Svar fra Fransabank


Dear ...............

Starting March 2019, the deployment of biometric cards will begin in phases to cover gradually all of our customer base. Benefits and cards features will remain the same. Special tablets will be available in branches for customers to complete their one time finger print registration process on their card.
This Innovative Card has an embedded fingerprint sensor, which eliminates the need for cardholders to rely on their pin code or signatures to complete a purchase. When making a purchase in-store, cardholders simply insert their card into the retailer’s Chip terminal, in Lebanon and Worldwide, while placing their finger on a special sensor embedded on the card. The fingerprint must match exactly with the one on the cardholder’s records, to ensure successful transaction.
This next-generation authentication solution is based on who you are, rather than what you know, a fundamental difference that brings new levels of security to each and every transaction, while at the same time simplifying the customer’s payment journey. This innovative technology reflects Fransabank commitment to fulfilling customers’ needs and underlines our leading role in driving change throughout the global payments ecosystem.

Thank you.

Best regards,
Call Center Section
Retail Banking Division / Consumer Banking & Alternative Channels Department
Fransabank——————————————————————————————————————————Dear ...............
 
Registration of fingerprint can be done only at the branch, and the card is contacless.
 
Thank you.

Best regards,
Call Center Section
Retail Banking Division / Consumer Banking & Alternative Channels Department
Fransabank
Sente
07.09.2018 kl 12:39 9300

Meget bra initiativ PetterJ, og setter pris på din holdning til Idex her inne. Kjekt med folk som kan argumentere for det de står for.

Ellers holder jeg fortsatt troen på at dette er IDEX kort.
For det første siden, så vidt jeg vet, har ikke Mastercard inngått noe avtaler med andre sensor leverandører, men jeg må si jeg følger ikke veldig godt med på konkurrentene.
For det andre, at de velger å ikke sende ut "enrollment" dingsen til kunder, men heller kutter utgifter og har disse i sine egne lokaler ser jeg ikke på som et problem. Selv om "enrollment" dingsen er billig og enkel, så kan det være banken ønsker å hjelpe kundene gjennom denne prosessen.

Litt kjipt de ikke er klar enda, men ting tar tid i denne bransjen. Jeg tør ikke trade aksjen for historikken viser den kan gå fort oppover på meldinger, men jeg blir ikke overasket om vi ser to tallet om det ikke kommer meldinger de neste månedene.
PetterJ
07.09.2018 kl 12:55 9273

Jeg tror også at dette er IDEX kort. Men som vi ser, så kommer ikke dette ut i markedet før mars 2019, hvertfall ikke hos Fransabank. Og da fungerer fingerprinten kun med contact. Derfor er jeg overbevist over at ordre vil komme i 2019, tidligst des18.

Dersom kundene skal ta kortene i bruk i løpet av mars 2019, så synes jeg det blir i seneste laget å signere en ordre i desember. Ettersom dette er en teknologi som er forventet å bli rullet ut i 2019, så må jo Fransabank ta høyde for at også andre finansinstitusjoner er ute i samme ærend. Jeg ville derfor ikke bli synderlig overrasket om ordren kom noe tidligere på høsten.
Seåswe
07.09.2018 kl 16:06 9146

Idex har ju själva sagt i ett pressmeddelande att dom räknar med utrullning av biometriska kort andra halvan av 2018 och då räknar jag som aktieägare med det. Om så inte blir fallet är det en felprognos av bolaget och då får jag som aktieägare ta smällen men än så länge verkar det gå enligt plan eftersom inget annat kommunicerats.
Mvh

Jeg skjønner at enkelte blir utålmodige og velger å selge seg ut. Men jeg er redd de bommer grovt med timingen. Ut fra hva vi ser rører seg i finansmarkedet, så kan melding om kontrakter treffe markedet hva dag som helst. Og det ville være surt om en slik melding traff markedet dagen etter at man hadde satt seg på sidelinjen. For jeg føler meg rimelig sikker på at når kontraktsmeldingen kommer, så smeller kursen rett oppover. For den første kontraktsmeldingen som treffer markedet vil være bekreftelsen vi trenger for å få bevissthet om at dette løsner.
Smeg
08.09.2018 kl 20:27 8756

Å selge seg ut av idex nå er vell noe av det dummeste man kan gjøre. Alle som har fulgt med litt vet jo at det kommer bestillinger og kontrakter.. men om det går 2 uker uten noe nyheter så får de uerfarne og nervøse helt krampe i salgsknappen sin.
Lykke til når de skal inn igjen, da blir disse små ørene som mange kløner oppfatter som gevinst nå, veldig små.

