Trumps advokat: Ikke under etterforskning

Mortenxx
TRUMP 18.06.2017 kl 17:44 356

Dette er en arkivert tråd!
Trumps advokat Jay Sekulow hevder at Donald Trump IKKE er under etterforskning for "obstruction of justice". Twitter-meldingen hans var en reaksjon på nyheter han så på TV, ikke en bekreftelse.

https://www.nrk.no/urix/trumps-advokat_-_-han-er-ikke-under-etterforskning-1.13565060

(NRK)
Trumps advokat: – Han er ikke under etterforskning

Trumps advokat avviser at presidenten er under etterforskning, til tross en Twitter-melding som ble oppfattet som en bekreftelse fra Trump selv. Advokaten sier Trump ikke bruker mye tid på å formulere meldingene sine.
(slutt sitat)
Arkivert
- Havfruen -
18.06.2017 kl 18:09 230

FBI selv ble den største obstruction of justice under Comey - med sin mildest talt selektive måte å bekrefte eller avkrefte hvem som er under etterforskning for hva. Hvor er FBIs ansvar for å roe ned en opphetet situasjon skapt av falske påstander (les: anonyme kilder) om hva FBI gjør og ikke gjør i løgnmedia?
Arkivert
Nattevakt1
18.06.2017 kl 18:15 231

Nå må dere dra frem fakta som beviser at det enten er etterforskning eller ikke.

Dere kan ikke tro på ett ord av hva Trump skriver. Husk det.
Arkivert
Mortenxx
18.06.2017 kl 20:46 213

Innlegg av: Nattevakt1 (18.06.17 18:15 )

RE^1: Trumps advokat: Ikke under etterforskning
Nå må dere dra frem fakta som beviser at det enten er etterforskning eller ikke.
*******************************************
Det var derfor jeg postet en tråd om saken, slik at folk kan finne bekreftelser fra andre steder enn Trumps Twitter-meldinger.

Det som HAR blitt bekreftet er oppnevnelsen av Special Counsel, når dette skjedde, hva han primært skal etterforske.

Andre ting som har blitt bekreftet er at Special Counsel har blitt orientert om oppsigelsen av Comey, om "Comeys notater" og om "Comeys vitnemål". Det har skjedd en formell overlevering av dokumenter i saken.

Utover det så har det blitt bekreftet at Donald Trump hyret et "legal team" i tiden etter at Special Counsel ble oppnevnt. Rådgiverne hans begynte visstnok å diskutere det dagen etter at Special Counsel ble oppnevnt, men det tok noen dager før det ble bekreftet. De ble hyret for å ta seg av det samme området som Special Counsel -- "Russian meddling in the 2016 election" + "collusion".

(18. mai første rykte)
http://edition.cnn.com/2017/05/18/politics/trump-outside-legal-team-russia-investigation/index.html

(CNN 18. mai)
Trump's circle looking for an outside legal team to boost 'firepower' in Russia probe

(CNN)President Donald Trump's close circle of advisers met Thursday in Washington to discuss the hiring of a personal team of attorneys to represent him through the special counsel's investigation of Russian meddling in the 2016 election.

Michael Cohen, the President's longtime personal lawyer, was summoned to the West Wing for meetings. Other advisers joined the discussion, with a goal of presenting the President with a plan for outside legal counsel as the Russia investigation enters a new and potentially perilous phase for the White House.
(slutt sitat)

Man hadde i en kort periode en slags "bekreftelse" i Donald Trumps Twitter-meldinger på at han var under etterforskning. Det er dette som nå dementeres og som ikke lenger gjelder som en bekreftelse.
Arkivert
ur-te 2
18.06.2017 kl 20:48 202

ersk lekkasje:

Trump er IKKE under etterforskning.

Case Close
Arkivert
hytte2000
18.06.2017 kl 20:52 206

Bestemor Dukk kritiserte liberalsitene for utstrakt bruk av onlinere. Men ingen slår apekattene til trumfen
Arkivert
Mortenxx
18.06.2017 kl 22:58 190

Jeg har mistanke om at Donald Trumps advokat driver med "hår-splitting". Special Counsel kan ikke reise en sak mot presidenten. Han kan etterforske forholdet eller hendelsen hvor presidenten er innblandet men han kan ikke rette etterforskningen direkte mot presidenten.

Det vil si at Mueller etterforsker "obstruction of justice" i forbindelse med oppsigelsen av Comey, men at presidenten ikke har blitt formelt siktet for noe ulovlig. Presidenten vil heller ikke bli siktet eller tiltalt. Det vil være opp til Kongressen å vurdere eventuelle kriminelle forhold som blir avdekket -- om de gir grunnlag for impeachment.
Arkivert
ur-te 2
18.06.2017 kl 23:03 181

Der lanserte du enda en mistanke, xxxerox maskinen går og går, du er en mistensom fyr.

