DNO: - Folkeavstemningen avlyst

DavidM
23.09.2017 kl 17:39
2110

Dette er en arkivert tråd!
I følge ulike nyhetskilder er kurdernes folkeavstemning avlyst på ubestemt tid.

KRG møtte lørdag myndighetene i Irak for å diskutere folkeavstemningen.
Like etter rapporterer flere nyhetsbyråer at avstemmingen er avlyst, blant annet denne:

"TEHRAN, Sep. 23 (MNA) – Unauthorized news are spread that the referendum in Iraqi Kurdistan will not be held on the set date."

http://en.mehrnews.com/news/128066/Kurdistan-referendum-postponed-Bafel-Talabani
Redigert 23.09.2017 kl 17:40 Arkivert
Gunnharj 1.
23.09.2017 kl 17:56
1244

Ja,dette kom jo som kjærringa på Julaften.

Noen har takket "JA" til lommepenger og shoppingtur til sjampsyllyseee.

lol
Arkivert
oldtimern
23.09.2017 kl 18:32
1184

Jaha, nu jar DNO fallit på detta, en krona , men tror ni man kör upp bolaget nu när det visade sig vara fake news med folkomröstning, nä tror inte det, i i stället lär den gå sidledes til morgan o grabbarna hittar nåt nytt o blåsa upp, så de kan trycka ner aktien ytterligare.
Arkivert
Bruno_Stigen
23.09.2017 kl 18:38
1148

ttp://www.rudaw.net/english/kurdistan/230920175
Arkivert
harven
23.09.2017 kl 20:31
1002

Tyvärr tror jag nog att det är fake news. Blir nog folkomröstning.
Arkivert
Frispark
24.09.2017 kl 01:44
825

Dette er bare latterlig. Jeg hadde ikke satt en krone på krig og sanksjoner pga folkeavstemmingen. Om en uke eller to er dette historie. Hvilken vei DNO tar er en annen sak.
Arkivert
DavidM
24.09.2017 kl 09:56
697

Selv om folkeavstemningen gjennomføres så har KRG forsikret at de ikke vil erklære noen uavhengighet etter valget, men vil fortsette samtalene med Bagdad. Folkeavstemningen er bare symbolsk og ikke bindende for noen.
Arkivert
Korsar
24.09.2017 kl 10:46
616

Hvem er det enkelte prøver å berolige her?
Selvsagt vil en folkeavstemning som ender med 99% for uavhengighet bli brukt for alt det er verdt. Derfor KAN en slik folkeavstemning ikke bli avholdt i utgangspunktet det vil garantert gi langvarige og ytterligere tilspissede krigstilstander for kurderne ifht. flere land.

Arkivert
ZaloUltra
24.09.2017 kl 11:50
534

Korsar

Selvfølgelig kan en slik folkeavstemming avholdes. Bagdad har alltid blandet seg inn i politiske prosesser i Kurdistan, enten det styrende partiet har vært Sunni eller Sjia-dominert.

Betyr ikke "krig" i det politiske terrenget man har i dag, da ville man trengt en Diktator og en dominerende hær.

Selv med mekanisk overlegen hær klarte aldri Saddam å ta kontroll over Kurdistan, og nå har Peshmerga 100% overlegen militær kontroll med området.

Derfor har og er Bagdads "verktøy" overfor Kurderne basert på økonomisk sanksjoner. Og der har Abadi allerede brukt opp 99% av det som lå i verktøykassen hans. Resultatet av Bagdads sanksjoner har bare blitt et sterkere og enda mer uavhengig Kurdistan.

Bagdad er avhengig av alle inntektskilder og vil for enhver pris ivareta og sikre at oljehardware og eksportruter ikke skades eller brytes.
Tyrkia og Iran er også økonomisk sett helt avhengig av at handel og virksomhet i dette området ikke berøres av politisk uenighet. 1/4 av Tyrkia ville bli arbeidsledig om man stengte grensen mot Kurdistan/Irak, samme sak på Irans side. DET ville gi Erdogan og Allatollaen store interne utfordringer som potensielt kunne koste dem makten. Erdogan risikerer dessuten å få irriterte Russere på nakken, som forventer at Tyrkia sikrer og leverer etter avtaler den olje og gassen som Tyrkia transitterer via Irak/Kurdistan.

