"Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne."

Mortenxx
TRUMP 17.05.2017 kl 13:21 634

Dette er en arkivert tråd!
Jeg starter ny tråd siden den andre tråden har passert mer enn 100 poster. Temaet er trolig omtrent utdebattert.

Link til forrige tråd:
http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2385220

SAMMENDRAG AV HISTORIEN
Washington Post dro igang historien 15. mai da de publiserte en nyhet om at president Donald Trump skulle ha delt "highly classified information" med russerne i et møte med utenriksminister Lavrov og ambassadør Kislyak i Det Hvite Hus onsdag 10. mai.

General H.R. McMaster stemplet historien som falsk. Han rettet det senere opp til "basert på falske premisser" -- det at innholdet som skulle ha blitt røpet var del av helt normal kommunikasjon.

Russerne støttet McMasters fremstilling -- "vi mottok ikke noe hemmelig informasjon i møtet".

Israels ambassadør har bekreftet at materialet som ble lekket kommer fra israelsk etterretning. Israel føler seg trygg på samarbeidet og ønsker ikke å skape noen problemer.

President Donald Trump sendte ut Twitter-meldinger hvor han forsvarte sin "absolutte rett som president" til å dele hva han måtte ønske, basert på "humanitært grunnlag" og av hensynet til nasjonal sikkerhet.

Historien har vakt masse oppstyr i pressen men også blant medlemmer av kongressen. En av grunnene er at møtet med russerne skjedde dagen etter at FBI-sjef Comey hadde blitt sagt opp. Fotografier av smilende russere i det ovale kontor ble for mye for folk. Senatorer begynte å snakke om "nedadgående spiral" og "worrysome environment".
Arkivert
jabbadabbado
17.05.2017 kl 13:49 402

AFP melder på twitter at Putin hat tilbydd å gi recording av møtet til kongressen.
Jeg har mine tvil om dette kan være sant. Litt for utrolig.

https://twitter.com/AFP/status/864805527137681408

oppdatert

Også BBC og CNN har meldt dette men kan ikke se noen nyhetshistorie ennå.

https://twitter.com/BBCBreaking/status/864809350271045633
Redigert 17.05.2017 kl 13:54 Arkivert
jabbadabbado
17.05.2017 kl 13:58 387

Jeg velger foreløbig å tro at dette ikke er tilfelle. Det vil gjøre saken mye verre for Trump om han har gitt russerene anledning til å ta opp møtet i det ovale kontor. Mange er allerede skeptisk at en TASS fotograf fikk tilgang.

Oppdatering fra BBC

Kremlin aide says Putin is prepared to provide transcript, not audio recording of Trump and Lavrov meeting

Ser ut som min første tanke var korrekt. Kremlin snudde kjapt da de fikk mange spørsmål.
Redigert 17.05.2017 kl 14:08 Arkivert
jabbadabbado
17.05.2017 kl 14:13 369

et er likevel ironisk at Putin er den som forsvarer Trump
Arkivert
Mortenxx
17.05.2017 kl 14:22 379

Jeg har forsøkt å sjekke mange forskjellige synsvinkler i tråd 1. Jeg fortsetter i samme spor.

Folk i etterretningstjenester mener det som har skjedd gir grunn til bekymring. Skal man dele hemmelig informasjon så bør man ha tilstrekkelig innsikt til å kunne gjøre det på en forsvarlig måte -- slik at man ikke forårsaker utilsiktet skade.

Holdninger om at man har "absolutt rett" fordi man er president bidrar til å øke risikoen. Det som gjør det ekstra ille er at haugevis av folk, juridiske eksperter og andre, vil bekrefte at presidenten har rett til å deklassifisere og dele materiale. Den ideen er håpløst feil når man snakker om materiale fra utenlandske samarbeidspartnere, fordi man der må se på avtalevilkårene og ikke på ideer man har om "presidentens rettigheter".

Presidenten må som alle andre respektere de avtalene som er inngått om deling av materiale mellom samarbeidspartnere. Presidenten har ikke noen overordnet rolle i forhold til slike avtaler.

Det er et kjempestort problem at general H.R. McMaster valgte å bekrefte presidentens vrangforestillinger på området -- at han ikke var istand til å KORRIGERE presidentens ideer. Det virker som om general H.R. McMaster har tilpasset seg presidentens nivå, at han ikke lenger opptrer som profesjonell rådgiver. Han har bl.a. delvis adoptert presidentens ideer om "fake news".
Arkivert
Blåveisen
17.05.2017 kl 14:27 364

Reagan og Gorbatsjov hadde god kontskt selv om det var den kalde krigen.
De møttes og hadde felles interesser de greide å løse sammen.

