PCIB-samletråd for emisjon


Vel, dette er institusjonelle som forvalter en stor portefølje. Og stort sett sitter i årevis med enkeltaksjer. Hvordan reagerer småinvestorer når de omsider oppdager at dette kan ta årevis fra nå? Det er en noe annen type småinvestorer enn det var for 30- 40 år siden. Kanskje naturlig siden mange av de siste tiårs aksjer er blitt adskillig mer risikable

De store institusjonelle investorene har nok satt seg grundig inn i selskapet, og har av den grunn vektet seg opp.
Ingen hensikt i å vekte seg opp i et selskap en ikke har tro på.

Har forsøkt å si dette flere ganger, de som klager er ikke interessert i å høre. Flere ganger har Computum spurt om hvorfor ikke emisjonen ble kjørt når kursen var 60 i februar. Har forsøkt å forklare at de ikke kan kjøre emisjon før de vet hvor mye penger de trenger.

Den kommentaren har han hoppet over hver gang før han igjen kjører på med ny post med klage på tidspunkt for emisjonen. PCIB-tråden på HO, der det tidligere var masse interessant lesning, har blitt mer eller mindre en vits. Håper dette tar seg opp igjen.
bravi
13.10.2018 kl 21:54 3690

Man skal lese mye rart her på forumet, det er sikkert. Egentlig er det veldig overraskende at folk synes halvering av kursen er helt greit, det er slik det skal være det.

At selskapet rævkjører sine egne aksjonærer er helt greit det også. Noen har etterlyst nyheter osv. fra Pcib, tror ikke de skal ha noen forhåpninger i så måte. Pcib trenger ikke komme med noe som helst de neste 4 årene (bortsett fra lovpålagt minimum). Om 4 år når kassa er tømt kan det tenkes at det kommer noe i forkant av neste emisjon.
Redigert 13.10.2018 kl 22:16 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av bravi

Innlegget er slettet av administrator

Innlegget er slettet av administrator
Computum
13.10.2018 kl 22:40 3639

Det var jo Sundal Collier og Artic Securities som var rådgivende og utførende i emisjonen. Så egentlig burde kanskje kritikken gå til dit. Men når ble disse kontaktet? At det ble i seneste laget er i tilfelle ledelsens ansvar.
Computum
13.10.2018 kl 22:48 3624

Hvorfor vet ikke et utviklings-selskap hvor mye penger de trenger? Var de naive eller ignorante?
Dette er et diskusjonsforum, lengeleve. Ikke et "strykmegmedhårene"-forum.
Hvilken interessante lesing savner du? Selskapet bidrar ihvertfall lite til interessant lesing for tiden. Så da får du glede deg med å repetere gamle tråder.

Kalleklovn fortjener ikke engang en kommentar.
Redigert 13.10.2018 kl 22:50 Du må logge inn for å svare

Sluttkurs oct 12 var 27.20 til orientering for dem som var positive til emisjonen. Det var ikke jeg. Snøffelen og Batman har sluttet å poste innlegg, emannen og sørlendingen kastet inn håndkleet for lenge siden. Blir gøyalt å følge dette selskapet videre. Her er det mange som må delta på tvangsauksjon med belånte porteføljer. StockDZ er også ute. Artig forum
bravi
14.10.2018 kl 00:18 3534

Russebuss, ikke enig i din konklusjon om at alt er gjort 100% etter boka hvis man ser det fra aksjonærenes side. Det reelle behovet for å hente penger var der også i vinter, det ble spekulert om emisjon allerede da. Alle visste det trengtes penger for å starte pf2 og få AA. Forskjellen mellom da og i august var at i vinter var det et momentum i aksjen, i august hadde lufta gått ut av ballongen. Så skriver du at det er viktig med best mulig resultat før "frieriet", generelt er det riktig, men i dette tilfellet hadde ikke Pcib noe bedre resultat i august enn de hadde i vinter, de hadde faktisk dårligere resultat, de meldte lange forsinkelser. Ja jeg mener emien kom på feil tidspunkt, når de samtidig melder at alt tar lengre tid er det drepende for kursen.
14.10.2018 kl 00:23 3528

> Da mener du tydeligvis at selskapsverdien før emisjonen var en bobble?

