Sølvrev1
03.11.2017 kl 14:45 1971

En 'distributed ledger' er det samme som 'Blockchain', eller blokkkjede på norsk. Og det ligger i ordet at den er distribuert i gratis software, som du på eget valg velger om du vil laste ned og installere for å delta i en desentralisert 'økonomi' over Internett.

Hvem garanterer verdien på gull eller olje? Ingen, og alle! Etterspørselen avgjør verdien. Og etterspørselen henger sammen med tilliten til systemet, da hver enkelt node i dette peer-to-peer-systemet, laster på den samme blokkkjeden og verifiserer at den er korrekt. Har forresten Internett noen verdi, og hva kommer den av?

Vi kan fjerne alt som blir brukt som verdioppbevarere blant oss, men tror du kriminaliteten forsvinner av den grunn? Tror du kriminaliteten ikke er tilstede i fengsler, hvor de ikke har tilgang til økonomien samfunnet benytter?

Du kunne hatt godt av å lese deg litt opp på kryptofrafi, som f.eks. SHA256, og 'two-generals-problem' som var en hindring for sikker transaksjon over Internett. Hvis du ikke ser noen verdi i dette etter å ha gjort det er det selvfølgelig bortkastet tid for deg, men da har du i det minste gjort et ærlig forsøk.

Fjern alt av kontanter og frihet for mennesker til å ta avgjørelser selv, og du lever plutselig i et diktatur kjappere enn du aner ...
Arkivert