Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Olje og energi
Innlegg av: Sector (07.06.18 10:56 ), lest 3495 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 10:59

QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Hyggelig å se at at det er liv i Silver! :-)

Men, trist å se at også Silver tror løpet nå er kjørt. En må vel bare innse nederlaget og ta tapet.
........
Hentet fra: https://questerre.wordpress.com/

Slutt på skifergassutvinning fra Utica
Nytt forslag til reguleringer setter muligens stopp for skifergassutvinning ved bruk av fracking av Utica i St.-Lawrence Valley. Forbudet gjelder skifer og gjelder dermed QEC Utica. Dette er drastisk.

Forbudet synes ikke å gjelde for de deler av Quebec som kan utvinne olje eller gass fra det som ikke er skifer, her ser det ut til at f.eks Gaspe ligger bedre ann. Jeg kan ikke se på noen måte at QEC kan vri seg unna dette forbudet hvis det kommer. Regjeringen har også uttalt at selv med tillatelser betyr ikke det nødvendigvis at en får utvinne, dermed heller ingen kompensasjon, det vil nok i så fall bli bestridt av selskapene.

Lyspunktet må evt. bli annen metode enn fracking, noe vel ikke clean gas prosjektet har i dag mener jeg. Da er det i så fall tilbake til tegnebrettet og se på andre metoder, f.eks microbølger, det er behørig omtalt her tidligere. Videre lyspunkt er selvsagt Jordan.

QEC kan selvsagt benytte seg av annet enn skiferen i Quebec, men usikkert om dette vil være drivverdig.

Noen ser ut til å ha visst dette før åpning mandag denne uken og benyttet sjansen til å selge seg ut. Meget stygt og ligner innsideinformasjon. Shorten er ikke dekket inn og det sier nok sitt også. En klar sak for Finanstilsynet.

Ny runde med høring på 45 dager. Og dette er kun et forslag så langt, men det er nok i realiteten avgjort allerede i ministermøte i går.

https://globenewswire.com/news-release/2018/06/06/1518066/0/en/Questerre-condemns-short-term-election-politics-in-Quebec.html
Innlegg av: Valhallaa (07.06.18 11:02 ), lest 2167 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Godt å se at han lever.

Silver oppsummerer det ganske greit slik jeg tenkte i går. Fracking in shale er forbudt, og det er der det viktigste for qec ligger. Utica med mer.

Hvis det her blir fasiten om 45dager (og det tror jeg det blir), så forsvinner en voldsom trigger for qec. Det er det aksjonærene trenger som drømmer om gull og grønne skoger. Jordan er for langt frem i tid.

Alternativt kan det hende de endrer syn etter valget, rett og slett fordi det her er politikk. Men da skjer det ikke noe før våren 2019 tidligst. TTT, også tror du faen ikke det tar enda mer tid.
Innlegg av: kanie12 (07.06.18 11:06 ), lest 2051 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Vi må ikke glemme at de kan vinne 50-240 mill USD av Repsol, det tilsvarer oppimot 2 milliarder kr.
Innlegg av: Longsitinbulk (07.06.18 11:09 ), lest 1984 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 11:11

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

3 år med haussing forgjeves Silver-

men det er klart, kjøpte man på 1,5kr er det jo ikke bortkastet lell, det er enda langt ned fra 4 til 1,5kr

ser vi aksjen på 2 tallet snart?

Vi må ikke glemme at de kan vinne 50-240 mill USD av Repsol

jo det er rett, men det er en eviglang retts prosess så det er et ikke tema akkurat nå.

Qec må nok emitere utallige ganger før de Repsol pengene kan heves.
Innlegg av: Sector (07.06.18 11:10 ), lest 1943 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 11:11

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Ser Silver mener noen viste mer enn andre og kom seg ut, og at dette er en sak for Finanstilsynet.

Trist som f...., men slik er jo børs, noen vet alltid mer enn andre og vet å utnytte dette.

Glem aldri at de som skriver her inne har en agenda, stol ikke på noen, ta egne valg og stå for de.

Lykke til videre alle sammen, ble litt som NEC dette desverre :-(
Innlegg av: Elderlywoman (07.06.18 11:13 ), lest 1852 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Når Silver, den største optimist snur - da henger ting i en tynn tråd.