Føler at panikken begynner å bre seg i menigheten. Felles skjebne er felles trøst.

Havutsikt
Panikk? Kanskje på tide å korke flasken for i kveld. Det kommer en dag i morgen også.;-)) God natt! Husk å drikke godt med vann før du legger deg.

Kort ser ut att vara ute när det gäller biometri. Mobiler kommer ta över betalning. Då kan du gå utan plånbok. Nyttan av det är större än att slippa slå pin-kod.

Det nya heta inom biometri är automotive. Fingerprint. Fick order på det i veckan. Här måste idex presentera nåt nu för att hänga med.
harris73
09.09.2018 kl 04:44 8558

Mobil er bare en av flere alternativ for biometrics. Usa vil neppe gå etter Kina. Politics. De er flinke å ha kontroll på folk I Kina og ingenting er vel bedre en gjennom mobil. Nei, logisk er å ha alternativer. Mister man mobilen går lommeboken også da. Med flere biometrics I lommen er man sikrere. Om man mister ett kan det knapt misbrukes.

Kort vil også dekke hele befolkningens behov, ikke bare tech freaks.
Redigert 09.09.2018 kl 04:46 Du må logge inn for å svare
Sente
09.09.2018 kl 08:58 8508

Dette med mobil var også en ting som ble tatt opp på Q2 presentasjonen. I Kina er Alipay ganske vanlig.
Idex mener Kina fortsatt kommer til å bli et stort marked, siden du trenger et kort for å bruke mobil til betaling. Ingen mobiltelefoner har direkte tilgang til bank kontoen, så alle transaksjoner går via et kort og da må eieren ha et debitt/kreditt kort.

En gang tilbake i tiden het det seg at med innføring av datamaskiner ville papirindustrien gå svært dårlige tider i møte, da ville vi nemlig få det papirløse samfunnet. Man hadde ikke lenger behov for å lage dokumenter, publikasjoner og bøker på papir.

Ikke vet jeg, men i det komtormiljøet jeg ferdes, er der fortsatt printere som spiser papir av hjertens lyst. Kan ikke si jeg har sett at datamadkiner på hvert kontor har gjort slutt på papirbruken.

Jeg tror man skal være forsiktige med å annonsere kredittkortene død på nåværende tidspunkt. Like lite som jeg tror på papiravisenes død den nærmeste tiden. Vi er mennesker, ikke roboter som befolker denne jorden, enn så lenge. Det er menneskelig skapt intelligens, ikke maskinell intelligens som styrer oss, enn så lenge, heldigvis.

Jeg har tro på at vi også kommer til å omgi oss med plastikkort i overskuelig fremtid.
Redigert 09.09.2018 kl 09:20 Du må logge inn for å svare

Til: "Londonmannen"
09.09.2018 kl. 00:25

Takk for tipset. Jeg føler meg mye bedre allerede.

Det ble riktignok vel mye vann før jeg la meg, så det resulterte i at jeg vætet ut sengen i natt. 😉

;-))
Ønsker herren en riktig god uke!
PetterJ
24.09.2018 kl 13:41 7707

Jeg har hatt kontakt med banken, og de er INGEN forandringer for kunden. Akkurat samme fordeler, avtale med og uten fingerprint sensor.
(ble plutselig usikker på pris)
Redigert 24.09.2018 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
Req
07.10.2018 kl 10:36 7259

Da er Fransabank klar i Libanon. Fersk enrollment video fra lørdag, enrollment i banken. Og det er vel IDEX kort med Idemia F.code løsning også så vidt jeg kan se og ikke Fingerprint sitt.
PetterJ og andre? Kommentar?