Hvorfor var dette greit da, men såååå ille at Trump og Putin kan ha felles interesser også?Kampen mot terrorisme burde alene være en god nok sak til at disse to narsissistene bør møtes for å se om kjemien kan stemme og de kan finne resultater,
Arkivert
Finlux
17.05.2017 kl 14:30 367

Virker som om Trump forgjeves prøver å bli invitert på hageselskap hos Putin.
Arkivert
Mortenxx
17.05.2017 kl 15:00 353

Innlegg av: jabbadabbado (17.05.17 13:49 )

RE^1: Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne.

AFP melder på twitter at Putin hat tilbydd å gi recording av møtet til kongressen.
Jeg har mine tvil om dette kan være sant. Litt for utrolig.
******************************************
Jeg mener å ha sett video med begynnelsen på den delen hvor Donald Trump hevder å ha gode etterretningskilder, men det er mulig at jeg kun så fotografier -- at jeg har et slags "falsk minne" om å ha sett et opptak.

Donald Trump er ekstremt opptatt av å få filmet egen opptreden, så det er ikke usannsynlig at det finnes TV-opptak som har blitt delt.
Arkivert
jabbadabbado
17.05.2017 kl 15:04 350

ttp://edition.cnn.com/2017/05/17/politics/russia-us-trump-lavrov-intel/index.html

Moscow (CNN)Russian President Vladimir Putin has offered to provide a transcript of a controversial Oval Office meeting between President Donald Trump and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, raising the stakes in an affair that has sent the White House into a tailspin.

Speaking at a press conference in Sochi, Russia, Putin said Moscow could send its records of the encounter -- at which Trump is alleged to have shared top-secret intelligence with the Russian delegation -- to the US Congress.
The intervention by Putin could turn up the pressure on the White House to provide its own transcript of the meeting. The Senate intelligence committee has already demanded a briefing on what was said at the meeting from members of the Trump administration who were present
Arkivert
børst
17.05.2017 kl 16:30 342

Nå har Israel kommet med sin offisielle uttalelse i sakens anledning:


"“Israel has full confidence in our intelligence- sharing relationship with the United States and looks forward to deepening that relationship in the years ahead under President Trump.”"


http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Report-Israel-source-of-intel-Trump-leaked-to-Russians-490933


Dette er ingen sak! Men viser nok en gang at media er som løpske blodhunder med rabies, som blir ravende galne av Trump.
Redigert 17.05.2017 kl 16:31 Arkivert
Mortenxx
17.05.2017 kl 21:15 314

Innlegg av: Mortenxx (17.05.17 14:22 )

RE^1: Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne.

Holdninger om at man har "absolutt rett" fordi man er president bidrar til å øke risikoen. Det som gjør det ekstra ille er at haugevis av folk, juridiske eksperter og andre, vil bekrefte at presidenten har rett til å deklassifisere og dele materiale. Den ideen er håpløst feil når man snakker om materiale fra utenlandske samarbeidspartnere, fordi man der må se på avtalevilkårene og ikke på ideer man har om "presidentens rettigheter".
******************************************
Her har vi ett eksempel, en lovmaker som vurderer spørsmålet om presidenten har rett til å deklassifisere og dele informasjon.

(6 min)
Sen. Risch: Trump fully entitled to declassify information
https://youtu.be/d8iNQytXvR0

Vi er begge enige om at presidenten kan gjøre det med amerikansk etterretning. Jeg avviker fra hans tolkning når det gjelder utenlandsk etterretning.

Han begrunner det med "Vi har ikke engang noen lov som forbyr det" (slik de har med amerikansk etterretning). Det store flertallet ser det på den måten, dvs. at man er i godt selskap hvis man tolker tingene på den måten.
1. "Presidenten har vide fullmakter"
2. "Det er ikke noen lov som forbyr ham å gjøre det"

De som driver med etterretning ser det vanligvis på stikk motsatt måte.
1. "Presidentens fullmakter er avgrenset"
2. "Det er ikke noen lov som gir ham slike rettigheter"

Det er denne siste tolkningen som er den mest korrekte. Presidenten har ikke brutt noen amerikanske etterretningslover men han har brutt avtalen mellom landene om særskilt håndtering av informasjon som deles.

