APCL - Gambia - APCL

Q10ps
14.04.2018 kl 10:18
7505

Dette er en arkivert tråd!
God morgen og god helg til dere alle! Endelig er våren her, og samtidig som det bokstavelig talt går mot lysere tider, er det mye som kan tyde på at APCL også kan gå en fin vår/sommer i møte. Personlig er det lisensene i Gambia som er rosinen i pølsa for min del, og drømmen om å være med på en boring her er en av hovedgrunnene til at jeg sitter i selskapet- en drøm jeg tror vil gå i oppfyllelse.

Har vært mange fine diskusjoner de siste dagene, så takk for de som bidrar til saklig diskusjon! Nå synes jeg rett og slett det er på tide å sette fokus på det som helt soleklart har blitt en helt annen prosess enn planlagt i Gambia.

http://www.mop.gov.gm/pgpp
http://www.mop.gov.gm/sites/default/files/Presentation-1-The-Government-of-The-Gambia-timeline-58749566v8-Legal-2.pdf

20/11-2017 var Gambia i London og proklamerte sine planer. Kort tid etterpå la de ut Request For Information (RFI), hvor de ba interesserte parter melde sin interesse. Dette skulle som forklart i timeline være en prosess på 1-2 måneder, før neste steg skulle være å innhente Request for and Submission of Technical and Financial Proposals (RFP), som igjen skulle ta to måneder.

Første frist for innsending av RFI var satt til 10/1-2018.

http://www.mop.gov.gm/sites/default/files/IOC%20SCREENING%20FORM%20FINAL%20.docx

Planen var som en ser i timeline at de da kort tid etterpå skulle offentliggjør RFP, som igjen skulle ta 1-2 måneder før til slutt en evalueringsprosess skulle overlappe direkte forhandlinger med selskapene som igjen skulle resultere i offentliggjøring av vinnerne.

Men hvor står vi nå, over fem måneder ut i prosessen? Jo de har fortsatt ikke lagt ut RFP, planlagt to måneder etter eventen i London 20/11-2017, og de er fortsatt milevis unna det steget hvor de skal forhandle direkte med selskapene. Kanskje ikke så rart Fafa ikke hadde så mange svar i sist intervju?

Timelinen til myndighetene var altså som følger:

1.Pre--qquualaifliicfaictiaotnioRneqRueqstufeosrtIfnoforrImnaftoiornm‘aRtfiIo’ n ‘RfI’

2. Applicants submit responses to RfI

3. Request for Technical and Financial Proposals from selected applicants ‘RfP’

4. Applicants submit Technical and Financial Proposals

5. The Ministry of Petroleum and Energy evaluate Technical and Financial Proposals

6. The Ministry of Petroleum and Energy shortlist applicants and invite to negotiation stage

7. The petroleum, exploration and production licences will then be awarded as a result of direct negotiations between the government and IOCs invited to negotiate

Her har de altså stoppet fullstendig opp en plass mellom trinn 2 og 3, av 7. De er fortsatt ikke forbi trinnet de etter planen skulle være forbi i midten av Januar. De utsatte først fristen for innsending av RFI til midten av Februar, men siden har det stoppet fullstendig opp og de er fortsatt ikke igang med neste steg som er RFP:

The RfP will be published on the website of the Ministry of Petroleum and Energy
The applicant must submit the RfP to the Ministry within the specified time.

Strengt tatt er vel alt de har fått til pr dags dato å sende ut et worddokument med en frist som vel ingen helt vet om er passert?

Hva sier så EXX-Africa om dette? Altså et magasin med blant annet verdensbanken, Bloomberg, BBC og Boeing som kunder?

https://www.exxafrica.com/clients/
Arkivert