Forøvrig enig i at dette bør vurderes av FT. QEC virker å være et pill råttent selskap, HVER gang Pareto kommer på banen (3 ganger siste 1.5 år) har aksjen fyrt i været med himmelske kursmål. Kun dager etter har QEC nær halvvert seg. I ett av tilfellene husker jeg Pareto solgte i fleng et par dager etter haussingen sin før emisjon på lave nivåer ble meldt.
Innlegg av: Fluefiskeren (07.06.18 11:16 ), lest 1766 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Sector

Det stemmer jo ikke. Kursen steg mandag, tirsdag og onsdag.
Innlegg av: gunnarius (07.06.18 11:38 ), lest 1533 ganger
Ticker: QEC

RE^2: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Mon tro om ikke silveren så dette her komme?

At det ligger politikk i avgjørelsen, har Binnion helt rett i. Dette treneres nok eller følger prosedyre frem til etter valget, 1. oktober.

Må si at regjeringen ved de liberale virkelig har rotet det til for seg. Det hele startet med gag Bill 106. Deretter har det blitt vrient for regjeringen å sno seg unna smertefri exit.

Det hefter fremdeles en del uavklarte spørsmål, som kan tynge regjeringen frem til valget: Men neppe særlig, fordi ”fracking-monsteret” shale er ute av sekken. Det er fracking som på et merkverdig vis tenner alt og alle. Og hvem vet hva QECs supre og rene tekniske løsning betyr i praksis. Neppe flere enn spesielt innvidde som skjønner "godheten".

Etter gårsdagen fremstår O&G industrien i Quebec som sterkt fragmentert. Og de selskap som har mulighet, vil neppe skape god nok avkastning til at besværet er verdt innsatsen. Kanskje for Galt og Bourque kan det være lønnsomt, jf. Gaspesie.

Men en svale eller to svaler gjør som kjent ingen sommer. Det vi ser konturene av i Quebec og shale gas v/fracking er i praksis game over.

Ingen vettuge partier eller politikere kommer til å ville ta i noe som miljøorg. og befolkningen generelt er i mot, uansett valgår eller ei. Fracking er uansett i et valgår ikke noen vinnersak, selv heller ikke for CAQ og Mr. Legault, som trolig vinner valget. Selv etter valget er jeg nesten 100% sikker på at CAQ ikke kommer til å forsere/endre regs eller fracking i Quebec. I beste fall overta og fortsette hva de liberale legger igjen fra deres regjeringsperiode.

For min del blir det kun å monitore det regulatoriske og det politiske frem til valget. Trist med slikt sorti. Hva skal man nå finne på?

Hvilken investeringer ligger der i fremtiden, nå som QEC fikk den megasmellen i Quebec?

Fremdeles har QEC godt fotfeste innen O&G. Dette må selskapet bygge videre på inkl. Jordan. Men noe investerings hysteri i QEC kan jeg neppe se for meg fremover. Gadd vite hvor stor andel som gamblet på regs og fracking av aksjonærene. Skremmende høyt vil jeg tro. Det er dette man ser konturene av på børsen i dag og trolig også den nærmeste fremtid.

Domus har vært og er en klippe. Han tolket også signalene som tvetydige. Jeg kan huske at Domus forfektet et syn som bl.a. medførte politisk føring og problematikk vs. kommende valg i Quebec.

Mitt syn på Domus har ikke endret seg et fnugg: En hedersmann og person med meget høy kompetanse og godt kontaktnett i Quebec og innen industrien.

Selv om det kan være game over for fracking og shale i Quebec, kan fremdeles QEC ha livets rett. Dette tror jeg vil forsterke seg fremover. Solid oljeprisregime og høyere produksjon, kan fremdeles bli tilfredsstillende for selskapet og aksjonærene.

Usikkerheten ligger i hva selskapet kan melke regjeringen for eller om det i det hele tatt er mulig med fracking eller miljøgunstige metoder. Tiden vil fortelle.

Håper ikke deal/intensjon med Repsol skaper ukjente problemstillinger.
Innlegg av: Fluefiskeren (07.06.18 11:48 ), lest 1415 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 11:56

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Underskriver det med Domus.

Jeg har lenge hatt en oppfatning
av hva de burde gjøre. Hvis Quebec forsvinner
burde de selge alt de har i oljeskifer, inklusive investeringen de har i Red Leaf for så å investere det i Montney.

Hva med å kjøpe seg inn i produserende felt der. Montney er en perle, som de bør satse enda hardere på.

