Olje og energi

 

"NEL - Hva betyr egentlig den nye Rammeavtalen på 450m/nok?"

rischioso
NEL 14.06.2017 kl 10:28 11557


NEL har opp gjennom årene meldt om flere eksklusive rammeavtaler helt identisk med den siste på 450m/nok.

Problemet med slike IKKE økonomisk bindende avtaler er at hvis bestillingene uteblir så vil kontrakten ha NULL-0 verdi nettopp fordi NEL's motpart ikke har forpliktet seg til annet enn å bruke NEL som leverandør HVIS og NÅR dette spesifikke prosjektet starter opp på den bestemte lokasjonen - mao, ingen økonomiske forpliktelsen over hodet.

Hvis prosjektet aldri starter opp så blir det heller ikke noe som helst hverken av oppdrag eller inntekter - mao, en slik type avtale har NULL-0 verdi før det faktisk kommer bindende bestillinger.

Vi har sett dette flere ganger før:

Rammeavtalen med Shell i Tyskland for flere år siden - her var det på samme måte etablert en eksklusiv avtale om leveranse av et visst antall fyllestasjoner med opsjon på flere og har etter flere år og så langt KUN endt opp med noen få selv om Tyskland skulle ha 400....

Rammeavtalen i California - her var det også snakk om et visst antal med opsjoner på flere, men det samme mønsteret gjentar seg. Bestillingene uteblir og man har så langt KUN endt opp med 1 langt frem i tid...

Hva betyr egentlig den nye Rammeavtalen på 450m/nok?

* Den betyr hverken mer eller mindre enn de andre rammeavtalene NEL har inngått opp gjennom årene og gir ingen garanti for inntekter før det faktisk kommer bestillinger.

Man har ikke bare regnet hjem den ene mulige leveransen som fortsatt ikke er endelig avtalt og langt i fra bestilt, man har i tillegg regnet hjem og forskuttert en mulig opsjon på 6-seks andre leveranser som motparten selv ikke har tatt med som en del av denne avtalen....

LES - Den endelige avtalen om leveringsplanen er ventet inngått i andre halvår, men investeringsbeslutningen om kapasitetsutvidelse er ventet tatt mot slutten av 2017.

Bjørn Simonsen forteller at man da forhåpentligvis vil få mer klarhet i tidsplanen for de andre seks anleggene.

– Så de seks anleggene er ikke bekreftet ennå?

– Nei, de er planlagt, men fremdriften avhenger også av hvordan franske myndigheter tar imot det første prosjektet, sier Simonsen.

http://e24.no/boers-og-finans/nel-asa/nel-faar-storavtale-skal-bygge-hydrogenfabrikker-i-frankrike/24071583

* Mao, Opsahl som styremedlem helt frem til 1. juni kjente til dette som insider og ble hverken imponert eller overbevist nok til å ville bli sittende med aksjene...

For realiteten er akkurat den samme i dag med eller uten nok en rammeavtale så lar bestillingene og ikke minst inntektene vente på seg i motsetning til forpliktelsene og de er betydelige og vil bare øke fremover spesielt etter den formelle overtagelsen av underskudds caset Proton i juli...

Redigert 14.06.2017 kl 10:38 Arkivert
Dette er en arkivert tråd!
Eiffel
14.06.2017 kl 10:36 7370

Ja, det ser virkelig ikke særlig lyst ut for NEL. Ingen sikkerheter noen plass jo... Bare liksom-avtaler og løse ord. Består egentlig NEL? Kanskje det bare er en webside som skal lokke dumme intetanende investorer?
Arkivert
NEL20
14.06.2017 kl 10:37 7324

Risc....
Gi opp.

Tyskland er fremdeles en åpen prosess
California er knapt kommet igang og fremdeles en åpen prosess

Opsahl som sannhetsvitne? Alle må vel se at hans nedsalg var utrolig dårlig timet. Ergo kan man ikke tillegge hans "kunnskap" særlig mye vekt.

Meldingen igår var ekstremt positiv.
At du ikke var inne da toget gikk forstår jeg er frustrerende.
Arkivert
chilli
14.06.2017 kl 10:41 7222

Da er det noen som har solgt igjen:)

Mitt råd er at mann bør se fremover og ikke tilbake!!!
Aldrig feil å gevinstsikre noe...

