FOE: Er det smart å gå for rekyl - og på hvilket bunnnivå?

Korsar
FOE 11.09.2018 kl 09:55 13928

Aksjen står nå i ca. 3,75, i stadig fall dag for dag. DnB har senket sitt estimat fra 3 til 1 krone nå.

Det første store spørsmålet er selvsagt:
Hvilke grep har selskapet foretatt som kan hindre fullstendig kollaps og/eller berede grunnen for en snuoperasjon?
Vel, for en drøy måned siden fikk vi vite at FOE hadde mottatt et "indikativt, ikke-bindende forslag" til refinansiering av selskapet, av denne type:
- ny egenkapitalfinansiering
- full konvertering av selskapets utestående obligasjonsgjeld til egenkapital
- delvis konvertering av selskapets sikrede gjeld

Det andre store spørsmål er:
- er denne løsningen så god at man bør entre selskapet på et visst tidspunkt for å få med seg en (kjempe?) rekyl etter hvert?

Tror man må tenke litt digitalt her: Går det så går det, og da får man en kjemperekyl til slutt.
Alternativet er skifteretten. Og dit tror jeg ikke gamle, ærverdige FOE har lyst å dra.
Så jeg skal inn på et gitt tidspunkt.
Spørsmålet er bare når vi er rundt bunn. Tror ikke vi skal helt til DnBs 1 krone før det snur.
Redigert 11.09.2018 kl 09:57 Du må logge inn for å svare

rekyl?! ja det kan seff komme en "dead cat bounce" katten med ni liv

det mest sannsynlige er at kursen stuper til 1kr pga total utvanning av aksjonærene

dere som sitter i FOE har store baller :P
Korsar
11.09.2018 kl 10:07 8595

BC,
ja, å sitte der nå (og ha sittet under dette fallet som sådan) må jo være en prøvelse av de store.
Jeg har imidlertid vært så lenge i denne bransjen at jeg var spekulativt med også for ca. 20 år siden, under en av den tidens offshore kriser, og FOE falt 90% til ca. 5 kroner. Jeg gikk da inn med bøtter og spann, og aksjens steg, og steg, og steg. Da aksjen stod i over 30 og jeg hadde over 600% sikret jeg ut gevinsten og kjøpte meg en fet seilbåt jeg fremdeles bruker i Karibien. Men aksjen steg videre den, og steg.... den toppet ut på rundt 330 mens jeg hele tiden satt utenfor og trodde at "nå har den vel for p..... toppet ut". Hadde jeg bare sittet med videre, hadde jeg altså gjort rundt 60-ganger'n og vært så stinn av millioner at jeg hadde blitt helt uutholdelig. Men jeg klager ikke, det var et kjempeklipp uansett og den samme multipelen kan skje hvis oljepris og marked seiler FOEs vei en gang til. Og denne gangen skal jeg være sikker på uttopping før jeg selger :-)

Korsar,

for de som ikke er inne så er det bedre å vente til restruktureringen

forholdene har jo endret seg siden den gang og riggene til FOE har oxo blitt gamle og dessuten er det orkansesong :P
uansett morsom historie

du vet hva du gjør men ønsker deg allikevel lykke til :-)
Korsar
11.09.2018 kl 10:24 8481

Flere av FOEs "gamle" rigger er fremdeles blant havets beste arbeidshester, og de best oppgraderte i sjiktet Akers videreutviklede H3-rigger, som trolig er de beste rigger noensinne bygd alt sett under ett; jeg var om bord på flere av dem under orkan der konkurrentenes største og nyeste rigger måtte "henge av" borestrengen lenge før Dolphin-riggene, så markedet vet hva de er gode for om de kommer i jobb igjen. FOE har imidlertid policy på at de heller legger riggene i opplag enn å jobbe for fanterater. Kult, spør du meg :-)

Vel. jeg sitter ute og venter på enn kombinasjon av at markedet begynner å se i FOEs retning og at kursen da er så lav at multiplene kan gå amok nok en gang. Risky ja, men herrefred så gøy om Dolphin-riggene smeller til igjen.
Redigert 11.09.2018 kl 10:25 Du må logge inn for å svare

Er vel lurt å vente på restruktureringen Korsar. En fallende kniv. Har uansett mye oppside etter det er gjort.
Sjog
11.09.2018 kl 10:42 8245