Med den første tolkningen kan ALLE som har adgang til utenlandsk etterretning rett til å dele den med hvem de vil. "Det er ikke noen lover som forbyr det".

(Wikipedia)
https://en.wikipedia.org/wiki/Classified_information#International

International
When a government agency or group shares information between an agency or group of other country’s government they will generally employ a special classification scheme that both parties have previously agreed to honour.
(slutt sitat)
Arkivert
Guffegås
17.05.2017 kl 21:22 304

e trur kommentaren fra Putin var litt russisk humor gett. Skandalen er nok mulig inn blanding i FBI etter forskning se
Arkivert
stefs
17.05.2017 kl 21:54 307

Storm i et vannglass. På nrk blåser det sikkert orkan.
Fyren trår åpenbart utenfor etablert presidentpraksis, men det var vel det folket ville ha, en forandring. Så får de tåle det, og demokratene får stille med en bedre kalibrert kandidat neste gang.
Arkivert
Mortenxx
18.05.2017 kl 00:46 282

Theresa May mener at Donald Trump kan dele "highly classified information" med hvem han vil.

https://www.nrk.no/urix/may_-opp-til-trump-hvem-han-vil-dele-gradert-informasjon-med-1.13520951

(NRK)
May: Opp til Trump hvem han vil dele gradert informasjon med

Det er opp til USAs president hvem han vil dele etterretningsinformasjon med, mener den britiske statsministeren Theresa May.

May sa dette på en pressekonferanse i London som kommentar til at Trump ifølge amerikanske medier skal ha avslørt svært hemmelig informasjon om IS, innhentet av et annet lands etterretning, til Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Storbritannia vil fortsette samarbeidet
– Avgjørelser om hva president Trump diskuterer med dem han har på besøk i Det hvite hus, er opp til president Trump, sa May.

Hun la til at Storbritannia kommer til å fortsette å samarbeide med USA og dele etterretning med USA, som med andre land rundt om i verden. Den britiske statsministeren betegnet forholdet til USA som «den viktigste forsvars- og sikkerhetsforbindelsen vi har».

– Vi har tillit til at forholdet mellom oss og USA hjelper til med å gjøre oss alle tryggere, sa May.
(slutt sitat)

Jeg mener fortsatt at de som holder den posisjonen tar feil. Det store flertallet vil tolke ting på den måten. Problemet er at Theresa May gir Donald Trump en slags "blanko-fullmakt" uten at hun selv setter seg ordentlig inn i saken.
Arkivert
jabbadabbado
18.05.2017 kl 00:53 281

Det er typisk at statsledere støtter hverandre for å ikke lage åpne konflikter mens man får sannheten om man snakker litt lenger ned i systemet. En tidligere sjef for Mossad som ble intervjuet var ikke fullt så "likegyldig" som den ofisielle versjonen til Israel. Tipper det er samme holdning i MI6.
Arkivert
8472
18.05.2017 kl 09:26 258

Er det sånn at zionistene får referat fra slike møter eller har de mikrofoner rundt om i det hvite hus??? Var det Mossad som kverket Rich Seth også?
Arkivert
Mortenxx
18.05.2017 kl 10:30 253

Forhenværende og nåværende "officials" fra etterretningsmiljøet hyler opp om at han har delt "highly classified information" -- at han har brutt reglene.

Politikere mener generelt at han ikke har brutt reglene.

De første er sikkerhetsklarert til å håndtere "rå data" direkte fra etterretningskilder og til å sette sammen rapporter fra ulike kilder.

Politikerne er sikkerhetsklarert som forbrukere av materialet. De har ikke tilgang til "rå data". De må f.eks. besøke CIAs hovedkvarter om de ønsker innsyn i "rå data". Da blir de fulgt rundt som gjester av noen med høyere sikkerhetsklarering.

Problemet her er trolig at presidenten har høyeste sikkerhetsklarering men at han ikke har tilstrekkelig kompetanse på området. Han vil normalt få servert preparerte rapporter fra sikkerhetsrådgiverne -- basert på hva de mener han trenger å vite om saker. Han vil få en liste med "talking points" for hva han kan prate om i møter med utenlandske gjester. Denne gangen valgte han trolig å gå off-script og snakke om ting som ikke sto på lista.