Dette her kan ikke sammelignes med noe annet, Nel har forhandlet fram tidligere....
Arkivert
brummen
14.06.2017 kl 10:41 7215

Tusen takk for advarslene. Jeg ser at mange mener noe annet siden den stiger så mye.
Men etter ditt råd skal jeg selge alle mine aksjer i nel.....
Arkivert
krelish
14.06.2017 kl 10:42 7189

Kan du ikke bare innrømme at du har bommet totalt på NEL Risc. Kjøp deg inn eller hold deg borte fra NEL.

Ps!! sier dette for din egen del, dette blir jo bare for dumt.
Arkivert
ole-hp
14.06.2017 kl 10:52 7075

rischioso har slevfølgelig et poeng her. Poenget må tas med i vurderingen kjøp kontra salg. Ingen grunn til at vedkommende skal pipes ut for å være litt edruelig. Synes det er bra med alle slags argumenter som kan gi en bedre vurdering. Alle de som derimot snakker kurs opp eller ned kan heller fjernes fra trådene.
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 11:00 7004


Dette er ingen advarsel.

Dette er en input om og rundt den virkeligheten NEL som selskap befinner seg i.

Legger vi historien til grunn så har den vært som følger:

Inngåelse av flere eksklusive rammeavtaler hvor backloggen økte sakte men sikkert opp til rundt 250m/nok primært bestående av mulige leveranser for fyllestasjoner.

Hovedsaklig lar de bindende bestillingene vente på seg og det tikker inn en liten bestilling i ny og ne som har vært langt i fra nok til å kunne betjene de løpende forpliktelser slik at den ene emisjonen etter den andre er blitt en realitet på tross av en betydelig ikke bindende backlogg.

Hva har så skjedd av nytt nå?

Ikke noe som helst bortsett fra at den ikke bindende backloggen er nå økt fra 250m/nok til 700m/nok og det ser jo fint ut på papiret, men uten bestillinger så har jo ingen verdens ting skjedd - selskapet befinner seg fortsatt i samme utfordrende situasjon som før denne avtalen ble signert.

Bestillingene fra de andre rammeavtalene lar vente på seg, de økonomiske forpliktelsene gjør det ikke og dermed vil det tvinge seg frem en kapitalinnhenting akkurat som før.

Det eneste som er 100% sikkert er et nytt og betydlig underskuddskvartal i q2 og som med største sannsynlighet vil bli økende de neste kvartalene når man også har overtatt underskuddet til Proton noe som vil føre til at en emisjon vil fremtvinge seg og det lenge før vi vet om det vil komme noen flere bestillinger overhodet og aller minst fra den siste rammeavtalen hvor en eventuell bestilling ligger langt frem i tid.

Løkke har sagt at det ikke vil trenges noen emisjon i tilknytning til en eventuell bestilling gjennom den nye rammeavtalen fordi det da vil bli en upfront bet som vil dekke igangsettingen, men han har ikke sagt at de ikke vil trenge penger på generelt grunnlag frem til at det eventuelt kommer en bestilling fra den nye rammeavtalen og det er nettopp det som er viktig og det er det som er en realitet.

Eventuelle bestillinger får heller komme som en bonus når de kommer, om de kommer...

Redigert 14.06.2017 kl 11:11 Arkivert
$ daydreamer $
14.06.2017 kl 11:07 6923

risc

Du har så utrolig mange ord og merkelige formuleringer i ditt vokabular, og alle linkene du viser til kan ingen ta fra deg, men har du noen gang testet IQ`en din..??
Både MENSA og ILLVIT har noen fine tester på nettet, og de tar maks 30-40 minutter.
Starter lett med økende vanskelighetsgrad, og vanligvis 40 oppgaver innenfor Matte og logikk.
Du har vanligvis 1 minutt på hver oppgave.
Kan dette være noe for deg..??

Lykke til
Redigert 14.06.2017 kl 11:08 Arkivert
Ulv33n
14.06.2017 kl 11:09 6872

Selg alle aksjer dere har. Denne kommer ikke til å gå bra i årene som kommer, det er like sikkert som at richosio ikke har lyst på aksjer.
Arkivert
phantom1
14.06.2017 kl 11:09 6905

Risch,

Jeg har hatt snart 30 prosent på 1 dag - farlig med det da?

Du minner meg om Ludvik i Flåklypa.

