DOF - frem mot Q3


-----------
Nordea Markets er i dag ute med en ny utgave av sin konjunkturrapport, Economic Outlook.
Der tar sjeføkonom Kjetil Olsen tak i uroen mange har for at Norges Bank snart vil starte med renteøkninger.
- Renten går opp fordi det går bra i norsk økonomi. Som nasjon bør vi juble, innleder han.
- Oljekrisen er bak oss. Oljeprisen har kommet opp og selskapene varsler nå en ny, kraftig vekst i investeringer og aktivitet. Solide kostnadskutt og omfattende effektiviseringstiltak gjør at lønnsomheten er sjeldent god. Rekordsvak krone gjør norske foretak som konkurrerer enten hjemme eller ute, mer konkurransedyktige enn de har vært på mange år. Sysselsettingen vokser på bred front og arbeidsledigheten faller i hele landet, fortsetter Olsen.
----------


Q3 er normalt et bedre kvartal enn Q2. Hva skal vi tro blir lagt frem neste kvartal? Ser vi pluss på bunnlinjen?

Kontur
21.09.2018 kl 16:10 6437

Da er vi enige,
Har ikke kjøpt så mye denne uken da jeg rikelig godt eksponert, kjøpssiden er nå sterkere enn salgssiden for første gang på lenge dette lover skikkelig godt. Det prøves å legge inn en svak sperre på 7,25 men tror det er fånyttes. Kursen til DOF har nå snudd opp og den vil stige jevnt og trutt opp imot 9,20 tallet tror jeg. Aksjen er grovt underpriset og dette ser proffene lett.
Om/når de større husene søker inngang vil kursen gjøre større byks, det vil forundre meg om ikke det skjer i god tid før Q3 pres.
Bare å kjøpe DOF for de som ønsker å sikre seg den virkelig store gevinsten.
Kontur
21.09.2018 kl 17:03 6344

Da tok aksjene som la seg under 7,24 og sørget for en fin avslutning på en god uke.
Oppturen i sektoren har endelig begynt, mange skal nå inn å posisjonere seg og tror ikke de vil vente så lenge før de går inn i sine foretrukne selskap.
Tror DOF nå framstår som en spennende kandidat i så måte. Kan ikke se andre kandidater innenfor Supply/Subsea/oljeservice som kan måle seg opp imot DOF i så måte.
Er trygg på at veien nå er opp og brytes 9,20 om ikke lenge kan vi virkelig begynne å snakke.

Litt av en omsetning i både Soff og Dof i sluttauksjonen.
Kontur
21.09.2018 kl 18:49 6211

Ja, og hva kan det komme av tror du?
Kanskje der er noe i ryktet om samtaler de i mellom da. DOF må i såfall være overtagende part.
Belånt
21.09.2018 kl 22:59 6024

Closen i dag for DOF var rå. Ikke ofte det går 350 K aksjer i closen på dagens høy. Det er med andre ord noen som er kjøpere av aksjer og det er ikke lett å få volum uten å flytte kursen oppover. Jeg har selv fått tilbud om å selge blokker med aksjer siste uken, men takker selvsagt nei...

Det kan med andre ord bli spennende fremover mtp kursutvikling fremover. Med DOF sin giring mot et bedre marked kan dette fort være vinneren på Oslo børs de neste 12 månedene!

God helg :-)
5198
21.09.2018 kl 23:59 5973

Blir en tøff vinter men DOF klarer seg, ser noen skriver over at 25kr er et mål kursmessig. DOF har i dag en bokført egenkapital på ca 10 milliarder de skal betale ned 5 milliarder de beste 2,5 årene. Mest sannsynlig vil skipsprisene styrke seg i denne perioden, kjenner jeg DOF rett vil de også sikre seg skipene de har management for nå ( skipene de drifter for Nordea). Dette selskapet vil noen selge for ca 7,5 milliarder altså ca 50% av reel verdi om en liten stund? Nei her bør de fleste ha tolmodighet til å vente til vi nærmer oss 40kr, mener dette er realistisk på 3-4 års sikt. Mulig Møgster og Mohn også kommer med noen sprell som gjør at 40kr heller ikke er nok.
danm
22.09.2018 kl 10:23 5762

