PHO - Er dette en `Once In A Lifetime Opportunity` ?


At ikke flere tar gevinst etter en drøy dobling av kursen i sommer er i seg selv et bevis på at aksjen er veldig sterk, og jeg tenker at mange vet hvorfor.
Selv om det har vært 2 feriemåneder i kvartal 3, så er det all grunn til å tro at utplasseringen av scope har vært massiv i f t foregående kvartaler, og et hvert utplassert scope fra Karl Stortz = økt etterspørsel etter Cysview.
Det er nesten for godt til å være sant at Photocure har en avtale med Stortz i forkant av lanseringen av KS sine Flexiscope med HD-video.
I dette tilfellet er KS like avhengige av Photocure som PHO er av Stortz, og sammen er de krutt.
Det var ikke vanskelig å forstå ut av presentasjonen ved Q2 at etterspørselen etter de nye scopene akselererte inn i kvartal 3 enda det var Juli og hetebølge.
Flexiscopene har bare vært i salg i noen få måneder, men de var nok veldig kjærkomne når de ble lansert.

Mange tror at selskapet ikke klarer Net Profit i Q3, men med 13 mill. mindre i engangskostnader i Q3 enn Q2. (Som kjent avskrev Photcure sluttpakkene til 6 ansatte som måtte gå inkl Kjetil Hestdal og gjorde med dette rent bord i Q2).

Selv om utgiftene til salgsorganisasjonen øker vesentlig i Q3, så tror jeg neppe det blir snakk om mer enn 3-4 mill i økning.
Etter min mening skal det godt gjøres å ikke få et høyere salg av Cysview totalt i USA, -gamle markeder (IPSEN sine områder), og nye markeder (Canada, Australia og NEW zealand).
Da mine Damer og Herrer ligger veien åpen for at vi får det første Net Profit av selve driften i Photocure sin historie.

Jeg tenker at alle som sitter stille med sine PHO-aksjer har mye oppmuntrende og gledelig å se frem til, og den gode fremtiden er relativt nært forestående.
Personlig gleder jeg meg til Q3 med Bellete og forhåpentlig en topp CEO på parketten i November.

Jeg har kursmål på 100 i 2018, og 150 ved pres av Q4 i februar 2019.

Lykke til
Redigert 05.09.2018 kl 15:34 Du må logge inn for å svare

Mental Mania
Når det opplyses at bladder cancer er den kreftformen med hyppigst tilbakefall og at pasienter som har hatt bladder cancer må gå resten av livet til undersøkelser, opptil flere ganger i året, så ligger det nok i dette at pasienter som først har fått påvist blærekreft må beregne å måtte få tilabekfall og bli operert flere ganger. Dette synes å være logisk for meg.
bateman
06.09.2018 kl 10:42 3785

Absolutt Londomann, jeg er tilbøyelig til å være enig med deg. Lykkes Photocure, så er potensialet 10-20 gangeren.

Skulle Photocure klare 20% av markedet på top 25 MSAs, så blir det vel en nettoprofitt på ca 900 millioner kroner. Og hvorfor ikke bruke Cysview når dette produktet er beder enn dagens standard behandling?
Redigert 06.09.2018 kl 10:57 Du må logge inn for å svare

Det virker veldig lovende basert på det jeg kan lese meg til. Det jeg savner er en analyse fra en seriøs analytiker. DNB og Pareto som jeg får analyser fra har ingen dekning. Har noen av dere sett en slik analyse? Ser også at det er nesten bare norske aksjeeiere. Når vil utenlanske investorer fatte interesse? Vi trenger å få MSI, GS etc. på banen.
06.09.2018 kl 11:05 3698

Du må handle med begge hender før analysene kommer.