Forresten alt skal finansieres med et NON refundable deposit fra kjøper.....
Fikk ikke med deg det du?
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 11:16 6807


phantom,

RE Forresten alt skal finansieres med et NON refundable deposit fra kjøper.....
Fikk ikke med deg det du?

-------------------------------------------

Det er KUN hvis det kommer noen bestilling som er langt i fra sikkert da denne avtalen som de andre rammeavtalene ikke er økonomisk bindende før det kommer noen bestilling.

Dermed må vi se på betalingsforpliktelsene vs cash beholdningen for NEL fremover uten å kalkulere inn noe som kanskje kommer en eller annen gang til neste år eller senere...

RE emisjon - Løkke har sagt at det ikke vil trenges noen emisjon i tilknytning til en eventuell bestilling gjennom den nye rammeavtalen fordi det da vil bli en upfront bet som vil dekke det meste av igangsettingen, men han har ikke sagt at de ikke vil trenge penger på generelt grunnlag frem til at det eventuelt kommer en bestilling fra den nye rammeavtalen og det er nettopp det som er viktig og det er det som er en realitet.

Eventuelle bestillinger får heller komme som en bonus når de kommer, om de kommer...
Redigert 14.06.2017 kl 11:22 Arkivert
Bulder
14.06.2017 kl 11:31 6657

rischioso

"Dessverre" er jeg enig med deg. Det er penger det dreier seg om, ikke avtaler. Og så lenge disse tingene ikke er knyttet sterkt nok sammen, er de vel lite verdt. Sier dessverre, da jeg skulle ønske at kursen hadde gått til himmels ...
Arkivert
$ daydreamer $
14.06.2017 kl 11:33 6648

Kan du vise til et regnstykke eller noe som helst som skulle tilsi snarlig emisjon i NEL..??

Hvis det ikke er annet enn dine suspekte antagelser du kommer med, så hold heller kjeft og hold deg til solide papirer som PHO..

Lykke til
Arkivert
14.06.2017 kl 11:37 6604

At Dere gidder å lese denne tråden, er det ikke like bra å avslutte den, det vil si å ikke svare.
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 11:44 6521


Day,

man kommer ofte langt med litt høflighet og enda lengre ved å være litt ydmyk til tider.

Du virker å være i mangel av dem begge så da foreslår jeg heller at du ikke leser mine innlegg og heller holder deg på trådene som ikke tar høyde for virkeligheten og hvor man kan diskutere drømmer frem til en emisjon kommer like overraskende som sist og som den alltid gjør for de som ikke gidder å sette seg inn i caset og den virkelige situasjonen selskapet de investerer i befinner seg i - jeg gir sjelden noe ved dørene og absolutt ingenting til de som aller minst fortjener det.

Jeg oppretter tråder som tar for seg virkeligheten og de som ønsker å diskutere den er hjertelig velkomne.
Arkivert
borsom
14.06.2017 kl 12:06 6410

Så, så.

Synes det er helt fair at ts setter søkelyset på de reelle verdier av denne avtalen.

Er lett å se seg blind på tallene, og glemme at det tross alt dreier seg om en rammeavtale.

Når det er sagt, så fikk vi fokuset litt vekk fra personbilene, og fikk et innblikk i litt av de mange bruksområdene for hydrogen.

Selv har jeg klokketro på fuelcells i skip, og der har også NEL satset.
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 12:09 6396


Bulder (14.06.17 11:31 )

jeg skuille også ønske at det denne gangen ble noe annerledes, men det er svært lite som tyder på det når man igjen klarer å inngå en rammeavtalen som ikke er økonomisk bindende for den andre part - da er jo avtalen i realiteten ikke mer verdt enn en intensjonsavtale med hvis/om/atte.

Det er flere ting som er viktige i denne sammenheng og med slike avtaler:

(1) Når kan man forvente at det vil kunne komme 1 bestilling.

* Derfor blir tiden den viktigste faktoren.

Fra Tyskland kan det komme en ny bestilling om en leveranse av 1 fyllestasjon langt frem i tid gjerne 6 til 12mdr - 1 fordi det er hva som tidligere er bestillt.

Fra California kan det komme en ny bestilling på ett par fyllestasjoner langt frem i tid gjerne 6 til 12mdr slik som sist.

Og den siste rammeavtalen er jo ikke noe annerledes - kanskje og om det blir noe så snakker vi om langt frem i tid.

(2) Hva sitter vi så igjen med?