Slapp av.
Good news lekkasje fra ny kilde:

Donald er IKKE under etterforskning.
Arkivert
Mortenxx
19.06.2017 kl 08:40 180

Innlegg av: ur-te 2 (18.06.17 23:03 )

RE^2: Trumps advokat: Ikke under etterforskning

Donald er IKKE under etterforskning.
*******************************************
Jeg er enig. Donald Trump er IKKE under etterforskning for "obstruction of justice" av Special Counsel Robert Mueller. Det er trolig kildene Washington Post brukte som har feiltolket situasjonen.

Den sittende presidenten kan ikke siktes eller tiltales. Han må i tilfelle bli impeached først og bli fjernet fra stillingen før han kan bli etterforsket.

Robert Mueller kan etterforske alle de andre som har vært innblandet i mulig "obstruction of justice".
Arkivert
ur-te 2
19.06.2017 kl 12:26 157

Nå kom en ny sak du kan ta. Aller siste lekkasjen er at Mueller har satt Comey under etterforskning.
Det er sensasjon siden de er kompiser. Det skulle være umulig. Du kan ikke blande jobb og forhold.
Theresa May har ukjent rolle.

http://www.breitbart.com/video/2017/06/18/gingrich-comey-may-investigation/
Redigert 19.06.2017 kl 12:29 Arkivert
Mortenxx
19.06.2017 kl 13:08 151

Innlegg av: ur-te 2 (19.06.17 12:26 )

RE^2: Trumps advokat: Ikke under etterforskning

Nå kom en ny sak du kan ta. Aller siste lekkasjen er at Mueller har satt Comey under etterforskning.
******************************************
Special Counsel etterforsker IKKE lekkasjer hvis det ikke handler om lekkasjer fra eget team. Mueller har myndighet til å etterforske en bestemt sak -- "russisk innblanding i valget" + "collusion" + "de forhold som har oppstått eller vil oppstå som direkte følge av etterforskningen". Comey passer ikke inn i den beskrivelsen. Han er ikke mistenkt for å ha samarbeidet med russiske myndigheter om innblanding i valget.

De som blir etterforsket er noen av de som har vært medlemmer av Donald Trumps valgkamp-team. Det er et lite antall personer, bl.a. Paul Manafort og Michael Flynn.
Arkivert
Mortenxx
19.06.2017 kl 19:05 137

Jeg har kastet et raskt blikk på amerikanske TV-kanaler som CNN, NBC, etc., og det er masse forvirring rundt rundt spørsmålet om han er eller ikke er under etterforskning.

Presidenten er IKKE under etterforskning for "obstruction of justice", men Mueller tar opp vitneutsagn fra de andre som har vært innblandet. Mueller etterforsker alt annet enn presidenten -- alt annet som kan være relevant. Det vil si at han etterforsker forhold som presidenten har vært innblandet i men uten å gjøre presidenten til "target" for etterforskningen.

En sittende president kan ikke etterforskes, tiltales eller dømmes for kriminelle forhold. Han må i tilfelle fradømmes stillingen først eller trekke seg frivillig.

Det er opp til Kongressen og ikke domstolene å håndtere saker som vedrører den sittende presidenten. Det eneste Kongressen kan gjøre er å se om det er grunnlag for impeachment -- om de bør fradømme ham stillingen. Kongressen har ikke noe dømmende myndighet utover impeachment (som er mer en type politisk handling enn en type juridisk handling).
Arkivert
artig
19.06.2017 kl 22:55 136

Interessant video for Morten.
Siden du er så interessert i hc og DJT.

https://www.youtube.com/watch?v=xJTGour_Wiw
Arkivert
Mortenxx
20.06.2017 kl 13:54 121

Jeg er usikker på hvor omfattende presidentens immunitet mot søksmål for kriminelle forhold er, men jeg vet ihvertfall at den eksisterer. Den sittende presidenten kan ikke bli tiltalt for utøvelsen av embedet. Han må først fradømmes stillingen.

Det er ikke noen klar lov her. Det vil si at det er mange delte meninger blant ekspertene.

https://lawfareblog.com/disabled-executive-special-counsel-investigation-and-presidential-immunities

(Lawfareblog)
OLC has taken the position that while the Constitution does not explicitly provide for immunity from indictment or prosecution, and the record on the Founders’ views of the question is inconclusive, the constitutional role of the president requires that he or she be afforded temporary immunity. Indictment and prosecution would have a “dramatically destabilizing effect” on the president’s capacity to discharge his or her duties. The executive’s energies would be diverted into the “substantial preparation” needed for his legal defense. The mere stigma and opprobrium of indictment, and possibly conviction, would result in “undermining the president’s leadership and efficacy both home and abroad.”
(slutt sitat)

EMBEDET som president er immunt mot tiltale for kriminelle forhold. PERSONEN som ivaretar embedet vil ha en midlertidig immunitet.