Ja kanskje er faktisk det den beste beskrivelsen. PCI Biotech hadde guidet for at plan for innhenting av midler til å gjennomføre pivotalt studie skulle komme samtidig med selve planen for pivotalstudiet. Altså visste markedet at selskapet skulle ut og hente hundrevis av millioner av kroner, i samme tidsrom som selskapet ble omsatt for noen få millioner om dagen.

Likevel føk aksjekursen i været. Boble? Kanskje. Nå er derimot selskapet svært konservativt priset, med marketcap på en milliiard hvorav cash kommer til å utgjøre 350 millioner.
heilo888
14.10.2018 kl 00:29 3520

Picosalax;
Nå tuller du fælt!
Snøffelen poster mer enn noensinne, spesielt på TI, og han sier han har økt antall aksjer med så mye han maktet under emisjonen. Sørlendingen er fortsatt på topp 20 med sine 251.000 aksjer, og StockDZ har i likhet med flere andre av de beste skribentene flyttet til TI forumet hvor han er svært aktiv.

Ikke få nå denne gjengen over på TI. Hysj!
bravi
14.10.2018 kl 08:16 3387

Man må være skeptisk til "superskribentene" her på forumet, med kurs 27 kr virker det som markedet har dratt buksa av dem. De var veldig godt fornøyd med at det ble emisjon og ikke partneravtale, sa at det var veldig positivt. Videre har de prediket at pf2 med AA kunne komme i gang hver dag som helst siden januar/ februar. Så sier selskapet at det enda vil gå flere måneder før de kommer igang. Selv med 350 mill på bok trenger de lang tid til ditt og datt og bla. bla. bla. før de kommer igang. Har ikke selskapet gjort noen forberedelser siste 3/4 året? Hva er det som tar så lang tid med designet av denne studien hvis caset er så opplagt og at de skal få AA?

Ja, når man drar buksa av superskribentene så ser man at de er utstyrt som folk flest og knapt nok det.
Denne pivotale fasen skulle vel være nesten avsluttet i følge hausserne, og så er den ikke kommet i gang ennå. TTT sier de nå i motsetning til tidligere.
Med denne sneglefarten tror jeg vi ser 2024 før fasen er over hvis de i det hele tatt gjennomfører den.

Riktig hartvigsen. Pcib et ett matrix som ikke eksisterer, og alt som foregår her på forumet er en oppdiktet verden som kun eksisterer til din fornøyelse. Du blir koblet på den virkelige verden fra senest 2021.
bravi
14.10.2018 kl 09:17 3308

Kursen er nå engang 27, helt uavhengig av hvor mange Radium-podcast du lyttet på og blitt orientert av Eco.
De podcastene kan ikke ha mye gjennomslagskraft i markedet. Markedet tror vel det er Einarsson som gråter for sin syke mor.

I stedet for å forsøke deg på hersketeknikker Eco kan du svare på de 2 spørsmålene jeg hadde.
Redigert 14.10.2018 kl 09:21 Du må logge inn for å svare

Den virkelige verden i PciB er forsinkelser. Eller for å si det på godt norsk: PciB rir ikke den dagen de saler opp.