* Jo, vi vet da at i løpet av hele 2017 og ut i 2018 så vil det bli smått med inntekter og en betydelig økning på utgiftssiden med ferdigstillelse av fabrikken som mest sannsynlig vil ha svært lite å gjøre og ikke minst overtagelsen i juli av Proton hvor man skal gjennom en stor prosess for å flette sammen begge selskapene organisatorisk i tillegg til at NEL overtar Protons forpliktelser inkludert et betydelig underskudd.

(3) Hvordan skal man klare å betjene de nye forpliktelsene og økt underkudd gjennom de beskjedne inntektene NEL i realiten har pr i dag?

* Det er nettopp det som var formålet med denne tråden slik at vi kunne få til en god diskusjon rundt akkurat dette - men det er med forbehold om at man faktisk ønsker å pirke i realitetene og at man tar ballen og ikke personen.

Redigert 14.06.2017 kl 12:35 Arkivert
nelsprell
14.06.2017 kl 12:39 6249

ier vel mer om deg selv dette day...skjerp de
Arkivert
Phronesis
14.06.2017 kl 12:44 6201

California er rammeavtalene realisert i absolutte kontrakter. Det tok bare noen uker fra melding om rammekontrakt til kontrakt for oppdrag ble signert
Arkivert
Skramstad
14.06.2017 kl 12:45 6196

Riskokern hører ikke på det øret.
Arkivert
isipisi
14.06.2017 kl 13:01 6107

Se for deg en rammeavtale med 2 oppdragsgivere og 10 leverandører. Pr leverandør er risikoen relativt stor for at de ikke får delta/levere i størrelsesordenen de ønsker.

Denne rammeavtalen er ikke en "la oss tenke på det"-avtale, men en nødvendighet i en stor planlegginsprosess for å få ekspertise inn tidlig.
Nå snakker vi om et gigantprosjekt hvor NEL er verdensledende på området og sannsynligheten for at det blir bindende kontrakter i nær fremtid er stor.
At NEL får være med på dette er bare helt fantastisk.
Arkivert
Skramstad
14.06.2017 kl 13:02 6101

Hør hør!
Arkivert
Sokr@tes
14.06.2017 kl 13:07 6060

Norne har kursmål 5 kr. Risch ser tydeligvis ingen verdi her. Hvem tror du på, en anonym bedreviter på dette forum eller et registrert meglerhus som offentlig gir sine vurderinger?
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 15:13 5944


Norne har hatt kursmål 5 siden rammeavtalen i California og de understreker at det er betydelig risk innvolvert - nettopp fordi det gjenstår å se hva som faktisk blir bestilt...

http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2017/02/Norne-braasnur-og-spaar-dobling-i-NEL

Er det ingen som tør å begi seg ut på å pirke i realitetene basert på de få kjente bestillingene som foreligger og de mer eller mindre kjente og betydelige utgiftene som kommer?

Eller er det slik å forstå at man bare ønsker å se på det som kanskje kan komme som en virkelighet på tross av at historien bekrefter at det er svært lite av det som tidligere kanskje skulle komme som faktisk har kommet?
Redigert 14.06.2017 kl 15:15 Arkivert
Skramstad
14.06.2017 kl 15:18 5915

At du gidder risc, Jeg betviler ikke intelligensen din, jeg benekter at dens eksistens.

Oslo, 27 March 2017) Nel Hydrogen Solutions, a division of Nel ASA (Nel,
OSE:NEL), has received the first purchase orders on H2Station® equipment and
services from Equilon Enterprises LLC (Royal Dutch Shell Plc, "Shell") under the
earlier announced California framework contract.

The purchase orders have a total value of just over NOK 140 million with
expected installation during 2018, and start of equipment shipment during the
second half of 2017.

Under the framework contract, Shell may issue additional purchase orders at a
later stage.

ENDS

For additional information, please contact:

Jon André Løkke, CEO, +47 907 44 949

Bjørn Simonsen, VP Market Development and Public Relations, +47 971 79 821

About Nel Hydrogen | www.nelhydrogen.com
Redigert 14.06.2017 kl 15:29 Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 15:34 5803


Skramstad,

du bekrefter jo bare det jeg sier - hvis og når det kommer noen bestilling så gjelder det gjerne 1 eller 2 småordrer langt frem i tid (6-12mdr).

