Det ser ut til at vi får skiftet ut litt på topp20, det kan bane vei for mer enn 24-26kr i det korte bildet for å si det sånn.

Tipper det var en som fikk kjøpet av KLP eller Storebrand:)

Det var nettopp dette som fikk meg til å skrive som jeg gjorde i et innlegg tidligere i dag. Markedet sover, men det vil ikke vare lenge med overtilbud. Den/de som du nevner som vil redusere/ut har trolig kommet veldig langt i denne prosessen og markedet kan ikke vite når det gås tomt. Dersom det skal reduseres er dette en glimrende anledning - gitt man er avhengig av bra volum i handelen og kjøpsinteresse. men dette varer ikke evig er min parole. Så nå tror jeg snart vil skal kunne gå bra høyt, uten alt for mange stengsler. Skulle det være KLP og Storbrand etc. så er det ikke så mye igjen - gitt alt skal ut. men det er det ingen grunn for å hevde.

Hvorfor er nye aksjonærer bedre enn de gamle? Det har jeg aldri forstått. Hvorfor skulle det være kursdrivende hvis det ikke er en fra bransjen.

Tanken er vel at de nye har mindre lyst å selge til lavere kurser siden de ikke har gevinst ennå .....


OK

Jeg kjøper den i dette tilfelle hvis de langsiktige ikke erstattes med tradere.
Redigert 12.09.2018 kl 15:57 Du må logge inn for å svare

Konsolidering og nye aksjonærer som kommer inn på disse nivåene er åpenbart positivt for aksjen. Jeg er enig i at det er store aksjonærer som har hatt hastverk med å selge som gjør at aksjen ikke har steget mer, og at aksjen fort kan stige kraftig når disse er tomme..

Ikke har steget mere!!!!!!!!!!!

Det er jo den aksjen på Oslo Børs som har steget klart mest i 2018!!!!

Hvor ofte skal det sies?

FF: Har du glemt hvor mye PEN har falt i årene frem til og med godt ute i 2018? At den stiger mye i år er kun en funksjon av en totalt miserabel aksjeperformance over lang tid, samt at det nå har kommer bedre nyheter. Når det er sagt er mcap fortsatt ekstremt lav.

Veldig som den presentasjonen drøyde. Er det ikke litt spesielt og ikke legge ut presentasjonen før den holdes? Startet 16:15 ble det opplyst lenger opp her. Noen som er der?
Alby
12.09.2018 kl 16:41 4201


Hum, ja man kan lure ?
bmw5
12.09.2018 kl 16:42 4181

Må bare minne om at børsen beordret Pen til å få aksjen opp over 1krone (10 kr i dag) Pen fjernet en 0 og vips var aksjen langt opp. Gammel kurs er ikke mer enn 1,960 kr det er ikke all verden og ikke så mye å skryte av. Aksjen lå lannngt nede som kokkenTor skriver.
canarias
12.09.2018 kl 16:42 4186

Tror presentasjonen var meget bra , den som venter på noe godt.........

Selv begynner jeg nesten å forvente noe annet positivt i den presentasjonen enn hva BWO kom med. Hvorfor i himmelens navn følger de ikke BWO når det gjelder tidspunktet den legges ut? Virker nesten uryddig når samme prosjekt i all hovedsak står i sentrum.
Redigert 12.09.2018 kl 16:46 Du må logge inn for å svare

Storebror må få sole seg først i glansen. I morgen er det vår tur, og til helgen er det begges tur åpenbart! Jeg er mer enn spent på kurs og omsetning i morgen.

Helt enig med deg gunnarius, det kan ikke være så mye igjen fra de 3 aktuelle kandidater, selv om STB måtte ønske å selge alt.
Redigert 12.09.2018 kl 17:13 Du må logge inn for å svare

Husk bare at i alle aksjer er det noen som mener at kursen er/har vært altfor lav. Det må virkelig sies at PEN tidligere har vært veldig uheldige med sine utkårete, og det påvirker kursen med god grunn.
Alby
12.09.2018 kl 17:19 4007


FF/ gunarius

Har dere noen formening om hvorfor presentasjonen ikke kommer. I følge det som ble skrevet før, skulle den være overfor Pens del ?

