"SPUTNIK-Spetalen sentrifugerer inn håp og tro dukater."

InnerTier
SPUNIK
12.08.2017 kl 18:34
335

Dette er en arkivert tråd!
http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2017/08/Bjellesauen-leker-med-saueflokken

Bjellesauen leker med saueflokken
Øystein Stray Spetalen har gjort det til forretningsidé å skape børsdrømmer som investorer flokker seg om. Men før de vet ordet av det har Spetalen solgt seg ut.Artikkel av: Martine Holøien
12. august 2017 - 11:33
Lest av
10305
Forventningene var skyhøye i Badger Exploration (nå Hunter Group) da Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly rykket inn med et kobbel finanskjendiser. Finans-toppene skulle bruke det fallerte børsselskapet til å gjøre finansielle klipp i offshoresektoren, skriver Finansavisen.

Småinvestorene kastet seg etter Spetalen og priset selskapet hinsides all fornuft. Men kursen kollapset og Spetalen solgte seg ut. Mens Spetalen fikk gevinst på sine aksjer, sitter de fleste småinvestorer tilbake med store tap.

Har holdt kursen

Hunter Group er ikke det eneste selskapet der Spetalen har tatt grep, bygget en forretningsidé og solgt seg ut før alle drømmene er realisert. På få år har Spetalen forlatt en lang rekke selskaper der han opprinnelig både var arkitekt og hovedeier, skriver Finansavisen.

Men Spetalen har ikke forlatt selskapene i ruiner. Flere har steget i verdi etter at aksjene har ristet av seg det verste sjokket etter Spetalens raske flukt.

NEL-gevinst

Spetalen kjøpte Hydrogen Technologies for én krone fra Statoil etter at selskapet sammen med Hydro hadde brukt 400 millioner på hydrogenforskning. Etter en konkurs i 2013 kapitaliserte han opp selskapet med 20 millioner og børsnoterte NEL Hydrogen høsten 2014 etter overtagelse av børsnoterte Diagenic, ifølge Finansavisen.

I mai 2016 solgte han halvparten av NEL-aksjene sine for 115 millioner, og i mars i år solgte han resten for 92 millioner. Samlet gevinst ble 177 millioner.

Lynraskt ute

Selv om Spetalen har vært det man kan kalle mellomlang investor i en del prosjekter, er det også tilfeller der han har solgt seg ut lynraskt, skriver Finansavisen. Det skjedde i Solon Eiendom, der Tore Aksel Voldberg var hovedeier sammen med arbeidende styreleder Simen Thorsen.

Spetalen hadde på forhånd kapret aksjene i det fallerte bioteknologiselskapet Bionor, og dette ble brukt til å kjøpe Solon Eiendom med oppgjør i aksjer.

Interessen for emisjonen var stor, men Spetalen solgte sine Solon-aksjer kort tid etter at boligbyggeselskapet var børsnotert.

«Det er lov å handle aksjer, så det er helt fair», sa Simen Thorsen til Finansavisen før han la til: «Det blir ikke en flying start når noen pumper ut aksjer samtidig som det er lite likviditet».
Arkivert
aklm
12.08.2017 kl 18:50
173

Når det NEL emisjon der han deltok og solgte aksjene etter noen dager lurer jeg på hva finanstilsynet driver med. Emisjonsdeltakelsen førte til at media fokuserte og kusen steg kraftig. Hvorfor delta i en emisjon og så selge seg ned etter noen dager? Finanstilsynet ville hatt problemer med å lage fyllefest på polet.
Arkivert
ULKEN
12.08.2017 kl 18:59
165

Finanstilsynet har vel ansatt de mest snøblinde og minst kreative idiotene i dette land. Spetalen er tilsynets hellige ku og skal nok ikke røres uansett manipulasjoner med media på laget. Mannens metoder er kjent av alle, bare ikke finanstilsynet, snakk om nedstøvet gjeng.
Redigert 12.08.2017 kl 19:00 Arkivert
nr1hagen
12.08.2017 kl 19:12
151

Er det ikke bare til å slutte følge spetalen då?Dette har han gjort lenge. Eventuelt kan man gå ut og inn samtidig med han. Får kansje ikke samme % gevinst som han men man skal ikke altid ha med siste krona som trygven sier.
Arkivert
ULKEN
12.08.2017 kl 19:17
157

Du legaliserer ikke hans handlinger mer om du også evener å få gevinst.
Arkivert
Arkivert Til toppen