- Kjetil Rolness: AP. PARTI LAMMET AV USYNLIG HÅND

livecnn
25.06.2018 kl 09:27
180

Dette er en arkivert tråd!
Kjetil Rolness: Facebook

PARTI LAMMET AV PÅSTANDER OM USYNLIG HÅND.

Aftenpostens avsløringer av intern maktkamp i Arbeiderpartiet har nådd det parapsykologiske eller overnaturlige nivå:

"Helt inn i partiets sentralstyre mener flere medlemmer at det var en "usynlig hånd" som bidro til at en rekke kvinner sendte inn formelle varsler mot nestleder Trond Giske. Ingen ønsker å la seg intervjue om disse påstandene."

Så rart. Og ingen av varslerne eller de titalls sentrale kildene Aftenposten har vært i kontakt med, underbygger påstandene. I tillegg har avisen selv "ettergått en rekke av påstandene uten å finne støtte for disse".

Altså innrømmer Aftenposten å ha laget en lang og tilsynelatende innholdsrik artikkel om Tajiks "sentrale rolle i å få frem varslene mot Giske" uten annet grunnlag enn "påstander" og "oppfatninger" fra anonyme kilder betegnet som "Taijks kritikere" eller "folk i Giskes nettverk". Dette kalles politisk journalistikk. Og det måtte tre journalister til for å koke opp suppen uten spiker.

De samme tre journalistene laget for tre uker siden en sak om at Tajik i julen var blitt holdt utenfor en hittil ukjent, uformell ledergruppe som verken eksisterte, eller som Hadia selv syntes hun burde vært med i. Samtidig fastslo politisk redaktør Trine Eilertsen at brannen i Ap var menneskeskapt og ikke lar seg slukke.

Aftenposten må bestemme seg: Er det mennesker som sliter i stykker Ap? Eller er det den usynlige hånden? Eller er det bare påstander eller oppfatninger om den usynlige hånden? Eller er det såkalt journalistikk om påstandene eller oppfatningene om den usynlige hånden? Eller - er det snarere en mystisk, usynlig hånd som skriver den pinlige serien av ikke-avsløringer om Ap?
Arkivert