Vi har i de seneste uger set, hvordan man har prøvet at presse kursen på DOF,SOFF og Archer. Det er ikke lykkedes, så hvis man vil på vognen, inden de store udmeldinger kommer, må man til pungen.
Kontur
22.09.2018 kl 12:30 5664

Jeg tror, jeg er faktisk helt sikker på som mange skriver her på forumet at kursen til DOF kommer til å mangedoble seg de neste par årene. Næringen har vært gjennom en gedigen nedtur og de selskapene som har overlevd og gjort de rette grepene vil stå utrolig sterkt.
Gribber, hyener og andre åtseletere har tatt for seg og revet mange av de gamle familierederiene i fillebiter (Rem, Farstad, ect) Disse bedriftene falt for eget klassisk grep, vekst var viktigere enn bærekraft og kvalitet. Det kom til å koste dem dyrt.
Noen hadde rygg, kapital og allianser til å stå imot. Noen så galskapen og klarte å forberede seg tidsnok. Noen sto langt fremme i refinaniseringskøen og berget seg mens de enda var kreditible.
Uansett, vi har ventet lenge noen av oss og vært tålmodige, men nå tror jeg virkelig at tiden er inne til at der vil stå tilbake 2,3,4 vinnerselskaper innen offshore, supply, Subsea, oljeservice.
DOF kommer vil være ett av vinnerselskapene i denne sektoren og DOF aksjen vil komme til å mangedoble seg nå fremover.
Jeg har kjøpt jevnt og trutt siste året og også benyttet siste mnd dipp til å øke ytterligere. Er å finne på aksjonæroversikten et stykke opp på listen og er bekvem med situasjonene.
Det er totalt uaktuelt å i det hele tatt tenke på å selge DOF aksjer på dagens gi bort kurser. Mitt kursmål ligger rundt 35 NOK, så får vi se når den dagen kommer. Første delmål er å passere Nordea analysekurs (ca 15) deretter CP målsetting (19) og i mellomtiden vil der komme mange flere analyser som det jobbes med nå i etterkant av Pareto konferansen. Dette er noe jeg med sikkerhet vet da jeg har snakket med flere.
De grådige gribbene leter nå etter andre sektorer å hakke på og investeringslysten kommer nå til vår sektor. Olje har steget mye og oljeselskapene har tatt ut mye av sitt potensiale, fisk har steget masse siste 5 år, osv, nå flyttes oppmerksomheten mot vår sektor og DOF står midt i smørøyet.
KJØP DOF nå og bli rik sier jeg.
kontra
22.09.2018 kl 14:30 5564

Selv om jeg ikke har en eneste aksje i Dof, men derimot over tid har kjøpt meg opp i Soff, deler jeg dine generelle betraktninger om fremtiden for bransjen. Så kan en kanskje spørre hvorfor kursen på selskapene er falt til det nivået vi har i dag. Et kjent uttrykk sier; "brent barn lærer seg å sky ilden". Tror noe av årsaken til manglende "fremtidstillit" ligger i dette uttrykket. Frykten overgår "grådigheten" noe som blir forsterket av manglende resultater på bunnlinjen i de avleverte regnskapene de siste kvartalene. At heller ikke husene, som tjener på kjøp og salg av aksjer, heller ikke viser entusiasme bunner nok ut i litt av det samme. Om det er enkeltpersoner innad i "husene" som ser det samme som Kontur og noen av oss andre, så må det nok litt mer "kjøtt på beinet" før de tør å anbefale sine kunder om å investere i bransjen. I mellomtiden blir de henvist til å holde aksjekursen nede inntil "bevisene" foreligger. For de av oss som er fullkjøpt og langsiktig, kan det være frustrerende å oppleve at investeringen ikke gir avkastning, mens andre får muligheter for billig inngang. Offshorebransjen har tidligere vært lavt nede, men kommet opp på historiske høyder på nytt igjen. Jeg ser ingen grunn til at historien ikke skulle gjenta seg.
GamlePU
22.09.2018 kl 15:35 5504

