rischioso
19.05.2018 kl 19:43 4061


yess,

du har helt rett i at det ikke ligger et aksjenivå krav for avtalen, men det er heller ikke avtalen jeg snakker om for den er det jo enighet med ledelsen om.

Og et aksjenivå krav i en slik avtale har jo ikke noe for seg for det betyr ingenting for verken BO eller konverteringen i seg selv for forholdet blir akkurat det samme.

MEN det er tross alt aksjonærene som skal stemme over forslaget og som da har det siste ordet. Og ingen aksjonærer med vettet i behold og som har satt seg inn i låneavtalen og som ikke befinner seg på BO/Auplata sin aksjonær side som vil stemme for denne låneavtalen om ikke kursen er en del høyere enn dagens kurs nettopp fordi det vil bli for dyrt for aksjonærene - dyrt sett i forhold til nåværende utestående aksjer kontra antall nye kommisjonsaksjer - mao, vekslingskursen.

Det er fordi det er kursen som bestemmer prisen på lånet. En konvertering på dagens aksjekurs vil bety rundt 12,5m kommisjonsaksjer inklusive rabatt + 1,5m warrants.

En aksjekurs på 6,5nok vil bety 8,34m kommisjonsaksjer.

Og en aksjekurs på 9nok vil bety det halve (knappe 6,25m kommisjonsaksjer).

Regner med at de fleste ser den forskjellen.

For BO vil det ikke spille noen rolle overhodet for BO vil uansett få rabatten i forhold til den gjeldende aksjekurs så om de får 12,5m kommisjonsaksjer til 4nok, 8,34m kommisjonsaksjer til 6nok eller 6,25m kommisjonsaksjer til 8nok så blir forholdet akkurat det samme så og påstå at en lavere konverteringskurs gir mer til BO er jo helt misforstått.

Det BO tjener på er forholdet mellom konverteringskursen og det de faktisk får for aksjene når de selges - mao, det som er viktig for BO er at kursen stiger etter konvertering og ingenting annet og av samme grunn har de tjent godt siden de startet med å låne penger til ELE for kursen har steget jevnt og trutt flere hundre prosent...

Og så lenge det ikke spiller noen rolle for BO på hvilken kurs de konverterer siden konverteringen alltid inneholder rabatten i forhold til den faktiske aksjekursen og BO kjenner til risken om at forslaget vil kunne bli nedstemt ved en lav aksjekurs for da blir lånet tilsvarende dyrere for aksjonærene gjennom økt utvanning så vil det også være i BO's interesse å få løftet kursen FØR forslaget skal stemmes over.

Dette trodde jeg var basic, at dette skulle være så vanskelig å forstå er jo nesten komisk - men det er nå alltid slik at de som skjønner ting først er de som får muligheten til å tjene mest...:)
Redigert 19.05.2018 kl 20:07 Arkivert