De har vel ikke lovt annet enn at den kommer i løpet av dagen. Kommer nok snart. Hold ut!
karlman
12.09.2018 kl 17:33 3938

Kommer ikke åt Panoros hjemmeside, Gjør noen av dere?

Nope

Kanskje var den for eksplosiv😜

Alby, har kontaktet Qazi om dette.
Redigert 12.09.2018 kl 17:50 Du må logge inn for å svare
Jajaja
12.09.2018 kl 17:48 3864

Siden beholdninger pr siste uke i juni -18 (og kurs 12-13 kr), så har disse fire (på top20) redusert sine beholdninger ganske mye: StorebrandVekst-JPMorganEurLtd (-27%), KLPAksjenorge(-28%), KommunalLandspensjon(-30%) og NordnetBankABSWE (-35%). (Dette fram til/inn i 1. uka i september). Men kjøpersida har fint tatt imot presangen :-) Jeg tippe dog at der sitter noen "VinglePettere" som forvaltere (ettersom det noen uker innimellom økes, - selv om totalen/hovedtrenden i perioden siden slutten på juni er slik jeg oppgir). De har antagelig solgt med store tap? Får etterhvert sjekke når tilbake i historia at de kjøpte? Ikke godt å si hva "policy" blir i fortsettelsen. Antagelig selges det litt til, vi får se.

Edit: Og siden siste uka i sept 2016 (på ca 2 år) har de omtalte 4 fondene redusert beholdningene m. henholdvis -69%, -46% og -62% og -58%. Pussige greier.
Redigert 13.09.2018 kl 00:26 Du må logge inn for å svare

Her skal hele verden inn på Panoros hjemmeside samtidig. Da får jeg bare vente på godtet😊

Nettopp fra Qazi:

Apologies for the lateness. Some issues we are encountering with upload to website. It will be available very shortly.

Bør være en tung presentasjon sprekkfull av nyheter, når den får nettsidene til å knele. Ikke minst på tiden det tar å få de opp igjen. Internettet klarer ikke å fordøye så mye saklig og god informasjon. Vi venter i spenning.

Er ikke sikkert presentasjonen er så tung, men PEN kjører low-cost her også, så hjemmesiden er hostet av et afrikansk selskap som benytter tråsykler for å holde strømtilførselen gående. Jo fler requests mot siden som kommer, jo fortere må de sykle... akkurat nå er det for mange nysgjerrige aksjonærer som venter på dynamitt :)
polion
12.09.2018 kl 19:14 3529

Fikk nettopp inn en melding fra Panoro om at presentasjonen vil bli lagt ut på telefax fra kl. 19.25. Så da er det bare å sitte klar til å ta imot.

Haha. Jeg skrur på personsøkeren min så kan du varsle meg når den kommer :)

Merker at det er en voldsom forventning til presentasjonsmaterialet. Kunne vært interessant å vite hva man egentlig forventer seg. Altså hvilke ting vi ikke allerede vet.

Kanskje noe fra Aje eller Tunisia? Dussafu er jo behandler av BMO og vi får ikke vite noe mer spesifikt her.

Jeg forventer meg faktisk ingen store nyheter da disse skal presenteres til hele markedet i form av en børsmelding og ikke på en konferanse,
Teed
12.09.2018 kl 19:29 3468

Hjemmesiden er nå tilgjengelig, men fremdeles ikke noe oppdatert presentasjon...
keste
12.09.2018 kl 19:33 3442

Tenkte på akkurat det samme. Om det var Dussafu folk venter på kunne de lest dette på BWO sin presentasjon. Tunisia er relativt ferskt så her er det lite å hente, Aje er fornyet i nye 20 år og venter ikke det store her. Hvis folk trodde det ble meldt first oil nå så må de vente, dette er guided late september.