Må bare si meg helt enig med Kontur og Kontra. Hele offshore sektoren er "rigget" for oppgang og for min del tror jeg vi igjen står foran en megatrend. Kontra trekker frem uttrykket "Bent barn skyr ilden". Ja det er vel tildels riktig men med, etter min mening, med modifikasjoner. Det er en bransje her i verden som lider av "kollektiv alzheimer" og det er finansbransjen. Innen offshore er det nå kun et tidsspørsmål om når grådigheten slår inn for fult. Vi som er med nå og inne på nåværende kurser +/- og, som er mer eller mindre fult lastet, vil få rikelig betalt. Det gjelder imidlertid å ha is i magen. Nettopp på grunn av "Brent barn skyr ilden" har kursene ramlet til "tidenes lavmål" Når den akutte alzheimeren slår inn og grådigheten overtar vil vi se mangedobling innen de fleste aksjene i sektoren. Dette har jeg sett før og denne gangen er jeg med.. Mine hovedvalg innen offshore er DOF og PLCS.
5198
23.09.2018 kl 10:11 5242

DOF kommer uansett, med tiden vil denne bli verdt mye. Men synd det ikke skjer mer rundt selskapet, tenker da strukturelt pluss at de er mer synlig som selskap.
Redigert 23.09.2018 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
Kontur
23.09.2018 kl 11:55 5166

Ser vi 8 tallet kommende uke?
really
23.09.2018 kl 12:07 5142

Har du tall på hvor mange ganger du har sagt det, 5198?
Jeg antar de fleste har oppfattet at du mener dette.
really
23.09.2018 kl 12:14 5130

Det er sikkert grunnlag for 8 tallet nå, men i så fall mest på grunn av forventninger.

Det tar tid før slike selskap vil tjene mye penger, men i motsetning til de fleste tjene DOF penger mens de venter. Det har også verdi. De er litt i samme posisjon som ODL at de har inntekter, men prisene de får er relativt lave.
Men i motsetning til ODL har DOF har en del skip på lange kontrakter med bra pris og det gir fortjensten. Det virker ikke som markedet verdsetter at selskapene har noe inntjening nå, de har ikke bedre prisutvikling enn selskaper med stort potensiale om noen år uten å ha særlig inntekter nå.
5198
23.09.2018 kl 12:20 5122

Really

Ja har nok nevnt dette noen ganger siden emisjonen på 60øre. DOF blir sett på som et supply selskap og ikke et Subsea selskap. Så har du den negative effekten urealisert valuta tap har gitt. Disse to tingene alene er nok grunnen for at denne ligger der den ligger og ikke på 9-10kr.
Ledelsen kunne gått aktivt ut og elimenert begge disse tingene om de hadde vært litt mer aktive.
davan
23.09.2018 kl 12:32 5113

Det kommer, det kommer. Skal vel komme meldinger kommende uke. Den gikk pent siste uke, bør ikke stige for raskt, RSI stiger da alt for mye!
kontra
23.09.2018 kl 13:01 5076

Utsikten for offshorebransjen er vel i dag langt bedre enn det som var tilfellet for et par år siden. Om en legger en helhetsbetraktning til grunn vil en ikke unngå økt lete- og utvinningaktivitet, også offshore, i tiden som kommer. De som for noen år siden var av den oppfatning at overgang til fornybar energi skulle komme over natten, må nok belage seg på å lære en ny lekse. Det er derfor grunn til å anta at de store oljeselskap er langt inne i planleggingen for aktivitetsøkning de nærmeste årene. Samtidig kan ikke selskapene sette prosjektene i gang før de har sikret seg den nødvendige infrastrukturen, herunder offshorekapasitet. For alt vi vet, som ikke sitter i de ulike styrerommene, kan oljeselskaper og offshoreselskap være i sluttforhandlinger om lukrative avtaler for de nærmeste årene. Den dagen det settes spørsmål om den nødvendige kapasitet innen offshore finnes, vil ratene skyte i været. Samtidig begrepet gjeldstynget rederi bli byttet med god soliditet.
5198
23.09.2018 kl 16:40 4898

Hadde Subc7 vært priset til 20% av bokført egenkapital hadde jeg vært enig. Men slik er det ikke derfor er potensialet i DOF større. DOF er fullt ut priset i dag på ca 25-30kr.
Egard
23.09.2018 kl 17:38 4845

Hadde en prat med en som sitter sentralt pa salg I ett storre offshore subsea selskap, han var helt klar at fra sommeren 2019 blir det travel. Ikke noe spesielt nytt I det men enda en bekreftelse pa at ting er I ferd med a snu.
Egard
23.09.2018 kl 17:39 4839

Hadde en prat med en som sitter sentralt pa salg I ett storre offshore subsea selskap, han var helt klar at fra sommeren 2019 blir det travel. Ikke noe spesielt nytt I det men enda en bekreftelse pa at ting er I ferd med a snu.