Mange tåpelige kommentarer med utrolig fokus på kurs akk nå. Vi som har vært på børs i 25-30 år og vært med i alle "bransjer" vet at ttt - spes i bio.
Har også spurt ( uten å få svar i fra noen ) om mange ville solgt i dag om kursen var 40-45 eller 50 ? Jeg har tenkt å sitte i mange år men muligens sikre meg litt om kursen går i 100 for eks. Fokuset burde rettes i mot det selskapet faktisk HAR levert og glede oss til neste positive konklusjoner som jeg er sikker på vil komme.
Eneste kommentar jeg må si meg litt enig i er at forsinkelser ikke har noe positivt i seg og det tror jeg er hovedårsaken til kursraset og ikke selve emi-en som jeg fremdeles mener var etter boka .Forsinkelsene skyldes jo at dem ville gjøre en så grundig planlegging/analyse som mulig for neste fase og det blir vel litt feil å gi negativ kritikk pga grundig gjennomført jobb?
Dere som mener selskapet gjør en dårlig jobb må for all del selge dere ut og finne dere andre aksjer ( masse bra å velge i ).
bravi
14.10.2018 kl 11:40 3174

At det er gjort en så grundig gjennomført jobb er bare dine spekulasjoner. Markedet synes ikke det og priser aksjen til 27 kr.
trek
14.10.2018 kl 12:40 3109

Jeg bladde litt tilbake i det gamle forumet for kikke på tråder i starten av året, mens stemningen var høy. Der ble det heftig diskutert hva PCIB skulle gjøre med alle pengene som skulle renne inn i 2018. Var det best å betale ut 100 mill. i utbytte, eller skulle man gå for å kjøpe tilbake egne aksjer? Utrolig hvor naive mange har vært når de har neglisjert kapitalbehovet som dette selskapet har, og hvor lang tid ting tar.

bravi og trek
Om dere har aksjer så vær så snill SELG -SELG - SELG. Skal sende dere en hilsen når kursen er tilbake der den burde vært 50-100++++++
gepard1
14.10.2018 kl 15:20 2953

trek

Haapet var at PCIB ville presentere gode extension resultater, som ble etterfulgt av en god upfront payment partnere avtale. Saa har ikke skjedd, og vi er skuffet. Men haapet om en topp 10 BP fimaNac avtale med upfront payment foer jul, staar fortsatt ved lag. Hadde begge deler blitt innfridd, kunne det faktisk blitt utbytte av det.

Heldigvis har vi tre hester og ri paa, og ikke bare en. Vaar fimaChem medisin for IGGk, kan fortsatt lykkes, selv om det vil ta ett aar eller to foer det kan bekreftes. I mellomtiden haaper vi at fimaNac og fimaVacc vil innfri vaare forventninger. Det viktigste saa langt, er at det ikke har kommet signaler om at noe ikke virker. Jeg tror de fleste aksjonaerer er rimelig overbevist at vaar leveringsteknologi fungerer. Det som gjenstaar er aa parre den med en medisin som virker og makter og trekke nytte av den. Vi har 7 partnere paa plass. 6 fimaNac og en fimaVacc. Tipper minimum en av disse vil oppnaa suksess med vaar hjelp. Og det er alt som trengs for og oppnaa suksess.
Redigert 14.10.2018 kl 15:27 Du må logge inn for å svare

At ting tar tid i Bio vet vel alle. Men det som er så leit er at verden og kreftforskning ikke står stille. Det er et kappløp hele tiden , som ved Amundsen og Scott sitt kappløp mot Sydpolen. PciB er ikke så fri for konkurrenter som de fleste ser ut ti å tro. Og det er ikke alltid den beste metoden får gjennomslag heller for de som mener PciB er best
Med litt godvilje kan en kanskje si at PciB har beste behandling mot gallegangkreft, men der er pasientgrunnlaget sterkt begrenset
Redigert 14.10.2018 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
trek
14.10.2018 kl 16:29 2841

Sjekket tråden fra "stifinner" på nytt. 750 mill. var det visst som skulle komme inn i år, hvorav 250 mill, 10 kr. pr aksje skulle gå til utbytte, og 500 mill. til å "bygge selskapet til en biotek gigant"
https://forum.hegnar.no/archive/thread/2430705/view

''2017 var spennende men 2018 kan bli enda mer spennende!'' ref Per Walday.