Tror ikke nødvendigvis at investorene forventer så altfor mye, for meg er det enda mer interessant at et så lite selskap på OSE kan generere så mye interesse at hjemmesidene går ned. Når selskapene presenterer på Pareto-konferansen og andre liknende arrangement hvor de samtidig gjør presentasjonen tilgjengelig på hjemmesidene (som børsmeldes) så følger man vel børsforskrifene FF?
Personlig hadde noe mer detaljer rundt AJE-timeline og forventning til Tunisia vært veldig gode nyheter, men forventer som sagt ikke så veldig mye.

Nei, Haussegutten. Slike ting skal meldes i en børsmelding slik at hele markedet informeres samtidig.

Det betyr imidlertid ikke at man kan få drypp om fremtiden og opplysninger som ikke vurderes som direkte kursdrivende. Derfor er Q/A seksjonen ofte det viktigste sett fra aksjonærenes side.
Redigert 12.09.2018 kl 19:57 Du må logge inn for å svare

Venter i spenning 😋

Tror du misforstod litt hva jeg mente FF, for hvis du ser hva jeg forventet så var det ønske om "...noe mer detaljer rundt AJE-timeline og forventning til Tunisia". Tror ikke dette faller innenfor hva som må børsmeldes. Et eksempel er vel BORR og BWO på dagens konferanse. Trøim uttalte nærmest tom om fremtidig utbyttepolitikk. Og hvis jeg ikke tar feil så sa jo BWO også at first oil kom ila "a couple of days". Mao så er det mye som kan informeres om som er kursdrivende, men som ikke faller under børsforskriftene om separat børsmelding?

Haussegutten

Da snakket vi nok litt forbi hverandre.

Lykke til! 😊
Phoenix
12.09.2018 kl 20:44 3118

Da er den lagt ut:
http://www.panoroenergy.com/wp-content/uploads/2018/pdf/Panoro%20Corporate%20Presentation_Sept%202018%20WIDESCREEN%20v3.pdf

Der fikk vi svar på hvor lang tid Tullow har. "Tullow purchased State back in rights and have 60 days from first oil to elect; Panoro would be diluted to ~7.5% if elected."
Redigert 12.09.2018 kl 20:54 Du må logge inn for å svare
karlman
12.09.2018 kl 20:54 3093

Virker blir letebrønn på Prospekt A og B

Three additional main prospects matured into
potential drilling targets
- Prospect A, Prospect B and Moubenga
- Prospect A and B are high potential prospects with 482 MMboe
(gross) prospective resources

Dette har vi vel ikke sett før?
karlman
12.09.2018 kl 20:59 3075

Når det gjelder AJE:

Material upside in gas development
‒ FDP for Phase 2 gas development submitted in 2017
‒ Development will include dedicated Turonian wells to produce gas
and liquids
‒ Gas to be sold into WAGP or Lagos markets; $4/mcf gas prices

Karlman

Prosjektene A/B har vært kjent i mange år og er med på alle kart. Det som har bekymret meg litt er at på det siste kartene virker de ikke så store lenger. Derfor er det betryggende at de fortsatt opererer med 482 mmboe. Det er disse som virkelig vil vekke oppsikt der uten hvis de innfrir. Vi må smøre oss med tålmodighet mens de satser på Tortue og utvidet Ruche.

Du nevner også Moubenga. Dette er sammen med Walt Whitman to felt som ble funnet for mange år siden. Før Ruche og Tortue. Denne er altså en av fire felt som til nå er funnet på Dussafu. Da regner jeg med siste brønn som tilhørende Ruche selv om det ikke er helt korrekt.
karlman
12.09.2018 kl 21:27 2953

FF,
Helt riktig som du sier. Det som jeg bemerker det ble vel ikke sagt fra før at de skal drille?
- Three additional main prospects matured into potential drilling targets

Joda. Klart de skal undersøkes. Det har vel vært meningen hele tide. De har imidlertid valgt å prioritere utbygging av de fire «gamle» feltene og det er nok smart. Men det kommer, det kommer. 484 mmboe vil være en « company maker»

Det jeg ikke helt skjønner er hvorfor PEN sier om Tortue at:
"First oil expected early Q4 2018 at a rate of 10-15,000 boepd"