Det vet jo alle, doffen blir en vinner til våren
Kontur
24.09.2018 kl 08:22 4501

Oljen over 2% opp, ser vi 81dollar snart tro?
Kontur
24.09.2018 kl 11:13 4319

Den generelle oppturen har nå startet.
Vi vil antagelig være vitne til en årelang opptur etter en 4 årig nedtur med en rasering av de fleste offshore selskap verdier.
DOF er min favoritt i sektoren og jeg har en tagret på 35 NOK.
De som legger sine aksjer ut for salg på dagens kurser vil slite av seg håret i fortvilelse om bare 6 mnd. Target i det kortere bildet 19 NOK
Kjøp DOF, tipper vi får et rykk opp i ettermiddag.
Dersom nyheter vil den ta skikkelig av, men rent fundamentalt vil den stige selv uten noe nytt
Kontur
24.09.2018 kl 12:07 4208

Små klønete sperrer er lagt ut. Ikke la dere lure til å selge.
Vi passerer snart 8 kroner, helt garantert.
Kjøp DOF
davan
24.09.2018 kl 12:08 4200

Ok belånt, 25 er jo et heftig kursmål, det er en 3 gangeren, ca fra dagens kurs. Det ville blitt en fin reise, men tror det kan ta noe tid, og en del gode ting må skje underveis. Mange vil vel si det er et hauseinlegg. Tror imidlertid vi skal oppover mot 10-12 snart, ikke så verst det heller!!!
Redigert 24.09.2018 kl 12:15 Du må logge inn for å svare
Kontur
24.09.2018 kl 12:45 4123

Se på kjøpssiden nå
Ikke selg en eneste aksje nå.
Like før den suser rett opp
Kontur
24.09.2018 kl 12:54 4099

Kjøpene prøver seg
Flytter sperren opp imot 7,50 nå
Ikke selg, det er idioti
Prøv heller å kjøp mer dersom noen er villige til å selge nå
Tro meg, oppturen i sektoren kommer til å bli bred og lang
DOF blir en av vinnerne og vi vil bevege oss raskt imot 14-15 kroner (Nordea)
KJØP DOF
Kontur
24.09.2018 kl 14:42 3947

Hva sa jeg
Ikke selg, ikke la gribbene få en eneste aksje

So do we sell when it is 15?
danm
24.09.2018 kl 15:29 3841

Kun hvis du absolut skal bruge pengene ;-)
Belånt
24.09.2018 kl 15:43 3810

Det her er ikke så veldig komplisert. Vi er i en oppgangssyklus i olje etter en forferdelig nedtur.
Oljeselskapene har gått, seismikk har gått, rigg kommer nå og da er det subsea og til sist supply
som skal gå. Veldig ABC.

Men man må alltid kjøpe kvalitet og der skiller DOF seg ut i sammenligning til de andre selskapene.
Det er med andre ord muligheter for å kjøpe en porsche til prisen av en skoda. Slike arbitasjer oppstår
ikke hver dag, men de blir alltid lukket. Med andre ord kommer DOF til å komme et helt annet sted enn
i dag innen 12 måneders sikt.....

Uten å ta inn for mye gamle historier kan jeg nevne at jeg kjøpte 10000 seadrill på 42,- under finanskrisen.
Jeg solgte på 44,- og tjente 20 000. Men gikk vel glipp av 3 mill eller noe..... Den feilen gjør ikke jeg i DOF!
Kontur
24.09.2018 kl 19:24 3566

Kommer ikke til å vurdere salg overhode under 30 NOK
GamlePU
24.09.2018 kl 21:03 3395

Olje har nok gått men kan etter hvert gå mer, Seismikk har hatt en "første legg" av flere kommende og "legg to" er i emning. Supply rigger seg nå for "første legg" (av flere kommende) Morroa i offshore er ennå prematur i en syklus som kan vare i 5 til 7 år...
ksandal
24.09.2018 kl 22:32 3240