Mener nå jeg da.
Innlegg av: aagot (07.06.18 11:50 ), lest 1363 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Skjønner ikke at dem kan fåreslå reguleringer som er dårligere enn loven, de burde vel heller å fåreslå å forandre loven som tilater fracing.Å fåreslå noe som bryter med loven er da vel lovstridig skulle fornuften tilsi.
Innlegg av: kanie12 (07.06.18 11:53 ), lest 1310 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Ja, det er lovstridig. Siste ord er ikke sagt :)
Innlegg av: moto (07.06.18 11:54 ), lest 1294 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Det er bare å gratulere alle som solgte seg ut i går. Eg solgte jo selvfølgelig ikkje. :(
Innlegg av: gunnarius (07.06.18 12:10 ), lest 1049 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 12:12

RE^2: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Mr. Binnion og selskapet visste at markedet ville reagere positivt på Repsol meldingen. Rimeligvis er dette noe som er blitt forhandlet med Repsol over tid. Dvs. selskapet hadde tid til å lansere en emisjon like etter at Repsol meldingen ble annonsert eller før.

Kanskje ikke QEC har behov for snarlig kapital umiddelbart, ettersom pilotprosjektet og videre utbygging shale gas nå synes lukket for en tid i Quebec. Likefullt ville økt kapital ha gjort selskapet mer robust. Å hente kapital på disse nivåene og uten potensial fracking i Quebec, kan bli en prøvelse i seg selv.

Igjen, sannsynligvis trenger ikke selskapet påfyll - gitt normal produksjon og operasjoner.

Uansett ville en kaptaløkning trolig ha forhindret så drastisk fall og lagt der i bunn som et positivt incitament for fremtiden til bruk nye investeringsmuligheter.

Vil faktisk påstå at ledelsen og styre her har gjort dårlige valg, ved ikke å utnytte euforien max. Er litt skeptisk her til risikostyringen.
Innlegg av: tuja (07.06.18 12:14 ), lest 978 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Det virker som de fleste kun tenker på Quebec/Lowlands, og ikke ser hva de allerede har av verdier. Dersom QEC ble solgt i dag, hadde prisen vært godt over 4kr.
Innlegg av: Longsitinbulk (07.06.18 12:21 ), lest 890 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Poenget her nå kan være at dette papiret faller 2-5% nå i ukesvis fremover.
Med den uroen som nå er et faktum blir det ren gambling å kjøpe papiret selv om aksjen er ned med 45%

det blir fort mye rimligere de neste ukene, ingen kommer til å ta tak å kjøre denne opp nå, det er bare å glemme.
Innlegg av: tuja (07.06.18 12:26 ), lest 856 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Hentet fra xi:

Fra Jason:
Not much impact on the LOI. It is Questerre’s decision on whether we decide to proceed or not to close the deal with them.

Right now, the ban is not a law nor has it been passed officially as regulations. These are draft and there is a 45 day comment period. Our goal is to have this finalized after the election.


Ingenting er vedtatt som lov. Det er fullt mulig det kommer endringer, og QEC vil følge opp hele høringsperioden med saklige innspill. Siste ord er langt ifra sagt.

:)
Innlegg av: gunnarius (07.06.18 12:32 ), lest 798 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 12:38

RE^2: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Our goal is to have this finalized after the election - sier Jason og hva annet kan han si.

Hva som vil skje i praksis er at miljøorg. og UMQ etc. kommer til å ha seanser/folkemøter før valget 1. oktober. Her vil hver enkelt politiker som stiller til valg bli spurt ut om bl.a. hydrokarbonene og deres syn inkl. klima & miljø. Ditto gjelder også for de politiske partiene.

Dette betyr trolig at ikke en kjeft med vettet i behold og nærtstående valg vil love annet enn hva som gagner vinnersjansene i valget. Derfor er det mariginal sjanse for at noen av partiene snur eller endrer vesentlig oppfatning etter valget.
Innlegg av: tuja (07.06.18 12:37 ), lest 741 ganger
Ticker: QEC
Endret: 07.06.18 12:38

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Gunnarius

Hva er det du ikke fatter med 60% for i flertallsregjering, samt siste poll viser også 60% for utvinning av hydrokarboner? Er det ikke da legitimt å tro de som vinner valget er pro utvinning?