FOE er spennende men det er risikosport de luxe å gå inn før man ser hva restruktureringen bringer i form av antall nye aksjer. Det kan bli et gigantisk antall.
Korsar
11.09.2018 kl 10:44 8201

Å vente til en evt. klarlagt restrukturering er ikke bare å unngå en fallende kniv, men også et tosidig sverd: Da vet jo alle de store hva som gjelder, og overtar løpet. beste kuppet (med høyest risiko, selvsagt) er at man klepper til akkurat før en bekreftelse på at ting "årner sæ se" foreligger.
Jeg er villig til å tape et par hundre tusen på en bommert der, bare jeg ikke mister utsiktene til en helt rå multippel på den andre siden :-)
Men ja, det kan hende jeg også vurderer det klokt å vente til evt. restrukturering er klarlagt. VI får se, jeg skal uansett ikke være blant pysene her, denne gangen :-)
Hr Dust
11.09.2018 kl 10:53 7997

Kjøp sterke aksjer. Dyre aksjer.
Korsar
11.09.2018 kl 10:56 7955

Hr. Dust,
det gjør vi også :-)
FOE er spilleautomaten in the smoke filled room where the big decisions are being made...
really
11.09.2018 kl 12:58 7729

Går det som med seadrill så blir det ingen megarekyl før etter restruktureringen. Om den kommer.
Jeg ser ingen grunn til å gå inn i FOE før restruktureringen på grunn av at kursen kan bli liggende høyt over det aksjene er verdt etterpå.
Korsar
11.09.2018 kl 13:04 7693

Ja, og så har dette også med hvor langsiktig man er:
- man kan jo gå inn for å sitte til faktisk substansverdi materialiserer seg (når flere rigger i drift igjen, osv.), men da må man forutsette at markedet kommer mer tilbake enn nå
- og uansett kan man da måtte vente både 1 og 2 år
- jeg hadde håpet på en frekkas der første fase kan realiseres før jul
hill
11.09.2018 kl 14:44 7546

Hei Korsar :)

Ser at du og jeg har begge vært (kollegaer på samme rigger?) i FOE og har noe forståelse for at Fred ikke har kvittet seg med de "gamle" riggene, men heller oppgradert dem til 4. generasjons rigger.
Artig å lese dine innlegg om FOE og den gode kunnskapen du har om de "gamle" oppgraderte riggene og hva de fortsatt er gode for idag.

Kunne ellers ha fortalt en lignende historie som deg, da jeg den gang kjøpte FOE-aksjer til kr. 11 og solgte dem ut igjen da kursen kom ned i kr. 8. Gjorde den gang den store feilen å ikke kjøpe dem tilbake, med tanke på at kursen, ca. 2 år senere, intradag, 23.05.2008, var over kr. 360,- !!

Vi står nå igjen ovenfor en ny refinansiering, som kan forventes å komme når tid som helst.
Tør derfor ikke gå glipp av muligheten til å bli med på denne, ved å sitte uten FOE-aksjer. Har derfor gått inn igjen på nåværende nivå,
selv om aksjen kan falle noe videre.

Angående fremtidig markedet for borerigger, så vet vi at Equinor har meldt, at de har planer om å bore 3000 nye brønner i løpet av de neste 10 årene.
Med ca. 300 brønner i året, bare for EQNR, ser vi at behovet for borerigger vil bli meget stort i tiden som kommer.
Når vi ser på det store behovet for rigger som er i anmarsj, er det temmelig sikkert at Fred sine rigger skal ut igjen.

Redigert 11.09.2018 kl 15:09 Du må logge inn for å svare

really

Jobber du i dette "shithouse" som har sendt ut denne analysen som passer inn til egen agenda og vinning? Enhver idiot skjønner at selskapet er mer verdt enn 1 kr. da kunne de vel like godt satt den i 10 øre, jeg ser ingen forskjell em den er i 10 øre eller 1 kr. like idiotisk begge deler.
really
11.09.2018 kl 15:57 7438

Alle er ikke særlig mange, trollet. Selv om det inkluderer gamle gutter som er litt forelsket i FOE.

De fleste har en vesentlig mer edruelig holdning.

