- Kun Frp ønsket folkeavstemming på 53 nye bommer

livecnn
18.06.2018 kl 19:46
1367

Dette er en arkivert tråd!
Vibeke Limi

Forslag om folkeavstemming på de nye 53 bommene, fikk KUN Frps 5 stemmer! Oppgitt!
Arkivert
Puta1n
18.06.2018 kl 20:08
809

Skal det bygges sykkelveier i Oslo må noen betale.
Arkivert
livecnn
18.06.2018 kl 22:26
803

Ha Ha.

Litt over 1 år til valget.
Redigert 24.06.2018 kl 11:54 Arkivert
OZZY
18.06.2018 kl 22:40
771

oppryddingen etter MDG som leker seg med penger og fantasi blir ENORM og forferdelig dyrt.
Arkivert
Sven
18.06.2018 kl 23:10
761

Da nytter det ikke å komme med beskyldninger
om at FrP har bygget bommer, bra!
Arkivert
Consciousness
19.06.2018 kl 00:12
747

Venstresidens mantra:

"I love to get stuff for free".
Arkivert
PSI- Investor
19.06.2018 kl 17:46
703

Det kommer aldri til å bli rydda opp noe etter mdg.
Og det kreves jo hastevedtak fordi de må omgå regelverket for å rekke å bygge bommene før valget, selv stortinget er for.
Dere får bare kose dere der inne.

Alle politikere vil ha bomring rubdt byen sin, selv småbyen Moss vil ha bomring.
Arkivert
Puta1n
19.06.2018 kl 17:56
697

Eiendomsskatten bør økes, slik man gi boliger til bostedsløse.
Arkivert
Gullsmeden
19.06.2018 kl 19:57
683

“Gi boliger til bostedsløse», ja gi dem boliger helt gratis.

Penger er det visst er enn nok av.

Skatten vi betaler påsett vi tjener nærmer seg 100%, men kjenner jeg sosialiastene rett vil de nok forsøke å få det over 100% også, bare som et eksperiment...
Arkivert
PSI- Investor
20.06.2018 kl 08:43
632

Det har de jo hatt i Sverige, det var jo en historie for noen år siden om Astrid Lindgren som faktisk klarte å få det vekk ved å påpeke for politikerne at mer enn 100% det finnes ikke.
Arkivert
Wrist
20.06.2018 kl 08:54
620

Velgerne har selv stemt på partiene som vil ha bompenger,så da må disse velgerne også slutte å klage!
Det var godt kjent ved forrige valg at kun Frp sto alene om å ikke ville ha bompenger,så de som stemte på de andre partiene kan skylde på seg selv....!
Arkivert
livecnn
20.06.2018 kl 12:25
608

Den evige kampen om dine og mine penger.
Blir vanskelig å angripe partiet fremover.

Arkivert
Bare
24.06.2018 kl 12:41
487

De fleste jeg hører klage på bompenger har jo stemt på partier som støtter bompenger,så hvor dumt er ikke det?
Stemmegiving har faktisk noen konsekvenser,så prøv igjen ved neste valg og se om dere greier å finne det eneste partiet som ikke vil ha bompenger......!
Arkivert
Sølvrev1
24.06.2018 kl 19:44
471

Dessverre er det meste som fremmes som forslag taktikk og har lite med sannsynlig gjennomførbar politikk å gjøre. Det vet også eliten i FRP.

Og dessverre fortsetter stemmekveget å la seg overbevise av dette taktikkeriet, for deretter å la seg sluse inn til stemmeurna, kun for å bli ribbet og slaktet neste 4-årsperiode uansett hva slags taktiske pølsevev-bablere som kommer i posisjon.

Å i det hele tatt avgi stemme er litt satt på spissen å redusere seg selv til å fungere som pølseskinn for slakterens ikke salgbare rester man holder sammen en smørje vomfyll som ikke er brukbart til noe annet.

Dermed kommer påstanden om at folk som ikke stemmer FRP må være dumme i rekyl som en boomerang rett i bakskallen på frepper-berget her inne. Men er skallen i utgangspunktet tom hjelper det nok ikke uansett hva som skulle treffe den ...
Arkivert
Sølvrev1
25.06.2018 kl 13:47
419

Selv gullgutten i FRP [Solvik-Olsen] bruker penger som en saudi-arabisk prins og påstår samtidig at planlegging til den nette sum av hittil kr 1,2 mrd er grisebillig? Da burde det være opplagt for freppere flest at det er på tide å ta rev i seilene, revurdere sine standpunkter og gi andre ideer en sjanse.

https://www.nrk.no/norge/fergefri-e39_-_-noen-bor-fa-kalde-fotter-av-pengebruken-1.14096891


Nordpå er det ikke påtenkt en ussel jernbanesvile engang, mens det foregår et vanvittig milliardsluk mellom koranklossene på løvebakken. Snart på tide å forlange løsrivelse fra galskapen?

