Photocure- Veien til 200 kroner per aksje.

focuss
PHO 01.09.2018 kl 09:46 21658

Sammendrag.
For at en kurs på kr 200 skal rettferdiggjøres ved P/E=20 så må markedsandelen i USA økes til 5,5 % i Top 25 MSA`s eller til 2,2 % i det totale USA markedet

En slags analyse:

Hva skal til for at Photocures aksjekurs går til 200 kr/aksje? Tar vi utgangspunkt i Q 2 salget på 16 millioner nok og antar 4 slike kvartaler så selger PHO Cysview i USA for 64 mill nok på årsbasis.
For de 25 top MSA’s som Photocure i starten fokuserer på er markedet 670 MUSD eller 6 MRD Nok Dette utgjør 40% av det totale markedet i USA som da blir 15 MRD Nok.

Dagens markedsandel i USA
Med ett Q2-18 salg på årsbasis på beskjedne 64 mill Nok så utgjør Photocures markedsandel i 25 Top MSA’s ca 1,1 %. Legger vi hele USA markedet til grunn så er markedsandelen ve Q2-18 lik 4 promille.

Hvor mye må PHO vokse i USA for å prises til 200 Nok per aksje?
Vi kan ta utgangspunkt i resultatet for Q2-18 som for alle praktiske formål var «break even» justert for restruktureringskostnader. Hvor stor markedsandel må Photocure ha for å rettferdiggjøre en aksjekurs på 200 forutsatt en P/E=20?
Jeg «gjetter» på at 20 prosent av inntekter for økt salg går til dekking av ekstra kostnader og 80% havner rett på bunnlinja. For at aksjen skal prises til 200 kr ved P/E= 20 så må Photocure legge igjen 10 kr per aksje på bunnlinjen. Med 21,5 millioner aksjer må salget øke med ( 10X21,5)/0,8 som gir 268 millioner kroner. Så selger vi altså ved Q2-18 for 64 millioner kroner. For å rettferdiggjøre en kurs ved P/E=20 på 200 kr må salget øke fra 64 millioner kroner til kr 64+268=332 millioner kroner.
Hvilken markedsandel har vi ved ett salg på 332 millioner kroner? Det gir en markedsandel i USA på 2,2 % og i Top 25 MSA`s på 5,5 %
Er det mulig å tro på at ikke BLC Cysview skal ta vesentlig større andel av det amerikanske markedet enn dette? Det er nok mulig, men uhyre krevene.
Redigert 01.09.2018 kl 09:58 Du må logge inn for å svare

rockpus

Helt enig med deg, det var som om jeg skulle skrevet det selv. I tillegg er det slik at de må se kreften for å kunne fjerne den. Eventuell immunterapi og BCG/cellegift er noe annet. Kirurgi vil jeg tro er primær behandlingsmetode, og det kan man ikke gjøre hvis man ikke ser hvor kreften er.

Denne er kanskje limt inn før? Den bekrefter i hvert fall at BLC sammen med WLC gir enormt mye bedre resultater enn WLC alene. Når man leser dette må man virkelig lure på hvorfor i all verden ikke 100 % skulle bruke BLC!

https://www.renalandurologynews.com/aua-2018-coverage/blue-light-cystoscopy-enhances-detection-of-cancerous-bladder-lesions/article/767305/
NilsAB
02.09.2018 kl 13:11 5612

Fint med dette forum for oss som liten og ingen innsikt har. Takk til dere som deler info, og samtidig holder diskusjonen på ett saklig nivå. Om jeg med mine småpenger blir noe klokere? Mja, antakelig litt, men det hjelper en småsparer å holde fingrene av selgeknappen når man har fått de planlagte 5-6 stakkars prosenter...

Hva kan vi egentlig forvente i kursutviklingen på mandagen? Onsdag sluttet kursen på 47,50 Torsdag sluttet den på 52,50 og Fredag 57,50. Hvis vi slutter over 60 i morra, da viser aksjen styrke og det blir mange som kan bli tatt på senga. Det er heller ikke ofte en aksjen stiger 3 dager på rad...:)
InVes1
02.09.2018 kl 13:56 5532

Regner du med gevinsthjemtagning i morgen?