Men jeg ser ikke bort fra en solid rekyl. Men da fra nivået FOE refinansieres på, vesentlig lavere enn dagens nivå. Og jeg jobber ikke hos noen megler eller finansselskap.
Redigert 11.09.2018 kl 15:58 Du må logge inn for å svare

really
Hvorfor skal den få en rekyl opp, når bløffmakerne i husene spår den i kr.1,- som vil si at møkkahuset DNB verdsetter hele selskapet til ca. 60 mill. veldig troverdig. Å HALLO

really

Hva forsvarer du med at selskapet er verdt kr. 1,- per aksjer ( ca. 66mill) med 5 rigger og 2 boreship, og fremførbart underskudd i milliardklassen?
Hvor mye er gjelden totalt i selskapet?
Er meglerne i DNB dritings, hva har dere røkt?

Markedet er helt annerledes idag enn det var for et halvt år siden, og det kan bli mangel på rigger, og da er det gamle traverne gode å ha som vi har erfaring med borer i all slags vær, enten på norsk eller utenlands sektor.
Yess
11.09.2018 kl 16:40 7340

Er det ikke bare å få satt en emisjon nå og bli ferdig med det?

Kursen går ned hver eneste dag og jo lengre en venter jo mer utvanning blir det.

Troll,

hvorfor er du så sint? er du allerede all-in med belåning hehe

hvis du mener at FOE er billig så er dette en gylden mulighet for deg å laste opp ytterligere ikke sant?
tobben
11.09.2018 kl 16:47 7284

He-he Kosar og hill , kjøpte selv rundt 7-8 tallet forrige gang og solgte rundt 30,- . Vanvittig kjedelig da utbyttet noen år senere var lik fortjenesten jeg hadde pr aksje. Denne gang får vi se hva som skjer og er optimist enda:-)

BackCliff
BlackCliff
Har aldri vært belånt i aksjer, og kommer heller aldri til å bli det, så forbanne idiotisk er jeg ikke. Man blir forba.., når disse gjøkene i meglerhusene bløffer gjentatte ganger, uten å bli straffet for det, og i tillegg får journalister med på laget som gratis spalteplass, som styrer kursen dit gjøkene ønsker kursen. Ingen tvil at kursen blir styrt ned for enhver pris, om og gjøre å få den lengst mulig ned tiltross for at verdiene i selskapet tilsier det motsatte. DNB skulle jaggu fått stått til ansvar for disse gjentatte løgnene, og media som lar de få gratis spalteplass skulle også fått tatt sin del av straffen. Men uansett er PIRATO det verste i klassen når det gjelder å bløffe markedet til egen vinning.

Troll,

100% enig med deg ang pirathusa

cluet dog er at de ikke alltid bløffer slik i tilfellet FOE

bra at du ikke belåner :-)
Sjog
11.09.2018 kl 20:02 7066

Du får bare kjefte så mye du vil på journalister og meglerhus og andre skribenter Troll_Leif men selskapets egne børsmeldinger gjennom sommeren skriker "SELG" med store bokstaver. Den som velger å overse det har bare seg selv å skylde på om verdiene og formuen blir desimert.
Redigert 11.09.2018 kl 20:04 Du må logge inn for å svare

De får skrike SELG så mye de vil, jeg selger når meglerne skriker KJØØØP, helst når de sier kjøp i kor og flertall, verre er det ikke, slår aldri feil. :-)
Redigert 11.09.2018 kl 20:15 Du må logge inn for å svare
Sjog
11.09.2018 kl 20:15 7028

Det er ikke bare meglerne som skriker SELG, det er selskapets egne børsmeldinger, iallefall for de av oss som kan både lese og regne.
Redigert 11.09.2018 kl 20:18 Du må logge inn for å svare

Det var da veldig så opptatt du var av å følge dette selskapet, ikke minst temperaturen for å få kursen ned, så det er selskapet selv som "anbefaler" sine aksjonærer å selge?
Kanskje BON skulle benyttet anledningen å kjøpt aksjene som drysset ut for salg, og sikret seg resten av utestående akskjer, og tømt kassen, solgt unna rigger til spiker, og solgt boreskipene for symbolsk sum, løst ut lånet, og sikret seg fremførbart skattbart underskudd og sittet igjen med hundrevis av millioner i netto gevinst. Selskapet er jo snart ikke mer verdt enn 200 mill. og DNB mener selskapet er ikke mer verdt enn 60 mill. hvor stor idiot må man være for å få jobb i disse meglerhusene tro. Ingen tvil at det er mye samarbeid mellom kjendiser, meglerhus og journalister. Det er fa.. svindel fra ende til annen.
Redigert 11.09.2018 kl 20:30 Du må logge inn for å svare
Sjog
11.09.2018 kl 20:34 6970

BON hadde sjansen til å redde FOE før 30. juni, men benyttet den ikke.

