Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Skatter og avgifter
Innlegg av: jochie (14.04.18 03:35 ), lest 606 ganger

Norge: verdens beste land !

I verdens beste land å bo i har jeg tatt meg bryderiet med å se på hva våre penger går til: begge jobbet i det offentlige, men grunnet kreftbehandling har den ene endt opp som uføretrygdet. Bruttoinntekten til vår lille familie på to ligger på medianen i Norge. Vi eier bolig som er 50% belånt i en offentlig instans, og har en skatt på 27;5%.

Når jeg går gjennom bankutskriftene fra ifjor, så går hele 78% av inntekten tilbake til det offentlige ( og da betales det ikke avdrag på lån). Forruten det så går 24% til nødvendige utgifter til private aktører ( forsikringer, telefoni, mat, strøm,, internet, TV signaler, osv.). Det betyr at en gjennomsnittsfamilie i Norge betaler mer enn 100% av sin lønn til nødvendige utgifter. Skal du på ferie, kjøpe noe nytt, spise ute, nedbetale på lånet du har, eller erstatte din mobil, TV, sofa osv..så må du låne penger til det.

Det er en skandale at hele lønnen til en vanlig familie går til å opprettholde en viss grad av tjenester, finansierer de fattige og de rike, mens de selv sitter igjen med så å si ingenting.

Er du en vanlig lønnsmottager, så lever du i grunn av enten lån, gaver, gevinster eller arv. I min egen kommune har de innført eiendomsskatt og Iår må vi ut med hele 13300 kroner.

Finnes det noe grenser for hva samtlige av de politiske partier kan foreta seg?

Tunge forskningsrapporter viser at vanlige lønnsmottagere betaler så å si hele regningen for både bekjempelse av fattigdommen, berike de rikeste, samt opprettholde en viss grad av tjenester de selv har bruk for ( helse, skole, infrastruktur osv.)

Er jeg den eneste her i «verdens beste land» å mene at en greker eller italiener har bedre livskvalitet enn vi her på berget?

Får du en fartsbot her er prisen i Norge hele 9 ganger høyre enn i EU. Maten er 30- 40 % dyrere. Favorittøllen som tilfeldigvis holder 5,2% koster 95 kroner per kasse i EU, mens den koster 640 kroner i Norge! Jeg kan fortsette i det uendelige. Vi blir indroktinert til å tro at alt er så jævle bra her på berget, men livskvaliteten til folk flest blir dramatisk verre Pr for år.

Eiendomsskatt er faktisk vanlig i EU, men der betaler både næringslivet og private skatt etter reelle verdier, slik at næringslivet betaler mer enn private. Min søster betaler 210 kroner i eiendomsskatt, og ingen bedrifter kan true en kommune til å flytte på seg...de må betale skatt uansett hvor de holder til. Mine venner i Oslo betaler 400 kroner i skatt for en bolig ned større verdi enn min.

Hvordan er det mulig at politikere (ALLE I MIN KOMMUNE) bare kan grafse til seg en månedslønn i boligstraff uten at dette er ulovlig? Hvordan kan en stat bare kutte ut et FM signal og påføre et helt samfunn til å måtte gå over til noe så ubrukelig som DAB. I alle andre land vil man vente til et slikt russertiltak, inntil halvparten av befolkningen frivillig velger bort FM.

Norge er en russerstat, hvor det lett å blir rik, og hvor det blir belønnet. Lærere tjener derimot allerede brutto dårlig, og netto ligger de langt unna hva som er vanlig i EU.

Er det virkelig ingen som innser hvor kvalmende politikken i Norge er sammenlignet med f.eks. EU?
Og det uansett hvem som regerer? Selvsagt blir vanlige folk enda mere ranet om rikmanspartiene regerer, men også venstresiden er med på å berike de rike og loppe vanlige folk, dog ikke i lynfart.
Innlegg av: grantre (14.04.18 04:23 ), lest 360 ganger

RE^1: Norge: verdens beste land !

Vi trenger en folkegodkjent valgordning så vi får ekte demokrati. Der ligger nøkkelen. Andre land må gjøre det samme. Dette må gjøres, ellers er de fleste snart overkjørte Ducks eller grønnsaker.
Innlegg av: volvis (14.04.18 07:00 ), lest 335 ganger
Endret: 14.04.18 07:01

RE^1: Norge: verdens beste land !

Dette er en konsekvens av innvandringen av analfabeter fra ikke vestlige land,særlig muslimer fra Midtøsten og Afrika..disse koster samfunnet astronomiske summer.Så velferden i Norge vil avta,og skatter og avgifter vil øke..helt til landet kollapser...look to Sweden,de ligger noen år foran..
Innlegg av: Jan-Tommy (14.04.18 11:58 ), lest 255 ganger

RE^1: Norge: verdens beste land !