Jeg er spent på hvem som har baller til å ta gevinst i morra, hvis vi slutter på 62,50 da må jo dette være ett kraftig kjøpssignal?
focuss
02.09.2018 kl 14:21 5465

Bullinvestor
Der sa du det. Den skal ha baller av stål den som selger i morgen.

Aksjen steg relativt kraftig på økende volum på fredag.
Det pleier å være en god indikasjon på videre oppgang.

Det er ikke lenge siden kursen var på 30-tallet, og da gikk det tregere å komme over psykologisk barriere på 40.
Når vi kom til den store barrieren på 50, så luktet aksjen på 50 et par dager før den spratt over, og nå har den på 2 fager klatret opp til 57,5.

Jeg tror det har seg slik at flere blir oppmerksomme på PHO etter hvert, og ser nok for seg at til tross for pen oppgang i sommer, så er aksjen fortsatt lavt priset med det potensialet den har, og liten risiko siden alt som skal til er på plass bortsett fra ny CEO.
Jeg håper ny CEO er på plass i løpet av september så det blir helt ro i leiren før pres av Q3.

Blir spennende å se om interessen for aksjen fortsetter i morgen, for nå er aksjen i en modus som gjør at høyt volum = oppgang.
02.09.2018 kl 14:41 5416

Hehe, ingen tegn i sikte for at denne korrigerer ned i morgen.
Nor96
02.09.2018 kl 15:01 5359

Jeg har undret meg over at ikke kursen har steget tidligere. Har ikke sett noen god grunn for at ikke det skal være mulig å få en markedsandel i USA som f. eks. det vi har i Norden og da snakker man om PHO kurs på 3 og mulig 4 sifret beløp. Og det har jo haglet inn i nyere tid med solide vitenskapelige arbeider som viser at blålys gir klart bedre diagnostikk, stor grad av pasienttilfredshet og anbefalinger av ledende urologer.
I det konkurranseutsatte USA er det i ferd med å bli slik nå at har du ikke blålys så «mister» sykehuset pasienter. Det kan faktisk gå på sykehusets renommé å ikke kunne tilby blålys.

Anbefaler også alle som har interesse for Photocure å hente opp denne tråden:

https://oslo-universitetssykehus.no/nyhet/forbedret-metode-reduserer-lidelse-liggedogn-og-kostnader

Dette er jo virkelig «jokeren»; flexiscope ble også lansert i USA i mai/ juni i år og flexiscope med blålys representerer virkelig fremtidens diagnostikk og behandling innenfor urologien.

Når pasientene er så oppdatert at de prioriterer klinikker med Cysview og de som ikke kan tilby dette mister pasienter så har man lykkes. Disse klinikkene er nå desperat etter å få seg et skope.

Her blir det enorm vekst fremover og hvor kjapt vi når kr.100,- er vanskelig å spå, men jeg føler meg rimelig sikker på at vi passerer dette før nyttår.
rockpus
02.09.2018 kl 16:15 5300

Om dommedagsprofetene skulle få rett og markedene faller rundt 50%, hvordan tror dere da at Pho vil klare seg?
Heldigvis må jo ikke dette selskapet hente inn nye penger i et slikt scenarie. Kreftpasienter blir det heller ikke færre av i slike perioder. Bør ikke dermed Pho være blant dem som klarer seg best?
Selvsagt vil uansett P/E bli lavere for Pho også under en så sterk korreksjon.
Dette er pr i dag den eneste trussel jeg ser for selskapet på kort og mellomlang sikt.
Hva tenker dere?
focuss
02.09.2018 kl 16:32 5268

Rockpus
Der er vi helt enige. Selskap som lever av emisjons penger vil bli særlig hardt rammet.