Han har høyst sannsynlig brutt de reglene som de profesjonelle er pålagt å følge. Spørsmålet blir da "Hvilke regler er presidenten pålagt å følge?". Det er rådgiverne hans som skal sørge for at han kjenner til hvilke regler han må følge.

Arkivert
stefs
18.05.2017 kl 17:52 237

Finnes masse regler og kotymer for at alt skal bli så korrekt og "politisk" som mulig, men han er ingen politiker og kjenner ikke til dette, på godt og vondt vil jeg si.

Sålenge han ikke starter 3.verdenskrig eller noe slikt, er alt dette haraballet rundt den amerikanske presidenten en fin kjøpsanledning.
Arkivert
Mortenxx
19.05.2017 kl 11:08 225

Det er ikke tvil om at president Donald Trump har gått over streken i denne saken. Det samme har sikkerhetsrådgiveren hans, H.R. McMaster, da han prøvde å dekke over presidentens handlinger.

Israelsk etterretningsvesen er pålagt "munnkurv" av statsminister Netanyahu, dvs. at de ikke får lov til å glefse etter Trump og McMaster og at de ikke får lov til å uttale seg offentlig om saken. Men selvfølgelig er det noen som har snakket med israelske journalister.

(5 min PBS NewsHour)
How Israel is responding to reports Trump may have disclosed its sensitive intelligence to Russia
https://youtu.be/LOy08Iq-VNw

(beskrivelse)
Publisert 17. mai 2017
The New York Times reported Tuesday that Israel was the source of the classified intelligence about the Islamic State group that President Trump allegedly divulged to Russian diplomats. What are the ramifications for relations between the U.S. and Israel if the reports are confirmed? William Brangham speaks with Ronen Bergman of Yedioth Ahronoth about the scramble to contain possible damage.
(slutt sitat)

Israelsk etterretningsvesen er selvfølgelig dypt frustrert over saken. Det vil være naivt å tro noe annet.

Jeg ville ha valgt å si sannheten men uten å overdrive om jeg hadde vært leder for israelsk etterretningsvesen. Jeg ville ha "satt skapet på rett plass" om hvem som bestemmer hva slik at det ikke blir noen misforståelser i fremtiden. Presidenten og sikkerhetsrådgiveren kan ikke gå rundt med vrangforestillinger om at de kan dele israelsk etterretningsmateriale med russerne uten tillatelse.

Folk som jobber som talsmenn for president Donald Trump blir negativt påvirket av inkompetansen hans når de forsøker å dekke over de tabbene han gjør. De roter seg ut i dypere trøbbel.

General H.R. McMaster er ansett for å være en dyktig strateg men her har han tabbet seg ut. Det ville vært mye "billigere" og mindre risikofritt om han hadde holdt seg til sannheten.
Arkivert
børst
19.05.2017 kl 13:20 238

Media befinner seg i en blodtåke, og slår vilt rundt seg med alt de finner som de tror kan skade Trump. Dette er ingen sak!

New York Times:How Government Secrets Are Declassified and Disclosed
goo.gl/8vhnj4


Dessuten er det til og med usikkerhet om Trump faktisk delte topphemmelig info med russerne. Hvem er i så fall kilden til dette?

Redigert 19.05.2017 kl 13:21 Arkivert
stefs
19.05.2017 kl 15:06 208

"Topphemmelig" her tror jeg må takes med en klype salt. Det dreide seg vel om info som var noenlunde kjent for både russere og andre, men ikke offentliggjort. Så dette er nok mer et brudd på normal presidentkotyme enn det er farlige lekkasjer. Men det kan selvsagt blåses opp pga formaliteter, og det vil nok skje igjen.

fin kjøpsanledning for den som følger med i timen. Money talks, bullshit walks.
Arkivert
Mortenxx
19.05.2017 kl 16:39 202

Innlegg av: børst (19.05.17 13:20 )

RE^1: Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne.

Dessuten er det til og med usikkerhet om Trump faktisk delte topphemmelig info med russerne. Hvem er i så fall kilden til dette?
*****************************************
De har innrømt hva han har delt med russerne. Men de hevder at presidenten har en "absolutt rett" til å dele informasjon med hvem han vil hvis formålet er å øke sikkerheten.

Enkelte hevder til og med at presidenten har rett til dette hvis formålet er å bygge opp "social confidence" med samarbeidspartnere -- dvs. om formålet er sosialt og egentlig ikke handler om sikkerhet.