Det vi trenger er en notering i USA. Veldig mye kapital styrer unna selskaper kun notert på feks Oslo børs.
Hardly
06.09.2018 kl 11:19 3633

Man kan vel være innenfor og kalle det massesuggesjon. Ser ingen motsetningsforhold i det. Både Bateman og jeg er innenfor.
Men så har vi faktor X som lurer i bakgrunnen da som slår til når du minst forventer det. Skjer gang på gang i Pharma aksjer.

bateman
Du skriver "Skulle Photocure klare 20% av markedet på top 25 MSAs..."
OK, ved 20% markedsandel velger altså 80% av markedet å fortsette med å la seg undersøke med hvitt lys. Kan noen forklare meg hvorfor pasienter skulle være villige til å la seg kun undersøke med hvitt lys og derigjennom gamble med liv og helse? Ville du, gitt din kjennskap til BLC Cysview fordeler fremfor hvitt lys, i dag akseptere å la deg undersøke med seconda teknologi? Jeg antar at du som leser kjenner til hva en ulmende bladder cancer kan gjøre med din helse og ditt liv.

Skulle det bli mistanke om hvorvidt jeg hadde blærekreft, så ville jeg insistert på å bli undersøkt med BLC Cysview. Noe annet ville være å spille russisk rulett med egen helse.


Hardly
Faktor X. Hva mener du med det i tilfelle PHO? Jeg skjønner at det er hyppige faktor X i farmasiselskaper som er i utviklingsfasen av en medisin og som ennå ikke har et godkjent produkt. Men i tilfellet PHO så har man såvel FDA godkjennelse som refusjonsordninger på plass. Faktor X i tilfellet PHO mener jeg er hvor stort tilfellet PHO vil bli. Vi vet det viol bli stort, men hvor stort? Der har du en faktor X.
Computum
06.09.2018 kl 11:38 3502

DnbM har hatt analyser på NANO som enda ligger et godt stykke unna å ha salgbart produkt. Har de sett på PHO? Hvorfor kommer det ikke en analyse på den? Burde ikke være vanskeligere å regne på PHO enn NANO. Noen som bruker Dnb?
bateman
06.09.2018 kl 11:46 3436

Jeg er enig, dette kan ta av innen kort tid. Og nei Londonmannen, skjønner ikke hvorfor ikke alle vil la seg undersøke med Cysview. Så med rett publisitet i US og andre markeder, så kan det fort ta full fyr i huset!;)

Slik jeg ser Q2 web-presentasjonen og påfølgende kursstigning har det allerede tatt fyr i huset. Riktignok bare noen glør i ett par planker, men di blir ikke enkle å slukke.

Jeg gjetter på at det vil komme analyser fra DNB, og andre norske analyser rett i etterkant av at Photocure har gitt sine salgsprojeksjoner. Tipper at det sammenfaller ganske greit med både 3Q18 og når skuta er i positivt farvann og har gått hele veien fra forskning, utvikling, kommersialisering, gjennombrudd og til "blue chip", eller utbytteselskap. Da får de masse å regne på, og vi får sikkert (enda) mer vind i seilene.

Her er vi rigget for oppgang. Kjøpersiden er sterk og dem som vil selge blir mindre og mindre..

Man må ha alvorlig behov for pengene dersom man må selge PHO aksjer for få likviditeten.

DNB har en markedsoppdatering nå, spurte om hvorfor DNB ikke har analyse dekning. De takket for innspillet men bekreftet at de har ikke dekning. Forstod det slik at de vil nok se på det snart.
bateman
06.09.2018 kl 12:34 3074

Det er gode nyheter. Blir spennende å se om Partik Ling har baller nok til å klemme til med et skikkelig kursmål.

Volumet faller litt igjen.

Vi må kanskje ha nyheter for å holde dampen oppe og ytterligere reprising og kursoppgang før forventningsrallyet mot Q3 starter.
Nyheter som kan skape ny oppgang kan være følgende:

- Ny CEO av grovt kaliber med CV som passer godt inn i `Nye Photocure`.
- Melding om refusjonsordninger i `nye markeder`, dette kan dreie seg om flere meldinger da det gjelder flere land/regioner.
- Ny guiding om antatt omsetning i 2020, men denne kommer sannsynligvis ikke før ved pres av Q3.

Mulig du har rett, men det burde være unødvendig. Som investor har man allerede en haug med vital info som tilsier at selskapet har er vanvittig potensial og at kursen skal langt høyere. At investorene ikke da kaster seg over denne som fremstå å være på tidenes billigsalg, det må man bare undre seg over hva årsaken kan være. Men fortsatt ligger nok fokus til majoriteten av investorer på OSE på olje, shipping og fiskerirelaterte aksjer.
Men jeg er rimelig sikker på at allmuen vil våkne med et brak en vakker dag.