I nedgangstider er det først og fremst leverandører av varer og tjenester som på død og liv ikke er nødvendige som får seg en nedtur. Helse blir uansett prioritert.
Mulig aksjekursen i PHO vil få seg en knekk av markeds-psykologiske årsaker, men det fundamentale i PHO vil fortsette å styrke seg.
trigger1
02.09.2018 kl 17:00 5174

Rockpus, om markedene faller 50% blir alt revet ned. Det skjer hver gang. Så om man frykter at noe slikt ikke er så langt unna, kan det nok være lurt å ha litt krigskassepenger. Fordi det skjer også en kraftig oppgang på et eller annet tidspunkt etter et krakk. Hver gang.
ITinvest
02.09.2018 kl 23:28 4769

kommer over 60 imorgen

At alt av aksjer får seg en nedtur ved større korreksjoner i aksjemarkedet kan så være. Men vi vet også fra tidligere krakk at farmasiaksjer gjerne blir ansett som safe haven for investorer. Da mener jeg farmasiaksjer som har produkter i markedet og som tjener penger på salg av produkter og ikke farmasiaksjer som lever på nåde fra aksjonærene. Og det er helt naturlig. Farmasiselskaper som har utviklet og fått godkjent produkter til bruk i helsevesenet slutter ikke å tjene penger fordi om markedet krakker. Folk blir syke og folk trenger medisiner like mye da som før krakket var et faktum. Men viljen ti» å kaste mye penger inn i en usikker utvikling av et produkt som ennå ikke er godkjent, ja se det er ikke unaturlig i usikre tider og der investorene blir mer og mer opptatt av å konservere sine midler.

Så dersom man frykter at det skal inntreffe korreksjoner i markedet, så bør man ta en gjennomgang av sin portefølje og gjøre tiltak som nødvendig. Men i tilfellet PHO føler jeg meg rimelig trygg på både vil overleve et krakk og tjene penger i et krakk. For blærekreft er såvidt meg bekjent ikke relatert til hvordan det går i aksjemarkedet. Den sykdom oppstår og må diagnoseres/behandles uavhengig av om aksjemarkedet får opp eller ned. Følgelig vil jeg tro at PHO kan bli oppfattet som et safe haven dersom «ruskevær» treffer markedet.
rockpus
03.09.2018 kl 08:32 4434

Londonmannen

Er stort sett enig med deg her. PHO sin inntjening vil bli minimalt påvirket av krakk av grunner du har skissert. Men likevel vil nok aksjekursen rammes ved at investorene ikke lenger vil prise det samme overskudd like høyt. Det betyr at også aksjonærene i PHO vil rammes, men neppe like hardt som i de fleste andre sektorer.

Ingenting er bedre enn krakk i aksjer. Det er da grunnlaget for enorme formuer kan legges.

LM

Det du sier der er nok helt riktig.

PHO-aksjonærer har lite å frykte ved en større korreksjon eller krakk mellom 25 og 50 % som høyst sannsynlig vil komme innen få år.
Spesielt gunstig blir det for Photocure hvis ikke korreksjonen/krakket kommer før PHO har bevist at det er et vekstselskap med sterkt økende net profit kvartal etter kvartal.

Hvilken herlig aksje PHO er å sitte tungt lastet i! Slike oppturer gjør godt når høstemørket siger på. Og hvilke herlig senhøst og vinter vi kan se frem til!
Lykke til PHO aksjonærer! Tror nok de færreste angrer på at de tok plass i denn! Og fortsatt er vi tidlig i oppgangsfasen! Veldig tidlig! Focuss har vist hvilke markedsandel PHO trenger for å kunne forsvare en aksjekurs på kr 200,-. Sammenligner vi den med hvilke markedsandeler man etterhvert har i Europa og det suget som begynner å merkes i det amerikanske markedet burde det være en smal sak å regne hjem langt høyere kurser utover i 2019.

Men jeg skjønner at enkelte fortsatt er skeptiske til PHO ut fra den historien selskapet har med seg i sekken. Håper såvel ledelse som managementet i USA evner å vise at historie er historie og at selskapet nå har startet en ny tidsregning.
Computum
03.09.2018 kl 09:18 4203

Et annet moment er at den lave omsetningen i farma-aksjer i dårlig børsklima tørker helt inn. Få forsøker å kvitte seg med aksjer når der ikke er kjøpere.
Hardly
03.09.2018 kl 09:26 4152

Snakkes mye om det europeiske og amerikanske markedet, men hva med det kinesiske?
Kommer de inn der blir det fort veldig stort. Noen som vet?