Stortinget, med Mæland i spissen og FRP i ryggen, hjelper oss på vei med sammenslåingen til storfylket Troms & Finnmark, så fremt folket nordpå finner sammen og evner å identifisere den virkelige trusselen: Et politisk vanstyre av landet fra en stadig mer frakoblet elite i hovedstaden.

Regjeringen med FRP sørget for at et galskapens veiprosjekt i Tromsø fikk vind i seilene, "østre alternativ" - innfartsvei E8 Ramfjord til Tromsø - som snart tar et tiår ekstra tid (på toppen av de 30 årene det tok frem til 2013), gjør den opprinnelige veien lengre og bortimot fordobler kostnadene. Det "vestre alternativ" hadde stått ferdig i disse dager hvis det ikke hadde vært for bl.a. FRP i regjering.

Når landet rives i fillebiter hjelper det ikke å heie på en som står og drar i lørva i det ene hjørnet, hvis meningen er å holde lappeteppet sammen ...
Arkivert
livecnn
25.06.2018 kl 18:36
404

Av Vibeke Limi, Bærum, gruppeleder Akershus Frps fylkestingsgruppe


Samferdsel. Hvorfor vil Frp ha folkeavstemning om bompenger?

Under fylkestingsmøtet i Akershus mandag 18. juni fremmet undertegnede et forslag hvor vi ønsket at innbyggerne i Akershus skulle få si sin mening om bompenger.

Det er en kjensgjerning at Fremskrittspartiet er imot bompenger.

I vårt forslag lå et regnestykke som viser hvor liten andel av bompengene som går tilbake til bilistene. Og det er her skoen trykker for oss.

I Oslopakke 3 kommer det 53 nye bommer allerede neste år. Dette stemte samtlige partier i fylkestinget for, med unntak av Fremskrittspartiets fem stemmer.

Det blir toveis innkreving og en ny bom ved bygrensen.

Flere småbarnsfamilier, og andre, er avhengig av bil for å få kabalen til å gå opp.

Det er levering og henting i barnehage og SFO for deretter jobb og fritidsaktiviteter.

Familier bosatt i Oslo kan få ekstra bom på vei til og fra barnehagen, for deretter å måtte kjøre gjennom nye bommer på vei til jobb dersom de jobber på Romerike.

Det er ganske mange penger dette er snakk om, for vanlige folk med vanlige inntekter.

Og vi snakker om flere fattige og stadig økende forskjeller.

Fremskrittspartiet mener disse bommene er en urettferdig dobbeltbeskatning.

Av bompengene som kreves inn i Oslo, går bare 11 prosent til vei og hele 89 prosent til kollektivtiltak.

Vi er ikke uenige i at kollektiv er et godt reisealternativ, vi syns bare det er rykende urettferdig at det er bilistene som må betale gildet.

39 av de nye 53 bommene som kommer innen 1. mars neste år, kommer i Indre Ring i Oslo, mens de resterende 14 kommer på bygrensen.

Akershus ligger rundt Oslo. Mange av våre innbyggere pendler til, eller gjennom hovedstaden.

Den har ikke akkurat vist seg fra sin beste side for bilistene etter at Ap lot MDG få bruke samferdselspolitikken som et (u) sosialt eksperiment.

Våre innbyggere er de som får denne ekstrautgiften ved å være avhengig av bilen sin.

Fremskrittspartiet tror nemlig ikke folk kjører bil bare for moro skyld. De fleste gjør det fordi de må.

Fylkestinget avviste forslaget om folkeavstemning. Disse 53 nye bommene er vedtatt av fylkestinget.

Ergo fikk Stortinget beskjed om at flertallet i Akershus syns titalls tusen ekstra kroner i året er helt greit.

Og det må samferdselsministeren forholde seg til. Sånn fungerer demokratiet når flertallet har talt.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket en folkeavstemning, fordi dette vedtaket ikke er fattet med bakgrunn i politikk som partiene gikk til valg på, men i forhandlinger i etterkant.