https://www.youtube.com/watch?v=XKxkbHw4k3w

http://www.fransabank.com/English/BusinessActivities/ConsumerBanking/PaymentCards/RevolvingCards/Pages/Gold%20Biometric%20Card.aspx

https://www.idemia.com/fcode

https://www.idemia.com/file/1489/download?token=56Q-_tk0

Jeg ble litt usikker nå, men er dette IDEX?
AnnaLyst
07.10.2018 kl 14:18 7074

Fransabank and MasterCard launch the first biometric card in Lebanon
https://embeddedsecuritynews.com/.../fransabank-and-mastercard...
Oversett denne siden
25. jul. 2018 - The collaboration will provide Fransabank customers new cards with an embedded fingerprint ... Grant of incentive subscription rights in IDEX.
Req
07.10.2018 kl 14:21 7061

Det ser ut som IDEX og ikke Fingerprint, de har brikken på forskjellig sted på kortet og kortet på video og hjemmesiden til Fransabank er identiske til IDEX kort. Like interessant at Idemia er med!
Req
08.10.2018 kl 07:50 6686

Fransabank skal bytte ut alle sine kort til biometriske. Fransabank er litt mindre enn Sparebank 1 SR bank, som er den største i Sparebank 1 gruppen i Norge. Den er ca. 5 største i Libanon og har også filaler i andre land. Det er altså ikke en liten bank.

Fransabank said it has launched, in partnership with Mastercard, a biometric payment card with an embedded fingerprint sensor.

The biometric authentication technology of the card, which has been introduced for the first time on the local market, allows cardholders to complete a purchase without having to use a pin code or signature.

“The deployment of biometric cards will be launched in phases to cover gradually our entire customer base,” said Nadim Kassar, General Manager of Fransabank.

When making a purchase in-store, cardholders insert their card into the retailer’s terminal while placing their finger on a sensor embedded on the card. The fingerprint must match the one on the cardholder’s records to ensure a successful transaction.

http://www.businessnews.com.lb/cms/Story/StoryDetails.aspx?ItemID=6628

Ta plass, ta plass!

Gratisbilletter sørover på 1. klasse.

TUT - TUT - TUT
Skier
08.10.2018 kl 08:43 6530

Forstår at noen har behov for å vrake ned på papirer de har tapt penger på, men Havutsikt når innleggene er så lavmål burde det egentlig vært aldersgrensekontroll her inne.
Skier
08.10.2018 kl 08:44 6525

Forstår at noen har behov for å vrake ned på papirer de har tapt penger på, men Havutsikt når innleggene er så lavmål burde det egentlig vært aldersgrensekontroll her inne.

Forstår at det er vondt for deg som hausser å fordøye at det blir nedgang også i dag. Hensikten med meldingen min var kun å gi deg/dere haussere et aldri så lite hint om hva dagen vil bringe.

Ellers så har jeg IKKE tapt penger på IDEX, men har X-antall millioner i realisert gevinst så langt. Du står på og hausser i håp om at det skal gå samme veien med deg.

Lykke til!
focuss
08.10.2018 kl 11:12 6344

Havutsikt
Hva er det som gjør deg så skeptisk?

Et ærlig spørsmål krever et ærlig svar.

Jeg er skeptisk til selskapet da de aldri har klart å gjennomføre noe av det de har antydet eller lovet. De har kommet med mange godmeldinger, men de aller, aller fleste gangene har det blitt med meldingen og ikke noe mer.

Jeg føler meg ikke sikker på selskapet før de har bestillinger og inntekter å vise til. I den forbindelse ønsker jeg opplysninger om både volum og kontraktsverdi.

Jeg skal være den første til å innrømme at det ser unektelig bra ut denne gangen, i hvert fall så langt, men frykter at det også denne gangen kan bli bom stopp.
Req
08.10.2018 kl 12:29 6148

Etter det jeg har funnet er der minst 2,4 millioner kort i Libanon og Fransabank ser ut til å ha ca. 7% markedsandel i landet.
Gitt full klaff kan det gi 4,1 millioner kroner til driftsoverskudd fra Fransabank ved USD 3 for hver kortsensor. Det er en bank i et lite land. Kommer det ordrer i store land som Kina er det helt andre tall.
Redigert 08.10.2018 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
focuss
08.10.2018 kl 13:50 6020