Israelsk etterretning har blitt påsatt "munnkurv". Man forsøker å forhindre at de uttaler seg kritisk og dermed skader samarbeidsforholdet mellom USA og Israel.

Dette er en tikkende bombe. Det at president Trump deler israelsk etterretningsmateriale med Russland er et kjempeproblem for israelsk etterretning. De kan godta at det skjer ved et uhell i ett enkelt tilfelle, men de kan ikke godta en president som mener å ha "absolutt rett" til å dele slike ting. De kan godta handlingen men ikke holdningen.
Arkivert
Nattevakt1
19.05.2017 kl 17:16 198

Dette er en tikkende bombe. Det at president Trump deler israelsk etterretningsmateriale med Russland er et kjempeproblem for israelsk etterretning. De kan godta at det skjer ved et uhell i ett enkelt tilfelle, men de kan ikke godta en president som mener å ha "absolutt rett" til å dele slike ting. De kan godta handlingen men ikke holdningen.
*****************************************************************

Her har du ingen kilder fra offisielle Israel som sier at dette er et kjempeproblem Mortenxx. Du har noen som synser om at dette er et problem. Det vil alltid finnes noen som vil kritisere, men hvilke Israelske offisielle regjeringskilder er det som offisielt har gått ut å kritisert Trump?

Du vet heller ikke akkurat hva Trump har delt av informasjon til Russland. Det er noen som påstår hva det er, men ingen har bekreftet akkurat hva det er. Ergo det blir synsinger til det blir bekreftet. Alt du mener er basert på en antagelse om at det er sant. Har du tatt den forutsetnignen før du igangsetter dine lange tirader her på HO?

Lapotop forbud ble igangsett i Mars fra Israel Mortenxx. At Russland ikke skulle hatt kjennskap til at Isreal endrer sikkerhetsrutinene sine på flyturer står ikke til troende.
Arkivert
Mortenxx
19.05.2017 kl 18:03 193

Innlegg av: Nattevakt1 (19.05.17 17:16 )

RE^2: Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne.


Her har du ingen kilder fra offisielle Israel som sier at dette er et kjempeproblem Mortenxx. Du har noen som synser om at dette er et problem. Det vil alltid finnes noen som vil kritisere, men hvilke Israelske offisielle regjeringskilder er det som offisielt har gått ut å kritisert Trump?
*******************************************
Jeg linket til et 5 minutters videointervju med israelsk journalist. Folk i etterretningstjenesten i Israel har fått "munnkurv" / forbud mot å uttale seg om saken.

Når det gjelder offisielle kilder så har Israels ambassadør til USA bekreftet at materialet kommer fra Israel, at de har full tillit til samarbeidet de har og ønsker et enda dypere samarbeid i fremtiden.

Jeg kalte det "tikkende bombe" fordi problemet er ULØST. Man løser ikke noe ved å gi folk munnkurv, det ender vanligvis bare opp med at kritikken kommer ut på andre måter.
Arkivert
Nattevakt1
19.05.2017 kl 18:16 190

Jeg linket til et 5 minutters videointervju med israelsk journalist. Folk i etterretningstjenesten i Israel har fått "munnkurv" / forbud mot å uttale seg om saken.
********************************************
Det er ikke vanlig at etterretning uttaler seg. Det vet du. Journalister er seg selv lik her og i andre land. De intervjuer hverandre når det ikke er noen andre å intervjue. Det er den israelske regjeringen som kommer med uttalelser via ambassadøren. Vi er enig om at det har ikke kommet noen negative reaksjoner fra den Israelske regjeringen.

Mortenxxs påstand om Israel avvist.

Jeg kalte det "tikkende bombe" fordi problemet er ULØST. Man løser ikke noe ved å gi folk munnkurv, det ender vanligvis bare opp med at kritikken kommer ut på andre måter.
*************************************************
Munnkurv er din påstand igjen. Basert på anonyme kilder. Det har lav troverdighet med anonyme kilder. Man skal vurddere det opp mot kunnskaper og fakta som man har. Etteretning driver ikke å kommentere mediajippoer. Det er det politiske folkevalgte som styrer land. Det er ikke vanlig at byråkrater og tjenestemenn skal ha meningsrett.