Det er svært få som besitter kunnskap på linje med oss på HO. Folk uten kunnskap ser at kursen har steget 50% på kort tid. Da tør de ikke å kjøpe.
MEN - det er bare et spørsmål om tid før aktører i USA oppdager PHO. Da tar det fyr. Amerikanere er helt ville etter utbytteselskaper
Redigert 06.09.2018 kl 13:23 Du må logge inn for å svare

LM

De fleste våkner raskere når det kommer nyheter til markedet gjennom OSE.
Hverken du eller jeg skal ha flere aksjer, og det gjelder også mange andre aksjonærer.
Derfor mener jeg det ville vært positivt med nyheter for kortsiktig oppgang.

Forsåvidt kan en si at kortsiktig kurs ikke har noen stor betydning i PHO, men det er allikevel mest hyggelig med oppgang i en aksje som fortjener det, slik som PHO.

Ser vi et år frem i tid, så vil det uansett jevne seg ut med alle de gode nyhetene vi har i vente.
Første kursmål til focuss på 200 er godt innen rekkevidde i 2019 uansett hva det kortsiktige bildet vil vise.


OK
Enig i det. Slik sett kunne det vært like greit at den store oppturen venter til over nyttår slik at formueskatten ikke kveler oss. He, he.

LM

He-he . Alternativet til stor formueskatt kan for enkelte sin del være ingen formueskatt. (ingen formue utover den skattefrie delen).

Jeg har alltid hatt den filosofien at når inntektsskatten øker, så har inntektene steget med 3-4 X det jeg betaler i skatt.
Når det gjelder formueskatten er den enda lavere enn det du tjener på å scanne COOP-kortet, og den betaler jeg gjerne når formuen har økt med mer enn 100 X det jeg betaler.

Lykke til ;-))

Nå som jeg har aksjesparekonto (ASK) er formueskatten den største skatten (i kroner) jeg betaler, men den er jo bare 0,85%. Altså bare en dag på børs.
Norge er et skatteparadis for investorer

Scoop

Enig, vi er i det hele tatt heldige vi som bor i Norge, og ellers kan reise hvor vi vil ;-))
06.09.2018 kl 14:20 2682

phø scoop.

eg hater den skatten.

Det er helt urimelig at en skal skatte av det en ikke har brukt opp av tjente penger.

Bare fordi en er flink og har formue skal de ha , når en har betalt 28-45% skatt på vei dit.

Tåka, jeg mener også at formueskatten må bort. Men om man har hele formuen på børs er 0,85% ingenting.
Men de fleste har formuen i bolig. Da er det selvsagt svært surt ettersom man ikke kan ta ut verdistigning på boligen.
(Den neste man kjøper har også steget).
Aller verst er selvsagt formueskatten for bedriftseiere som ikke tjener penger

Formueskatt på arbeidende kapital er forkastelig.

Opprettet og etablert under et regime som (egentlig) synes alle (arbeidere, ikke de selv) skulle bo og arbeide på et kollektiv der selvforsørgelse var eneste formål. Eventuelle overskudd skulle tilfalle regimets styrere.
Sappish
06.09.2018 kl 14:35 2633

Som Bellete også påpekte:
- Bullish pipeline i utplassering av nye scop !!
- Andre scop-produsenter (Olympus?) har begynt å vise interesse for å kopiere KS, les: markedsleder har tatt innover seg trusselen allerede.
- Viktigste utfordring nå: Sikre tilgang av scop til klinikkene og pasientene, det å overbevise markedet om BLC Cysview sin overlegenhet er altså ikke lenger tema, men heller å få utplassert scop vha enkle midler; f.eks leie/leasing/mobilt utstyr etc., som det også arbeides med i samarbeid med KS. I dette er selvsagt refusjon en kritisk deliverables.

Innlegget er slettet

Vi har vel alle vår mening om skatt generelt og formueskatt spesielt, men ikke la diskusjonen på denne tråden spore av og bli til en diskusjon om for eller imot formueskatt. Slike diskusjoner kan legges til andre tråder.