Havutsikt
Takk for svar. Selv har jeg ikke så lang fartstid i selskapet men er bra i pluss foreløpig. Skjønner godt en blir skeptisk hvis det har vært mange skuffelser. Synes som deg at det virker spennende. De omgir seg jo med store navn både i USA og Kina. Jeg tilpasser tyngden av investeringen til den usikkerheten jeg opplever.
Gi_Fan
08.10.2018 kl 14:44 5886

Kommafeil? Skulle gi 4.1 mill i omsetning. Kanskje 2 mill brutto margin om idex får kontroll på marginene denne gangen.
Req
08.10.2018 kl 14:49 5859

Ja der var en kommafeil!
AnnaLyst
08.10.2018 kl 15:53 5744

Kinamarkedet er gigantisk. Som kjent har Idex fått en samarbeidspartner i Kina. "Hengbao".Det er vel nærliggende å tro at Idex får en del av denne kaken: .
"China UnionPay hadde 6 milliarder kort i sirkulasjon i 2016 og er desidert størst i verden, større enn Mastercard og Visa tilsammen.
Inntog i Europa og samarbeid mellom IDEX og Hengbao kan føre til salg."INNLEG FRA REC.

The deployment of biometric cards will be launched in phases to cover gradually our entire customer base

youtu.be/QAgStY74Y58
John8
08.10.2018 kl 22:20 5339

Poki fortsetter å poste linker uten en gang et stikkord om relevansen til IDEX
Hvis du har lest dine egne linker, hvorfor ikke ta 15 sek for å skrive et par ord om poenget / relevansen av linken?

Du vil få bedre respons på linken dine da!
Evt finner du ingen relevans og lar være å poste akkurat den linken.

Redigert 08.10.2018 kl 22:22 Du må logge inn for å svare
Req
08.10.2018 kl 22:51 5266

Ny Fransabank video, ligner veldig på på IDEX chip'en som vi har sett på Hengbao kortet. Plassering er ikke den samme på kortet men det kan en vel lage hvor en vil.

Fransabank and Mastercard Launch the First Biometric Card in Lebanon

In a groundbreaking move which is set to bring increased security and convenience to consumers in Lebanon, Fransabank, the fourth-largest bank in Lebanon, in partnership with Mastercard, a leading technology company in the global payments industry has launched the first biometric card in the Levant. The collaboration will provide Fransabank customers new cards with an embedded fingerprint sensor. Providing the same functionality as a traditional chip card, the innovative card features cutting-edge biometric authentication technology, which eliminates the need for cardholders to rely on their pin code or signatures to complete a purchase.

https://www.youtube.com/watch?v=QAgStY74Y58

https://www.idexbiometrics.com/wp-content/uploads/2018/04/IDEX-Annual-Report-2017.pdf

http://m.blog.daum.net/serapeum/7594845?tp_nil_a=1
Req
08.10.2018 kl 23:04 5217

Kanskje det var noe i denne lekkasjoen fra 2016 og IDEX er den valgte partner for Mastercard, samme cip'en her også.

Läckta bilder: Mastercard ser ut att välja bort Fingerprints sensor

https://www.breakit.se/artikel/3004/lackta-bilder-mastercard-ser-ut-att-valja-bort-fingerprints-sensor

og også her, Safran som sammen med Morpho ble til Imedia og er partner med IDEX.

https://mobileidworld.com/biometric-payment-cards-005170/


Req
09.10.2018 kl 08:46 5049

En milepæl for IDEX i dag ser det ut som!

Fråga: Behöver IDEX sensor ström från extern enhet/terminal eller är kortet en fristående enhet som fingerprints variant verkar vara?
Atfecak
09.10.2018 kl 18:41 4813

IDEX har selv bekreftet via Twitter for en time siden at det er deres sensor i kortene til Fransabank. Da vet vi såpass at IDEX og IDEMIA samarbeider
Bakke101
09.10.2018 kl 18:46 4794

Stikker i morgen!!
Møyfrid
09.10.2018 kl 19:03 4757

Bakke101 skrev Stikker i morgen!!
Du får håpe det. Det er vel skrelt av en kvart milliard på noen få handledager, og nedsiden er fortsatt enorm. Steget 60% på tullemeldinger på en måned, så her skal man ha nerver av stål.