ELE - Den NYE strukt. TOKEN plattformen, og hva det betyr..

rischioso
ELE 17.04.2018 kl 22:08 4120

Dette er en arkivert tråd!

Ser av diverse kommentarer at man begynner å bli utålmodig når det kommer til WP/TOKEN og ITO/ICO.

Og ikke det spor rart om man ikke har fått med seg hva som er på vei til å skje og derfor forholder seg kun til det som ble meldt i fjor og av samme grunn kan det være på sin plass med en egen tråd som tar for seg akkurat det slik at eventuelle misforståelser kan avklares.

-------------

KORT OPPSUMMERT

I okt-17 så var planen å etablere en IRON Token som kun tok for seg Ambershaw reservene og på sikt så kunne det inkludere andre gruver.

https://www.elementasa.com/news/2017/signs-agreement-to-develop-asset-backed-digital-token

I des-17 så meldte selskapet at de har bestemt seg for å utstede den begrensede Ambershaw IRON TOKEN fra Estland pga deres erfaring med kryptovaluta versus Norge - dette for å minimere de regulatoriske utfordringene.

https://www.elementasa.com/news/2017/token-project-update

I mars-18 så meldte selskapet at de har bestemt seg for å strukturere TOKEN til å ikke kun gjelde for Ambershaw, men heller å bli en mye bredere og generell TOKEN plattform for alle IRON gruver World Wide som vil kunne ha interesse av ICO/ITO med forhåndssalg av resurser som fortsatt ligger i bakken og samtidig tilrettelegger for å kunne gjelde andre typer mineraler.

https://www.elementasa.com/news/2018/foreløpig-oppdatering-på-iron-token-strukturen

------------

Dette virker å være helt genialt for så lenge man allikevel er først ute så vil man også få glede av og ikke minst tjene på mange andre som vil komme etter - ikke bare for IRON, men også for mange andre typer mineraler.

Gjennom denne strukturerte TOKEN plattformen så vil andre IRON gruveselskaper slippe å måtte gå i gjennom den tidkrevende og ikke minst kostbare prosessen som ELE nå allerede har tatt, men kan gjennom ELE's brede Platform mye raskere kunne gjennomføre ITO/ICO for sine gruvereserver og gjennom det så vil ELE tjene på hver eneste som bruker ELE's klargjorte plattform, men det stopper ikke her.

Selskapet meldte også at det på sikt vil kunne gjelde andre typer mineral reserver som for eksempel NIKKEL fra ELE's egen gruve på Filipinene.

Så kjenner vi til at den største Franske gullprodusenten Auplata nå nylig er blitt største investor i ELE med over 14% hvor de har gitt uttrykk for at de er investert fordi de ønsker en bredere eksponering i andre metaller og har også interesse av TOKEN delen.

https://www.auplata.fr/fr/actualite/les-communiques-de-presse/2018.html

Gjennom Auplata så kan det etableres GULL TOKEN i tillegg til at gjennom Auplata's eierskap i OMM også vil kunne gjelde SØLV, BLY og SINK TOKEN.

https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=61350025

Mao, det som først begynte med en enkel og meget begrenset Ambershaw IRON Token er nå i slutt prosessen av å bli en mye bredere TOKEN plattform som alle andre også vil kunne få glede av hvor ELE gjennom sitt pionerarbeid vil kunne høste i all fremtid ikke bare når det kommer til IRON, men alle typer av mineraler.

Ikke bare når det kommer til egen ICO/ITO, men også andres.

Ikke bare når det kommer til transaksjoner av egne tokens, men for alle andre tokens transaksjoner som bruker ELE's Plattform.

Mao, token ideen har gjennom det Estlandske samarbeidet utviklet seg til å bli mye mer omfattende enn først planlagt hvor man allerede nå etablerer og klargjør for fremtiden til å inkludere nærmest ubegrenset med Token varianter innenfor mineralreserver hvor ELE gjennom egne gruver har tilgang på IRON og NIKKEL og hvor de gjennom største investor Auplata indirekte får tilgang på GULL, SØLV, BLY og SINK.