Geopolitisk er realiteten at Tyrkia ikke vil tillate Iransk kontroll på Kirkuk noe mer enn Iran vil tillate Tyrkisk kontroll på Kirkuk, så et samarbeid mellom disse vil være >50% for å sikre at militære midler kun er rasling på grensene og begge viser tydelig at de ikke har intensjoner om å karre til seg landområder.

En militær aksjon mot Kurderne i Irak ville bety en konfrontasjon mellom Tyrkia og Iran i Kirkuk, og en situasjon hvor Bagdad mister "alt", mye mer enn ved å måtte dele ressurser med KRG i dag! Noe Bagdad selvfølgelig vil unngå for enhver pris.
En slik konfrontasjon ville bety slutten på Erdogans regime og massiv elendighet for befolkningen i begge land. Med den store tilstedeværelsen av internasjonale militære styrker i området i dag(i kampen mot Daesh og generelt samarbeid med KRG) så ville militære aksjoner fra noen part være potensielt katastrofalt. Det befinner seg dessuten hundretusener av flyktninger fra ulike nasjonaliteter i området inkl hjelpeorganisasjoner. Å manøvrere militært for et objektiv som kan splitte de internasjonale styrkene og utsette flyktningene for risiko ville være galskap. Og gi Daesh spillerom til reorganisering og økt tilslutning. Det ville m.a.o. bety totalt kaos og potensielt kunne trekk inn flere land og fyre opp en stor-krig som ville spre seg utover hele midt-østen. Så trykker Israel på atomknappen og poff..!

Folkeavstemmingen avholdes, den er ingen uavhengighetserklæring, kun et mandat til å starte prosess med forhandling om uavhengighet, fordeling av land og verdier med Bagdad. Som vil ta mange mange år...

Dagen etter folkeavstemmingen er det business as usual. Dvs Bagdad er like politisk uvennelige mot Kurderne som de alltid har vært, men på bakken så stråler broderskapet med handel og felles kamp mot Daesh.

Ja for Kurdere og resten av Irakere er egentlig ganske gode venner...helt til man skal diskutere de store prinsippielle spørsmålene, da gapes og veives det...

Mitt personlige råd til Abadi ville være å tenke nytt omkring hele spørsmålet, det åpenbare kloke ville være å fylle opp verktøykassen med Gulrøtter. Trusler har vært brukt i 1000000 år mot Kurderne i Nord Irak, det har i all hovedsak ikke vært en produktiv taktikk.
Redigert 24.09.2017 kl 12:22 Arkivert
Frispark
24.09.2017 kl 13:50
343

At kurderne i Irak ønsker et eget FN-ratifisert land kommer ikke som en overraskelse på noen. Dette kommer til å bli løst ved forhandlingsbordet en gang i fremtiden. Det er lite sannsynlig at det ender i krig og elendighet pga en dum folkeavstemming.

Når det gjelder DNO kan vi ikke være skråsikre på midlertidig tilbakegang, f.eks ved at kurdisk olje blir avskåret fra markedet en tid fremover.

Arkivert
wwbwb
24.09.2017 kl 13:55
352

KDP, PUK, KIU reaffirm holding referendum in Kirkuk on Monday
By Rudaw 10 minutes ago

ERBIL, Kurdistan Region - Three major Kurdish parties reaffirmed on Sunday that the independence referendum will be held in Kirkuk as initially decided on.

The Kurdistan Democratic Party (KDP), Patriotic Union of Kurdistan (PUK), Kurdistan Islamic Union (KIU) and Kirkuk local authorities including Governor Najmaldin Karim and Rebwar Talabani, the head of the Provincial Council, announced after their meeting on Sunday that the independence referendum will be held in Kirkuk on time, along with the Kurdistan Region’s other four provinces.

This comes after conflicting statements and rumors among several PUK officials and elements alleging the postponement of the referendum and the holding of the process in the multi-ethnic disputed or Kurdistani city, claimed by both Erbil and Baghdad.

This is a developing story...

http://www.rudaw.net/english/kurdistan/240920173
Arkivert
Arkivert Til toppen