"Børsxtra: Gigabot, rettstvistinvestering, nye analyser"

LarsBrnd
28.06.2017 kl 13:27 720

Dette er en arkivert tråd!
EAM SOLAR:
Investeringsselskapet Therium garanterer for halvparten av EAM Solars advokatregninger når de saksøker selgerne av 31 solkraftverk i Italia. Vinner de, får Therium firegangeren tilbake. Internasjonalt har vi de siste årene vurdert mer enn 1200 saker, og vi har bare investert i under 100 av dem. Så langt har vi vunnet eller forlikt syv av ti saker vi har involvert oss i, sier daglig leder Henrik Berg i Therium Nordic. Adm.dir Viktor Jakobsen i EAM Solar sier at selskapet selv kunne finansiert søksmålet, men at dette reduserer den økonomiske risikoen og gjør at de kan øke presset på selgerne – storselskapene Enovos og Avelar – som de avkrever minst 250 millioner Euro i erstatning. (FA)

NORWEGIAN AIR:
Arctic Securities nedjusterer sitt kursmål på Norwegian-aksjen til NOK 350 (450). Kjøpsanbefalingen opprettholdes likevel. DNB oppgraderer Norwegian fra selg til hold, de øker kursmålet til NOK 235 (210).

B2 HOLDING:
DNB initierer analysedekning av B2 Holding med en kjøpsanbefaling og kursmål NOK 21.

KID:
Sparebank 1 Markets initierer dekning av Kid Interiør med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 52.

GOOGLE REKORDBOT:
EU-kommisjonen ilegger Google en bot på 2,42 milliarder euro for misbruk av sin dominans i markedet. Rekordsummen tilsvarer nærmere 23 milliarder kroner. EU-kommisjonen mener Google har misbrukt sin dominerende status som søkemotor ved å gi ulovlige fordeler til et annet Google-produkt, nærmere bestemt Googles tjeneste for prissammenligning. (FA)

XXL:
DNB kutter kursmålet til NOK 105 (120) – opprettholder kjøpsanbefaling.
WALLENIUS WILHELMSEN:
Analytiker Lukas Dauli i ABG sin shippingfavoritt er Wallenius Wilhelmsen Logistics som et veddemål på bedring i selskapets fraktvolum av store anleggsmaskiner. De store produsentene Caterpillar og John Deere har oppjustert sine produksjonsestimat for 2018 og Wallenius Wilhelmsens volum er sterkt korrelert med disse. Nordea peker også på økt volum fra produsentene, men nedjusterer kursmålet til NOK 59 (64,5) – opprettholder kjøpsanbefaling.

#ANALYSER :
På Xtrainvestor har vi nå satt opp en dedikert kanal kalt ‘analyser, der medlemmene oppfordres til å publisere konklusjonene til ferske analyser de leser/hører om. Vi oppfordrer deg som medlem til å bidra til denne – dette vil gi raskere og bedre informasjon og dermed større nytte til alle. Mye av det som publiseres i kanalen kan man senere finne i BørsXtra-rapporten. Kanalen finner du på http://chat.xtrainvestor.com/app/room/593a88bc39a86815c5fc5136/window
Arkivert