Bompengeklager, men politikerne er valgt av klagerne

Urquel9
28.04.2018 kl 06:41 323

Dette er en arkivert tråd!
Det kan virke som at for mange velgere ikke ser sammenhengen mellom politiske vedtak og det partiet de har valgt å stemme på.

Bilfientlige og avgiftsvillige partier ble ved kommunevalget i 2015 satt til makten i våre største byer. I Oslo har disse partiene benyttet anledningen til å sable ned en allerede ferdigforhandlet veipakke for E18, samtidig som de som de øker bomavgiftene med nær 100 % og øker antall bomstasjoner betraktelig, det blir doble stasjoner rundt hele byen. Det samme skjer i Bergen, og ganske sikkert i andre byer.

Det er i høyeste grad grunn til å gjøre oppmerksom på at dette er en villet politikk fra velgernes side, det er folket selv som har satt de bilfientlige og avgiftsvillige politikerne til makten.

Kanskje en grunn til å revurdere sitt politiske standpunkt ved neste valg?

https://www.nrk.no/hordaland/bompengesjokk-i-bergen_-meir-enn-dobling-for-miljoverstingane-1.14024184
Redigert 28.04.2018 kl 07:00 Arkivert
LAKO
28.04.2018 kl 08:11 162

Frp ble hetset av nrk og ap i alle år, helt side 70 tallet da Carl I Hagen sa pakistanerne måtte lære norsk og at vi ikke måtte sy puter under armene på dem.
Vi ble hjernevasket. Enda er det banning i kirken om du sympatiserer med frp i mange miljøer.
Hadde de sluppet til ville bompenger vært et fremmedord og vi kunne gått trygt i gatene.
Arkivert
Tjene
28.04.2018 kl 12:14 130

Velgerne har selv indirekte stemt for bompenger, så nå må velgerne forstå at det er dem selv som er politikernes oppdragsgivere.
Å stemne har konsekvenser, så klag ikke når dere selv har stemt på partier som omfavner bompengene!

Regningen blir svært høy for mange som må bruke bilen i hverdagen!
Arkivert
nordnes
28.04.2018 kl 12:22 125

Tenker at jeg innen noen få år bor i et annet land, der jeg slipper bompenger og andre avgifter til staten.
Arkivert
Gullsmeden
28.04.2018 kl 12:51 117

Mange velgere stemmer AP, Høyre, SV og Venstre, alle partier som er sterke tilhengere av bompenger, da må man ikke komme etterpå å klage over FrP, som er omtrent det eneste partiet som ikke ønsker bompenger.

Staten drar fortsatt inn enorme inntekter på bilbruk, og de bruker fortsatt mindre enn 1/3 av disse inntektene til investeringer i veier og infrastruktur.

De som tror at bompenger «må» til tar derfor feil, staten har veldig mange utgifter som de lett kunne kuttet, men som flertallet i Stortinget IKKE ønsker å kutte.

Ikke Frp’s feil.
Arkivert
Skall
28.04.2018 kl 13:02 106

Frp står alene mot røkla av bompengepartier,så kun de som stemte på Frp kan med troverdighet klage på bompengene!
Arkivert
Sven
28.04.2018 kl 13:05 102

Det burde være en selvfølge at investeringer i Norge som går til infrastruktur ikke skulle beskattes. Vi har penger nok til å kunne bygge ut hele veinettet i landet uten avgifter.

Se på Sverige som ikke har et oljefond å ta av, for å bygge veier, de har ingen bompenger noen steder.

Men AP, H, SV og småpartiene har fått det for seg at det må være bompenger ellers er de ikke friske.
Det er bare FrP som er i mot bompenger, og de kan ikke gjøre noe med det, når de ikke har flertall, noe folk glemmer.
Arkivert
PSI- Investor
11.06.2018 kl 10:28 210

Det eksisterer et overordnet nullvekstmål for biltrafikk. Hvis man googler nullvekst for biltrafikk kommer det så mange treff at jeg ikke gidder legge inn link.

Så lenge dette er vedtatt så kan man ikke bygge veier uten bompenger som svir, for da får man ikke nullvekst.

Så derfor, hvis man er med og heier frem nye veier i sitt nærområde så vil man bli nødt til å ende med bompenger. Det er ikke lovlig uten, for det er ingen andre virkemidler for å få ned trafikken dersom man ikke skal begynne med datokjøring eller andre forbud.
Jo gratis kollektivtransport vil funke. Men dersom den som skal betale gildet kan velge mellom å få inn en masse penger eller å selv dekke en masse kostnader så er jo valget enkelt.
Redigert 11.06.2018 kl 22:16 Arkivert
Sølvrev1
11.06.2018 kl 21:47 172

Frp-velgerne er som alle andre. De lar seg blende av sin egen overbevisning og lukker øynene for at representantene fra FRP gir seg akkurat like mye bæng i realpolitikken som alle andre, så lenge karrièren til den enkelte går riktig vei.

Det er et hav av eksempler på dette. Sist men ikke minst, historien om Siv Jensen som ikke klarer å tøyle temperamentet sitt når hennes stilling som finansminister trues av skuterpolitikk i Nord-Norge. Hvem i granskauen bryr seg om noen breikjefta samiboys bevegelsesfrihet oppi Gokk når man har et departement å bli skysset til i limousin daglig?

Men allikevel tror Frp-tilhengerne på det meste av lovnader og partipolitisk sprøyt som måtte ramle ut av munnvika på det ene mer skruppelløse individet enn det andre.

Nytteløst!

Skal du stemme, så stem med rumpa. Vis at du ikke har tillit til systemet ved å plante stumpen i sofaen på valgdagen. Det er den eneste måten å ikke ende opp som komplett bedratt godfjott på.

For det er nemlig slik at hvis du stemmer, da har du egentlig ingen grunn til å klage. Du har med avgitt stemme allerede gitt et kobbel bablende papegøyer i parti-tyranniene carte blanch til å gjøre akkurat som de vil. Også det som viser seg å være nebbete krek med verv i FRP.

Det er enkelt å finne unnskyldninger og alle mulige slags andre syndere å skylde på. Vanskeligere er det å skue innad i egne rekker, på ansamlingen liberaliserte for dannelse, som tar i bruk alle metoder for å oppnå egne ambisjoner. Og det på bortkastet, men godt betalt babbel.

FRP er tross alt en del av systemet i dag, der hverdagen går med til snekring på taktikk og retorikk for å beskytte sine egne stillinger, og partieliten har lite til overs for å grise til fingrene med å rote rundt i gjørma hvermannsen kaver i til daglig.

I realiteten har du kun to valg. Enten å la deg lure enda en gang. Eller, å stemme med rumpa. Dessverre er fornektelsens kraft sterkere enn selveste kjønnsdriften, så da fortsetter dette hykleriet akkurat som før ...
Arkivert
PSI- Investor
13.06.2018 kl 10:55 98

Elbiler må betale bompenger står det.

Det er jo fint at bilene selv må betale

https://www.hegnar.no/Nyheter/Personlig-oekonomi/2018/06/Elbiler-maa-betale-bompenger
Arkivert
Rolig50
13.06.2018 kl 11:13 87


Det blir for dumt å stemme på rødgrønt når det er de sammen med venstre som danner flertall for bompenger - samtidig som de rødgrønne velgerne peker på andre som syndebukk. Virker som det er liten vilje til å innse fakta fra de parti som søker om å øke bompenger og bilavgifter. AP v/Tryti i Bergen vil jo innføre kr 225.- for privatbilister på noen dager i året da folk fyrer med ved og det er lite vind :)))). Idioti
Arkivert
Arkivert Til toppen