Hvor de gjennom alle transaksjoner utført av andre på deres plattform vil kunne tjene i uoverskuelig fremtid.

Akkurat dette burde det være verdt å vente på...)
Redigert 19.04.2018 kl 08:38 Arkivert
Namtrah
17.04.2018 kl 22:24 2667

Det virker sånn, men er jo bare spekulasjoner før vi har noe konkret på bordet.
Arkivert
rischioso
17.04.2018 kl 22:37 2627


Namtrah,

det er jo ikke spekulasjoner - dette er jo meldt.

De meldte også at de var helt i sluttfasen av WP arbeidet og avventet kun svar på noen spørsmål.

Det som tar tid er det juridiske for å dekke seg selv mot fremtidige potensielle søksmål og av samme grunn er det prisverdig at ting heller tar litt lengre tid enn først planlagt for å sikre at det blir gjort så riktig som overhodet mulig første gang for man får bare den ene sjansen til å gjøre det riktig...

De har nå jobbet non-stop med Token prosjektet siden okt i fjor - det betyr samlet sett rundt 6mdr. Hadde de møtt på utfordringer som ikke gjorde dette mulig så hadde det vært avklart nå.

Siden dette er pionerarbeid så vil det alltid dukke opp utfordringer undervegs, dukke opp nye ideer og smartere løsninger som vi kan lese av melding den 17.03.

Så at dette vil være en del av fremtiden er ingen spekulasjon, men en virkelighet.

At WP er like rundt hjørnet er ingen spekulasjon, men en virkelighet.

At ting gjennom dette har tatt noe lengre tid enn først planlagt er også en virkelighet, men en virkelighet man bør kunne leve med nettopp fordi verdien av denne løsningen er mange ganger større enn det som først var påtenkt som en enkelttransaksjon for å hente inn penger og som nå gjennom den strukturerte plattformen har utviklet seg til å kunne bli en nærmest evigvarende inntektskilde.
Arkivert
Namtrah
17.04.2018 kl 22:40 2623

Håper selvfølgelig du har rett, men man skal aldri selge skinnet før bjørnen er skutt )
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 08:38 2067


Feil Tråd!
Redigert 19.04.2018 kl 08:39 Arkivert
nopetter
19.04.2018 kl 08:52 2021

mest for å ha noe å skrive om

jeg leste en analyse om at markedet egentlig ikke kunne si noe konkret om hvorfor nikkel prisen stiger så voldsomt annet enn det dem visste fra før som skulle være kjent i markedet, nå er den opp nye 8,2%
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 09:17 1963


Nikkel blir jo som kjent brukt både i byggeindustrien og bilproduksjon.

Med estimert sterkt økende asiatiske markeder sammen med den reelle begrensiningen på Nikkel resursen så kommer nok prisøkningen som et resultat av akkurat det - Mao, forholdet mellom forventet etterspørsel og faktisk tilbud.
Redigert 19.04.2018 kl 09:44 Arkivert
nopetter
19.04.2018 kl 09:53 1892

en analysen pekte vel i at kursen steg pga oppturen var drevet fram av kortsiktige investore
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 10:22 1847


Jeg snakker ikke om den analysen for jeg har ikke sett den og du har ikke lagt ved noen link.

