livecnn
17.06.2018 kl 21:49
40

Ser ut som Ingebrigt Steen Jensens og kona utnevner seg selv som AP redningsmenn.

Kjetil Rolness mener litt på Facebook

En reklamekjendis og hans kone har laget ti punkter som
skal redde Arbeiderpartiet, og tapet dem opp på døra til partikontoret. Klassekampen dekker "manifestet" som om det skulle være en historisk hendelse på linje med Luthers teser på kirkeveggen. Hovedsak på forsiden, to sider inn i avisa, og toppsak på nett. Det er det reneste rør – både politisk og journalistisk.

Punktene spenner fra saker Ap allerede har på sitt program («Vi skal redusere de økende forskjellene i Norge»), rene selvfølgeligheter («Vi skal husholdere (sic) med penger og andre ressurser») og forslag som allerede splitter partiet og vil sende det ytterlige til bunns («Vi skal hjelpe så mange som mulig av dem som flykter fra vold og undertrykkelse.»).

Punktene henger ikke sammen internt. Vi kan ikke både husholdere med statens penger og ta i mot et ubegrenset antall flyktninger. (Må dette fortsatt forklares for voksne mennesker?)

De henger heller ikke i hop med Ingebrigt Steen Jensens egne kommunikasjonsråd. Han snakker om at Ap må «ta posisjoner som er ledige», og at FrP allerede eier den strenge innvandringspolitikken. Men hvorfor skal de som er opptatt av ulikhet og økt skatt for de rike, av en mer sosial boligpolitikk, av å øke barnetrygden, velge Ap, i stedet for partiene de allerede stemmer på – SV eller Rødt?

Steen Jensen snakker også om å at folk må se at «Ap har et prosjekt som skaper energi og retning», men disse punktene har ingen av delene.

Og er det slik at Ap – et parti som har som ambisjon å være Norges største – og styre landet – bare skal satse på saker som ikke er «drit kjedelige»? Jensen sier at klima og kunnskap ikke er «vinnersaker». Men, kremt, kanskje de er viktige for landet og verden?

Og hva Klassekampen og Bjørgulv Braanen driver med, må gudene vite. Forsidebildet er så diffust at man ikke engang kan gjenkjenne kjendisen. Bildet inne i avisen (og på nett) ser ut som et outtake. Punktene er ikke gjengitt i sin helhet på papir, slik at viktige poenger forsvinner (bl.a. at pkt 1 handler om skatt). Og på nett har ikke KK gjengitt punktene i det hele tatt. Det er kanskje like greit.

Men man spør seg: Med venner som dette - som altså tror at Ap vil vinne på liberalisere innvandringspolitikken - hva skal partiet med fiender?

Arkivert