Trøkket i aksjen ser ut til å øke dag for dag.
Begynner å bli mange som forstår at PHO var sterkt underpriset når oppgangen startet i begynnelsen av juni, og kjøperne ser ikke ut til å være redd for å bryte den ene barrieren etter den andre.
Tror det er gode sjanser for å passere også 70-barrieren i inneværende uke.

160k aksjer omsatt etter 32 minutter sier sitt.

Var heldig å kjøpte meg inn her dagen Q2-resultatene ble sluppet, og har kjøpt mer den siste perioden. Aksjen har egentlig gått over all forventning siden det.

Men er det noen som har en formening om hvor et "fornuftig" kursleie bør ligge i den fasen selskapet er i nå - og før neste trigger? Etter å ha vært en nærmest død aksje og ligget rundt 22-30 over lang tid har plutselig alt eskalert.

03.09.2018 kl 09:41 4081

Badabing

Burde vært over 100.
focuss
03.09.2018 kl 09:42 4082

Ser noen diskuterer hvordan det går med PHO dersom det i løpet av noen år kommer et krakk. Hvis det kommer etter at PHO har fått opp inntjeningen så kan Pho trolig kjøpe biotech selskap som lever på emisjoner til gi bort pris. Ett krakk kan følgelig bli en voldsom vekstmulighet for selskap med trygg inntjening.

Ja, tydelig at der er trøkk i PHO. Men samtidig som kursen fortsetter oppover, kanskje langt raskere enn enkelte av oss hadde sett for oss, så er det en realitet at dess råere oppturen er dess mer brutal synes korreksjonen å bli. Men så lenge man er klar over denne sammenhengen trenger man ikke få maveproblemer om kursen innimellom tar seg et svalestup.
Glem kurskurven og fokuser på det fundamentale. Da er det ikke vanskelig å konstatere at vi sitter i en vinner! En vinner der potensialet til mangedobling av kursen er høyst reell.
focuss
03.09.2018 kl 09:44 4074

Badabing
Synes veien til 200 ser ut som plankekjøring og kan bli diskontert inn allerede nå.

Absolutt, synes selskapet virker underpriset mtp. salg i dag og potensialet.
focuss
03.09.2018 kl 10:32 3929

I start innlegget på denne tråden etablerte vi at vi trenger en markedsandel i USA på 2,2 % for å rettferdiggjøre kurs 200 per aksje ved P/E=20.

Så kan det legges til at for hver prosent vi øker markedsandelen over 2,2% så kan vi legge til 110 kroner. Noen mener P/E=20 er lavt i en sterk vekstfase som jo utvilsomt er riktig.. Velger vi å vurdere ved P/E= 40 så kan vi legge til 220 kr/aksje for hver 1 % økning av markedsandel.

Dette er før skatt, med PHO har mye akkumulert underskudd så det bryr jeg meg ikke med.

focuss
Selv en bergenser kan bli svimmel av mindre! ;-))
Men dersom Brann ikke skulle bli seriemester i år, så er det godt å ha PHO i bakhånd som en mager trøst........
NilsAB
03.09.2018 kl 10:46 3855

Hvem er salgskåt? Store volum de siste dagene..

Må vel komme en korreksjon her snart med tanke på det tekniske? RSI snart på 90.

Jeg blir vel også nødt til å beholde PHO siden Molde ikke blir seriemestre og NANO heller ikke rekker høstinnspurten.

Tror nok utsiktene til salgsøkning i USA er viktigere enn RSI gitt.
Hva blir RSI hvis vi stiger hver eneste dag til 100 kr ?

Her i Bergen har vi lært at man aldri skal selge skinnet før bjørnen er skutt. Synes som om enkelte RBK supportere er blitt vel høye på på seg selv etter at RBK overtok tabelltoppen. Men RBK er ikke noe robotlag. Det består av mennesker og selv om det er et solid lag så er det tross alt mennesker det dreier seg om.
Så slik sett kan det jo være en trøst at vi begge har PHO aksjer, focuss, dersom ditt verste mareritt skulle inntreffe og Brann mot formodning skulle dra det i land.
Men jeg er realistisk nok til å erkjenne at RBK har et sterkere lag på papiret, men det trenger de når de nå skal ut i Europa og spille tøffe kamper. Lykke til!