Jeg snakker om andre analyser hvor etterspørselen er forventet å øke en del mer enn faktisk tilbud og det virker jo logisk når en av verdens største produsenter (Philipinene) har lagt begrensninger på produksjon de siste årene som vi nå venter i spenning på skal endre seg etter hvert - kanskje allerede i august...:)
Redigert 19.04.2018 kl 10:23 Arkivert
nopetter
19.04.2018 kl 10:27 1833

for å diskutere noe annet som ikke har noe med element å gjøre

hva får du av dette når du ser en slik framstilling når du leser det første gang

The Plan strengthens our capital structure with $1.08 billion of new capital,
extending and re-profiling $5.7 billion of secured bank debt, and converting
$2.3 billion of unsecured bonds to equity
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 12:42 1730


RE - The Plan strengthens our capital structure with $1.08 billion of new capital,
extending and re-profiling $5.7 billion of secured bank debt, and converting
$2.3 billion of unsecured bonds to equity

* Det er restruktureringen til SDRL du her kommer med og det forteller at det gjennom denne restruktureringen kommer 27milliarder nye aksjer a 24 øre så at den skal godt under krona om ikke lenge er vel egentlig sikrere enn banken selv om markedet ikke helt ennå har tatt akkurat det innover seg...

Sikkert greit å få løfta kursen først gjennom å trigge en shortsquiz slik at mange småsparere blir narret inn mens "noen" større kommer seg ut på et langt høyere nivå og småsparere sitter igjen med svareteper når det rakner om ikke lenge - pill råttent spill...
Redigert 19.04.2018 kl 12:46 Arkivert
nopetter
19.04.2018 kl 13:00 1711

kan du fatte at man ikke forstår at det kommer en massiv utvanning når restruktureringen er gjennomført. det de løftet kursen med i dag var å komme med en melding om at to rigger hadde fått oppdrag.

fredriksen sitt lurespill

en annen sak er at hvis det ikke er BO som fortsatt dumper og det er roboter som driver med pump og dump så fatter ikke jeg hvordan de kan tjene penger på dette på sikt hvis det er de samme aktørene som trader.

det var en av de store amerikanske meglerhusene som for ca 1,5 år siden gikk ut og sa at de hadde tapt ti talls millioner på robot trading
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 13:29 1696


RE SDRL

Det er slik aksjemarkedet fungerer og det blir for meg litt feil nettopp fordi jeg tenker litt lengre frem enn noen minutter av gangen.

Men for de som ikke gjør det og som kun lever i nuet får da muligheten til å gjøre ei kule før mange av disse som ikke kommer seg ut i tide pga uvitenhet og grådighet går på en kjempesmell på noe som de fleste andre som er informert holder seg unna...

RE ELE

Ja, du sier noe men nå vet vi jo at i perioden som de skulle kvitte seg med siste rest så har det vært nærmest omsetnings tørke.

Den 05.05 ble de ferdige med den første halvdelen (2,6m) som da ble meldt ferdig den 06.04 på morgenen.

Fre den 06.04 så var det grei omsetning på 21,6m hvor de sikkert kvitet seg med en del.

Uken etter på man 11,3m, tir 8,6m og ons 5m og torsdag 4,8m var det nærmest tørke hvor det først på fredag ble økt omsetn på 23,5m som de da sikkert igjen fikk ut en del.

I denne uken så har omsetningen vært 1-siffret hvor det også i dag tors virker å bli like smått med omsetning så neimen ikke rart at ikke BO har kommet seg ut, MEN det kan jo ikke være rart igjen etter 10 børsdager - det betyr jo ikke mer enn 260k aksjer pr dag i snitt noe som ikke skulle være en umulighet selv på så lavt volum, men igjen de ønsker vel kun å selge nær 5 og når kursen har ligget nær 4,7 så har de nok kanskje valgt å ikke selge for som kjent så må de ha mer enn 4,7 for å tjene noe som helst...

Fint for de som ennå ikke har tatt en inngang for når det først blir meldt at BO er ute så vil vi nok også være ferdig på 4 tallet...:)
Redigert 19.04.2018 kl 13:51 Arkivert
nopetter
19.04.2018 kl 13:57 1589

Man må nesten se hva som skjer med den Nomura posten ved neste oppdatering som høyst sannsynlig skjuler BO aksjene . Hvis BO skulle finne på å sitte på disse aksjene (noe som er imot det de har skrevet på hjemmesiden) så må jeg innrømme at jeg ikke forstår dette nedsalget vi ser nå.
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 14:08 1573


Egentlig så har det null verdi å skulle spekulere i om BO ønsker å bli sittende med kommisjonsaksjene.