Når vi så vet at hver fyllestasjonsbestilling har en verdi på rundt 1m/euro og marginen er under 50% så er det jo ikke rocket science å forstå at summer som dette ikke dekker løpende utgifter og på langtnær kan gi noe overskudd selv om rammeavtalen er estimert til å ha en verdi på 140m/nok...

Det er vel hva som faktisk blir bestilt og levert som beskriver virkeligheten og ikke hva som kanskje kan komme men som ikke en gang er bestilt...

Det er helt greit å skulle prise inn forventninger når man ikke vet bedre, men når det kommer til de rammeavtalene som selskapet tidligere har inngått så er det jo bare smuler som har blitt en virkelighet - hva er det da som gjør at det akkurat denne gangen skulle være noe annerledes når kontrakten er den samme...??...

Redigert 14.06.2017 kl 15:38 Arkivert
isipisi
14.06.2017 kl 15:42 5728

ontrakten er ikke den samme..
Arkivert
Eiffel
14.06.2017 kl 15:43 5725

Riskornet prøver du å si at de har vært i denne situasjonen før? Kan jo hende at kontrakt størrelsene er gått noe opp? HALLLOOOOOO I LUKEN!!!!!!
Arkivert
larserne
14.06.2017 kl 15:43 5733

rischioso
DU ER IKKE SANN tror faktisk du bare kødder og bruker HO som tidsfordriv? Du kan jo lese?

-----------------------------------------
The purchase orders have a total value of just over NOK 140 million with
expected installation during 2018, and start of equipment shipment during the
second half of 2017.

Under the framework contract, Shell may issue additional purchase orders at a
later stage.
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 15:59 5702


Det er ikke riktig - henvend dere til selskapet så får dere høre.

Det er jo også lov å tenke selv.

Når den totale estimerte verdien på rammeavtalen er på 140m/nok og de har mottatt de første bestillingene så gjelder ikke det hele den estimerte rammeavtalen - her er det text error ellers så hadde de vel mottatt alle bestillingene og ikke bare de første.
Redigert 14.06.2017 kl 16:13 Arkivert
OZZY
14.06.2017 kl 16:15 5613

rischioso jeg ser på deg som manipulerende og du er et farlig menneske.Hvis folk hører på det du sier er det trist. Du har en agenda men du er bitter i tillegg. Tipper du var en av de som solgte på bunnen.
Arkivert
14.06.2017 kl 16:20 5566

Enig Ozzy,
Eier han aksjer i Nel nekter jeg for at det er mulig å herje på denne måten med eget selskap og konspirasjonsteorier.

Og eier han ikke aksjer er det latterlig å bruke så mye tid på dette.
Mest sannsynlig har han solgt Nel med stort tap i panikk og håper at det skal gå til helvete med alle andre også, eneste fornuftige forklaringen.
Arkivert
$ daydreamer $
14.06.2017 kl 16:23 5554

risotto hører ikke på hva andre sier.
I hans hode er det bare plass til egne tanker..
Derfor forblir han en stortaper mens andre litt større aksjonærer i Natto som skriver på HO, enten ofte, eller bare av og til, har tjent mange 10-talls mill de site 8 årene, noen få over 100 mill..
Dette har de tjent uten å anstrenge seg med `rabling`døgnet rundt i lange perioder..

Lykke til
Arkivert
rischioso
14.06.2017 kl 21:12 5431


Jeg ville heller ha foretrukket at selskapet hadde en langt mindre backlogg og flere bindende bestillinger - da hadde man i hvert fall kunne kommet seg i NULL-0 om ikke annet.

Nå har man en IKKE bindende back-log på 700m/nok.
Hvis det tar 50 år før man har fått inn alle bestillingene så blir ikke det mer enn 14m/nok i året - noe som er langt i fra nok til å kunne bli noen butikk - ikke en gang om man halverer denne tiden.

For å sette det litt i perspektiv:

i q1-17 så omsatte NEL for rundt 35m/nok og gikk med 15m/nok i underskudd - mao, grovt regnet så betyr det at man måtte ha omsatt for nærmere det dobbelte - 70m/nok for å gå i NULL-0.

http://nelhydrogen.com/news/

70m/nok i kvartalet betyr 280m/nok i året.

Mao, dagens IKKE bindende backlogg på 700m/nok er knapt nok til å kunne gå i null over 10 års periode om man får bestillinger på alt.