Ja det vil ende slik. Politikernes snakk om høyt utdannede flyktninger fra Syria, er bare tull, kanskje 1 blant 1000.
Våre barn og barnebarn blir forgjeldet, og blir husmenn i sitt eget land.
Vekk med fedrelandssanger og 17. mai.

I tillegg når muslimene blir i flertall, vil de innføre sin muslimske religion som de er bundet av ved fødselen, som har egne lover for alt.
Bare les koranen hvis dere tviler.

Innlegg av: Småbruker (14.04.18 12:16 ), lest 247 ganger

RE^1: Norge: verdens beste land !

Viktig å feire grunnloven 17 Mai
Dagen er blitt viktigerere en noen gang, så får heller landssvikerne skjemmes.

Enig med trådstarter.
Tanken har slått meg mange ganger på mine utenlandsturer om vi Nordmenn virkelig er så "heldige" å bo i skatt og avgiftstyraniet, som i tillegg har vinter halve året med enorme fyring/strømutgifer.

Paradoks at Norge som oljenasjon har vedens dyreste bensin, og vannkraften ble nå solgt til Acer-markedspris til utlandet.
Siste "gode" er tatt fra oss.

Siste strømregning fra Mars som kom i dag er på rekorddyre 1,214kr/kw
Innlegg av: gepard1 (14.04.18 12:57 ), lest 244 ganger
Endret: 14.04.18 13:01

RE^1: Norge: verdens beste land !

Yes, vi har alle noe aa klage paa, men I alle andre land i verden har folk det verre. Siden aar 2000, har FN kaaret Norge til og vaere det beste landet i verden og bo i 12 ganger, og de andre gangene har vi endt paa 2. plass. I 2017, ble vi saagar kaaret til aa vaere det lykkeligste folket i verden.

Slik jeg ser det, er det to store overgrep som har vaert begaatt mot det norske folk de siste 20 aarene og som fortsatt paagaar. Det er ekstra skattelegging i form av bompenger, og islamiseringen av Norge, som vil lede til at norge vil bli forvandlet til ett islamsk diktatur en gang foer aarhundreskiftet.

Vel det sistnevnte er ikke noe problem for oss, men for vaar barnebarn, og barnebarns barn som vil oppleve at de paa ett eller annet tidspunkt i sitt liv, vil bli fratatt sitt demokrati og sin ytringsfrihet, og vil bli forfulgt som minoritet i eget land.

Innlegg av: vicktor (14.04.18 20:37 ), lest 155 ganger

RE^1: Norge: verdens beste land !

gepard1
Bare tull det at Norge er verdens beste land å bo i. Det er en nordmann som leder dette arbeidet i FN. Det er kun tatt med noen få kriterier i denne kåringen.
Man kunne for eksempel tatt alle som begår selvmord og alle de rusdødsfallene vi har her i landet. Feil behandling på sykehusene koster hvert år minst 4000 mennesker.
Innlegg av: Jan-Tommy (15.04.18 11:50 ), lest 109 ganger

RE^1: Norge: verdens beste land !

Enig med "grantre", i hvert fall når det gjelder de store spørsmålene.
Innlegg av: gepard1 (15.04.18 11:58 ), lest 114 ganger
Endret: 15.04.18 12:02

RE^1: Norge: verdens beste land !

Victor

Hva du skriver er bare tull. FN's levekaars undersoekelse inneholder alle de viktigste kriteriene i samfunnet, inntekt, skoler, velferd, utdannelse, frihet + mange, mange til.

Ikke bli saa ivrig etter og kritisere Norge, at du skyver bort sannheten.

Og det er selvfoelgelig mange ting som ikke er bra nok i Norge, men i de fleste andre land i verden, er det i sum enda verre.

Eks. Tar man 10 forskjellige punkter i en slik levekaars undersoekelse, ender Norge om trent slik, 3 plass, 8. plass, 1. plass, 4. plass, 1. plass. 6. plass, 5. plass, 7. plass, 2. plass. 1. plass. Slik at det betyr ikke at vi er best i alt. Kun pa noen faa kriterier, men i sum er de andre landene svakere enn oss.

Man kan selvofelgelig trekke frem den ene 8. plassen, og rope ut hvor daarlige Norge er paa det ene kriteriet, men det blir statistisk feil, naar man skal kaare verdens beste land og bo i.
Innlegg av: Jan-Tommy (15.04.18 20:57 ), lest 61 ganger

RE^1: Norge: verdens beste land !

TS, du glemte bompenger. Var inne på nettsiden som er lagt ut med hvor mange nye bomstasjoner som skal settes opp.

Det er helt vanvittig, klarte ikke å telle dem!
Hvorfor skulle det være nødvendig i dagens Norge å sette opp hundrevis av nye bomstasjoner, når andre land som Sverige ikke har bomstasjoner?

Nordmenn bor spredt utover hele det langstrakte land, med fjell og daler, og må bruke bil for å komme seg på arbeid, kjøre barn i barnehagen, på skole og fritidsaktiviteter, besøke slekt og venner.