De har solgt seg ut hver eneste gang så snart de har fått aksjene for som du er inne på så skal de ikke være investert i selskapene de låner/formidler kapital til, men det er nå første gang at de har fått en så dårlig pris...

Det som jeg synes er merkelig er at de ikke koordinerte dette når Auplata kjøpte seg opp over flere økter - at de ikke passet på å kvitte seg med disse da.

I tillegg så solgte Sæter 2m også i den perioden.

Uansett, så er det jo ikke veldig viktig om de sitter med noen kommisjonsaksjer for det gjør jo ikke noe fra eller til annet enn at vi blir værende rett på undersiden av 5 tallet før det kommer en melding av betydning.

Melder de at de er ute så vil kursen bli liggende på oversiden av 5 tallet i påvente av neste melding - det er vel egentlig den eneste forskjellen...

Men jeg personlig skulle gjerne hatt de helt ute før det kom melding av 2 grunner:

(1) Utgangspunktet for neste opptur hadde vært høyere.

(2) Og vi ville ha sluppet press fra oppsiden slik at rekylen ville ha blitt større. Men nå har de vel så få aksjer igjen at det kanskje ikke ville ha gjort noe fra eller til...
Redigert 19.04.2018 kl 14:28 Arkivert
nopetter
19.04.2018 kl 14:49 1498

Jeg tror de vil vente med å dumpe resten av aksjene til Auplata begynner kjøpene av transje 12, det var et godt poeng av deg hvorfor de ikke innløse dette under transje 11. Vi må nesten vente på neste aksjonær oppdatering for å se hva som har skjedd.
Arkivert
rischioso
19.04.2018 kl 15:46 1439


Jeg tror BO vil selge siste rest så snart de kan og ikke venter på annet enn at kursen ligger noe nærmere 5.

Uansett på mandag vet vi mer om ikke før...:)

Noterer meg også at Nikkel prisen har fått seg et extra boost pga frykten for at US sanksjonene skal inkludere den russiske Nikkel produsenten:

Apr 19, 2018

Nickel prices rally to more than 3-year high on growing concerns over U.S. sanctions on Russia.

Nickel prices continued to rally on Thursday, jumping to their highest level since December 2014, on concerns that Russian nickel producer Norilsk Nickel will be included under U.S. sanctions on Moscow that have already led to a rally in aluminum prices.

https://www.marketwatch.com/story/nickel-prices-rally-to-a-3-year-high-on-growing-concerns-over-us-sanctions-on-russia-2018-04-18


Redigert 19.04.2018 kl 15:55 Arkivert
llo valhall
22.04.2018 kl 10:51 1211

Om vi ser 6-8 mnd frem i tid og med "full pott" vedrørende triggere og avklaringer, hva kan vi se for oss av reprising og aksje kurs?
Da tenker jeg på "tick in the box" for:
-WP.
-Lisens for drift av Ambershaw.
-Oppstart av utvinning av Ambershaw.(inntekter)
-Eierandel 51% Ambershaw på plass.
-Godkjent Token for ett bredt spekter av mineraler/råstoff.
-Tilbakeført driftlisens for Mindoro Nickel.
-Fortsatt stor intresse i markedet for Token
-Andre triggere...
Noen som er flink å gi ett ca konservativt bilde/kurs?
På forhånd takk :)
Arkivert
nopetter
22.04.2018 kl 12:15 1151

nå er det mye rart som foregår i metall markedet gjennom Rusal som er eiere av bla Norilsk nikkel verkene ikke langt fra den norske grensen, russland produserer ca 10% av nikkel ww . nå har de fått sanksjoner på nakken som har satt nikkel prisen i et spill. kineserne er verdens største kjøper av bla nikkel de styrer og eier lagertall og prisene gjennom London metall Exchange, hong kong og Shanghai børsene, noe dem manipulerer an mass.