At det er noe uløst fordi noen påstår at Trump lekker israelske herligheter er enn så lenge en påstand uten hold. Ingen av oss som spekulerer i hva som ble sagt i det møtet vil noengang få vite hva som ble sagt i møtet.

Israel kommenterer på ting som er offisielle. laptop forbud er noe "alle" vet om. Altså ikke noe problem for Israel i deres samarbeid med USa.
Arkivert
Mortenxx
19.05.2017 kl 18:36 184

Innlegg av: Nattevakt1 (19.05.17 17:16 )

Her er ett par kilder.

(5 min, CNNs Jake Tapper)
''What did he not know and when did he not know it.''Tapper ridicules Trump’s ignorance on intel
https://youtu.be/29i6OveocT0

(5 min, forhenværende israelsk leder for etterretning)
Former Mossad chief says Israel will "think twice" before sharing sensitive info
https://youtu.be/KAlSyd1p1wE

Man er nødt til å løse dette problemet. Man får ikke gjort noe med den informasjonen som allerede er lekket, men man kan gjøre noe med holdningene til McMaster og Donald Trump. Man kan ikke la presidenten eller sikkerhetsrådgiveren fyke rundt med vrangforestillinger om at det er OK å dele israelsk etterretningsmateriale med russere.
Arkivert
BekteBA
19.05.2017 kl 18:38 208

Han innrømmet det selv, natta. På twitter, husker du?
Arkivert
Mortenxx
19.05.2017 kl 19:00 185

Innlegg av: Nattevakt1 (19.05.17 18:16 )

RE^2: Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne.

At det er noe uløst fordi noen påstår at Trump lekker israelske herligheter er enn så lenge en påstand uten hold. Ingen av oss som spekulerer i hva som ble sagt i det møtet vil noengang få vite hva som ble sagt i møtet.
*******************************************
Det uløste problemet er de holdningene McMaster og Donald Trump har om at det er han som bestemmer hva han kan dele -- det at han tror at presidenten har en "absolutt rett".

Man kan gjøre noe med det problemet. Hvis man ikke gjør noe så vil problemet trolig gjenta seg. Spørsmålet blir HVA man skal gjøre.
Arkivert
Nattevakt1
19.05.2017 kl 19:04 190

Det uløste problemet er de holdningene McMaster og Donald Trump har om at det er han som bestemmer hva han kan dele -- det at han tror at presidenten har en "absolutt rett".

Man kan gjøre noe med det problemet. Hvis man ikke gjør noe så vil problemet trolig gjenta seg. Spørsmålet blir HVA man skal gjøre.
********************************************
Vil du at folk med lavere sikkerhetsklarering skal bestemme over Presidenten?
Antar ikke det.

Eller vil du ha et teknokrati, der de ansatte i staten bestemmer over de folkevalgte.
Antar ikke det.

Man må bare akseptere at Presidenten i Usa har annen informasjon enn HO brukere og det amerikanske venstresiden har.

Vil tro at Presidenten har tilgang til mer og kompleksk informasjon enn deg Mortenxx.
Arkivert
HverdagsOnd
19.05.2017 kl 19:12 187

Kan aldri stille spørsmålstegn ved Trumps avgjørelser gett. O store leder.
Arkivert
BekteBA
19.05.2017 kl 19:16 203

Vil tro at Presidenten har tilgang til mer og kompleksk informasjon enn deg Mortenxx.
*******************************
Hehe. Nå er du like barnslig som presidenten.

Og det er jo nettopp det som er så skremmende. Skal en slik baby ha tilgang til så "kompleksk" informasjon?
Arkivert
Mortenxx
19.05.2017 kl 20:17 179

Innlegg av: Nattevakt1 (19.05.17 19:04 )

RE^1: Tråd 2: Trump deler gradert informasjon med russerne.

Vil du at folk med lavere sikkerhetsklarering skal bestemme over Presidenten?
Antar ikke det.
*******************************************
Beslutninger skal normalt tas på kompetent nivå. Det har ikke sammenheng med å være overordnet eller underordnet.

Presidenten måtte ha rådført seg med etterretningstjenestene i Israel om hva de kunne tillate ham å dele med russerne. De ville trolig ha nektet ham å gjøre det og bare latt ham dele informasjon som allerede var offentlig kjent. De har ikke noe motiv for å dekke presidentens behov for "social confidence" ("skrytebehov").
Arkivert
jabbadabbado
19.05.2017 kl 21:47 168

Ikke bare etteretning han delte....