Sjog
Sikkert noen amatører som jobber i BON som eier ca. 52% av FOE som ikke benyttet muligheten når de hadde den, velger heller vanne seg selv ut på lavest mulig kurs, tror du ikke ?
Sjog
11.09.2018 kl 21:02 6901

BON har nok en plan som innebærer å gå inn med mer kapital til lavest mulig kurs.

Sjog

Hva er hensikten med at BON ønsker lavest mulig kurs, BON er og blir jo største eiere uansett, betyr vel lite for BON om det går inn på en kurs på 1,- eller 10,- det er vel ikke om og gjøre for BON å ha mest mulig aksjer, skulle vel være gunstigere for BON med minst mulig aksjer. Uansett ser det ut som BON har et godt balletak på kreditorene, ellers hadde de slått bena under dem umiddelbart etter 30 juni, men i stede kom de med et "ikke bindende" forslag, hvorfor ikke bindende?
really
11.09.2018 kl 22:31 6778

Du fremstår som fullstendig amatør med alt for mye penger i FOE, trollet. Og argumentene du bruker viser med all mulig tydelig at dette har du lite eller ingen erfaring med.

Når selskaper melder som FOE har gjort forteller de at de har gitt opp og lever videre på kreditorenes nåde. Det håpet som er igjen kan beskrives slik

Selskapet er konkurs siden de ikke kan selge sine eierandeler og betale kreditorene. Dette er udiskutabelt om alt skal selges nå. Det betyr at kreditorene kan være villige til å konvertere gjeld til ek. Uten ny kapital overtar de hele selskapet. Men siden selskapet har inntektspotensiale er det interessant for både hovedaksjonær og andre å få kontroll på selskapet etter refinansiering. Det gjør at det er mulig å få inn ny kapital. Så blir det drakamp om hvor mye som skal gis fra kreditorer og ny kapital. Utfallet er ren gjetning.

Oppe i dette er eksisterende aksjonærer bønder i sjakkspillet. Det er ren godvilje om de får noe. Som i Seadrill kan det være hensiktsmessig at de beholder litt. I SDRL var det rundt 2%, i liket med flere andre slike tilfeller.

DNB og Nordea sine analyser er at aksjene er verdt mer, de anslår 1 krone. Det betyr at de tror en løsning er mulig uten full utvanning. Jeg ser ikke helt bort fra det, men det krever villige kreditorer og et BON som vil bidra betydelig for å redde eksisterende aksjonærer. Ingen annen aktør kommer til å være villig til det.
Redigert 11.09.2018 kl 22:31 Du må logge inn for å svare

Bra oppsummert Really.
Å sitte i selskaper som MÅ hente penger er sjelden god butikk.

I dette tilfellet, som så mange ganger før, er det mange håpefulle som tror at denne gangen er det annerledes. Utvanningen blir ekstrem for eksisterende aksjonærer og selv om markedet er i bedring og FOE-riggene kan få kontrakter er det de nye eierne som får mest glede av dette.

Hvorfor ikke posisjonere seg i Bon om man ønsker å dra nytte av det som skjer?
M.Y.Peng
12.09.2018 kl 10:34 6447