Fra E24:

Løpet er ikke kjørt for Questerre i Quebec. Provinsregjeringens forslag om forbud mot «fracking» er langt fra vedtatt og i oktober er det valg.
Av: Johann D. Sundberg
Publisert: 07.06.2018 Oppdatert: 07.06.2018Denne uken kommer til å gå inn i historien som kanskje den aller mest dramatiske for det lille børsnoterte olje og gass-selskapet Questerre.
Mandag meldte selskapet at de hadde inngått en intensjonsavtale om å kjøpe spanske Repsols eierandel i ressursene i Utica-formasjonen i St. Lawrence Lowlands i den kanadiske provinsen Quebec. Det gjør Questerre til eneeier og ble sett på som et viktig skritt mot en realisering av planene om utbygging og produksjon. Aksjen steg 35 prosent på tre dager.
Men onsdag kveld kom meldingen om at provinsmyndighetene foreslår nye reguleringer som forbyr produksjonsmetoden «fracking», eller hydraulisk frakturering, som er planlagt brukt for å utvinne forekomstene. Det sendte aksjen ned hele 45 prosent torsdag formiddag!
Men løpet er ikke kjørt for Questerre. Forslaget skal nå ut på høring og Questerre har allerede startet argumentasjonen for å få myndighetene til å legge planene i skuffen.
De hevder blant annet at forslaget ikke er vitenskapelig begrunnet. De viser også til en meningsmåling som forteller at 60 prosent av befolkningen i Quebec støtter lokal gassutvinning, mens bare 20 prosent er mot. Meningsmålingen er utarbeidet av deres egen bransjeorganisasjon.
Uten inngående kjennskap til de politiske prosessene i Quebec er det vanskelig å si noe om mulighetene for at Questerre lykkes. Men dersom det er hold i Questerers argumenter og i meningsmålingen er det jo ikke utenkelig, selv om regjeringen har et rent flertall bak seg i det lokale parlamentet.
Men nå som det nærmer seg VM i fotball kan det jo være verdt å minne om at det neppe var mange som trodde Brasil skulle tape 7–1 mot Tyskland på hjemmebane i semifinalen i 2014-VM. Men de gjorde det, og Tyskland vant mesterskapet til slutt. Svaret på om Questerre klarer «å ta en Tyskland» får vi en gang etter finalen i årets VM i fotball 15. juli.
Spørsmålet er om det blir noen avklaring før valget i provinsen i oktober og om utfallet kan bidra til at planene om forbud legges i skuffen. Det er også et åpent spørsmål om avtalen med Repsol gjennomføres.
Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets påpeker i en oppdatering til kundene sine torsdag morgen at ressursene i Quebec utgjør seks kroner av hans samlede verdivurdering på 16 kroner for hver Questerre-aksjen. Det vil altså være ti kroner igjen om Quebec-verdien settes til null. Torsdag formiddag handles aksjen til drøyt 4,20 kroner.
Det er kanskje vel så lurt å satse på Questerre-seier i Quebec som at Tyskland skal vinne også årets VM i fotball.
Innlegg av: even25 (07.06.18 12:57 ), lest 625 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

tuja:
Du har selvfølgelig rett i at politikere som støtter gassutvinning i utgangspunktet burde ha en god sak - gitt at bransjeorganisasjonens meningsmåling holder vann:
Quebec Oil and Gas Association released today a poll showing 60% of
Quebecers support local natural gas development and a pilot project while only
22% of Quebecers are opposed. Mr. Binnion noted, "We have been told for years we
need social acceptability. When a strong majority of Quebecers support modern
natural gas development that is cheaper, cleaner, more reliable, and better for
the economy, we can't be too far away."

Problemet er at motstanderne trolig er langt mer aktive og bedre organisert enn tilhengerne, som nå har en stor jobb å gjøre. Spennende blir det å følge med på hva sistnevnte greier å mobilisere fram mot valget.
Innlegg av: utkant (07.06.18 13:40 ), lest 510 ganger
Ticker: QEC

RE^1: QEC - SILVER TILBAKE MED SITT SYN

Det finnes da virkelig andre måter å fracke på enn hydraulisk fracking.

https://news.nationalgeographic.com/news/energy/2014/03/140319-5-technologies-for-greener-fracking/

https://www.senat.fr/fileadmin/Fichiers/Images/opecst/quatre_pages_anglais/4pages_eng_techniques_alternatives_fracturation_hydraulique.pdf

Nå har ikke jeg lest regelverket, men tviler på at de kan nekte alle disse typene...

Dog vil det nok være noen år frem i tid før man på ny kan gjøre noe her...