russerne har en bilateral leveringsavtale med kina i bla. nikkel segmentet noe de inngikk for noen år siden da prisene var ca 3000 usd/tonn lavere enn i dag. hvis disse leveransene stopper så har kineserne et mega problem fordi de er totalt avhengige av de russiske produktene som har en meget god kvalitet i både aluminium og nikkel.

tipper russerne har sett på tokens segmentet og kan fort handle deretter fordi dem sikkert har sett at de kan få mye bedre betalt for sine produkter enn å selge til kina for forhåndsavtalte priser.

da kan usa lage så mange sanksjoner dem vil fordi russerne da kan selge dette fritt gjennom tokens segmentet i aluminium og nikkel. dette kan bli en game changer de luxe for tokens og hvem vet hvilken innvirkning dette vil ha for element

https://af.reuters.com/article/africaTech/idAFL8N1RV2PA

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-19/aluminum-powers-higher-as-u-s-sanctions-sow-worldwide-confusion
Arkivert
tuja
22.04.2018 kl 12:46 1128

AMBERSHAW alene vil nok gi mange kroner på kursen:

05/02-2018 09:05:02: (ELE) Value increase on Ambershaw following price rise for Super Premium DR Grade Pellets

Element ASA ('Element' or 'the Company') has as announced today entered into an
investment and shareholders agreement with Legacy Hill Resources Ltd. ('LHR')
setting out Elements right to become owner of 51% of the shares in Amershaw
Metallics Inc ('AMI') on a fully diluted basis, exercisable through a
combination of shares and convertible bonds..

The prices for Super Premium DR grade Pellets increased at the tail end of 2017
and have continued to rise in 2018.

"The Pellet market is a high value added supply constrained market with sales
taking place on a bespoke basis and hence prices are not consistent across the
board. However some purchases of DR grade pellets have happened at prices as
high as 300 USD/dmt (transport excluded) in 2018", says D Saradhi Rajan,
Chairman of AMI.

AMI communicated during first half of 2017 they were comfortable that prices for
"premium pellets" would continue to trade around the last 10 years average price
of 130 USD/dmt. As a result, Ambershaw last year adjusted its pellet price
estimate for internal budgeting purposes from historically low 95 USD/dmt to 130
USD/dmt, giving a Net Present Value (NPV) of USD 499 million.

Based on the future outlook and trades taking place at the high end of an
average price interval of 240-280 USD/dmt, the NPV is now potentially three
times higher, subject to final review of the capex numbers, which are due for
approval prior to 1 March 2018.

"We expect to see the demand for the foreseeable future as a result of the
structural supply shortage for DR Grade Pellets to continue", says Saradhi
Rajan, Chairman of AMI.

"Our future customers will require substantial raw material inputs of DR Grade
Pellets. We are expecting strong take up of our products when we come to
production with strong Demand for DR Grade products and higher profit margin it
is only natural for AMI to continue with the development of its DR Grade Pellet
strategy with expected production start of DR Grade Pellets in Q3 2018", he
adds.
Arkivert
AnnaLyst
22.04.2018 kl 15:28 1066

Fra dagens HO:
"Aksjeguru Stig Myrseth legger forvaltningen til side og blir adm. direktør for miningselskapet Kryptovault. "
Flere som har tro på dette konseptet?
Arkivert
mcaxel
22.04.2018 kl 15:40 1051

http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/04/Stig-Myrseths-kryptiske-veivalg
Arkivert
rischioso
23.04.2018 kl 10:45 811


Interessant og se at Myrset var den som først tok steget over til krypto og han blir nok ikke den siste.

