akterutseilt og deres klinikker taper pasienter.
focuss
29.09.2018 kl 07:42 3505

MM
Fint du er innom en tur igjen. Ikke så ofte men godt.
Jadaok
29.09.2018 kl 08:16 3456

MM, du som kjenner selskapet best. Hva tenker du om refusjon for neste år? Er det forslaget over det riktige? Er det ikke foreslått refusjon for surveillance? Takk
meeg
29.09.2018 kl 08:26 3441

Ref. forslag fra AUA:
Om AUA får godkjent sitt forslag vil jo ØKNINGEN i refusjon i 2019 (ift 2018) bli enda bedre enn det som så langt er besluttet!
Stjernenytt! :-)
bravi
29.09.2018 kl 12:18 3252

Er det uklarheter mhp. refusjon bør det oppklares snarest hva som har vært status i 2018 og hva som forventes og bli status i 2019. Samtidig hadde det vært greit å vite hva som er uklart eller ikke bekreftet av prosedyrer som i beste fall kan gi refusjon i 2019. Slik det er nå tror mange att Cysview får refusjon på alt mulig fra 2019. Det er neppe så enkelt.

Jeg har ikke full oversikt over det amerikanske refusjonssystemet, men tror noe av bakgrunnen for forvirringen er at AUA her uttaler seg om Hospital outpatient prospective payment and ASC... (CMS-1695-p), som regulerer refusjon på level III og IV (og V?). Forslaget til refusjon for fleksibel cystoskopi er foreslått på level II, noe som reguleres av Physician payment... (CMS-1693). Level-inndelingen dreier seg om hvor avansert behandlingen er og level I og II er hovedsakelig for fastleger og avtalespesialister, mens de høyere nivåene krever sykehusbehandling. Fleksibel cystoskopi er mindre invasivt enn TUR-B og kan utføres av avtalespesialister og dermed havner det i level II. Med andre ord hadde det vært rart hvis AUA skrev noe om fleksibel cystoskopi på en høringsuttalelse til CMS-1695-p. I tillegg er det verdt å nevne at det ikke er sånn at level II er noen dårligere form for refusjon. Det kan være like mye penger i en level II-kode, men grunnlaget beregnes noe annerledes og det skal rapporteres i ulike statistikker.

Level-inndelingen forklarer for så vidt også hvorfor det kun er de små svulstene som får refusjon. Fjerning av de minste svulstene ligger i level III, de øvrige prosedyrene i level IV, men dersom man bruker Cysview får man legge til en complexity adjustment-kode som gjør at de havner i level IV. AUA ber i høringsuttalelsen om at man også får lov til å bruke complexity adjustment på de prosedyrene som allerede ligger i level IV. Det er en litt annen fremgangsmåte enn i fjor, da det ble bedt om å droppe complexity adjustment og heller ha egne koder for blålyscystoskopi. Det kan godt være at dette er en bedre strategi fordi det krever mindre endringer fra CMS’ side.
Redigert 29.09.2018 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
Jadaok
29.09.2018 kl 17:45 2972

Takk docm for en forklaring. Litt av et lappeteppe å sette seg inn i. Blir muligens da litt færre turb som får refusjon, men noen nye i surveillance. Tviler vel på om urologene blir hørt. Myndighetene har for vane å holde hardt på pengeboka.

Jadaok
Joda, myndighetene er vel kjent for akkurat det. Men i tilfelle BLCC så vil jo faktisk myndighetene tjene på å etablere refusjonsordninger slik at flest mulig får den sikreste diagnosen stilt så tidlig som mulig. Det vil spare samfunnet for store midler å få stilt diagnosen og iverksett riktig behandling så raskt som mulig. Det samme gjelder også pasienter som blir holdt under jevnlig overvåkning for å oppdage tilbakefall så raskt som mulig.

Akkurat det er det BLCC bidrar med. Derfor blir refusjonsordninger for myndighetene å anse som utgifter til inntekts ervervelse. Her vil nok myndighetene stille seg positive når de innser hva BLCC teknologien kan bidra med.
bravi
29.09.2018 kl 20:05 2823

Londonmann, tror ikke de som godkjenner refusjoner tar først og fremst langsiktige samfunnsøkonomiske hensyn når de vedtar refusjoner. Refusjoner er nok mere rettet mot å ivareta den enkelte pasient der og da. Behøver selvfølgelig ikke å være noen motsetning mellom hva som blir mest vektlagt for det.