- Sverige: I denne byen blir nordmenn ranet.

livecnn
20.06.2018 kl 12:43
124

Dette er en arkivert tråd!
I denne byen blir nordmenn robbet: - Det gjentar seg uten unntak.

Denne helgen vil mange nordmenn oppleve bilinnbrudd i Gøteborg.

DEL
Norske bilturister som blir robbet i Gøteborg på første feriedag på vei mot Europa er nærmest en klassiker hos norske forsikringsselskaper. Hvert år er det en strøm av henvendelser om dette, melder forsikringsselskapet If i en pressemelding.

- Det gjentar seg uten unntak, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If.

- I mange tilfeller er bilen helt tømt. All bagasje er borte, smått og stort. En fryktelig kjedelig start på ferien.

Gjennom mange år har det vært vanlig med tyverier rundt fornøyelsesparken Liseberg, hvor mange nordmenn på vei videre nedover i Europa gjerne gjør en første stopp.

Innbrudd under cuper
I fjor var det totalt 2961 bilinnbrudd i Gøteborg, ifølge tall fra svensk politi. Over halvparten av disse skjedde i sommersesongen, da fornøyelsesparken har åpent og det er flere store idrettscuper i byen. Cupene er populære blant norske aldersbestemte lag, og mange foreldre står for transporten med egen bil.

De fleste bilinnbruddene skjer på parkeringsplasser og i P-hus innenfor det såkalte evenementsområdet, som strekker seg fra Ullevi stadion via Heden til parkeringsplassen på sydsiden av Liseberg. Det skjer også tyverier fra kameraovervåkede P-hus, opplyser svensk politi og If.

Nordmenn utsatt
- Tyvene finner biler med norske skilter attraktive. Bilskiltene med norsk flagg på er nærmest som fluepapir for uærlige sjeler. Tyvene vet at Norge går så det suser, og mange biler er fullastet med merkeklær og elektroniske duppeditter, sier Clementz.

https://www.ta.no/nyheter/forsikring/tyveri/i-denne-byen-blir-nordmenn-robbet-det-gjentar-seg-uten-unntak/s/5-50-561922

Arkivert