---#:Metoo-smell for svenske medier

livecnn
25.06.2018 kl 18:49
76

Dette er en arkivert tråd!
Ti artikler i svensk presse der personer anklages for seksuelle overgrep eller trakassering og navngis, er felt i klageorganet Pressens opinionsnämnd.

Totalt elleve slike artikler er blitt behandlet av Pressens opinionsnämnd (PO), som tilsvarer Pressens Faglige Utvalg (PFU) i Norge. PO har kommet fram til at ti av artiklene bryter med god publiseringsskikk og på en uforsvarlig måte har ført til skade på enkeltpersoner, melder Sveriges Television (SVT).

Én av de ti felte artiklene anses som et «grovt» brudd på god publiseringsskikk. Blant mediene som er felt, er Expressen, SVT, Svenska Dagbladet og Arbetaren.

De ti artiklene omhandler totalt fire personer, som selv har klaget inn sakene til klageorganet.

Dekningen av metoo-kampanjen har vært i hardt vær i Sverige, etter at «Uppdrag Granskning» påpekte faktafeil og etiske overtramp i pressedekningen. Flere svenske medier fikk også kritikk for det sterke personfokuset dekningen av metoo-komplekset.

https://www.svtplay.se/video/18177558/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-metoo-och-fredrik-virtanen-metoo-och-fredrik-virtanen?start=auto
Arkivert
Gullsmeden
25.06.2018 kl 19:14
41

Litt sand i maskineriet, det går nok over.

Når røyken har lagt seg er det bare kvinner og homser igjen på den offentlige arena, alle normale menn har enten fått sparken, sitter inne eller er gjemt bort under trappa.
Arkivert
bullbear22
26.06.2018 kl 09:30
30

Måtte de steke i eget fett

Det feministiske media har bragt samfunnet tilbake til middelalderes rettsløshet og lynsjemobb

Arkivert
Arkivert Til toppen