Ja,etter at emisjonen gikk så bra er vel spenningen utløst ;)
bravi
14.10.2018 kl 18:27 2777

Mulig emisjonen gikk bra for Per Walday og ledelsen, det tror jeg så gjerne. De det ikke gikk så bra for var de som satt med aksjer når emisjomen ble meldt. Man kan forstå at det ble trangt i døra.

bravi
Har du aksjer i selskapet?
focuss
14.10.2018 kl 20:33 2651

Det er vel bare to muligheter. Enten var selskapet for høyt priset. Hvis det ikke var det så ble det gjort en dårlig jobb i forhold til emisjonsstrategi og evne til å selge inn emisjonen. Begge deler er og en mulighet
bravi
14.10.2018 kl 20:39 2633

Russebuss, jada jeg har noen aksjer i Pcib, har heldigvis mere i Pho. Kjøpt første aksjene i september 2017. Har egentlig vært tilfreds med den investeringen og sittet i ro. Tenkte å selge før ferien i sommer men gjorde dessverre ikke det. Så kom denne forferdelige emisjonen, det var en oppvåkning og en kjempe skuffelse og føler at med den ble selskapet avkledd til skinnet. Min konklusjon er emisjonsfinansiert evighets case, som det er tvilsomt om noengang i overskuelig fremtid vil levere, slike selskaper er det for mange av på OB.
bravi
14.10.2018 kl 20:45 2617

focuss, jeg tror mest på begge deler. Det var dårlige greier på flere områder.

bravi
"Tvilsomt om selskapet noen gang vil levere" Hva er begrunnelsen for en slik konklusjon. Så dum er du ikke at du tror/mener at emi-en påvirker forskningen negativt? Riktig konklusjon er jo helt motsatt. Pga emisjon så kan dem jobbe uforstyrret i 3-4 år. Ta deg en bolle og gled deg til neste positive melding i fra selskapet. Med din holdning så begriper jeg ikke at du ikke selger og glemmer denne aksjen.
Selskapet har ut-talt at 2018 blir et meget spennende år og jeg stoler på dette utsagnet.
bravi
14.10.2018 kl 21:50 2490

russebuss, med levere mener jeg i forhold til aksjekurs og event. utbytte. Det er flere selskaper som har fått til fremragende forkningsresultater men ikke lykkes kommersielt. Jeg har aldri antydet noe negativt om Pcib sin forskning, jeg er mere i tvil om de greier å levere på den kommersielle biten. Med så lang tidshorisont som antydes 2022-24 kan fort noen andre komme opp med ny teknologi som er bedre. Ikke sikkert neste godmelding fra Pcib vil dra kursen så mye som meldingen i desember 2017, mange har lært en lekse i dette caset.

Jeg tror emien påvirker forskningen negativt på det viset at nå kan selskapet senke skuldrene, det er ikke så farlig om de bruker litt tid og tar det litt rolig. Med en partneravtale ville trykket ha blitt noe helt annet.

Ville ikke kastet bort tiden min på Bravi Russebuss, han har ingen aksjer her. Han kommer bare innom en gang i blant når kursen går ned for å kaste mer negativitet rundt caset. Vet ikke hvilken agenda han har, men det er ikke en seriøs poster i hvert fall (jeg har brukt block på han). Er dessverre for mange av disse her nå.

Da er vi nok mange som har blokkert geita bravi. Større svada spreder en han skal en lete lenge etter.
Collin
15.10.2018 kl 09:10 2143

Ja PCIB er et interessant case, men at det er helt sikkert at de lykkes???
1. Største aksjonær har et bio-fond som ikke eier en eneste aksje i PCIB. Fondet har tatt bittelitt PHO tidligere, vet ikke om de eier noe nå?
2. En av verdens beste bio-forvaltere som jobber i Arctic, har ikke kjøpt. Hvorfor ikke?
3. PCIB er et binært case.
4. Positiv på innside.

