Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Olje og energi
Innlegg av: sacco12 (07.06.18 12:34 ), lest 1204 ganger
Ticker: QEC

QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Fra E24:

Løpet er ikke kjørt for Questerre i Quebec. Provinsregjeringens forslag om forbud mot «fracking» er langt fra vedtatt og i oktober er det valg.
Av: Johann D. Sundberg
Publisert: 07.06.2018 Oppdatert: 07.06.2018Denne uken kommer til å gå inn i historien som kanskje den aller mest dramatiske for det lille børsnoterte olje og gass-selskapet Questerre.
Mandag meldte selskapet at de hadde inngått en intensjonsavtale om å kjøpe spanske Repsols eierandel i ressursene i Utica-formasjonen i St. Lawrence Lowlands i den kanadiske provinsen Quebec. Det gjør Questerre til eneeier og ble sett på som et viktig skritt mot en realisering av planene om utbygging og produksjon. Aksjen steg 35 prosent på tre dager.
Men onsdag kveld kom meldingen om at provinsmyndighetene foreslår nye reguleringer som forbyr produksjonsmetoden «fracking», eller hydraulisk frakturering, som er planlagt brukt for å utvinne forekomstene. Det sendte aksjen ned hele 45 prosent torsdag formiddag!
Men løpet er ikke kjørt for Questerre. Forslaget skal nå ut på høring og Questerre har allerede startet argumentasjonen for å få myndighetene til å legge planene i skuffen.
De hevder blant annet at forslaget ikke er vitenskapelig begrunnet. De viser også til en meningsmåling som forteller at 60 prosent av befolkningen i Quebec støtter lokal gassutvinning, mens bare 20 prosent er mot. Meningsmålingen er utarbeidet av deres egen bransjeorganisasjon.
Uten inngående kjennskap til de politiske prosessene i Quebec er det vanskelig å si noe om mulighetene for at Questerre lykkes. Men dersom det er hold i Questerers argumenter og i meningsmålingen er det jo ikke utenkelig, selv om regjeringen har et rent flertall bak seg i det lokale parlamentet.
Men nå som det nærmer seg VM i fotball kan det jo være verdt å minne om at det neppe var mange som trodde Brasil skulle tape 7–1 mot Tyskland på hjemmebane i semifinalen i 2014-VM. Men de gjorde det, og Tyskland vant mesterskapet til slutt. Svaret på om Questerre klarer «å ta en Tyskland» får vi en gang etter finalen i årets VM i fotball 15. juli.
Spørsmålet er om det blir noen avklaring før valget i provinsen i oktober og om utfallet kan bidra til at planene om forbud legges i skuffen. Det er også et åpent spørsmål om avtalen med Repsol gjennomføres.
Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets påpeker i en oppdatering til kundene sine torsdag morgen at ressursene i Quebec utgjør seks kroner av hans samlede verdivurdering på 16 kroner for hver Questerre-aksjen. Det vil altså være ti kroner igjen om Quebec-verdien settes til null. Torsdag formiddag handles aksjen til drøyt 4,20 kroner.
Det er kanskje vel så lurt å satse på Questerre-seier i Quebec som at Tyskland skal vinne også årets VM i fotball.
Innlegg av: tuja (07.06.18 12:39 ), lest 702 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Ja, nå er det kjøp som gjelder. Hadde aldri trodd det skulle bli mulig å laste opp igjen på lave 4-tallet.

:)
Innlegg av: Binyrer (07.06.18 12:41 ), lest 678 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Faktisk helt enig, det kommer til å bli 2018s største rekyl på Oslo børs, det jeg bare undrer meg over er hvem er det som nå akkumulerer?!? Noe kjøper i bøtter og spann...
Innlegg av: Longsitinbulk (07.06.18 12:44 ), lest 630 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Ja, dere velger å stole på analysene til Pareto enda en gang?

når skal dere egentlig lære- trolig aldrig
Innlegg av: Fluefiskeren (07.06.18 12:45 ), lest 593 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

«Pareto skriver i en fersk analyse at timingen kan være spetakulær.

Der fikk de ihvertfall rett
Innlegg av: tuja (07.06.18 12:45 ), lest 599 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Teodor Sveen Nilsen verdivurderer QEC`s assets utenom Quebec til 10kr(Kakwa/Montney,Antler etc). Og nå er det mulig å kjøpe på lave 4 tallet. Fantastisk mulighet, atter en gang.

:)
Innlegg av: Longsitinbulk (07.06.18 12:53 ), lest 505 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Er du av typen som liker å finansiere scam selskaper via emisjoner, så ja, da er qec noe for deg.


Qec har vært børsnotert i en herscare av år, har fått til svært lite.

Ikke glem at qec også meldte på forrige rapport at produksjonen de neste måneder vil gå ned-

Ergo, neste kvartal taper de penger igjen- som vanlig
Innlegg av: tuja (07.06.18 13:06 ), lest 377 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC Ikke dumt å satse på QEC seier

Å kjøpe verdien av "10kr" for 4kr må anses som en fantastisk deal.
Har lastet opp flere QEC, da det kan bli virkelig gode penger av det når valget er over. Sannsynligheten for at flertallsregjering (som nå)blir valgt,som er pro fracking, er overveldende stor. Og brønnprogrammet i Kakwa går sin gang. Det er der cashflowen kommer i første omgang.