President Donald Trump bragged to two top Russian officials last week that firing "nut job" FBI Director James Comey eased "great pressure" on him, The New York Times reported Friday.

"I just fired the head of the FBI. He was crazy, a real nut job," Trump said, according to the Times. "I faced great pressure because of Russia. That's taken off."
Trump's Oval Office meeting with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov and Russian Ambassador to the US Sergey Kislyak came one day after Comey was fired.
White House press secretary Sean Spicer did not refute the Times story, but said that it was Comey's "grandstanding and politicizing the investigation into Russia's actions" that created "unnecessary pressure on our ability to engage and negotiate with Russia."
Arkivert
jabbadabbado
19.05.2017 kl 22:02 167

Trump trodde altså at presset ville minke ved å sparke comey. Med andre ord nok en feilvurdering. Nå er spesialetterforsker utnevnt i stedet. Han må jo være en av svært få som ikke skjønte at det ville være kontroversielt å sparke Comey. Er han rett og slett ikke i stand til å forutse konsekvenser? Jeg synes det er litt skummelt.
Arkivert
BekteBA
19.05.2017 kl 22:04 157

Det er både lattervekkende og skremmende at en slik person nå er "verdens mektigste mann".

Arkivert
Oliver Stonheg
19.05.2017 kl 22:07 168


Om det ikke kom noe annet ut av valget i USA, så har vi i hvert fall fått se hvor patetiske vasaller de europeiske lederne er.

http://steigan.no/2016/11/29/det-aret-globalismen-sprakk/

Donald Trump var den motkandidaten Clinton-kampanjen ønsket seg for å være noenlunde sikre på å få sin upopulære kandidat valgt. Alle finansbankene var med, Wall Street, våpenindustrien, alle de viktige mediene. Og alle var klare for at Hillary Clinton skulle trappe opp krigen i Syria og kanskje angripe russiske styrker der. Og så tapte de.

Donald Trump er en reaksjonær, kapitalistisk demagog, men han har tilsynelatende innsett at USAs tid som 2the indispensable nation» er over.

Dette ryster også ved lojaliteten i NATO. De europeiske NATO-lederne frykter for hva som vil skje dersom de mister USAs beskyttelse. De har personlig vært med på krigsforbrytelser, i trygg forvissning om at USA alltid vil gi dem ryggdekning og holde dem ute av internasjonale domstoler. Nå kan de ikke være så sikre lenger.

http://steigan.no/2014/10/15/still-stoltenberg-for-en-krigsforbryterdomstol/
Redigert 19.05.2017 kl 22:35 Arkivert
artig
19.05.2017 kl 23:07 140

Det skulle blitt rimelig fullpakket i den domstolen. De ville hatt arbeid i årevis.
Arkivert
Oliver Stonheg
20.05.2017 kl 10:21 137


Link til noe som man bør lese.

http://steigan.no/2016/11/29/det-aret-globalismen-sprakk/


Globaliseringa møter altså konflikter skapt av kapitalismen sjøl, som den ikke er i stand til å løse, og som skaper sammenbrudd og kaos.

Kapitalens forretningsmenn vil slåss om gi anbud på repene de skal henges i. Lenin.
Redigert 20.05.2017 kl 10:24 Arkivert
Mortenxx
22.05.2017 kl 15:40 123

Jeg har kommet frem til at denne historien er tvilsom. Historien har en kjerne av sannhet, men den har blitt dramatisert opp slik at den skal fange oppmerksomhet og dermed fylle nyhetsbildet i noen dager.

Man har brukt haugevis av triks for å fange oppmerksomhet hos ulike grupper av folk.
* Pressen som ble utestengt fra møtet
* Kun TASS fikk være tilstede
* Bilder av smilende russere i det ovale kontor
* Skryt om gode etterretningskilder

Jeg mener å ha sett opptak av første del av hendelsen i et nyhetsinnslag, men det er mulig jeg husker feil og at det er et "falsk minne" (at det har blitt satt sammen av informasjon jeg har tilegnet meg senere).

Journalistene ble først interessert da man lekket en historie om dette. Jeg mener at dette kan ha vært en bevisst og planlagt lekkasje fra Det Hvite Hus -- at det er en metode til å dominere nyhetsbildet og at det ikke dreier seg om en tabbe.
Arkivert
Arkivert Til toppen