"Oslos politimester ønsker generell bevæpning av politiet"

Melvind V
01.11.2017 kl 11:48 163

Dette er en arkivert tråd!
Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold har snudd i synet på bevæpning. Nå mener han politifolk må ha våpenet ved hofta.
Denne saken handler om:

Politi
– Når situasjonen for våre mannskaper og publikum har endret seg, tror jeg det er riktig at vi bevæpner mannskapene, sier Sjøvold til TV 2.

Han var til stede da politiet i Oslo deltok på en stor kontraterrorøvelse foran Stortinget mandag. Scenarioet de øvde på, ligner på det man har sett flere steder i Europa nylig: Gjerningspersonen kjører på folk med bil og bruker kniv til å angripe andre.

– I en slik situasjon må politiet skyte bilføreren med en gang. Da nytter det ikke å fomle og finne et magasin eller låse opp et skytevåpen fra et skrin, mener Sjøvold.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi/oslos-politimester-stoetter-generell-bevaepning/a/24176420/
Arkivert
Drøfteren
01.11.2017 kl 12:02 113

Problemet er bare at all denne terroren er kunstig. Den er ikke ekte, den er falsk.

Sjøvold virker å være en deep state light mann. Han burde riste av seg deep state preget, eller trekke seg fra stillingen.

Globalistene står bak den kunstige terroren.
Kjernen av denne er meget fåtallig. (SVFJWO).
Arkivert
sus1
01.11.2017 kl 12:10 100

Vi skal ikke la oss påvirke av terror, vi skal fortsette som før.
Ser at han terroristen i går allerede har fått diagnosen veldig syk og sinnsforvirret noe jeg ikke tror han var. Tror han var veldig klar over hva han gjorde. Jeg tror faktisk han hadde planlagt det i lang tid.
Arkivert
Vomit
01.11.2017 kl 12:10 102

Flott at også politimesteren nå støtter de ansatte som etterlyser fast bevæpning!
Det er utrolig at politikere og byråkrater kan overprøve politiets egne folk som selv daglig erfarer at våpen er nødvendig også i Oslo.
Vi som har trygge arbeidsplasser må respektere at politifolkenes vurderinger om egen og andres sikkerhet MÅ være avgjørende for at de selv avgjør hvilket utstyr, inkl, våpen,de føler at de trenger.

Ingen overprøver brannmenn,kirurger eller håndverkere ansatt i det offentlige om hvilket utstyr de som fagfolk vurderer er best for de jobbene de er satt til å løse.
Politifolk vet selv best om og når de trenger utstyr som våpen!
Arkivert
na-ta
01.11.2017 kl 20:07 90

Først må de lære seg å behandle våpenet. Alle vådeskuddene har dokumentert at det er en lang vei å gå.
Arkivert
- Havfruen -
01.11.2017 kl 20:21 91

Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold har skadet denne saken for lang tid fremover fordi han ikke har forestillingsevne nok til å lage seg en "skrivebordstest" og finne dette resultatet i sitt eget hode. Det kan ta år å snu stortingsflertallet sånn at vi kan leve tryggere de stedene det er forhøyet terrorfare og farlige gjenger.

2 gutter ble ranet av en større innvandrergjeng utenfor Manglerudsenteret i går, så og si utenfor dørene til Manglerud politistasjon. De vil ikke anmelde av frykt for represalier. Jeg forstår dem så godt. En anmeldelse ville ikke gitt konsekvenser for denne gjengen, og de kan gjøre hva de vil fordi vårt samfunn som var innrettet på at foreldre tar tak når poden begår kriminelle handlinger - men det var norsk kultur, ikke multikultur. Vi er kommet dit hen i våre storbyer at hver og en må ta vare på seg selv. Snart må vi bevæpne oss, for samfunnet har ikke virkemidler i dag mot fremmed ukultur.
Arkivert
Pedal
02.11.2017 kl 16:54 84

Også andre politimestere støtter nå Politiforbundets krav om fast bevæpning av politiet, og det er flott.

Et par smerikanske politifolk jeg kjenner rister på hodene når jeg forteller om innlåste håndvåpen i politibilene og vådeskudd.