La oss gjøre lokal- og fylkestingsvalget 2019 til en folkeavstemning: Hvis du mener bommer er urettferdig dobbeltbeskatning, at 53 nye bommer er direkte usosialt – så viser du det ved neste valg.

https://www.budstikka.no/debatt/bompenger/vibeke-limi/53-nye-bommer/s/5-55-686132
Arkivert
Sølvrev1
25.06.2018 kl 18:54
393

Har du sjekket om påstandene til Vibeke Limi holder vann? Har du sett nærmere på hvorfor finansieringen av prosjektene baseres på bompenger? Er det "noen" som kniper igjen pengesekken i en ende som gjør at prosjekteringen ikke er realiserbar i andre enden, uten bompenger?

Det tar seg fint ut å kunne skylde på andre, for deretter å snu seg 180 grader med lovnader om minimum kr 320 milliarder til vei opp gjennom vestlandet til Trondheim. Men som sagt, er hodet enten tomt eller fylt til randen på parti-propaganda, da er det ikke mulig å nå frem til fornuften.

Da blir det full fest på neste valgdag også, hvorpå de samme rundlurte pølseskinnene trofast stiller opp og validerer systemet som åkkesom får skinnet til å sprekke når neste statsbudsjett legges frem.

Ser jo bare på det fantastiske"FRP-prosjektet" 20 minutter unna her, som gjør at kostnadene som skal kreves inn med fremtidig bomring kommer til å bli dobbelt som dyrt enn hva som var realiteten FØR FRPs samferdselsminister klasket til med lengre vei enn hva som er nå, dobbelt så dyr og ytterligere 10 år forsinkelse.

FRP er her i manesjen for et prosjekt som om det var hentet ut av et sirkus i BizarroWorld ...
Arkivert
Truly
25.06.2018 kl 20:00
383

Bompenger hvor bare 11% gårvtil bygging av veier......,og 89% går til kollektivtrafikken?

Bilistene i Oslo og Akershus blir melket og de har i stor grad selv stemt for dette?
Arkivert
Sølvrev1
26.06.2018 kl 00:23
373

Svært få har nok stemt for akkurat det, som er kjernen i hele problematikken jeg forsøker å adressere. Demokratiet vårt trenger en revisjon. Det er ikke lenger nødvendig at vi skal måtte representeres i alle saker, og spesielt ikke i saker som er monumentalt avgjørende for vår fremtid.

Men vi får ikke mer direktedemokrati ved å stemme på det etablerte systemet. Mer direktedemokrati og endringer kommer først når mange nok viser systemet ryggen og lar være å stemme. Det er først i en slik situasjon Stortinget vil måtte erkjenne at de ikke har et legitimt mandat til å ta avgjørelser på vegne av alle.

Og det er først da vi kan få til endringer som gjør at et kobbel politikere ikke kan tre en haug av bomringer nedover hodene på oss, alt etter hva slags luftige prosjekter de ønsker å ha navnet sitt på før de tar neste steg i karrièrestigen og overlater vanstyret til neste gjeng pølsemakere ...
Arkivert
aibo
26.06.2018 kl 01:07
369

-

Men Frp er altså det eneste partiet som ønsker at folket bør bestemme dette, det er vel et faktum som ei kan diskuteres.
Arkivert
Domus
26.06.2018 kl 07:13
360

Vibeke Limi mener altså at man skal stemme basert på bompengesaken. Da må vi jaggu meg ha det bra her i landet hvis bompenger eller ikke er det viktigste...
Arkivert
Cashflower
26.06.2018 kl 07:49
347

Sveitserne har er direkte demokrati og stemmer på en mengde saker.

Går ikke så halvgærnt for det lander....
Arkivert
Cashflower
26.06.2018 kl 07:50
346

landet *
Arkivert
Sølvrev1
26.06.2018 kl 13:28
322

Tilsynelatende har du rett i det. Men hvor stor lit kan du ha til at det faktisk er en uforbeholden vilje til at folket skal bestemme, når FRPs representanter som har lansert dette er fullt klar over at en folkeavstemning ikke ville la seg realisere i utgangspunktet?
Arkivert
Tjene
26.06.2018 kl 14:39
309

Lær av Sveits og la innbyggerne få uttale seg i enkelte saker som egner seg for folkeavstemming.Det er fullt mulig å lytte til velgerne annethvert år da det likevel er valg.
Ved kommunesammenslåinger vet jeg at innvyggerne i Sandefjord, Stokke og Andebu kommune i Vestfold fikk uttale seg forrige valg.
Godt å bli lyttet til,tenkte vel innbyggerne der.

