-- Prekestolen er i Kashmi: i norsk sponset film

livecnn
11.07.2018 kl 07:19
229

Dette er en arkivert tråd!
De røde i Norsk filminstitutt har sponset innspillingen av Mission Impossible med Tom Cruise på Prekestolen med seks millioner kroner, men i filmens handling er scenen lagt til Kashmir.

I det siste tilskuddet til filmserien «Mission Impossible» klatrer hovedpersonen Ethan Hunt, spilt av Tom Cruise, på et av Norges mest spektakulære turistmål.

I november i fjor var nemlig over 100 filmfolk til stedet på den majestetiske Prekestolen for å filme det som skal være en avslutningsscenene i den sjette filmen i «Mission Impossible» serien. I filmen som hadde forhåndsvisning i Paris i går, er scenen ved Prekestolen viet hele fire minutters tid på lerretet. Lokasjonen er også tydelig synlig i filmens trailer.

Finansiert av Norsk filminstitutt


Filmingen i Norge har mottatt til sammen 6,3 millioner kroner av Norsk filminstitutt gjennom deres incentivordning for film og serieproduksjoner, som trådte i kraft i 2016. Denne ordningen hadde en budsjettramme i 2017 på 56 millioner kroner og er ment å «bidra til å øke antallet store internasjonale film- og serieproduksjoner i Norge for å fremme norsk kultur, historie og natur.»

I Kashmir
Men i følge NRK Kveldsnytt, som rapporterte fra førpremieren i går, er de innspilte scenene fra Prekestolen i filmens handling lagt til grenseområdet mellom India og Pakistan, nærmere bestemt Kashmir.

Minerva har på bakgrunn av dette henvendt oss til Kulturdepartementet med spørsmål om hvorvidt departementet mener det er en god bruk av offentlige penger overbevise verden om at et norsk turistmål er i Kashmir. På vegne av kulturdepartementet svarer statssekretær Jan-Christian Kolstø (V) Minerva på e-post:

– Insentivordningen har vært et vellykket tiltak. Siden ordningen ble innført har flere store internasjonale produksjoner lagt innspillingen til Norge. Markedsføringseffekten av filmopptak til Mission Impossible 6 i Norge har allerede vist seg på ulike måter. Bilder fra Norge vises blant annet i den offisielle traileren til filmen, og filmens produksjon i Norge har fått bred omtale i nyhetsartikler før filmen har hatt premier

https://www.minervanett.no/prekestolen-er-i-kashmir/
Arkivert