I tillegg skal man betjene et løpende og økende underskudd for Proton som siste kvartal var på nærmere 28m/nok (3,2m/usd).

Da er det vel bare å sette seg ned og avslutte regnestykket og jeg kan si så mye at det blir slettes ikke pent og krever en vanvittig omsetningsøkning bare for å kunne klare og gå i break even...

https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=12736155

Ser man dette i sammenheng som man så absolutt burde så er det ikke vanskelig å skjønne at Opsahl solgte seg ut...

Jeg får si som DAY - lykke til!
Redigert 14.06.2017 kl 21:22 Arkivert
Nå gir vi gass
14.06.2017 kl 21:23 5351

Ris:

"her er det text error ellers så hadde de vel mottatt alle bestillingene og ikke bare de første."

Men hvilke selskap står foran/først i køen?
En rammeavtale gjøres ikke med kreti & pleti.

Det er selvfølgelig viktig å følge med.- På f.eks. nye aktører, eller hvem som får avtale med Nikola, eller hvem som får stasjonsutbygginger fremover generelt.
At Hydrogen-alderen,fornybar/forurensningsfri og elektrisk transport vil få betydning framover er nok udiskutabelt.
Er NeL sterke i den konkurransen?

Arkivert
rogneveien
14.06.2017 kl 22:00 5282

NEL er ikke bare sterke, de er sterkest slik de er organisert nå etter oppkjøpet av Proton.

Løkke til
Arkivert
Framtia
14.06.2017 kl 22:05 5225

Hvilken "jammerdal" kommer "risc" fra! Makan til pessimisme og fornektelse mangler sidestykke! Jeg var ikke det minste i tvil om at "noen" IDI...R klarte å vri også denne nyheten til noe negativt! Forøvrig kursutvikling som forventet! Identisk kursutvikling sammenlignet med tidligere nyheter! Tror vi som tror mest på Nel og hydrogenets framtid, må svelge mange nyheter med påfølgende nedturer før vi kan riste av skepsis, fornektelse og døgenikter ned skylapper! NEL kommer til slutt, bare vent å se!
Lykke til NEL og aksjonærer!
Arkivert
Framtia
14.06.2017 kl 22:19 5135

Tror du har rett Risc! Ledelsen i NEL er en gjeng idioter som ikke har skjønt at Proton blir deres undergang! Anbefaler Nel's aksjonærer å dumpe sine aksjer i hendene på en av HO's største "liksom" skeptikere!...
Arkivert
Mdg1
14.06.2017 kl 22:29 5112

Grunnen til at denne avtalen blir noe av er at Frankrike skal ratifisere parisavtalen. Macron som president vil sørge for dette. Både i Tyskland og Frankrike har man deler av døgnet negative strømpriser. Om man benytter seg av dette og samtidig sørger for en reinere energimiks blir det supert. Tror fort vi kan få noe ligende i Tyskland.

De sier de har finansiering, så jeg er rimelig sikker på at vi får en bestilling i juni. Når kontrakten er signert selges ikke Nel på 2-tallet lenger
Arkivert
Mdg1
14.06.2017 kl 22:44 5011

Ellers kan dere klikke inn på risc og se at han bare skriver negative innlegg uansett selskap. Typisk nettroll som vil Terje på seg folk.
Arkivert
Mdg1
14.06.2017 kl 22:44 5012

Ellers kan dere klikke inn på risc og se at han bare skriver negative innlegg uansett selskap. Typisk nettroll som vil Terje på seg folk.
Arkivert
toffe
14.06.2017 kl 22:52 4960

erregud grow up
Arkivert
Yieldmaker
14.06.2017 kl 23:31 4784


Det er svært liten usikkerhet i intensjonsavtalen. Den en jobbet med i over 1 år og relativt betydelig størrelse, dette gjøres ikke uten stor grad av gehalt.

Dessuten skal den påstartes så snart som til høsten om kun få måneder.

Helt klart at NEL som nå viser hvilket marked de kan stå ovenfor er mye mer verdt en 10 øre mer enn i forrige uke da usikkerhet om bærekraft var mer uklart.

Jeg vil si at denne avtalen helt klart på nåværende tidspunkt har et potensial og fremtidsmulighet som er verdt flere ganger kursen i forrige uke.
Arkivert
$ daydreamer $
14.06.2017 kl 23:43 4746

HO er i ferd med å bli totalt ødelagt av psykopater og folk som har mistet alt inkl. sin verdighet..
Det er ikke vanskelig å spå at HO om få år vil stå igjen med stor overvekt av kriminelle og psykopater..
Andre vil trekker seg stille og rolig ut herfra..