Frp står unektelig alene om å ville la rike Norge bygge veier uten bompenger, slik Sverige med underskudd på statsbudsjettet og lavere bilrelaterte avgifter jo gjør.

De som først stemmer på de andre partiene for så å klage på bompenger MÅ forstå at det er deres egen stemmegiving som har åpnet for bommene!
Arkivert
Sølvrev1
28.06.2018 kl 12:30
274

Kua (FRPs Kjetil Solvik-Olsen) har glemt at ho har vært kalv ...

https://www.nrk.no/rogaland/etablerer-nasjonalt-bompengeparti-1.14101847
Arkivert
Spill
28.06.2018 kl 23:17
254

Bompengeparti høres fint ut,men de endrer selvsagt ikke på at samtlige partier bortsett fra Frp vil ha bompenger.
Hvilke partier tror de bak dette tøvete partiet at de skal få flertall sammen med?

Å danne nye partier er en usedvanlig vanskelig måte å få gjennomslag på.
Mye bedre å bli en tenketank og pressgruppe som på nettet kan bedrive informasjon og påvirke opinionen på samme måte som det Human Rights Service på rights.no gjør.
Hege Storhaug og de andre på rights.no ville sannsynligvis ikke fått noen inn på Stortinget om de hadde dannet et parti,for hvilke partier ville støttet dem til flertall?

Fska u til velgernevlegger press på partiene, så de bak bompengepartiet burde heller bedrive info og på den måten lagt press på de andre partiene bortsett fra Fp.
Arkivert
Sølvrev1
29.06.2018 kl 00:30
250

Det var engang ... Anders Langes Parti ... til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep (ALP), og endret navn til Fremskrittspartiet i 1977.

Er visst ikke bare Ketil Solvik-Olsen i denne ansamlinga som har glemt at kua har vært kalv ...

Arkivert
Hermann
01.07.2018 kl 22:28
157

I alle kommuner hvor bompenger er aktuelt "krever" FrP folkeavstemming i trygg forvissning om at det aldri vil skje. Det er ikke slik vårt demokrati fungerer.

Populisme på sitt mest motbydelige.
Arkivert
Søster
01.07.2018 kl 23:20
153

Samtlige partier bortsett fra Frp vil ha bompenger,så alle disse partienes velgere har seg selv å takke for bompengene.
Hva kan Frp stille opp med når de står alene?
Flertallet trumfer gjennom bompenger uansett,for det er kjøttvekta og flertallet som avgjør.

Nøyaktig hva kan Frp gjøre i kommunestyrer hvor flertallet uansett vil ha bompenger?
Det er velgerne som må slå i bordet og sluttevå stemme på partier som står fir bompenger....,om kampen mot bompenger oppleves som så viktig!
Arkivert
Sølvrev1
01.07.2018 kl 23:33
145

Frp er i front når det kommer til å strupe bevilgningene i ene enden og sitter og later som at de er uten skyld for at bompenger tvinger seg frem som eneste alternativ for fylkene og kommunene som ønsker å oppgradere veinettet og bedre betingelser for både næringsliv og befolkning.

De er i et regjeringssamarbeid med ansvar for at byråkratiet vokser som aldri før og hvor stadig større summer NOK blir sølt bort på alskens reform-fjas.

Det må en rigid populist til for å ikke se sammenhengene og kun lytte til svadageneratoren med størst utviklet nådegave i frekkhet ...
Arkivert
Biggy
01.07.2018 kl 23:40
141

Jeg leste at i Oslo går 89% av pengene fra bompengene til kollektivtrafikken......,så om det stemmer betaler altså bilistene bompenger hvor kun 11% av pengene brukes til å bygge veiene....

Er dette greit for dere som stemmer på partiene som vil ha bompengefinansiering av veier?
Hvordan kan fattige Sverige og andre land bygge gode veier uten bompenger,mens rike Norge angivelig måååå ha bompenger?
Arkivert
Sølvrev1
01.07.2018 kl 23:49
139

Hvis du hele tiden kjører på med reformer og samtidig struper bevilgninger til fylker og kommuner, og samtidig ikke tar statlig ansvar for veinettet, da ender du opp med drittveier på møkkapolitikk.

Og så kan man lene seg tilbake i ministerstolen, tvinne tommeltotter og peke på et papir som viser at man fremmet et forslag om folkeavstemning.

Det blir som å forlange at poden er mer ansvarlig med ukepengene og kjøper klær selv, samtidig som du kutter i lommepengene og attpåtil stiller deg sammen med mobben og ler av fillene han går i ...
Arkivert
Arkivert Til toppen