Vi er blitt informert om at flexiscope nå gjør det mulig å undersøke pasienter poliklinisk, altså utenfor operasjonssalen og med lokalbedøvelse.
Men hva med de scopene som kun benytter hvitt lys. Må pasienter som undersøkes med hvitt lys fortsatt gjøre det under full narkose?

Godt spørsmål LM.
Vil legge til at ikke bare undersøkelsen kan utføres utenom operasjonsrommet. Hvis jeg ikke har misforstått kan ca 25% av operasjonenene utføres med en laser tilknyttet flexiscopene.
Sydney
06.09.2018 kl 15:13 2528

Vi har snakket om at patent tiden ikke er ett problem siden Karl storz har enerett på cysview eller motsatt. Men om Olympus lager en kopi og en annen pharma produsent lager en cysview kopi er ikke konkurransen ett faktum??

Når patentene løper ut er scopene allerede utplassert. Cysview koster bare 9000kr og de får refusjon.
Kan du gi meg en eneste grunn til at noen sykehus vil gå for Olympus ?
Redigert 06.09.2018 kl 15:27 Du må logge inn for å svare

Teoretisk sett ja. Men først skal et nytt produkt vise at det duger og deretter få nødvendige godkjennelser av FDA. Det er jo ikke akkurat noen "walk in the park", for å si det slik.
Men i mellomtiden, mens det utvikles nye scope og et nytt Cysview kopi, så selger visstnok K.Storz sine scope i et akselererende tempo. Og uten at jeg kjenner prisen på et flexiscope, så antar jeg at det ikke akkurat er noe billig fjas Storz lager. Så her gjør klinikker og sykehus en investering, trolig en kostbar sådan. I tillegg læres staben opp til å bruke teknologien.

Så når konkurrenten kommer på banen, så vil jeg tro at en stor del av markedet allerede har tatt i bruk Storz sine flexiscope. Og sant og si så tror jeg at denne teknologien nå brer seg som ringer i vann og at overgang fra hvitt lys til bruk av BLC kan komme til å gå langt raskere enn noen av oss drømmer om i dag. Svaret får vi på de kommende Q presentasjonen i PHO. Uansett, så vil det være tatt i bruk en mengde Storz flexiscope før en konkurrent har fått på plass de nødvendige godkjennelsen.

Hva er det som gjør at noen tror at sykehus/klinikker som har anskaffet og lært opp personelet sitt på et flexiscope fra Storz plutselig skal skrote denne investeringen for å kjøpe noe nytt utstyr som gjør akkurat samme jobben? Hvor mye billigere må Cysview-kopien selges inn i markedet for at et sykehus/klinikk skal tjene inn igjen kostnadene med et Storz flexiscope inne rimelig kort tid? Og vil konkurrenter ta sjansen på å utvikle et relativt kostbart utstyr dersom Storz sine flexiscope er blitt dominerende i markedet med å diagnostisere blærekreft?

PHO og Storz står i en særdeles gunstig stilling pr nå. De har de beste produktene, produkter som gir passientene en mye mer komfortable undersøkelse og en undersøkelse som er langt bedre og sikrere på å finne eventuell blærekreft.
Dersom PHO i tillegg kan tilby utstyr som gjør cellegift 10 ganger mer effektiv mot blærekreft, så vil jeg tro at symbiosen Storz/PHO står enda sterkere i markedet.

Nei, kan ikke si at konkurranse fra andre aktører tar fra meg nattesøvnen. Det er langt frem til noen kan utfordre PHO og på det tidspunktet kan det være tøft for andre å komme seg inn i markedet. Utfordrere har mange hinder de må passere og det er slett ikke sikkert de lykkes, selv om de evner å passere hindrene.
Kan ikke annet enn å si lykke til til dem som ønsker å ta opp hansken.
focuss
06.09.2018 kl 15:55 2423

Det er interessant å observere hvordan interessen har skiftet fra Nano og over til PHO. Som i dag så handles det for nær dobbelt så mye i PHO som i Nano. Mye er snudd opp ned på kort tid.
liang
06.09.2018 kl 16:09 2385

Eventuelle fremtidige konkurrenter oppstått pga patenttid er løpt ut kommer jo ingen veg med en tilsvarende løsning til samme pris og samme kliniske resultater.
De må jo få utviklet og produsert en løsning enten bedre eller billigere enn PHO sitt system som vil være vel etablert når den tiden kommer.
Det vil altså være forbundet med tildels stor og kostbar risiko å forsøke å kapre kunder fra PHO.
Husk at i den tiden hvor en eventuell konkurrent forsøker seg på å kapre pasienter så kan PHO i siste instans senke prisen.
Se på Snøffelens svar vedrørende patenter for PHO.