Lykke til
Arkivert
MERLOT
14.06.2017 kl 23:44 4725

The latter's founder and CEO Lucien Mallet said that Nel's large-scale electrolysers “are proven to be the world´s most efficient and reliable, making them a perfect fit for our important industrial development.

https://www.naturalgasworld.com/french-investor-in-pitch-for-ptg-market-53122

Sterke ord fra en franskmann.
Air Liquide, Linde, Praxair, Air Product, som (også) er multinasjonale konsern med børsverdier på flere titalls milliarder $'s, har produkter som er bak NEL sine.

Tygg litt ekstra på de ordene.

http://nelhydrogen.com/assets/uploads/2017/01/Nel_Electrolyser_brochure.pdf
Redigert 14.06.2017 kl 23:50 Arkivert
Tjuagutt1
14.06.2017 kl 23:55 4659

Ønsker samarbeid utover 3,2 milliarder

Ledelsen i NEL og H2V Product er klare på at kontrakten som ble varslet tirsdag kun er starten

hans.iver.odenrud@finansavisen.no
14.06.2017

- Vi har jobbet konkret med denne kontrakten i underkant av et år, men har hatt sporadisk kontakt med selskapet lenger. Vi har hatt besøk på Notodden og har vært noen ganger i Paris. Det har tatt litt tid, men det har blitt et hyggelig bekjentskap, sier Jon André Løkke, konsernsjef i NEL.

Både Løkke og H2V Product-sjef Lucien Mallet er tydelige på at de har inngått et samarbeid med store og langvarige ambisjoner.

Selv om det dreier seg om 450 millioner kroner i første omgang, er kontrakten verdt minimum 3,2 milliarder kroner, ifølge Mallett. Prosjektet ville aldri blitt igangsatt med lavere målsetting, uttalte Mallett under en telefonkonferanse tirsdag. Heller ikke 3,2 milliarder er noe makstak, understrekte han.

- Vi ønsker ikke å stoppe der. Vi ser på flere muligheter, sa Mallett.
Arkivert
rischioso
15.06.2017 kl 00:18 4578


Merlot,

jeg betviler ikke teknologien for som kjent så går den for å være state-of-the-art.

MEN til tross for det så har jo bestillingene gjennom rammeavtalene mer eller mindre uteblitt og det i årevis.

Og nå er akkurat det viktigere enn noen gang at bestillingene kommer raskere og ikke minst oftere nettopp fordi man fremover og spesielt etter oppkjøpet i juli og den påfølgende sammenlåingen vil ha betydelig høyere operasjonskost og dermed betydelig høyere kvartalsvise økonomiske forpliktelser - mao, før man får inn bindende bestillinger av betydning så vil selskapet være mer sårbart enn noen gang tidligere.

Man satser høyt og det på forskudd og setter seg i en nærmest vinn eller forsvinn situasjon.

For blir ikke den siste rammeavtalen noe av eller om det drar ut i tid med bindende bestillinger alternativt at prosjektet endres, og det ikke blir noe med Nikola eller kun en svært begrenset engasjement da det er som kjent mange om benet når det kommer til fyllestasjoner så vil caset NEL relativt raskt vise seg å ikke være bærekraftig.

Det er baksiden av medaljen med å vokse raskt før man har et stabilt økonomisk fundament og ikke minst sammen med en aktør som selv sliter med det finansielle (Proton) noe de har gjort i årevis.

I en bransje innenfor en sektor som vi alle vet at ting tar lang tid og alltid mye lengre tid enn man først har sett for seg og det er nettopp tid selskapet ikke har - til det kreves det betydelige finansielle muskler...
Redigert 15.06.2017 kl 00:20 Arkivert
Brent Oil
15.06.2017 kl 00:29 4539

Dette betyr rett og slett at dette er starten på et paradigme skifte innen energi.
Arkivert
MERLOT
15.06.2017 kl 00:33 4530

Cédric Philibert kommer med ferske uttalelser angående NEL's kontrakt i Frankrike.

Og til slutt et lite stikk til Yara..

http://cedricphilibert.net/hydrogene-vert-a-port-jerome/
Arkivert
Arkivert Til toppen