Dette blir snart avklart og det blir da tydelig hvem her i forumet som viste seg å få rett. Erfaring viser at det kommer alltid forståsegpåere som kan fortelle alle de andre hvor ille dette vil gå. Dette er ofte de som ikke er i aksjen eller har solgt seg ut. De føler godt ved det å fortelle andre hvor tåpelig det er å ha nettopp denne aksjen. Det finnes også de som har håp om det motsatte, nemlig at selskapet finner en god løsning på finansieringen og stoler på at Fred Olsen har midler i sine andre selskaper til å sikre verdiene for sine aksjonærerer og seg selv. Det må komme en avklaring ganske snart så da får vi se hvem som bør applauderes. Kommer de opp med en god finansiering og kontrakter tikker inn, så er dette helt klart en aksje med et potensiale til voldsom kursøkning. Den prises jo nå som om den skal gå konkurs. Jeg er blandt de som nå har satset noen kroner på at dette går bra. Uttrykk som « you never catch a falling knife» gjelder jo ikke når kniven har stoppet. Og det har den nok. Bon lar aldri disse verdiene gå fra seg.
Redigert 12.09.2018 kl 10:38 Du må logge inn for å svare

M.Y.Peng

Helt korrekt, samme personene som skal fortelle hvor bra selskapene er når aksjerkursen ligger på topp. :-)

Selvfølgelig lar ikke BON og familien Olsen denne enorme muligheten gå fra seg, Equinor har i alle år god erfaring med FOE og motsatt, Euninor alene har planer å bore 3000 brønner det neste årene, hva med de andre operatørene, trenger gjerne rigger de også, og et hav av brønner som skal plugges, enhver nisse skjønner at det blir stor etterspørsel etter rigger og boreskip og etterhvert mangelvare som presser prisen opp, nå som i tillegg oljeprisen stiger. Jeg lurer egentlig på hvor de skal hente rigger fra, det blir det største hodebry og problemet for operatørene fremover.
https://e24.no/energi/equinor/equinor-maa-finne-mer-olje-skal-bore-3-000-broenner/24425949
Redigert 12.09.2018 kl 11:24 Du må logge inn for å svare

For min del tror jeg også det vil bli bruk for riggene til FOE i framtiden. Oljeselskapene foretrekker de nyeste riggene nå, men hva om et par år fram i tid når oljeprisen ligger på $100+ og ingen nye rigger er ledig?

Men dette hjelper altså ikke dagens aksjonærer nå som selskapet skal gjennom en restrukturering. Aksjonærene får gjerne leve i håpet om at Bonheur, bankene og obligasjonseierne vil behandle dem pent, men det eneste håndfaste vi har hittil er at det har kommet et bud der aksjonærene og obligasjonseierne til sammen vil motta ny egenkapital verdsatt til rundt 80mill (1,25kr per aksje). Aksjonærer er som kjent sist i køen i en restrukturering så de vil kun motta en liten andel av dette.
Hvis dette budet virkelig var useriøst og virkelighetsfjernt, hvorfor børsmelde det?
M.Y.Peng
12.09.2018 kl 11:38 6337

Firkløver, du ser for seg en mulig etterspørsel om noen år. Ja det kan hende det men tror du det vil skje så fort som innen to år ? Tror ikke du bør satse penger her nå, om du tror på deg selv. Vent til høsten 2020 og se om den da er nede på den kursen du forventer. Jeg er redd du blir akterutseilt. Lykkes du med den strategien taper jeg. Lykke til.
Redigert 12.09.2018 kl 11:39 Du må logge inn for å svare

Hvis jeg skal gå inn i FOE så blir det i så fall kort tid etter restruktureringen og i god tid før høsten 2020.


Firkløver
Hvorfor børsmeldte de dette "ikke" bindende budet i det hele tatt, var det kun en markeds manipulasjon for å dra kursen ned ? Hadde vært noe helt annet dersom det hadde vært bindende, da hadde det vært børspliktig, men et IKKE bindende bud er det samme som de ikke er kommet til en løsning, eller kommet noe lenger, altså ingenting å meddele markedet eller børsmelde, en riktig svada melding som vi ofte ser på OSE.
M.Y.Peng
12.09.2018 kl 12:01 6289

Da er vi nærmere hverandre. Det som er vanskelig akkurat nå er hva kursen blir når alt meldes. Går den opp må en satse mer penger for å få samme antall aksjer, synker den bør en sitte med kapital til å kjøpe mer. Slik er jeg posisjonert nå.

Enkelte er veldig opptatt og legger ned mye arbeid av å fortelle hvor mye lurere det er å gå inn etter restruktureringen, hva som er lurest gjenstår å se.

Vise åpenhet og forberede aksjonærene om hva som er i ferd med å skje. Så noe lignende skje i Seadrill.
Kanskje også litt et forhandlingsutspill ovenfor obligasjonseierne.