I tillegg har fungerende CEO meddelt at de jobber med saken.
Kanskje de kan søke på patenter for diverse kombinasjoner og jobbe med et slikt alternativ fremover?

Synes der er god "futt" i fungerende CEO i PHO jeg.

rockpus
06.09.2018 kl 16:11 2374

focuss

Håper ikke vi opplever lignende skjebne som Nano fikk, etter at den febrilske stigning 2016 var over. Blir litt skeptisk når jeg sammenligner argumentasjonen fra enkelte her nå som hadde lignende argumentasjon den gang i Nano.
Foreløpig har vi et misforhold mellom hva forumdeltagere på HO skriver, og interessen fra de store aktører . Eksisterende guiding fra ledelsen står heller ikke i forhold. Det er jo det som har vært det største dilemmaet for PHO i flere år: Manglende selvtillit fra ledelsen med påfølgende alt for beskjedne mål.

Kursen holder stand 59,70 nå.. en go styrke å ha som investor er å aldri bli overrasket over kursutvikling i nedgang og oppgang. Er selv en litt positiv investor og våger å sitte langsiktig. Focuss det er da også viktig å ha litt drømmer, hvis ikke blir det fort kjedsomhet.
06.09.2018 kl 16:27 2330

det som er virkelig gøy er at de dagene med 2-5% opp virkelig viser på kontoen , og værre ska det bli....
liang
06.09.2018 kl 16:28 2324

Der er et før/etter skille for selskapet etter at fase3 resultatene. forelå.
Hold øynene på vegen , fremover
Ingen snakker lenger om "show me the money"

NewPHO is born.,,:)

focuss
06.09.2018 kl 16:36 2296

Rockpus
Den gamle 2020 guidingen fra selskapet inkluderer ikke surveillance. Jeg forholder meg til en guiding som virker logisk og som er til å forstå. Den guidingen er akselererende vekst og enormt vekstpotensial. Ref melding om Hestdals avgang. Ta gjerne også med Bellete fra Q2 hvor han sier de allerede har 20% i Baltimore Washington og at han er veldig bullish på pipeline..
Redigert 06.09.2018 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Sappish
06.09.2018 kl 16:37 2287

Poenget til Bellete, ved på direkte spørsmål fra salen, ved å nevne at konkurrenten(e) til KS føler seg så sterkt truet at de vurderer å kopiere, var nok å formidle til markedet at BLC Cysview/KS allerede har fått et særlig solid fotfeste i US-markedet. Denne «bekreftelsen» har nok også trigget markedet. Det får vi bekreftet med bakoversveis allerede om 2 mnd.

Rockpus: "Blir litt skeptisk når jeg sammenligner argumentasjonen fra enkelte her nå som hadde lignende argumentasjon den gang i Nano."

Nano var ikke på markedet med den beste kuren for den dyreste og 5te hyppigste kreftformen.
Ikke fikk de refusjon heller.
Ikke for å disse Nano (jeg er aksjonær der), men PHO er i en helt annen situasjon.
Regn selv.
Svaret er svimlende
bateman
06.09.2018 kl 16:46 2250

Ja, her må man skille snørr og barter. Photocure er på vei inn i markdet som SoC i et enormt markd med en produkt som er vesentlig bedre enn dagens behandling.
På dagens kurser et det praktisk takt ingen nedside, og en enorm oppside. Blir ikke overrasket om kursen når 150kr før jul, gitt at guidingen og tempoet blir bekreftet i q3.
Computum
06.09.2018 kl 17:13 2182

Jeg blir overrasket. Gledelig overrasket :-)

Tror vi må være klar på hvis kursen når 150 før Jul, vi har jo da ikke nådd ATH engang..
bateman
06.09.2018 kl 17:25 2142

Så kan man jo lukke øyne og drømme om hva kursen kan bli hvis Photocure tar 100% av markdet....;)