Ihvertfall langt bedre at Brann går av med seieren enn at erkefienden Rosenborg gjør det, så i realiteten er det nå Brann vi Molde-tilhengere må sette vår lit til når det gjelder å snyte Rosenborg for seieren. I seg selv er det en halv seier. Og så var jo Brann mitt favorittlag i den øverste ligaen før Molde rykket opp, men det begynner å bli ganske lenge siden.
Redigert 03.09.2018 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
NilsAB
03.09.2018 kl 11:49 3608

Nå sporer det av her! Ingen som røyker sitt eget bacon på forumet?

Hadde ikke Edison kursmål 41 på denne aksjen. Hva er det som er galt med dette analysefirmaet?
Har ingen aksjer, og har fått mitt for 10 år siden i PHO. Men det er lov å undres
De har vel ikke levert et plussresultat på mange år
focuss
03.09.2018 kl 12:51 3477

Hartvigsen
Du har god anledning til å lese deg opp på PHO sin hjemmeside og på forumet her

Ja,det er vel informasjonen her på forumet Edison har gått glipp av ;)

Hartvigsen1

Ja, det blir vel morsomt for en gammel PHO-aksjonær å følge med fra sidelinjen på en aksje som i kortere og lengre perioder kommer til `å gå` euforisk i flere år fremover?
Sydney
03.09.2018 kl 21:38 3170

Nå får vi håpe teoriene våre og einsrssons blir bevist i fakta ved neste q rapport. Håper på en profitt warni g for min del. Da slipper vi nedrisiko ved skuffelse..

Harvigsen
Hvilke pluss resultater PHO har levert i fortiden er vel egentlig fullstendig uinteressant i dagens situasjon. Eller er du også en av dem som benytter speil når du opererer i aksjemarkedet?
Råder deg til å høre innpå Q2 18 presentasjonen og rette blikket fremover. Forhåpentligvis finner du noe disse analytikerne foreløbig ikke har sett.

Sydney

Einarsson uttaler seg om dette offentlig, og han vet ganske sikkert hva han snakker om, og han vet nok mer enn de fleste på HO.
Han hadde til og med nøyaktige kursbevegelser i f m Hesdal sin avgang, og andre hendelser i ettertid.

Jeg anbefaler faktisk de som ikke husker podcasten omtrent ordrett og å ta seg 25 minutter på å lytte til den igjen.
Personlig lyttet jeg på den for noen dager siden for andre gang og ble fullstendig overbevist om at Einarsson vet hva han prater om.
Redigert 03.09.2018 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
Odin13
04.09.2018 kl 00:58 2880

Hvis CMS gir refusjon for surveillance fra 01.01.19 med spesifikke koder for Cysview.
Er det da mulig at TURBT automatisk også får bedre refusjon fra nyttår?

Fra Q2 :
In May, the United States Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) released their preliminary
coding recommendation to establish a specific reimbursement code (A code) for instillation of
hexylaminoleviluate (Cysview) when used in physician office and other sites of care starting January 1,
2019


Endelig melding for refusjon for TURBT kom 02.11.17
Så får vel svar på refusjon for surveillance rundt den datoen i år.
Redigert 04.09.2018 kl 01:00 Du må logge inn for å svare
focuss
04.09.2018 kl 08:20 2615

Odin13
Dette dreier seg vel om at Cysview vil bli refundert også når det benyttes poliklinisk uten sykhus innleggelse. Dette er jo en av de store fordelene nå hvor det er vist at med BLC Cysview kan oppfølgingen gjøres uten kostbar sykehus innleggelse og full narkose. Her sparer jo Medicare og forsikringsselskap store penger og mindre styr for pasienten i tillegg til at kreft ikke oversees.
ruda
04.09.2018 kl 09:26 2469

Det er bare å laste opp for de som vil være med på festen