Hver polititjenestemann må ha sitt eget våoenkun de bruker, trener med og vedlikeholder.Dette er like selvsagt som at skiskyttere selvsagt ikke bruker hverandres våpen.
Politiet må trenes mye bedre i våpenbruk.

Det er en selvfølge at vi må lytte til Politiforbundets krav om bevæpning,for de vet hvilke miljøer politifolk jobber med hver dag!
At nordmenn ikke liker våpen er ingen unnskyldning for å tvinge politifolk til å jobbe uten våpen.
Nesten alle andre land har et politi med våoen, og det er på tide at også norsk politi utstyres med våoen så de kan gjøre en bedre jobbog føle seg tryggere.
Arkivert
Lisse
02.11.2017 kl 18:33 76

Da pick-up-muslimen på Manhatten ble skutt var det av en politibetjent som bar sitt våpen og ikke først måtte løpe til patruljebilen og hente det.....
Virkeligheten krever at politifolk bærer våpen!
Arkivert
senor
02.11.2017 kl 21:03 70

Her må Sjåstad starte med våpen kurs innstruksjon i bruken av våpnet og det mnå være en offiser med erfaring fra skytebaneledelse som også kan foreta undevisnig i våpnets deling og sammensetning
våpnets magasin kan fylles opp før avreise til oppdrag men aldri ta ladegrep før situasjonen er der. I følge min erfaring.
Arkivert
Gullsmeden
02.11.2017 kl 21:14 68

Ser at flere her syns at det er «flott» at politiet bærer våpen...

Altså.... dette er jo en falitterklæring, så at det er «flott» er å ta i etter min mening.

At Norge er nå blitt så voldelig og så farlig at politiet må bære våpen er meget trist.

Greit nok det er vel nødvendig da, men like forbanna jævla trist.

Dette hadde IKKE skjedd dersom Stortinget allerede på 70-tallet hadde fulgt Carl I Hagens bønn om å stramme kraftig inn på innvandring fra fattige u-land, men det er kanskje ikke så nøye?

Var har jo fått kebab og curry, kjempegreier.
Arkivert
Slettet
02.11.2017 kl 21:33 65

"Snart må vi bevæpne oss" skriver Havfruen. Har ertet henne litt tidligere med at hun med sitt rulleblad neppe ville ha vanskeligheter med å bevæpne seg legalt.
Med legalt skytevåpen i huset er det vel slik at man må ha et våpenskap som til enhver tid uten foranledning skal kunne kontrolleres av myndighetene. Blir ikke det ganske slitsomt om man ikke er skiskytter e.l.?
Tror det flommer av illegale skytevåpen - i hendene på de som absolutt ikke burde ha dem. Men de kan drite i våpenskap, og straffene er latterlig lave.
Arkivert
Gullsmeden
02.11.2017 kl 22:08 61

Er straffene lave for å eie et illegalt våpen?

Trodde dette var strengt?
Arkivert
Spill
02.11.2017 kl 22:55 55

Norge har greid seg helt til nå med et politi uten våpen,men når tjenestemennene,Politiforbundet og politimesterne nå vil ha fast bevæpning må vi respektere det.
Det er politiet selv som må vurdere dette og det må være opp til polititjenestemennene selv om de vil bære våpen.De MÅ uansett trenes opp til trygg bruk og stell av våpen og de må få egne våpen.

Greit at ikke alle sivile liker dette,men virkeligheten har innhentet også norsk Kardemommeby-mentalitet og vi ferierer jo i land hvor politiet bærer våpen.
Arkivert
online1
02.11.2017 kl 23:06 51

Politimester har rett.I denne verden vi lever i dag,trenger politiet å være bevæpnet.
Også trengs det mer bevilgninger til politiet.
Arkivert
Blåveisen
02.11.2017 kl 23:10 51

Politiet må vises tillit,og når de på flere steder i Norge ønsker å bære våpen må vi respektere dette.Politiet kjenner forholdene best og det er uholdbart at vi andre skal overprøve deres faglige vurderinger.
Vi kan ikke ha et politi vi ikke stoler på har gode faglige vurderinger.
Arkivert
Arkivert Til toppen