Collin
Bare en liten kommentar. NEI det er ikke helt sikkert at dem vil lykkes og derfor er kursen 27 og ikke 2700 som ville vært nærmere fasiten om vi visste dem ville lykkes . Dette er en aksje for dem som er villig til å satse i høyeste risikoklasse og bli solid premiert om dem lykkes . Jeg har troa på selskapet og føler jeg sitter på et gull-egg men må innrømme at jeg kan ta feil. Viktigst for meg akk nå er at dem har arbeidsro og finansieringen er i boks.
Collin
15.10.2018 kl 09:34 2091

Godt å høre Rus, går vi over på TI så er det ikke rom for å ha et eneste kritisk spørsmål. Som sagt mange ganger: jeg håper virkelig PCIB lykkes. Virkelig.
Ingen hast med å gå inn her tenker jeg, avventer neste Q og skal følge med. PCIB er en av 13 aksjer på min shortlist.

Pcib -hausserne har ødelagt sin egen aksje og grav sin egen grav med å ikke ha perspektiv på saker og ting. Kanskje greit for oss som har et edruelig forhold til aksjen, og kan tenke oss å trade litt i denne 'gullfisken' .
Snøffelen& Next sammen med de andre forførerne har stukket av, eller stukket hodet i sanden. Kanskje stemmekveget bør velge andre ledestjerner neste gang;)
Redigert 15.10.2018 kl 13:52 Du må logge inn for å svare
rockpus
15.10.2018 kl 13:41 1892

Burde vel egentlig blokkert værmeldingen også, etter at de har meldt så mye dårlig vær i det siste.

Er det for tidlig å tegne seg i rep emi over børs for de som stod utenfor ordinær emi?

Collin
Tør du shorte PCIB på dagens kurs så er du faktisk 10 ganger tøffere enn meg !!!!!!!!!!!! Tenk om det dukker opp en melding som ikke passer den stillingen. Huff å huff. Som en god forum-kompis så vil jeg advare deg mot akk det trekket ( vi to har vært oppriktig mot hverandre i mange år så du vet jeg mener det).

Collin
Bare et lite PS. Kunne tenkt meg å sett short-listen din. Tok en liten runde på PGS i dag jeg og gjorde meg netto ca 15k på 2 timer (30k aksjer)
Sist uke shorta jeg AkerBp Grieg og DNB med en samlet gev på ca 120k ( var på ferie i Singapore så min megler ordna det meste - jeg bare nikka pr telefon)
Collin
15.10.2018 kl 15:33 1702

Long/short fondet som Torkel Eide nå jobber i har erkjent at de tjener absolutt best på sine longposisjoner. Short er vanskelig, men en guru sa en gang: ingen aksje er så lavt priset at den ikke kan shortes, ei heller er en aksje så dyr at den ikke kan kjøpes. Mye klokt i det og vi ser eksempler på det gang etter gang. Det har med trend og psykologi å gjøre. Tesla? Skjønte og skjønner jeg ingenting av prisingen, men den fortsatte bare oppover og oppover og oppover.
Om noe så skal jeg ta PCIB long, ikke ta feil av det. På den andre siden sitter jeg neppe lenge.
Redigert 15.10.2018 kl 15:40 Du må logge inn for å svare

Det skader vel ikke kjøpe noen få aksjer på dette nivået.
Det er billig å kjøpe pølse i slaktetiden ;)
Redigert 15.10.2018 kl 15:59 Du må logge inn for å svare

Det er nå nesten tyve prosent opp til emisjonskursen, ser ikke ut til at nedgangen er over, desverre..
Tresvika
15.10.2018 kl 16:09 1579

La merke til det jeg og, men mtp hvordan kursen oppfører seg nå blir jeg ikke overrasket om vi ser en ny short i morgen