Både kryptoer og blokkjedeteknologier er kommet for å bli noe Myrset har insett hvor han går all in både karrieremessig og i tillegg skyter inn egne penger forteller mye...)

LES - Mining av kryptovaluta på vegne av kunder, de fleste av dem fra Asia. Myrseth har kjøpt syv prosent av selskapet og blitt adm. direktør.

http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/04/Stig-Myrseths-kryptiske-veivalg
Arkivert
tuja
23.04.2018 kl 16:01 693

top loss raid som ikke funket
Arkivert
nopetter
23.04.2018 kl 21:08 578

Dette er planlagt nedsalg for å holde kursen lavest mulig til fredag da begynner kjøpene av transje 12. BO kan ikke ha mer enn 100k aksjer igjen etter siste oppdatering når man ser bort fra de lånte aksjene.
Arkivert
mcaxel
24.04.2018 kl 00:12 471

nopetter


That sounds reasonable

Arkivert
rischioso
24.04.2018 kl 06:46 413


nopetter,

RE - Dette er planlagt nedsalg for å holde kursen lavest mulig til fredag da begynner kjøpene av transje 12. BO kan ikke ha mer enn 100k aksjer igjen etter siste oppdatering når man ser bort fra de lånte aksjene.

* Det som bekymrer meg kortsiktig er følgende:

(1) Auplata fikk 18m/nok inn på konto den 16.04 (Transje 11) og har ikke økt etter dette på tross av at kursen har ligget godt under hva de har betalt for den eksisterende eierandelen (rundt 5,5nok/aksje). Dermed er det ikke noe som tilsier at de skal bruke transje 12 til videre oppkjøp fra den 30.04.

https://www.auplata.fr/pdf/2018/AUPLATA_CP_ELEMENTODIRNANE_02032018_FR.pdf

(2) Videre så vi av den oppdaterte TOP20 lista at det som virker å ha vært støtten rundt 4,7 er Sæter som har økt godt i denne perioden.

(3) De siste handledager har kursen ved ett par anledninger brutt gulvet på 4,7 noe som er et svakhetstegn.

(4) BO har som kjent en strikeprice på 4,7 og om kursen nå vil falle under dette så vil det kunne drøye før de blir ferdige med nedsalget. Det er riktig at forholdet mellom restansen på kommisjonsaksjene (1,87m) og de lånte aksjene (1,76m) er 110k aksjer, men hvordan BO tenker å legge den kabalen er det bare BO som vet...

* Mao, vi er helt avhengige av at Sæter event Auplata/andre vil være på kjøperen fremover og hvis de ikke er så virker kursen å kunne sige nedover hvor BO kan ha interesse av en lavere kurs for så å kunne få en lavere strike price som vil bli utregnet ved konvertering basert på en vektet gjennomsnittskurs noe de kan bruke de lånte aksjene til å presse med - de har tross alt tilgang på hele 5,75m låneaksjer...

Det er nå 5 uker siden siste oppdatering og intervallene har vært rundt 3 mdr mellom de siste oppdateringer (0kt/des/mars) så hvis det skal ta like lang tid før neste oppdatering noe som vil kunne skje om de ikke får noe ferdig innen den tid så vil vi ikke få noen oppdatering før i juni og det vil være meget utfordrende kursmessig.

Så at folk kan begynne å bli litt utålmodige og at noen kaster kortene etter hvert skal vi ikke se bort i fra om det fortsetter å trekke ut i tid...
Redigert 24.04.2018 kl 07:19 Arkivert
FAR100
24.04.2018 kl 15:22 233

dukket opp for oppgang nå
Arkivert
Aldara
24.04.2018 kl 15:23 227

ukket opp for....
Hva mener du far 0,1k..
Arkivert
bamsemums
24.04.2018 kl 16:30 189


Kanskje er noen ferdigsolgte nå?

Arkivert
Arkivert Til toppen