NEL - Analytiker Molnes og hans ord

EricSimpsonjr
17.11.2017 kl 19:41 2007

Dette er en arkivert tråd!
Hei

Her følger noen ord Molnes har uttalt denne uken:

– Det kommer til å gå mye mer. Dette er bare begynnelsen. Aksjonærmassen kommer til å endre seg. Dette kommer. Vi har tro på det, sier analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities til E24.

– Hvor viktig er denne avtalen for Nel?

– Det er helt fantastisk. Det er eksklusivt, det er helt utrolig. Det er en kontrakt med en nåverdi på 300 millioner kroner, men kontrakten kan bli 20 ganger så stor, sier Molnes.

- - -

Det jeg lurer litt på er: Hvordan kan et salg på 30 millioner dollar bety en nåverdi på 300 millioner kroner? Er det slik at NEL har produksjonskost på under 0 kroner for disse produktene, eller er det slik at nåverdi for Molnes betyr neddiskontert omsetning?

Ordene til Molnes er merkelige, hvis dette er så fantastisk, hvorfor har han bare et kursmål på fem kroner? Jeg synes han enten bør oppdatere kursmålet til 20 kr, eller slutte med disse tåpelige respektløse uttalelsene ovenfor finansmarkedets prisingsmekanismer.

Ellers, Nikola, hva har de egentlig fått til, foruten å tegne noen biler og lastebiler? Det er mye som skurrer her, har for eksempel Nikola hundrevis av milliarder kroner til utvikling av disse kjøretøyene? Eller er det bare en fjern drøm som Tesla vil utkonkurrere?

Eric
Arkivert