M.Y.Peng: Ja det er akkurat slik jeg er posisjonert i Soff nå. Så skjønner tankegangen :) Men tror nok jeg hadde solgt Soff hvis det hadde kommet en lignende melding da..
Korsar
12.09.2018 kl 12:41 6206

jeg er fremdeles ikke sikker på hva som vil vise seg som beste timing for FOE. Men det jeg kan fortelle er at det svært løftet stemning rundt Borr her på Paretokonferansen. Jeg kjøpte meg jo blytungt inn allerede rundt introduksjonen i fjor, så dette er hyggelig :-)
La oss håpe Borr-kjøret smitter over på visse andre offshoreselskaper også.
really
12.09.2018 kl 13:31 6149

Det ser det absolutt ut til at det gjør.

Det er lagt ut analyse av markedet for drillskip og flytere på Seeking Alfa denne uka. Der er konklusjonen at det er rikelig kapasitet i dette markedet holdt opp mot Transoceans anslag for markedsbehov frem til 2021. Artikkelen behandler imidlertid ikke NCS, der kapasiteten er knappere.

Og forstå meg ikke slik at jeg tror BON vil slippe taket i FOE eller at FOE ikke har potensiale. Det jeg advarer mot er å gå inn før restruktureringen.
hill
12.09.2018 kl 14:37 6065


Ser din advarsel mot å gå inn før restruktureringen.
I BWO var restruktureringen en gullgruve for de som hadde aksjer og fikk bli med denne.
Har grunn til å tro, at det kan være fornuftig å sitte på noen lodd også her,
den dagen restruktureringen blir meldt.


really
Du som er er så opptatt av å advare andre å kjøpe aksjer i FOE, regner med du sammen med analygerne i DNB og Pirato mer meldt dere på hvordan man blir mer effektive i markedet, kanskje dere har noe å lære, for økonomi har du allerede vist at du har null peiling.
http://rigg.petrolive.no/
Dolphin Drilling: Veien fra smart stacking til oppdrag
Gjennom reaktveringen av Blackford Dolphin har Dolphin Drilling bevist at det er mulig å hente rigger ut av opplag til en fornuftig pris. Smart stacking av enhetene er nøkkelen og de mener dette er den nye standarden for reaktivering. Hvordan gjør de det?
really
12.09.2018 kl 19:18 5844

Lilletroll, hvor og når har jeg sagt noe om reaktivering? Det er forskjell på det og restrukturering. Vi kan snakke når du i det minste leser det jeg skriver.

Jeg skriver ikke at FOE ikke kan komme til å tjene penger ETTER restrukturering. Det er neppe noen som vi ha med dem å gjøre i den situasjonen de er i. Så slutt å sutre og ønsker du å være i FOE så vær der. Det er ikke mine penger. Jeg vurderer ikke inngang før de er restrukturert. Om det er lønnsomt å sitte gjennom avhenger av hvor stor utvanningen blir. Som du kanskje forstår tror jeg en blir stor.

Lille komiske really
Du som ikke skulle svare meg mer, har store problemer med å la vær. :-) Du sutrer alt for mye over de som velger å posisjonerer seg i forkant, og det er vel opp til hver enkelt hva det ønsker. Du er helt unik som bruker så mye tid på helt ukjente personer på gjenta deg selv med dine skremme innlegg, vanligvis er mer opptatt av å advare andre å kjøpe aksjer i frykt av at man selv kan gå glipp av en oppgang, og koser man seg når andre taper penger, når man selv gjør det godt. Noen må tape for at andre skal tjene, verre er det ikke.
Redigert 12.09.2018 kl 21:26 Du må logge inn for å svare
davan
12.09.2018 kl 21:30 5739

Trøym sier: " Borr Drillings regnestykker viser hvordan investorer kan mangedoble pengene ved å treffe bunnen i riggindustrien. Men like viktig er det å ta gevinst før neste nedtur kommer, ifølge grunnlegger Tor Olav Trøim."
Jeg har stor tiltro til denne personen som var Fredriksens høyre hand i 19 år. Ser ut som han har riktig innstilling til aksjonærer, de er de som har gjort det mulig å bygge seg opp, og de skulle bare mangle at de ikk får noe tilbake.