FBI har etterforsket "Donald Trumps valgkamp" og ikke Donald Trump personlig. Special Counsel Robert Mueller vil trolig fortsette i det samme sporet og unngå å etterforske presidenten som person.

Mueller har ikke myndighet til å stille spørsmål om oppsigelsen av Comey. Han kan ikke stille spørsmål om AVGJØRELSEN eller om den prosessen som ledet frem til avgjørelsen. Han kan ikke etterforske presidenten for de forholdene.

Mueller kan trolig sette seg inn i fakta -- i hva som har skjedd og hvem som var innblandet.
Arkivert
Mortenxx
21.06.2017 kl 13:24 108

Såvidt jeg kan se av dokumenter så er det meningen at Special Counsel Robert Mueller også skal granske "obstruction of justice" der hvor dette er direkte relatert til saken han etterforsker.

(Utdrag fra"Appointment of Special Counsel")

(b) The Special Counsel is authorized to conduct the investigation confinned by then-FBI Director James 8. Corney in testimony before the House Permanent Select Committee on Intelligence on March 20, 2017, including:

(i) any links and/or coordination bet ween the Russian government and individuals
associated with the campaign of President Donald Trump and

(ii) any matters that arose or may arise directly from the investigation and

(iii) any other matters within the scope of 28 C.F.R. § 600.4(a).

(c) If the Special Counsel believes it is necessary and appropriate, the Special Counsel is authorized to prosecute federal crimes arising from the investigation of these matters.
(slutt sitat)


Punkt (b)(iii) refererer til 28 CFR 600.4(a) "any other matters". Den regelen sier at Special Counsel får spesifisert hva han skal etterforske i brevet hvor han blir oppnevnt. "Any other matters" i den paragrafen handler om forsøk på å hindre eller påvirke etterforskningen.

Det vil si at Mueller helt fra starten har blitt instruert til å etterforske mulig "obstruction of justice". Det er ikke noen form for utvidelse av etterforskningen.
Arkivert
ur-te 2
21.06.2017 kl 13:31 95

Jeg gikk dypere inn enn bare såvidt og da så jeg at Comey er en blekksprut edderkopp som lekker.
Det er fanget på tape.
http://www.vgtv.no/#!/video/143061/pilot-filmet-spektakulaert-fenomen
Arkivert
Mortenxx
21.06.2017 kl 20:25 92

Special Counsel Robert Mueller har hyret litt av et team. De aller fleste har ett eller flere spesialfelt
* En Assistant Special Counsel fra Watergate-saken
* En med erfaring fra mer enn 25 high-profile saker mot amerikanske mafia-ledere
* En med erfaring fra saker mot øst-europeisk og russisk mafia
* Spesialister på hvitvasking
* Spesialister på investerings-svindler
* En spesialist på strafferett
* En spesialist på ankesaker
* En som snakker flytende russisk

(4:20)
Robert Mueller Team Paints Picture Of Donald Trump Russia Investigation | Rachel Maddow | MSNBC
https://youtu.be/qa1dRNEO98c

Dette er hva Newt Gingrich betegner som "farlige folk", det som satte igang ryktet om at president Trump vurderte å si opp Mueller.
Arkivert
Mortenxx
24.06.2017 kl 16:04 88

Her er en som har noenlunde peiling på hva og hvem Special Counsel Robert Mueller etterforsker.

(4,5 minutt PBS NewsHour)
Robert Mueller is expanding the Russia probe. Here’s how
https://youtu.be/V6lgQnZFuKM

Det er mange typer "obstruction of justice", men det handler generelt om at noen forsøker å hindre eller påvirke en pågående etterforskning. Presidenten etterforskes for oppsigelsen av Comey og de forholdene som ledet opp til oppsigelsen, bl.a. det at han håpet at Comey ville la Flynn slippe lett unna. Presidenten er IKKE immun mot etterforskning men tiltale er et "komplisert juridisk spørsmål".

Mueller har ikke sendt inn noe budsjett enda. Han vil trolig ansette noen flere folk. Mueller kan stort sett velge fra øverste hylle når det gjelder hvem han vil ansette.

Det er lite sannsynlig at "obstruction of justice" vil føre til noen tiltale. Det er mer sannsynlig at det vil bli inkludert i en rapport til kongressen, at det vil bli opp til kongressen å vurdere om noen har forsøkt å hindre etterforskningen.

"Obstruction of justice" krever at man har hatt noen korrupte hensikter som f.eks. å skjule kriminelle forhold. Det handler om hvilke motiver man har hatt.

Arkivert
Arkivert Til toppen