NATO-TOPPMØTE I BRUSSEL

Regnmeg
EQNR
12.07.2018 kl 11:51
134

Dette er en arkivert tråd!

Det opplyser kilder med kjennskap til diskusjonene på NATO-toppmøtet i Brussel til nyhetsbyrået DPA.

NATO-landene er enige om å øke forsvarsbudsjettene til 2 prosent av bruttonasjonalproduktet innen 2024. Trump krever imidlertid at økningen skjer umiddelbart.

Etter Trumps uttalelse møttes de 29 partnerne til et eget krisemøte, skriver flere medier.

Det er fortsatt uklart om Trumps trussel var seriøs. I tilfelle vil det være et hardt slag for forsvarsalliansen. Statslederne er fortsatt i det lukkede møtet, men Jens Stoltenberg skal etter planen holde en pressekonferanse klokken 12.45.

De siste dagene har den amerikanske presidenten fyrt løs mot de europeiske allierte i en rekke meldinger på Twitter. Onsdag kveld skal stemningen imidlertid vært god da statslederne møttes. Torsdag morgen begynte presidenten å fyre løs igjen på det sosiale mediet:

– Presidenter har i flere år mislyktes å få Tyskland og andre rike Nato-nasjoner å betale mer for beskyttelsen deres mot Russland. De betaler bare en liten del av kostnadene. USA betaler titusenvis av milliarder for mye for å subsidiere Europa, og taper masse på handel, skrev han og fortsatte:

– På toppen av det hele har Tyskland startet å betale Russland, landet de ønsker beskyttelse mot, milliarder av dollar for energi fra en ny gassledning fra Russland. Uakseptabelt! Alle Nato-land må møte deres to prosents forpliktelse, og øke den til fire prosent.(Vilkår)

Les også:
Trump fortsetter å hamre løs mot Tyskland
Britisk politi forberedt på store demonstrasjoner under Trumps besøk
Nato-krise fra start (DN+)
Play VideoUSAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Arkivert
exian
12.07.2018 kl 13:59
61

Du gjengir feilen som DN skrev, som om den ikke er feil.

Trump skrev tialls milliarder dollar, ikke titusenvis av milliarder av dollar. Litt forskjell for å si det pent.

Men hva med hvordan Norge forholder seg til Nordstream II ?

Er vi bare en julenisse her med lua dratt langt ned ? Skal vi ikke enten boikotte ledningen eller komme i oligipolistisk samarbeid ?

Vi som sitter å ser på fraværet av folkegodkjent valglov i Norge, og partivalgte rikspolitikere korrumpere med EU pampene om å påføre Norge tvangstrøyen ACER.

Dette er jo helt sykt og surrealistisk.
Attpåtil betaler vi masse i EØS-avgift. Og den øker hele tiden.
Redigert 12.07.2018 kl 14:03 Arkivert
Sven
12.07.2018 kl 14:30
43

Hvordan kunne de politiske lederne i Europa tro at USA ville betale utgiftene i NATO for ever?
Jeg synes ikke er det minste rart at amerikanerne ikke vil finne seg i å betale lenger, det er vel større fattigdom i USA enn Europa?
Arkivert
Arkivert Til toppen