Flere topper i Equinor kjøper aksjer i DOF. det er trtolig fordi det skal like over nyttår deles ut store kontrakter i seismikk og til DOF. da må de ha kjøpt lenge på forhånd for og ikke være innsider. Blir spennende.
Loveshak
24.09.2018 kl 23:20 3152

Hvem er disse toppene, om jeg tør spørre?
Kontur
24.09.2018 kl 23:37 3121

Si det
Med stigende oljepris og kommende ordreinngang på rekke og rad samt et godt Q3 vil vi passere 12 NOK
De som ikke kjøper seg opp i DOF nå gjør en stor feil
MD12
24.09.2018 kl 23:41 3112

Då er eg inne i DOF igjen etter et par måneder uten og trua er sterkt på plass igjen :)

Ser ikke helt hva som er forandret de siste 2 mnd? Denne visste og vet vi skal opp , markedet skal jo mye opp! Mener bestemt at DOF er det beste kjøpet i offshore markedet nå og fremover mot midten av 2019.

Kjøp og sitt stille i 1år , så er denne dobbelt i verdi:-)))
Dofulf
25.09.2018 kl 11:27 2689

Det blir vel servert marsipankake i Alfabygget idag ,etterat utbytte er kommet inn på konto.))
Kontur
25.09.2018 kl 11:28 2687

Skal ingenting til nå før DOF stiger mye, og med mye så mener jeg ettpar kroner eller en oppgang på mer enn 25%.
Om en større kjøper melder seg på vil dette føre til oppgang delux
Om selskapet melder om større nyheter, kontrakter vil det gi stor oppgang, osv
Fundamentalt ligger der et "etterslep" i kursutvikling i sektoren og også i DOF.
Når demningen "brister" vil vi sannsynligvis bevege oss opp imot reelle bokførte verdier som sikkert kan diskuteres, vi snakker om 14 - 19 NOK
God tur opp
Kjøp DOF
Kontur
25.09.2018 kl 12:02 2606

Nå passerer oljen snart 82 dollar og.
Fortsatt noen som selger DOF på 7 tallet, det kaller jeg å gi bort penger.
DOF DOBBLER
5198
25.09.2018 kl 12:18 2564

DOF er ferdig finansiert, en må opp på ca 25kr før verdiene av skipene er reflektert i kursen p.d.d.

Fins ingen grunn for at vi ikke skal opp dit ganske raskt.

Litt rart det er såpass med selgere på dette nivået.
Redigert 25.09.2018 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
Kontur
25.09.2018 kl 14:07 2374

Får vi en sterk avslutning med store poster som krysses helt på tampen også i dag.
Jeg tror det,
Vær obs kursen løftes step by step, mens underliggende egentlig er mye større. Muligens en gjennomført strategi fra sterke krefter, men dette er slik jeg ser det like ved å komme mer til syne. Her er snart ikke flere billig aksjer å få tak i.
Vet selvsagt ikke sikkert når et ekstra gir settes inn, men det kan ikke være lenge til.
DOF utvikler seg til å bli skikkelig gullkantet.
Belånt
25.09.2018 kl 14:07 2375

Ref overskriften i denne tråden kan det være hyggelig å sitte over Q3 tallene i DOF........
Kontur
25.09.2018 kl 14:11 2365

Like før 7,80 ryker nå.
De prøver å holde den under 7,76 men det går ikke, markedetskreftene vil gjøre seg gjeldene
Snart ikke mulig å kjøpe under 8 NOK nå.
Kjøpsssiden mye sterkere enn salgssiden
KJØP
Kontur
25.09.2018 kl 16:48 2179

Jaja, så var det selvsagt noen som bare må gi bort aksjene sine, helt utrolig når hele oljebørsen går rett opp, oljen stiger til høyeste på 4-5 år, og det signaliseres om 100 dollar. Nordsjøratene stiger til rekord på lenge osv osv.
OG så klarer DOF askjonærene å hente 7-8 øre.
Begredelig.
Men jeg gleder meg på vegne av de som fikk seg enda flere billigaksjer

Free fall at closing. Looks like it's running out of steam...

Har sittet i denne lenge nå.
Hva skal til for at denne skal gå videre..? Må vel være et av de beste bet på OB nå..? Noen som har noen formeing om videre utvikling..?