...når BWO har både endret dato i sin presentasjon til September (fra tidligere sept/okt), samt at de eksplisitt sa "within a few days" på konferansen. Snakker de ikke sammen, får ikke PEN tilstrekkelig med informasjon?
Redigert 12.09.2018 kl 21:53 Du må logge inn for å svare
Spitzer
12.09.2018 kl 21:57 2818

re Karlman
Det var ikke noe nytt. Er det som har vært informert om tidligere at disse 3 + prospekt 6 (Ruche NE) var de fire som var utpekt som modne prospekt og potensielle drilling targets.
Spitzer
12.09.2018 kl 22:08 2768

WRL har avtale med myndighetene i Tanzania på salg av gass. Der er prisen rett over 3 USD/mcf.

Jeg vet at dette har vært diskutert på veldig mange tråder tidligere, men om PEN er så heldige at maks estimat slår til for både fase1 og 2 av Tortue, så ser vi at PEN alene i 2020 faktisk vil ha inntekter på rundt 765 millioner (inklusiv 3k fat/dag på AJE) gitt en oljepris på rett under $80 og dollar på 8,30. Sett opp mot en markedsverdi på rett rundt milliarden anser jeg prisingen som fortsatt i det lavere skiktet om alt skulle gå vel for PEN. Når de også nå oppgir at "Low cost production with $13-16/bbl operating costs" så genereres det jo litt cash omsider også. Dette skyldes vel også delvis det veldig fordelaktige skatteregimet som Gabon har (som nevnt i tidligere kvartalspresentasjoner) i tillegg til fremførbart underskudd som kommer godt med.

Hvis vi så dobler dette i hva som inkluderes i presentasjonen som mulige reserver og produksjon i fase 3 (45MMboe) i 2021, så vil jeg si fremtiden fortsatt ser ganske lys ut. Jeg vil gå så langt som å hevde at nedsiden som MIMSA hele tiden trekker frem sannsynligvis er mindre enn oppsiden ved dagens kurs.

haussegutten...du skriver "(inklusiv 3k fat/dag på AJE)"
Om "oil rim" brønden lykkedes på Aje så kommer yderlige ca 5k fat/dag fra Aje.
Der skulle komme melding derom her i september om jeg husker ret.
I omegnen af 3500 + 5000= 8500 fat af det 12% = 1020fat til Pen daglig.
Redigert 12.09.2018 kl 22:27 Du må logge inn for å svare

Helt korrekt. Jeg var nok for konservativ på AJE. Var litt usikker på hvordan detaljene var rundt 6.502% ownership vs revenue interest going forward. Ville vel egentlig kun illustrere oppsiden på Dussafu uten å blande inn verdien av AJE for mye. Uansett, AJE er nok en liten joker som ikke er verdsatt av investorene foreløpig, men jokere har for alle kortspillere en "lei" tendens til å dukke opp nå og da. Blir fint dette fremover.
Redigert 12.09.2018 kl 22:37 Du må logge inn for å svare
Spitzer
12.09.2018 kl 22:38 2705

re slejpner39
Det vil nok ta en stund får du ser 5000 boed ekstra fra AJE (til partnerskapet og ca 12% av dette til PEN). Horisontal brønn i Turonian oil rim er ikke borret ennå og heller ikke tatt noen FID på denne.

Det har vært spekulert i om denne forsøkes innbakt i FDP sammen med Turonian gas - dvs få endret den FDP som ble sendt inn i 2017. Dersom de ønsker dette og lykkes med godkjenning av FDP mot myndighetene så vil en tidligst se borring av brønnen i 2019. I beste fall tror jeg vi kan håpe på ytterligere produksjonsøkning fra AJE 2H 2019.

Ved andregangs gjennomlesning er det et avsnitt rundt Tunisia som jeg stusset litt over:
"In advanced discussions with well known respected Tunisian family office with oil and gas track record to partner and co- invest in Tunisian growth"

Er det snakk om farm-down eller salg av deler av eierinteressene som PEN fikk nærmest gratis av DNO? Noen som var på presentasjonen og fikk et noe mer fargerikt innblikk?
Redigert 12.09.2018 kl 22:50 Du må logge inn for å svare